Sevärdheter i Rom

Italiens fantastiskt vackra och bevarade huvudstad Rom är en stad som är ett måste för den kulturelle men minst lika uppskattad för dig som bara vill avnjuta ett glas vin på någon av alla mysiga piazzor och gränder i staden. Det finns oändligt med saker att se och göra i Rom och nedan har vi listat sevärdheter i Rom.Utsikt över Rom från vatikanstaten

Utsikt över Rom från Vatikanstaten.

1. Colosseum – En av de mest imponerande sevärdheterna i Rom är den antika arenan Colosseum. Här kunde man se allt från gladiatorspel till teater och arenan rymde upp till ca 50 000 åskådare.

Colosseum Rom.

Biljetter för att komma in kan man både köpa på plats eller förköpa innan och då kostar det ca 12 Euro. Tänk på att om du köper på plats kan det vara väldigt långa köer under högsäsongen så var där i tid! Köp biljetter till Colosseum här.

2. Peterskyrkan – Den katolska huvudkyrkan som ligger i Vatikanstaten. En vacker och ståtlig byggnad som nästan kan ses som ett konstmuseum med alla målningar och utsmyckningar.

Även här kan det vara långa köer under högsäsongen och om ni inte vill ha guidad tur är ett tips att läsa på lite innan och kanske ha med en guidebok när du strosar runt. Vill du ha en guidad tur inne på Vatikanen där bland annat Peterskyrkan ingår så hittar du det här!

3. Pantheon – Ett av de bäst bevarade templen i Rom som byggdes 100 år f. Kr. Fint bevarad arkitektur som verkligen är värt ett besök då det dessutom är helt gratis. Ligger i centrala Rom vid Piazza della Rotonda.

Pantheon Rom

 4. Spanska trappan – Denna populära turistattraktion ligger centralt beläget i en mysig del av Rom med små butiker och restauranger runt om. Sitt och njut i solen och titta på människor så länge du vill.

Spanska trappan Rom

5. Fontana di Trevi – En sagolikt fin fontän belägen på Piazza di Trevi i Rom. Helt klart värt ett besök och passa även på att slänga en slant i bassängen.

Fontana di trevi i Rom

6. Forum Romanum – Här hittar du antika Roms centrum för handel, politik och religion. Gamla fina ruiner och flera sevärdheter så som triumfbågar, kyrkor och tempel. Det finns paketpriser tillsammans med guidad tur på Colosseum.

Forum romanum i Rom

7. Piazza Navona – Slå dig ner på ett fik eller en restaurang i solen och titta på alla människor runt omkring. Piazza Navona är ett torg i centrala Rom med många människor i rörelse och 2 stora fina fontäner.

Utöver alla sevärdheter är Rom en väldigt härlig stad att bara promenera runt i. Otroligt imponerande hur välbevarad staden är med alla gamla byggnader och mysiga gränder. För dig som bara vill komma iväg och koppla av är det en utmärkt stad att bara frossa i god italiensk mat på alla härliga uteserveringar runt om i staden. Glöm inte heller prova den äkta italienska glassen som verkligen är ett måste!

Italiensk glass i Rom

Äkta Italiensk glass är ett måste!

Boka flyg och hotell till Rom

Boka flyg till Rom

Boka hotell i Rom

Boka weekend till Rom

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.