Välkommen till paradiset på Seychellerna

Idag är det dags att drömma sig bort till paradiset på Seychellerna när Lena och Maxime Löfblad, mor och dotter, som driver resebloggen Ladies Abroad tar oss med dit.

I februari var de på Seychellerna i tio dagar och delar här med sig av de bästa tipsen och sina finaste bilder.

Seychellerna består av tillsammans 118 öar varav många är små och obebodda korallöar. De tre största öarna är av Mahé, där huvudstaden Victoria ligger, samt Praslin och La Digue och det är hit flertalet turister åker. Maxime och jag valde att spendera fem dagar på Praslin och fem dagar på La Digue.

Mango LodgePå Anse Volbert på Praslin bodde vi på Mango Lodge som ligger på en höjd över stranden och har en helt fantastisk utsikt. Vi bodde i en triangelformad bungalow som vilade på 15 meter höga pelare och detta är ett av de häftigaste boenden vi har varit med om.

Praslin

På Praslins nordöstra sida ligger Anse Volbert som är öns mest turisttäta ort. Seychellerna är inte som andra resmål och på Praslin betyder öns största ort tre resorter, en handfull guesthouses och cirka åtta restauranger, så här vill man gärna bo för att ha lite folk runt sig. Andra stränder på Praslin blir lätt för ödsliga.

St PierreMiniön St Pierre ligger precis utanför stranden Anse Volbert och det går att åka på snorkelutflykter hit.

Anse Volbert i all ära men vi var också sugna på att testa Anse Lazio på Praslins norra spets som precis innan vi åkte hade rankats som världens sjätte finaste strand av Trip Advsors läsare. Vattnet var det mest turkosa och kristallklara vi båda hade sett, sanden var kritvit och stranden kantades av vackra stenblock. En äkta pärla i paradis!

Anse Lazio IIEn helt fantastisk syn mötte oss på Anze Lazio och vi var båda tvungna att slänga oss direkt i det blåa plurret. Detta blev vår strand resterande dagar på Praslin.

Seychellerna är självklart mest sol och bad men på Praslin finns det faktiskt en och annan utflykt att göra. En kort båtresa utanför Anse Volbert ligger ön Curieuse som är hem för ca 500 jättesköldpaddor. Vi gjorde en heldagsutflykt till Curieuse där vi också hajkade en timme upp och ner och till höger och vänster genom mangroveskog till andra sidan ön.

CurieuseJättesköldpaddorna på Curieuse var hur söta som helst och vi skulle gärna tagit med en hem i resväskan. Om det inte var för att de väger upp till 400 kilo.

La Digue

La Digue är bara fem kilometer lång och tre kilometer bred och transportsättet på ön är cykel. På öns östra sida ligger stranden Anse Source d´Argent som med sina räfflade granitblock är världens mest fotograferade strand.

Anse Source d´AngentDet är inga problem alls att förstå varför detta är världens mest fotograferade strand. Helt ofattbart vackert.

Anse Source d´Angent IIDet finns inga strandsäljare på Seychellerna och av alla stränder vi besökte så var det bara Anse Source d´Argent som hade någon strandbar. Frukten och smoothisarna som såldes var fantastiska och baren var väldigt ombonad. 

På La Digues sydvästra sida ligger de tre stränderna Grand Anse, Petit Anse och Anse Coco där den ena är vackrare än den andre och det är svårt att välja. Som tur är; på La Digue finns det inte så mycket att göra utöver att sola och bada så det finns gott om tid att prova alla stränder.

Petit Anse
Grand Anse och Petit Anse har lite eller ingen skugga beroende på att vegetationen bakom stränderna är låg. Som tur är så har det rests små hyddor med palmblad som skuggar något. Seychellerna ligger mycket nära ekvatorn och solen är väldigt stärk; i vanliga fall skulle varken Maxime eller jag ens tänka tanken att ligga i skuggan

När vi berättar att vi har varit på Seychellerna är ofta första frågan Fina stränder?, sen är nästa frågan Dyrt? Seychellerna kan vara väldigt dyrt men det behöver inte bli så. Vi flög tur och retur för 6.700:- var och betalade runt 1.200:- per natt för ett dubbelrum. Så mer än en Thailandresa behöver det inte kosta till paradiset i Indiska havet.

Vill du läsa mer om Seychellerna så finns det fler inlägg och bilder på Ladies Abroad här.

Vi tackar Lena och Maxine för underbara bilder och inspirerande text. Vem längtar till Seychellerna?

4 Responses to Välkommen till paradiset på Seychellerna
 1. Lena i Wales Svara

  Vad härligt det ser ut! Och vilka söt jättesköldpaddor! Trevlig artikel!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Visst ser det underbart ut! Jag blev verkligen sugen på att resa hit efter att jag lagt in bilder och läst texten. Så underbart!!

 2. Anna, New York – My Bite of the Big Apple Svara

  Tack för fina bilder och intressant information! Seychellerna är verkligen en av de platser jag skulle vilja besöka någon gång i livet.

  • Hallins reseblogg Svara

   Anna: Jag blev också enormt sugen på att resa dit efter att ha läst och sett de fina bilderna!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.