Tävla och vinn Red Maps – New York, London, Paris och Rom

Förra året var jag i New York och hade fått tips om den absolut bästa kartan – Red Maps. Läs inlägget här. Så fort jag kom fram gick jag direkt och köpte en karta över Soho där varenda butik finns upptagen samt en över hela Manhattan som är så detaljrik och dessutom innehåller alla tunnelbanelinjer. Kartorna var med mig hela tiden och det syns knappt att de är använda då det känns smidigt inplastade.

Red Maps kan köpas via hemsidan och skickas från USA. De kostar $9.95/styck samt frakt. Nu såg jag på hemsidan att de fått en återförsäljare i Stockholm, Hedengrens Bokhandel på Stureplan. Dock vet jag inte hur sortimentet ser ut där.

Nu har du möjlighet att vinna dessa fantastiska kartor!

red-maps

1:a pris: Set med fem kartor över hela New York
2:a pris: California Dreaming, Los Angeles och San Francisco
2-4:e pris: Kartor över London, Rom eller Paris

För att tävla vill vi att du berättar för oss varför en karta alltid är bra att ha med sig på stortstadsresan. Glöm inte att ange vilken av kartorna du helst önskar om du vinner! Skriv ditt svar som en kommentar nedan senast 12/5. Vinnarna meddelas här i inlägget samt via e-mail. Juryns beslut går inte att överklaga,.

Tävlingen avslutad!

Visst älskar vi kartor och vi tackar för alla fina bidrag vi har fått in och säger grattis till vinnarna.

1:a pris: Set med fem kartor över hela New York
Eva-Marie Eriksson

2:a pris: California Dreaming, Los Angeles och San Francisco
Berra

2-4:e pris: Kartor över London, Rom eller Paris
London – Eva-Marie Eriksson
Paris – Anette Kristoffersson
Rom – Maria

Vinnarna är underrättade via mail!

Betygsätt inlägget:
Tävla och vinn Red Maps – New York, London, Paris och Rom
Kategori: Tävlingar
Taggar:

85 Responses to Tävla och vinn Red Maps – New York, London, Paris och Rom
 1. Åsa Svara

  Rom kartan
  En karta gör att jag får koll på de olika delarna av en stad, avstånd och kan planera min dag smidigt och lätt…

  • Lorentz Edberg Svara

   Åker till New York i september när min fru fyller 50 år, på våra resor upptäcker vi platsen när vi är ute och går, inte dumt om vi då en Red Map får.

  • Terese Svara

   Med en karta i handen har jag själv makten att få bestämma takten vart gå vad intressant finnas att se gärna till Paris får en att le.

 2. Åse Nyström Svara

  Jag hoppas att vinna karta över New York. För tre veckor var jag där. Första gången i mitt liv, men absolut inte den sista.
  Dock, på grund av jetlag och allmän sömnbrist, så hittade vi inte tillbaka till de butiker som vi var i första dagen. Vi hade valt att inte handla då utan att vänta.
  Och så hittar vi då inte dit igen!
  Tänk så bra då att ha en karta! Aldrig mer irra omkring!

 3. Eva Rosell Henryson Svara

  Finns inget annat sätt än en karta för att se helhet, få sammanhang och detaljer på en gång. Också är det KÄNSLAN, en karta är en del av resandet.
  Jag vill helst ha en Londonkarta eftersom jag skall ta med min dotter dit för första gången i augusti.

 4. Rose-Marie Larsson Svara

  Om fyra veckor åker jag till NEW YORK med mina barn, tvillingar på 20 år. Det är första resan vi gör tillsammans efter skilsmässan för fem år sedan – och den tiden har varit en resa i sig. Men, nu vill vi bara ha så himla kul som det bara går, vi vill inte missa något, vi vill njuta, shoppa, äta – allt som får oss att bara älska New York så mycket det bara går – och med NYC red maps skulle vi ju ha de bästa kartor och tips som går att få.

 5. Anne-Christin Gomér Svara

  Karta över London eller Rom vore fantastiskt bra. Med mitt dåliga lokalsinne skulle jag nog inte klara mig alls utan en sådan. Jag börjar med karta så blir jag kanske färdig med att boka en resa dit.

 6. Kerstin Ågren Svara

  Vill så gärna vinna kartan California Dreaming, Los Angeles och San Fransisco. I början av juni kommer äntligen min DRÖM att gå i uppfyllelse. Vill få ut så mycket som möjligt av denna resa!

 7. Jan Jälkinger Svara

  Jag har bra lokalsinne och i storstäder där jag varit tidigare klarar jag mig oftast utan att ta fram kartan. Men senast i Prag förra veckan hände det som kan hända även i en välkänd stad. Jag hade gått mycket, det var varmt och mycket folk och jag hade missat kaffepausen. Lokalsinnet gick out of order! Då är det tryggt att ha en karta för att se var man är och vart man ska!! En Londonkarta vore trevligt eftersom det är alltför länge sen jag var där.

 8. Bo Thornberg Svara

  En resa består av tre delar. 1) Planering och längtan. 2) Upplevelse på plats. 3) Minnen och iordningställande av fotoalbum etc.
  Del 1 är den delen som är säkrast och kan spridas ut under lång tid och ge glädje. För del 2 kan ju innebära regnväder, dåliga hotell och annat som även stör del 3. Men del 1 är säker. Men för alla tre delmomenten är en karta oumbärlig så man inte missar intressanta saker när man ändå råkar vara i den delen av stan. Och så man hittar utan problem.

  London blir bäst av tredjepriserna.

 9. inger fromell Svara

  Behöver kartor eftersom jag är helt virrig åt vilket håll jag ska gå för att komma rätt, mitt lokalsinne är dåligt med andra ord. Karta helst till London, Paris eller Rom.

 10. Kerstin Eriksson Svara

  Att besöka en storstad utan en bra karta är som att försöka ta ut pengar utan en användbar kod-
  Alltså: man får inte ut någonting!

  London/Paris

 11. Nicklas Svara

  Med en karta i näven, blir man listig som räven. Att hitta i stan, förbättrar hela dan, då man kan shoppa och titta istället för att försöka hitta. Med kartan ökar överblicken där man är och man behöver inte brista då det bara bär!

  En California Dreaming-karta vore toppen, speciellt nu när det spritter i resekroppen!

 12. Mariell Svara

  Då lokalsinne och inbyggd GPS helt saknas är en bra karta räddningen för yr höna! 🙂

  New York, tack!

 13. Lotta Udd Svara

  För mig är en del av nöjet med resan att planera resan och vad vi ska göra, hur vi ska ta oss mellan sevärdheterna etc. Att då ha en karta med i planerandet är A och O!
  När man sen kommer hem så är det jättekul att ta fram kartan och visa för vänner var man varit och berätta om det vi upplevt. Om den fortfarande hänger i hop efter allt flitigt användande på resmålet:)

 14. Ingela Göransson Svara

  Toppen med en bra karta, vi som är i planeringsstadiet för en resa till New York!

 15. Lotta Udd Svara

  Glömde skriva att det är NY som är överst på önskelistan….

 16. Jeanette R Svara

  Skulle gärna se en europeisk storstad i höst, blir det inte av har jag ju kartan som påminnelse och tröst. Utan karta i hand ska man helt enkelt inte besöka okänd stad eller något land, då hamnar man lätt på horisontens rand,

 17. Anna Svara

  Jag är på väg till London, med lite tur redan i sommar, så jag vill förstås vinna en Londonkarta.

  En karta är bäst för att få den där överblicken av en stad, som man inte får när man besöker enstaka adresser eller bara strosar i ett enda område.

 18. Margaretha Elfström Södergren Svara

  PRAG – en underbar stad men ett omöjligt språk.
  Var där under gamla östtiden, allt var grått men ett minne för livet, sedan för 10 år sedan, en förändrad stad, som jag planerar att besöka igen så snart jag får tillfälle. En karta skulle förenkla mitt letande, göra lättare hitta tillbaka till mina minnen och ge mig nya upplevelser.

 19. jarmo jauhiainen Svara

  Med en karta
  i hand är man inte som de där smarta
  som irrar runt i stad och land efter den där affären, rena missären
  kan man tycka
  så låt detta bli min lilla lycka.
  Vinner jag så vill jag gärna ha en karta över London, min senaste därifrån är från 1992.

 20. Britta Gunnarsson Svara

  Så att jag kan hitta snabbt och lätt,både vid en löptur på morgonen och när man ska strosa runt. Under löpturerna hinner man se massor som man inte sett annars!

 21. Britta Gunnarsson Svara

  Då kan jag hitta snabbt och lätt både på löprundan och när jag vill strosa på stan. Ett av mina mål är att springa i New York så den kartan skulle vara perfekt.

 22. Annelie Svara

  Med kartan i min hand är det så lätt att lära känna en ny stad och få en fantastisk upplevelse, utan karta blir de lätt mycket irrande och virrande och kanske utan att ens närma sig det man hade tänkt hinna se och göra. Vill helst bli ägare av New York kartorna 🙂

 23. Monica Höglund Svara

  Hur skulle jag annars hitta rätt och slippa gå onödiga omvägar?
  London/Paris

 24. AktivaDagar-Camilla Svara

  Jag vill ha en Londonkarta eftersom vi snart ska dit på vår resa ”I Harry Potters fotspår genom England och Skottland”. En riktig karta ger en helt annan överblick än en app i telefon. Och den FUNKAR ALLTID!

 25. Paul Svara

  Kalifornien benämns ju som ”The Golden State”, vad passar då inte bättre än California Dreaming, en karta i guldklass! Om en månad går flyget till San Francisco och starten på en tre veckor lång road trip ner längs med Highway 1 och ett givet stopp i Los Angeles! Cybervärlden i all ära – men en riktig karta i näven känns gediget!

 26. Helena i Uppsala Svara

  Inte bara karta utan även kompass! Jag har haft otrolig nytta av kombinationen i gyttriga gamla sta’n-delar i Damaskus, Amman och Jerusalem. Utanför en moské i Damaskus trodde de en gång att jag sökte riktningen mot Mecka när jag i själva verket gått vilse.
  NYC (där jag ännu inte varit)

 27. Leona Pirhi Svara

  Jag behöver en karta för att kunna planera, dels vart jag ska bo samt vad jag vill göra och i vilken ordning.
  Hur mycket kan jag klämma in på en och samma dag?
  Vad ligger i närheten av varandra och börs ta i samband med varandra så att man inte tillbringar halva dagen med att åka fram och tillbaka!

  Paris/San Francisco

 28. Maria Forsblom Svara

  Det bästa med kartan är att man kan sitta och planera på hotellrummet. Och sen är det mycket lättare att få hjälp på stan om folk kan peka på en karta istället för i mobilen.
  En karta över London vore toppen!

 29. Christer Svara

  Då jag inte är speciellt språkkunnig, är det guld värt att ha en karta med sig när man behöver fråga om vägen till något. Eftersom jag dessutom har en förmåga att glömma namnet på hotellet, så brukar jag skriva ner det på kartan (eller en post it-lapp) och markera hotellet med ett kryss på kartan 🙂

 30. Christer Svara

  Tydligen har jag inte bara dåligt lokalsinne, utan är glömsk med… Paris, Rom eller London vore toppen!

 31. Siv Viberg Svara

  För mig som kan gå vilse i ett varuhus är en karta ett måste. Att jag sen ser ut som ”en typisk turist” får jag bjuda på. 😉 Jag vill helst vinna en karta över Paris.

 32. Christer Svara

  Paris, Rom eller London vore toppen!

 33. Ingela Sjögren Svara

  Hoppas på en karta över Rom som är målet nästa vår.Allt skulle bli lättare då.

 34. Birgitta meyer Svara

  Årets nobelpristagare Patrick Modiano har skrivit många bra böcker alla utspelar sig i Paris, häftigt att följa romanerna via karta!

  Nu ska jag läsa RATS en bok som utspelar sig i New Yorks. Boken handlar om de mest ovälkomna gästerna i N Y. Kul att följa boken via en karta och ta med på nästa resa till New York.

  Hoppas på tur gör
  Birgitta

 35. marianne karlsson Svara

  Jag har bara varit i London 2 ggr och det var ca 15 år sedan, så jag tror inte jag hittar någonstans och allt har nog förändrats jättemycket, skulle bli så glad över en karta och att få åka dit igen, kanske i höst?

 36. Ingrid Svara

  Med en karta i handen ser man så mycket lättare vilka spontana aktiviteter som enklast finns inom räckhåll före, mellan eller efter de planerade stoppen.
  London, Paris eller Rom är lika välkomna.

 37. Asta Mrak Svara

  New York kartan blir mitt val. Jag och min syster åker till NY for första gången i September. Vi har alltid karta med oss, eller köper/ får en på Turistinformationen i staden vi reser till.
  Men att ha en med hemifrån skulle vara toppen. Då har vi möjlighet till att planera och längta till vår resa på ett annat sätt.
  Det är alltid en utmaning att hitta i en storstad. Men med en bra karta har vi möjlighet att hitta rätt direkt!

 38. Åsa H Svara

  Jag tycker en karta är lättare att läsa än nåt på min mobil. Dessutom får man mycket fortare hjälp av lokalbefolkningen om jag står med en karta än om man fipplar med mobilen !

  Rom, är nästa mål !

 39. Carina Svara

  Jag vet var jag är, jag vet hur långt det är. NY kartan vill jag ha för nästa gång bir det inte bara Manhattan!

 40. Susanne Svara

  För att hitta!
  Om jag har turen att vinna så kvittar det vilken stad jag får, jag vill nämligen ha allihop!

 41. Tomas Svara

  En karta får aldrig dåligt batteri.
  En karta kostar inte pengar då du använder den.
  Med en karta i handen kan man alltid få hjälp av en vänlig lokalinvånare.

  Jag hoppas på en London karta.

 42. Åsa Forslöf Markusson Svara

  Härligt med ett nytänk när det gäller kartor! Jag är jättenyfiken på Red Maps!
  London för mig tack!

 43. Anette Kristoffersson Svara

  Det är en helt annan känsla att läsa en karta över en ny och spännande plats än att kolla på internet. Planeringen är halva nöjet med resan.Man får också bra kontakt med lokalbefolkningen om man sitter eller står med en karta och tittar på vart man ska gå. En Pariskarta skulle jag gärna vilja ha eftersom jag aldrig besökt Paris men drömmer om att åka dit med familjen.

 44. Ingela Bäckström Svara

  Hoppas vinna en karta över Paris då jag och mina jobbar kompisar skall ta en tripp dit för pengar vi vunnit på jobbet

 45. Eva R Svara

  En bra och perfekt karta gör att jag – trots att jag är på semester – kan nyttja tiden bra och vara effektiv och insupa den fantastiska atmosfären (som jag känner på mig att denna stad har), istället för att ”irra runt”. Då får jag även tid över för att verkligen njuta av den fantastiska staden ROM som jag och min historiebitna själ vill resa till

 46. marita martinsson Svara

  California Dreamings- kartan…vill jag ha nästa gång jag besöker San Fransisco! Var där i april med en karta som inte motsvarade avstånden bla… Vi gick o gick o gick….Trevligt! Men ändå trevligare om vi förstått avstånden! Sedan blir det lättare att hitta det man söker. Hade bla fått rekommenderat att besöka The Stinking Rose, vitlöksrestaurang, helt suveränt god mat…men det tog flera timmars promenad för att hitta!!!
  Det hade även varit nice med en bra karta i Los Angeles. Trots GPS var det ibland knöligt att hitta och komma efter sina planeringar!

 47. Ingemar Foss Svara

  Med en bra karta blir allt mycket enklare och smidigare och den nya storstadsresan känns mer överskådlig och begripligare än tidigare.

 48. Ingemar Foss Svara

  Önskar helst Red Maps över New York!

 49. Mauritz Nyberg Svara

  För oss kräsna grls and boys, är en väl uppdaterad
  storstadskarta upplevelsernas Rolls Royce!

  ( Önskar helst vinna Red Maps över New York )

 50. Eva-Marie Eriksson Svara

  En karta i handen kan vara en väldigt bra ide, säger jag efter att ha varit med om en incident i höstas när jag och karln var ute och reste. Skulle hitta till värst hotell, vilket jag tyckte var ju inga konstigheter, när vi har gått en längre stund med våra resväskor, så ska karln plocka fram en karta! Jag utbrister högt ”Nej nej nej, ta undan den där folk kan ju tronvi är turister” Jag gillar ju hellre å fråg mig fram! Vi gick en stund till, sen fick jag ge med mig! Kartan kom fram och vi kunde sätta kurs åt rätt håll . I höst ska jag överraska karln med en resa till New York och oj vad skoj i dubbel bemärkelse om han skulle få en karta över New York! Vi ska vara för där i 4 dagar så en karta vore verkligen ett ”BraAttHaHjälpmedel”.

 51. Martin Svara

  Gärna en Rom-karta. Ett tips för er som gillar shopping är att kolla in LeSHOPZ (www.leshopz.com). Här hittar jag butiker i London, Paris, New York mm som jag annars hade missat.

 52. Librarybeth Svara

  London så klart så att man kan få ÄNNU mer bra span på den fantastiska staden!

 53. Birgitta Bard Svara

  Med en bra karta i handen slipper jag spilla tid på att leta. Den visar mig smidigt vad jag vill veta.
  Nu när jag åker till Paris
  vill jag inte irra omkring precis.

 54. Berra Svara

  Jag vill ha karta med mig på resan för att det ofta uppstår situationer där jag vill ändra dagens planer och då behöver hitta till nya mål. Jag kanske träffar någon som har ett bra tips och då behövs också kartan. Jag tycker om att ta dagen som den kommer, planer ändras hela tiden och kartan är då oumbärlig. Nästa år är planen att besöka Kalifornien så den kartan vill jag gärna ha med mig då.

 55. Frida Svara

  En karta är ALLTID bra att ha, och inte bara på själva resan. Jag kan studera kartor i flera timmar hemma i soffan och drömma mig bort. Just nu är Paris favoriten och också den jag vill vinna 😉

 56. Ida Isaksson Svara

  Man vet aldrig när den tekniska kartan strular eller dör (mobilens gps alltså..) därför föredrar jag faktiskt alltid att ha en karta som man kan hålla i. Jag har inget bra geografiskt sinne med andra ord!! haha… Om jag vinner vill jag gärna ha en London-karta, då en tripp dit är planerad i höst! 🙂

 57. Marie Larsson Svara

  Jag vill vinna kartan över New York. Funderar på att åka dit och då vill man hitta rätt och utnyttja tiden på bästa sätt.

 58. ola lagström Svara

  telefoner o plattor i all ära, det går inte kladda i appar som man kan göra med en riktig karta. Jag önskar kartan över London om jag vinner.

 59. Anna Giöbel Svara

  London…. Om en månad åker jag med min 12-åriga dotter till London, så hon har längtat. Två dagar shopping och en dag sevärdheter önskar hon sig. Denna karta skulle vara perfekt för att hitta till fler ställen än Oxford Streer och Regent Street. En stor resa för min dotter att lära känna en stor stad, förhoppningsvis med hjälp av Red Maps.

 60. Linn Svara

  Jag älskar kartor, inte för att jag kan läsa dem utan för att jag är student och inte har råd att resa för mycket. När rese suget kommer brukar jag googla olika ställen i värden för att sedan drömma mig dit. Kartor fungerar på samma sätt för mig! Jag brukar följa gator med fingret och låtsas att jag går på gatorna och är på en resa.

 61. Ann-Kristin Gunnarsson Svara

  Jag säger bara, jag ÄLSKAR kartor. Att veckla ut kartan på köksbordet, samla familjen och börja resan redan där är ju suveränt. Nästa resa som ska planeras är London på höstlovet.

 62. Birgitta Nordlund Svara

  Rom hägrar! Kanske kan resan äntligen bli av. Den som jag pratat om, fantiserat om en längre tid och som nu känns mer nära än någonsin. Det rycker i reserven och planeringen är igång. Såklart måste karta med!

  En Red Maps Rom?

 63. Ewa Svara

  Jag älskar kartor av alla de slag! Att resa i fantasin är kreativt och faktiskt lärorikt. Att sedan på plats, få utgå från en Red Maps vore helt suveränt. Till London hoppas jag få återvända, har varit där bara en gång, och då ha Red Maps som vägledare!

 64. Gunnar Nilsson Svara

  Senaste resan var jag och min fru i Madrid för första gången. Fantastisk stad! Ingen av oss kan spanska och många äldre spanjorer kan inte engelska. Vi ”jagade” likören typisk för staden (Madroño – björnen som äter bären på smultronträdet – Madrids symbol och stadsvapen) och fick oss till livs hur starka dessa bär (eller likören?) är på mycket inlevelsefull spanska och med ett kroppsspråk som ej gick att ta miste på. Tänk vad mycket enklare det hade varit med en Red Map för att upptäcka Madrids guldkorn – både för att se ut de bästa platserna i förväg men även att ha med sig på resmålet och låta slumpen styra lite. Rom nästa!

 65. Isabelle Svara

  Hallå! Detr såhär att jag och min kompis planerar en resa till Paris i augusti och när vi börjat kolla närmare så insåg vi att paris var ganska stort och att vi kommer att behöva förflytta oss ganska snabbt. Så en karta hade ju inte alls varit dumt att bära med sig. En super hjälp för att inte gå vilse i en storstad! När man har lite olika kordinater! 🙂

 66. Camilla Sandmark Svara

  Har nyss varit i Istanbul och där insåg vi kartors värde! Det som såg så lätt ut på kartan uppe på rummet var inte alls lika lätt ute på stan utan karta. Vis av läxan så hade vi den alltid med oss efter dess och jag kan tänka mig att den är lika värdefull vilken stad man än besöker.
  Väljer gärna New York kartan för dit går min nästa drömresa!

 67. Ann-christin carolin Svara

  För att få ut så mycket som möjligt av vår resa till New york i höst skulle en
  Bra karta underlätta och förgylla vår resa. Vi vill använda vår tid på ett bra
  Sätt och hitta de små guldkornen som vi läst på om innan.

 68. christer roos Svara

  GPS med inlagd karta är behändigt men också en stadskarta med rätt skala. Då jag är ensam resenär brukar jag testa ”the map trick”, vilket innebär att jag står o. kollar kartan o. ser ”lost” ut . Vilken person kommer o. hjälper ? Kvinna eller man, med eller utan hund, ung eller gammal ?
  Märkt att mest kvinnor vill hjälpa o. någon gång har det blivit en kopp på Starbuck tex. i LA eller N.Y!
  Testa i olika städer !
  vänl. lagom ”äldre” man. (önskar Paris, Rom-kartor)

 69. Sylvia Svara

  En weekend till London då är det självklart med en karta för att hitta de berömda sevärdheter som finns. Hoppas nu att kartan över London kommer så jag slipper känna mig som en vilsen turist.

 70. Ingbritt Gustafsson Svara

  New York, New York! Första turen dit gick med en researrangör och reseledare som helt perfekt guidade oss till det det viktigaste. Men man blir ju otroligt sugen att återvända på egen hand och upptäcka så mycket mer! För mig är det otroligt viktigt med bra karta så att jag lätt kan lokalisera var jag befinner mig….Längtar verkligen tillbaks, det känns som att man inte får nog!

 71. Malin Svara

  Min högsta önskan är att få komma till New York! En bra karta skulle hjälpa mig att få ut mesta möjliga av resan!

 72. Ingmarie Matssob Svara

  Att kunna läsa av en stad både under planering och på plats är ett stort nöje. Att sedan upptäcka att man hittar i staden, fast man aldrig varit i där tidigare är ett ännu större nöje.

 73. Ingmarie Matsson Svara

  Prag eller London kartan vore bra pris.

 74. Rose Marie Wellsjö Svara

  En hjälpbräda o trygghet man inte kan vara utan, från det stora, till små detaljer man behöver veta ,allt praktiskt tillgängligt!
  Skulle vilja vinna kartorna över New York.

 75. Cicci Svara

  Älskar att turista med en karta i handen och kamera på magen. Bara följa med fingret och se var man hamnar.
  I oktober åker vi till Los Angeles, hade varit väldigt suveränt med en karta då!

 76. Åsa H Larsson Svara

  Med en karta kommer jag långt, i Tokyos vindlande gatsystem ett måste för att förstå var man är. Jag trivs bra när jag vet var jag är med stöd av karta! Stora städer är bäst med en karta i handen.
  Skulle gärna vinna californiapaketet!

 77. Evelina Axell Svara

  Att promenera runt när man är i en storstad är en självklarhet för mig, har man mitt dåliga lokalsinne så behövs en bra karta.

 78. Mikael Lindblad Svara

  En karta är alltid bra att ha med sig på stortstadsresan , om man har lika dåligt lokalsinne som jag 😉 . Jag skulle gärna vilja vinna en karta över Rom .

 79. Ann-Mari Nyberg Svara

  London!
  Utan en bra karta är man ju helt lost!

 80. Susanne N Svara

  Trots dåligt lokalsinne och minne upplevelsen i att upptäcka nya spännande platser i London är ren magi. Drömmen är en Harry Potterkarta där platserna på kartan poppar upp och blir levande, men jag tror att en Red Map över London är det närmaste jag kan komma min vildaste fantasi!

 81. Hanna Gustavsson Svara

  Att gå runt med en karta är för mig en viktig del av resan, det hör liksom till. En karta är dessutom viktig vid storstadsresor då man annars missar väldigt mycket ”guldkorn” och sevärdheter som inte är så omtalade. Red maps har ju med allt – sevärdheter, shopping osv, och ska man använda ”vanliga kartor” så får man gå runt med en hel hög olika kartor, för att få med så mycket som möjligt, eftersom kartor sällan är så kompletta som just Red maps.
  Jag ska resa till både London och Paris i sommar så jag skulle helst vilja vinna någon utav dom! 🙂 jag håller tummarna!!

 82. Maria Svara

  Teknikens värld är bra att ha, men en karta vinner varje dag!!
  Att läsa karta är värt att lära,
  får hela världen att komma nära!
  Gubben sa att han ville till Rom nån da,
  då kunde ju en röda kartan vara bra att ha!
  Har inte någon födelsedagsgåva ännu fixad, kunde man kanske med Resia få trixat!

 83. Ludvig Svara

  Med en bra karta hittar vi rätt! Vi kan ta vara på varje stund och njuta av tiden i staden och av resan! Vare sej vi har en tid att passa eller bara vill strosa omkring, så vet vi åt vilket håll vi ska ta oss!
  När man reser som en familj med tonårsbarn, är det kul att hitta vissa butiker. Även matställen är bra och viktigt att planera in i tid, för att humöret ska vara på topp! Red Maps verkar ha allt!
  Då vi försöker resa så mycket vi kan, skulle vi ha nytta av vilken av dessa kartor som helst. Skulle jag önska en från Europa, så gärna Paris eller Rom 🙂

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.