Saker att göra i Bryssel

(Uppdaterat 1901002) Belgiens huvudstad Bryssel, som även ses som EU:s huvudstad, har mer att erbjuda än vad du faktiskt kanske tror. Belgiska våfflor och choklad är saker man måste prova, men det finns en hel del mer saker att göra i Bryssel!Grand Place i Bryssel

Grand Place i Bryssel. Ett känt stort torg i kärnan av Bryssel som funnits sedan medeltiden.

Den populära fontänskulpturen Manneken Pis som föreställer en liten kissande pojke är en stor stadssymbol för Bryssel. Den är endast 61 cm hög och ligger i närheten av de kända medeltida torget Grand Place. Hit tar sig otroligt många turister för att fota den lilla pojken.

Manneken pis i bryssel

Atomium är en väldigt imponerande byggnad i Bryssel. Byggnaden föreställer en stor atom där du kan gå in och åka rulltrappor mellan de olika kloten. När du kommer till de högre kloten har du en vacker utsikt ut över Bryssel och det finns även en restaurang i ett av dem. Atomium byggdes till världsutställningen i Bryssel 1958 och atomen är förstorad 165 miljarder gånger. Även för den höjdrädde är den helt klart värt ett besök då den är lika mäktig att se även från marken! Mer information om Atomium hittar du här!Atomium Bryssel

När man ändå är i Bryssel kan det vara spännande att se EU-kvarteret där Europaparlamentet, Kommissionen och det Europeiska rådet håller till. I dessa kvarter kan du strosa runt bland de mäktiga byggnaderna och kanske även ha turen att se några kända ansikten från tv-nyheterna!

EU parlamentet Bryssel

Garden of Mont des Arts är en stor vacker trädgård med utsikt över de historiska delarna av Bryssel samt Grand Place. Promenera längs de långa rabatterna, gärna vid skymning, och njut av den fina utsikten.

Garden of mont des arts Bryssel

I Bryssel kommer du inte kunna undgå doften från nygräddade våfflor i alla hörn och kanter och självklart är det ett måste att prova en!

Nygräddade Belgiska våfflor

Boka flyg och hotell till Bryssel

Boka flyg till Bryssel

Boka hotell i Bryssel

Boka weekend till Bryssel

Boka alla evenemang i Bryssel

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.