Vad ska man göra i Amsterdam?

(Uppdaterad 191007) Det är svårt att inte tycka om Amsterdam. Kanalerna, caféerna, de små broarna och alla pittoreskt lutande köpmannahus ger verkligen staden sin härliga charm. Men vad ska man göra i Amsterdam? Nedan har vi några tips till dig som har planer på att åka hit!Cyklar i Amsterdam

Ett tips om du är i Amsterdam under våren/sommaren och om vädret tillåter, är att hyra en cykel. Ett både billigt och roligt alternativ att se staden från en cykeltur! Hör med personalen på ditt hotell så har de säkert koll på var du kan hyra en eftersom det är väldigt vanligt bland holländarna att cykla.

Vill du istället kanske bara luta dig tillbaka och njuta rekommenderar vi dig att se staden från en båt i någon av kanalerna. Grachtengordel är ett område som har många av de vackraste kanalerna i Amsterdam. Passa på att titta på alla olika husbåtarna som många bor i längs kanalerna. Här kan du köpa ett pass för att åka båt i kanalerna en hel dag samt biljett till Rijksmuseum museet. Eller varför inte en middagskryssning i kanalen?

Amsterdam kanalerna

Passa på att besöka Anne Franks husI över 2 år höll sig Anne Frank och hennes familj gömda i ett hemligt rum i detta hus under andra världskriget fram tills de upptäcktes och fördes till två olika koncentrationsläger. Här kan du få en gripande bild om hur livet såg ut för dem samt se utställningar och originalet av Anne Franks dagbok. Vi rekommenderar att du köper biljett innan du reser då köerna brukar bli långa.

Den unika flytande blomstermarknaden, Bloemenmarkt, ligger på en av de äldsta kanalerna Singel i Amsterdam. Njut av alla underbara färger och dofter och köp allt från frön till färska tulpaner.

Härliga tulpaner, Amsterdam

De Negen Straatjes – De 9 gatorna, är ett mysigt shoppingområde man bör besöka. Vandra upp och ner på de olika gatorna där det finns allt från charmiga småbutiker till de stora kedjebutikerna.

Visste du att Madame Tussauds inte bara finns i London? Amsterdam har också ett Madame Tussauds mitt i centrum. Mingla med superstjärnor som Lady Gaga, Adele, DJ Armin van Buuren och toppmodellen Doutzen Kroes köp biljetter här.

Boka flyg och hotell till Amsterdam

Boka flyg till Amsterdam

Boka hotell i Amsterdam

Boka weekend till Amsterdam

Boka upplevelser i Amsterdam

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.