Boktips för sommaren

I vanlig ordning så brukar jag tipsa om böcker att läsa för sommarens lata dagar. Här kan du läsa förra årets boktips.

boktips

1. Konsten att höra hjärtslag av Jan-Philipp Sendker

Storslagen kärlekshistoria som utspelar sig i Burma. Tin Win är advokat och lever med sin familj i New York som in te vet något om hans förflutna om uppväxten i Burma. En dag är Tin försvunnen och dotterns spår för henne till Burma där hon får höra en otrolig berättelse om sin far och den största av alla kärlekar. I min bokcirkel gav vi den här boken högsta betyg!

2. Systerland av Curtis Sittenfeld

Jag fullkomligt älskade Presidentens hustru av samma författare och nu ligger Systerland och väntar på att bli läst. Boken handlar om enäggstvillingarna Vi och Kate som båda är synska. De går varsin väg med sin synskhet och boken skildrar både systerskap, familj, svek och lojalitet. Boken är både en psykologisk thriller och en relationsroman.

3. Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson

Oj, oj vilken läsupplevelse. Det finns få författare som skriver så bra som Majgull Axelsson och jag tycker hon  borde få nobelpris. Det är oerhört gripande om mörka hemligheter samtidigt som vi får läsa om hur det var att leva i Sverige i efterkrigstiden. Jag säger bara – läs!

4. I skymningen sjunger koltrasten av Linda Olsson

Det var väl inte någon som missade att läsa Linda Olssons Nu vill jag sjunga dig milda sånger som utkom för 10 år sedan. Jag har läst uppföljarna som inte riktigt kommit upp i samma klass men alla väldigt vackra och stillsamma som är ”behagliga” att läsa. Boken ligger i högen för sommarläsningen.

5. Salvadoreña av Cecilia Samartin

Cecilia Samartin som är född på Kuba skriver så bra, så bra. Har njutit och förfasats över hennes böcker. Förra året tipsade jag om Drömhjärta som jag hoppats ni läst och känns aktuell nu när man lättar på sanktionerna i Kuba. Salvadoreña börjar i en lite by i El Salvador där Ana bor med sin mor. Det grymma inbördeskriget kommer närmare och Ana lyckas fly till USA där hon senare får anställning hos Jessie och Teddy Trellis. Med tiden märker hon att allt inte är så lyckligt som det ser ut och mot sin vilja dras Ana till Teddy. Väldigt vackert.

6. Liv till varje pris av Kristina Sandberg

Sista boken i trilogin om Maj har fått årets Augustpris. De böckerna brukar jag alltid läsa och naturligtvis var jag tvungen att läsa hela trilogin. Läs om Sverige från 20-60-talet och om den tidens ”regler” och om hur svenska folkhemmet byggdes. Detta gillar jag att läsa för att lära mig mer och jag har nog aldrig varit så sugen på husmanskost som när jag läste! Måste ändå säga att en annan trilogi av en svensk författare gjorde betydligt större intryck. Berättelsen om Nancy av Elsie Johansson. Man kan köpa den som en sammanbunden bok här.

Nu vill jag höra vilka böcker du kommer att läsa till sommaren. Tipsa mig!

Betygsätt inlägget:
Boktips för sommaren
Kategori: Boktips
Taggar:

8 Responses to Boktips för sommaren
 1. Helena FREEDOMtravel Svara

  Jag skickade precis en kommentar, men vet inte om den kom fram…?

  • Hallins reseblogg Svara

   Helena: Nej, tyvärr så verkar det inte fungera!?

 2. Markus- mittgrekland.se Svara

  Ah, härligt med boktips… snart dags att lägga sig i hängmattan och slå upp en bok.

  • Hallins reseblogg Svara

   Markus: Ja, det är underbart att koppla av med en riktigt bra bok under sommaren! (eller närsomhelst egentligen…. : )

 3. Lena i Wales Svara

  Tack för tipsen!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: : )

 4. Petteri Svara

  Mitt tips får bli ”Den sista cigaretten” av Klas Östergren. En ljuvlig historia om vansinnet på 80-talet. Så välskriven att man stundtals glömmer bort att andas.

  • Hallins reseblogg Svara

   Petteri: Tack snälla för tips. Har faktiskt inte läst Klas Östergrens böcker. Gissar att jag borde det!?

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.