Utflyktstips på Gran Canaria

Även om många i första hand reser till Gran Canaria för att sola och bada så erbjuder ön en mängd sevärdheter. Hyr bil och ge dig ut bland höga berg, vindlande bergsvägar, mysiga byar och bananodlingar.

Vingårdar

Gran Canarias vinproduktion sträcker sig från 1500-talet. Under modern tid så försvann flera vingårdar men på senare har flera öppnat igen och man odlar vindruvor i det gynnsamma klimatet. De flesta vingårdar ligger i området Santa Brigida ovanför Las Palmas dit du enkelt tar dig med din hyrbil.


Vingården Vandama, Gran CanariaEn populär vingård är Vandama en kort körsträcka från Las Palmas.

En populär vingård är Vandama som startade sin produktion redan på 1500-talet. Förutom att prova gårdens goda vin serverar de även väldigt god mat.

Agaete

Agaete Gran Canaria

På nordvästra Gran Canaria ligger den lilla staden Agaete med sina kritvita hus. I hamnen, Puerto de las Nieves kan du strosa och äta fisk- och skaldjur. Titta på Vår Fru Las Nieves-kapellet och dess triptyk med samma namn. I området finns en populär klippstrand, Playa de Las Nieves, med en liten strandpromenad. Det här området är ett populärt ställe dit kanarieborna själva åker till.

Tamadaba

Nationalparken Pinar de Tamadaba

På nordvästra Gran Canaria ligger den vackra nationalparken Pinar de Tamadaba. Kör till byn Artenara, som är Gran Canarias högst belägna by, och följ sedan skyltarna. Området ligger högt och har en härlig utsikt. Klara dagar ser du ända bort till Tenriffa och snöklädda vulkanen Teide. Nationalparken lämpar sig mycket bra för vandring då det finns färdiga utmärkta leder. Här hittar du mer information. 

Teror

Färgglada hus i Teror, Gran Canaria

En riktigt mysig by som ligger i bergen på den norra delen av byn är Teror. Här är husen byggda i kolonialstil i härliga färger med karaktäristiska bruna balkonger. Byn är omgärdad av berg och tallskog.

 Treskippiga basilikan och Cisterklostret i Teror, Gran Canaria

I Teror kan du besöka den treskippiga basilikan och Cisterklostret från 1800-talet.

Res hit en söndag mellan 8-15 och gå på marknaden där de säljer kanariskt hantverk såsom korgar, keramik och stickat. Teror sägs även ha Spaniens godaste chorizokorv! Hantverk säljs även i butiker på gatorna i den charmiga byn.

Tejeda

Byn Tejeda, Gran Canaria

Mitt på ön ligger den lilla byn Tejeda som är ett populärt stopp på bilutflykten. Stanna för lunch på någon av restaurangerna och köp honung och mandelkakor som är byns specialitet.

Är du på Gran Canaria i februari ska du definitivt resa hit då det är extra vackert med mandelträden som blommar!

Grottorna

Du har säkert hört talas om att folk faktiskt bor i grottor på Gran Canaria. och visst är det så! Även om det var ett vanligt sätt att bo på förr så finns det fortfarande folk som bor i grottor. Är du intresserad av detta så finns det en bra guide för detta här.

Las Palmas

Om man inte väljer att bo i Las Palmas så ska man absolut inte missa att besöka huvudstaden på ön under sin semester. Strandpromenaden Las Canteras är verkligen fin och med bra ordning. Stranden är alltid ren och fräsch och det finns gott om utrymme för alla att få plats. Restaurangerna kan fungera fint för lunch eller en drink på kvällen men för middag så rekommenderar vi att man tar sig till sidogatorna där lokalbefolkningen äter.

Las Palmas Gran Canaria

Riktigt mysigt är det i de medeltida stadsdelarna, Vegueta,  med charmiga gränder och torg att strosa i. Här finns det flera bra restauranger men missa inte ett besök i den lilla saluhallen. På söndagar är det marknad där det både säljs mat och hantverk.

 Columbus hus Casa de Colón, Gran Canaria

I Vegueta hittar du även Columbus hus, Casa de Colón, som byggdes till guvernören på 1400-talet. Columbus bodde i huset vid ett av sina stopp. huset är väldigt vackert och inrymmer idag ett museum. Här kan du läsa mer. 

Är du sugen på Gran Canaria? Här kan du läsa mer

Boka flyg och hotell till Gran Canaria

Boka hotell i Gran Canaria

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.