Simma med delfiner i Mexiko

Gästbloggare FridaFrida på Resia var i Mexiko för ett tag sen och här berättar hon lite allmänt om den underbara resan men framförallt om när hon simmade med delfiner.

Mexiko är verkligen ett ställe jag längtar tillbaka till ofta. Så fint och stämningen är väldigt härlig. Jag och min pappa var på en vanlig charter i 2 veckor och bodde i orten Playa del Carmen som är en mindre semesterort. Hotellet vi bodde på bestod av bungalows precis vid stranden, hur mysigt som helst.

Om man bor i Playa del Carmen så rekommenderar jag att man åker till Tulum över en dag. Det ligger ca 1 timme bort med bil och där hittar du en av världens vackraste stränder. Helt turkost vatten, kritvit strand och det ligger ganska öde så det är inte överdrivet mycket människor där. Köp med någon mat om ni vill lägga er på stranden under dagen för finns inte så många ställen att äta på i närheten.tulum mexiko

Typiskt för Mexiko är alla hängmattor som finns överallt. Det är en avkopplande atmosfär där man spenderar många timmar av att bara ta det lugnt och läsa böcker etc. hängmatta Mexiko

Vi hade bestämt redan innan resan att vi ville simma med delfiner och hade kollat upp en park där man kunde göra detta. Vi åkte dit en heldag och det fanns mycket annat man kunde göra i parken och delfinerna fanns på ett större område vid havet. Parken heter Xel-Ha och ligger vid Riviera Maya i närheten av Tulum. Det kostar ca 1.800 svenska kronor per person och då är man en grupp som får vara med delfinerna sammanlagt en timme inkl. introduktion 10 minuter.Tänk på att inträdet till parken inte ingår i det priset.Delfin i mexiko

Räkna med att det kostar ganska mycket med bilderna också. En fotograf går runt och fotar allt och det kostade ca 1.000 kr att få bilderna brända på en skiva. Självklart är det valfritt att köpa bilderna.

De började med en introduktionskurs inför hela gruppen om vad man skulle tänka på osv. Efter det fick vi alla gå ner en och en i vattnet och göra några olika övningar med delfinerna. Jag var lite nervös först men dem är superduktiga så det släppte efter en liten stund.delfin mexkio

Man fick göra allt från att dansa med delfinen till att pussas med dem. Delfiner är jättesnälla djur och jag blev så imponerad över hur de kan ha lärt sig allt.

Den roligaste övningen var när man skulle ligga ute i vattnet på mage och flexa med fötterna. Då kom två delfiner bakifrån och skjuter mig framåt med nosen på varje fot så man flyger en bit fram över ytan.

simma med delfiner i mexikoTvå delfiner som skjuter mig framåt på varsin fot.

Att simma med delfiner är verkligen en upplevelse och får du chansen att göra det någon gång tycker jag absolut du borde ta den. Delfiner är så snälla och fina djur och det är imponerande hur mycket det faktiskt kan lära sig. Dock bör ni kolla upp redan innan vad det är för ställe så man vet att delfinerna har det bra. Vi hade kollat upp parkens omdömen innan, att dem hade ett större område att röra sig i samt att de levde i det riktiga havet, det var alltså inte en pool utan ett stort inhägnat område i havet vilket kändes bättre.

Boka hotell i Mexico

Boka charterresa till Mexico

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

10 Responses to Simma med delfiner i Mexiko
 1. Inredningshjälpen Svara

  Åh, Mexico har jag aldrig varit i men vill hemskt gärna åka dit väldigt snart.

  Ser jättehärligt ut!

  Inredningshjälpen/Anette

  • Hallins reseblogg Svara

   Inredningshjälpen: Mexico är underbart. enormt mycket sevärdheter och härliga stränder!

 2. Petteri Svara

  Mexico är urgrymt. Att simma med delfiner hos alla dessa organiserade ställen över jorden är dock durplågeri. Det finns inga bra ställen. Alla är dåliga. Simma med delfiner och hajar gör man bäst i deras egen vilda miljö. Tack för ett annars fint reportage från underbara Mexico ☺

 3. Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! Svara

  Hej tänkte bara tipsa om att jag just nu kör en tävling på min blogg i samarbete med egoFIN där du kan vinna en jättefin handmålad tavla till dig och en vän http://www.domkallarmighannes.com/2015/05/tavling-i-samarbete-med-egofin.html#.VUd9e9Ptmko

  Om du inte gillar sådan här kommentarer eller redan fått en liknade så ber jag om ursäkt och hoppas du får en bra dag:) kram Joanna

 4. Andreas Svara

  Kan bara hålla med, det är trevligt att simma med delfiner i havet.

  • Hallins reseblogg Svara

   Andreas: Visst är det en häftig upplevelse!

 5. Lena i Wales Svara

  Simma med delfiner skulle jag verkligen vilja göra! Häftigt!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Ja, det är verkligen en fantastisk upplevelse!

 6. Annelie Svara

  Hej, vad hette hotellet med bungalows? Svårt att finna via charter…

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.