Att göra i Palma

(Uppdaterat inlägg 190830) Palma är Mallorcas ”huvudstad” och ligger på öns sydvästra sida. Det tar inte mer än 15-20 minuter att åka hit från flygplatsen. Antingen tar du buss nummer 1 som tar cirka 30 minuter eller taxi, som kostar cirka 15 euro, som bara tar en kvart.

Var du än väljer att bo på Mallorca så rekommenderar jag alltid ett besök i Palma. Men det är allt fler som väljer att bo i den mysiga och populära staden. Varför inte ta en weekend och kombinera stadsliv med sol och bad. Här ger vi 6 tips på vad det finns att göra i Palma.

Bada

Cirka 10 kilometer väster om Palma stad ligger Playa de Palma. Stranden är flera kilometer lång och kantas av mindre orter. Här finns gott om plats både för dig som vill ligga på din egna handduk men även om du vill hyra solstol. Från bussterminalen i Palma finns flera bussar som går hit och det tar cirka 20 minuter.

playa-de-palma_mallorca

Vill du promenera till en strand så ligger Platja de Can Pere Antoni 1-2 kilometer österut från centrum.

I närheten ligger det lyxiga Puro Beachmed en härlig pool och solstolar som tillhör det svenskägda Puro Hotel inne i Palma. Här betalar du ett inträde på 30 euro men då ingår solstol och färsk frukt, vatten och smoothie. De har en restaurang med flera rätter.

puro-beach_mallorca
Koppla av på Puro Beach.

Shoppa

Gillar du att shoppa har du kommit rätt. Shoppingutbudet på Mallorca är väldigt varierat med lyxiga butiker, bra spanska kedjor, varuhus, shoppingcentra och små mysiga och personliga butiker.

Shoppinggatan Jaume III i Palma
Märkesbutiker på Avinguda Jaume III.

På gatorna Avinguda Jaume III, Passeig des Born samt Pl. Rei Joan Carles I hittar du de flesta kedjor. Tänk på att i de spanska kedjorna, som Zara och Mango, ligger priserna cirka 20% lägre än i Sverige. Gillar du varuhus så har spanska El Corte Inglés ett varuhus på Jaume III. Ett stort shoppingcentra,Porto Pi, med 140 butiker ligger strax utanför centrala Palma mot Playa de Palma.  Många gillar nog allra mest att strosa runt i butikerna i den gamla stadsdelen runt Plaza Major. Här är shoppingutbudet varierat och det blandas med mysiga restauranger, barer och caféer för en stunds avkoppling.

Mysigt i gamla stan i Palma
Mycket små mysiga butiker i Gamla stan.

Godisaffär gamla stan i Palma
Härlig godisaffär! Du hittar den i gamla stan. 

Strosa

Naturligtvis blir det att man ”strosar” mycket under shoppingturen, speciellt i de gamla stadsdelarna och runt katedralen. Annars är fina ”strosställen” runt katedralen och ner mot hamnen och utmed hela kajkanten. Här radar båtarna upp sig, lyxyachter, större passagerarfartyg, färjor till öarna utanför och så småningom mindre segelbåtar. Längs vägen finns många ställen att stanna vid för att äta och dricka. Jag rekommenderar ett besök på Museo Es Baluard där du med fördel äter din lunch, hamnen, gamla stan mysiga ställen

Katedralen i Palma
Bra utgångsläge för promenad ner till hamnen.

El Bastardo Palma Mallorca
Härligt häng på Museo Es Baluard. 

Äta

Naturligtvis finns det mängder av restauranger i Palma. Ett område som blir allt mer populärt är Santa Catalina där du hittar mängder av restauranger. Trots att det ligger centralt så var det tidigare ett ganska ruffigt område men på senare år har husen renoverats men har ändå behållit sin charm. Några tips här är:

The Duke
I en mycket avslappnad surfmiljö äter du riktigt god och vällagad mat med influenser från Sydamerika. Här var det svårt att välja rätt bland allt gott på menyn! Dessutom väldigt prisvärt.

Bunker’s
Här måste du boka bord då restaurangen är väldigt populär. Här serveras en mix av rätter men en hel del italienskt. Även här är priserna mycket bra.

Naturligtvis måste du äta tapas när du är på Mallorca.
El Cuerno  här finns ett stort utbud av tapas och de är rejält stora. Ta 3-4 per person och du blir mätt!

Dricka

Innan middagen slår du dig gärna ner för att ta ett glas cava eller en drink. Några förslag är:
Hostal Cuba
Ta hissen upp till skybaren och du har en fantastisk utsikt över stora delar av Palma. Bra utgångsläge om du ska äta middag i Santa Catalina.

hostal_cuba_palma

Bar Abaco
Har du ännu inte varit här så är det en upplevelse att gå hit. Inte så mycket för drinkarna som inte är speciella alls och kostar 16 euro. Men, för indredningen! Magisk miljö med en härlig innergård. Missa inte att gå upp till de andra våningarna och titta in i rummen.

Bar Abaco i Palma, Mallorca

Bo

Vi tipsar här om hotell i olika prisklasser.

5-stjärnigt
Valparaiso Palace and Spa, C/ Francisco Vidal Sureda 23

4-stjärnigt
Purohotel Palma, Carrer de Montenegro, 12
Missa inte att åka ut till Puro Beach som tillhör hotellet och som vi skriver om ovan!

Santa Clara Urban Hotel and Spa, Carrer San Alonso, 16,

INNSIDE by Meliá Palma Bosque, Camilo José Cela, 5

3-stjärnigt
Hotel Araxa, Calle Pilar Juncosa, 22
Ligger i ett lugnt område i Palma och har pool.

Hotel Horizonte, Calle Vista Alegre, 1
Trevligt hotell i utkanten av Palma men busshållplats ligger nära.

Hur är vädret på Mallorca? Mallorca har ett behagligt klimat året om, varmaste är det maj – oktober.

Boka flyg och hotell till Palma

Boka flyg till Palma

Boka hotell i Palma

Boka weekendresa till Palma

8 Responses to Att göra i Palma
 1. Anna, New York – My Bite of the Big Apple Svara

  Bra Palmaguide! Jag var där i våras och vill lägga till ett tips: Hyr cykel! Det finns mycket bra cykelvägar som också leder till stränderna utanför. Det är rejäla mountainbikes man hyr och hjälm ingår. Ett perfekt sätt att tillbringa en dag, med stopp för bad och mat-/dryckesintag när man känner för det.

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna: TACK snälla för alltid lika bra tips! Det kan jag tänka mig att det är perfekt att cykla.

 2. Fantasiresor Svara

  Åh, den här lilla guiden ska jag spara till min Palma-resa om ungefär en månad 🙂 Tack för tipsen!

  • Hallins reseblogg Svara

   Fantasiresor: Men så kul att du hittade några tips där! Palma är ju härligt!!

 3. […] Året började ganska lugnt för att ta fart i april då jag åkte på en tur till Mallorca. Palma b... blogg.resia.se/2015/12/29/gott-nytt-resear-2
 4. Marina olofsson Svara

  Hej jag är rullstolsbunden hur skulle en semester vara för mig i staden och på olika matställen gärna räk och kräftor .Att ta sig fram strand och i affärer tacksam för alla svar.mvh marina

 5. Yasmin - We are Nodes Svara

  Jag kan verkligen rekommendera restaurang Tahini Sushi bar i Puerto Portals om man gillar asiatisk mat, de har en sjukt mysig trädgård som man kan sitta i och maten är supergod! När det gäller stränder är den lilla stranden Cala Comtesa som ligger 30 minuter med buss från Palma city vår favorit! Finns bilder här 🙂 http://blog.wearenodes.com/a-palma-weekend-in-26-pictures/

  • Hallins reseblogg Svara

   Tusen tack för fint tips. Måste absolut testas vid nästa Palma-besök!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.