Åk till vackra Krakow

Krakow är en riktigt mysig och gemytlig stad som blommat upp och blivit ett populärt resmål i Europa. Här hittar du gott om sevärdheter, historia, caféer, restauranger och bra shopping. Åk till Krakow och upplev denna underbara stad som har något för alla.
Krakow solnedgång

Gamla stan
En av de centrala punkterna i Krakow är Gamla stan. Här ligger det stora torget Rynek Glowny som är en härlig plats att slå sig ner på och bara njuta av atmosfären. Här hittar du även Sukiennice, de s.k. klädeshallarna samt den ståtliga Mariakyrkan.

krakow torget

Shopping
I Krakow är det lägre priser jämfört med Sverige. Just de västerländska butikskedjorna kanske inte skiljer sig så mycket i pris men du kan hitta många inhemska butiker och kedjor med mycket prisvärd shopping. I Gamla stan finns mängder av butiker som ligger på gatorna runt omkring torget.

Historia
Krakow var en av de få städerna i Polen som faktiskt inte förstördes under andra världskriget. Många av stadsdelarna är bevarade från så långt tillbaka som 1200-talet. Vill man ta en tur till Auschwitz-Birkenau så tar en bussresa dit ca 90 minuter. Gå guidade turer genom det största och värsta koncentrationslägret genom tiderna. En tur som väcker otroligt mycket känslor när man med egna ögon får se och höra hur fruktansvärt det var.

auschwitz

Har du aldrig varit i Krakow är det absolut värt ett besök. Du kan hitta prisvärda resor hit och det behöver inte heller vara så dyrt att leva här då det är betydligt lägre priser på både mat och dryck. En perfekt stad att åka till över en weekend, speciellt under våren när värmen börjar komma.

krakow torget

Klicka här för att se våra weekendresor till Krakow.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.