Tusen och en natt – resa till Marrakech

Upptäck de magnifika palatsen, livliga marknaderna och de majestätiska Atlasbergen i Marrakesh. Boka en resa och njut av en storstadssemester i den här fantastiska staden.

Väskor och tofsar på marknad i Marrakech

Upplev en av Nordafrikas mest spännande länder med en marockansk semester. Hoppa på ett plan och några timmar senare kan du njuta av Marockos historia och dess varma gästfrihet. Väl i Marrakech är man verkligen i en sagans värld, i varje fall när man befinner sig på det otroligt livliga Djema El Fna, gycklarnas torg. Där samsas ormtjusarna med kvinnor som målar henna mönster på dina händer eller fötter. Torget förvandlas kvällstid och blir ett gigantiskt stort restaurangpalats där varenda marrakechbo verkar ta sig en matbit efter en arbetsam dag i souken. Det tar på krafterna för oss turister också – att pruta, dricka te, beskåda skådespelet som erbjuds i de slingriga gränderna och så naturligtvis shoppa.

Djema El Fna - den största mötesplatsen i Marrakech. Djema El Fna – den största mötesplatsen i Marrakech.
Maträtt. Det Marockanska köket är fantastisktDet Marockanska köket är fantastiskt – en perfekt mix av sydeuropeiska, arabiska och afrikanska influenser. Här ovan har vi en utsökt middag bestående av Marockanska biffar, morötter och harricoverts.
Vackra byggnader i MarrakechArkitekturen här präglas av mycket vackra mönster och färg. I Marrakech hittar du otroligt många vackra byggnader runt om i staden.
Tofflor på marknaden i Marrakech På marknaden, eller souken som det kallas här, hittar du allt möjligt fint – smycken, tofflor, marockanska inredningsprylar m.m. Här kan du verkligen shoppa loss!
Armband på marknad i Marrakech

Vill du upptäcka mer av Marocko? Lägg till några resdagar få möjlighet att också besöka en annan marockansk pärla – Essaouira! I den här blå-vita staden vid Atlantkusten kan du gå på sköna promenader längs med den fina sandstranden, titta på fiskhandlarna i hamnen samt gå runt och insupa atmosfären innanför den vackra ringmuren. Perfekt resmål att kombinera med storstaden Marrakech.

Boka flyg och hotell till Marrakech

Boka flyg till Marrakech

Boka hotell i Marrakech

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.