Hyra bil en dag på Mallorca

Vår sommarvikarie Frida var nyligen på semester i Playa del Palma på Mallorca. Här tipsar hon om hur det är att hyra bil en dag på Mallorca samt några fina ställen man bör besöka!
Stranden Paya Es Trenc Mallorca

Att hyra en mindre bil under en dag på Mallorca kostade ca 900 kr och då ingick en halv tank bensin som räckte hela dagen och vi fick ha bilen mellan kl 9-21. Vi åkte söderut från Playa del Palma och det var relativt lätt att hitta på vägarna.
Vi hade fått lite tips från personalen på hotellet om vart vi borde åka så vårt första stopp blev den mysiga lilla orten Cala Pi dit det tog ca 50 min. Den ligger på en bergshöjd med utsikt över havet och stranden ligger in i en bukt mellan bergen. På berget ut mot havet ligger många fina lyxvillor med helt otrolig utsikt.


Fantstiska Cala pi mallorca
Stranden i Cala pi Mallorca

Stranden i Cala Pi.

Här låg vi på stranden några timmar innan vi körde vidare mot Playa Es Trenc som låg ca 30 min bort.
Playa Es Trenc är en av de vackraste stränderna på Mallorca. En lång strand med turkost kristallklart vatten och fin sand. Man får gå en bit från parkeringen men det är verkligen värt det.
 Stranden Playa es trenc, MallorcaHavet vid Es trenc Mallorca

Playa Es Trenc.

Sista orten vi hann med under denna dag var Cala Figuera, en charmig gammal fiskeby som låg ca 30 min bort. Den består av en båthamn med små restauranger och hus på höjden runt om. En lugn atmosfär där vi njöt av en god middag med en härlig utsikt över det vackra havet.

Båthamnen Cala figuera Mallorca
Båtar Cala figuera MallorcaCala Figuera.

Jag kan varmt rekommendera att hyra en bil över en dag. Det är prisvärt och du bestämmer helt själv vart du vill åka och får uppleva mer än bara den semesterorten du bor på. Mallorca är inte särskilt stort och det finns många fina ställen att besöka som inte ligger allt för långt bort med bil.

Intresserad av att hyra bil på semestern? Klicka här för mer information!

Boka weekend till Mallorca

Boka flyg till Mallorca

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.