Träffa vår USA-specialist Maria Wahlström

Maria Wahlström arbetar på Resia i Jönköping. Hon är en av våra nya certifierade Resespecialister!

Maria är en fena på att skräddarsy din USA-resa så att den blir precis som du önskar. Tveka inte att ta kontakt med Maria; maria.wahlstrom@resia.se eller 036-34 49 42

Maria älskar New York och har varit där flera gånger. Läs intervjun med henne här:

image1

Varför gillar du New York?
– För att det är en av världens mest pulserande städer. Det som inte finns i New York hittar du inte heller någon annanstans. Staden är storslagen, häftig och bländande. En riktig adrenalinkick!

Hur ser en perfekt dag ut för dig i New York?
– Frukostkulturen är ganska olik den vi skandinaver är vana vid, så bli inte förvånad om frukost inte ingår i hotellpriset. New York-borna går nämligen ut runt hörnet till någon av de myllrande coffee shops/coffe corners och beställer sitt kaffe och sin bagel. Jag gör som en sann New York-bo och kikar in på ett mysigt coffee corner.

ThinkstockPhotos-177375230

Efter frukost tar jag mig en tur till Times Square för att insupa atmosfären och pulsen. Vill du ha äventyr, och är lite smått kaxig, så tar du en cykeltaxi ner mot piren Downtown Manhattan Heliport, Pier 6 & the East River.

ThinkstockPhotos-140449631

Därifrån lyfter de guidade helikopterturerna runt Manhattan. Detta är ett måste. Det finns ingen annan tur i staden som ger samma upplevelse. Det är oslagbart!

maria

Lunch intar jag sedan på någon av de många riktigt bra italienska restaurangerna som finns i New York. Carmines på 200 West 44th Street är ett hett tips.

Eftermiddagen tillbringar jag med en promenad över Brooklyn Bridge eller myser runt i Central Park. Framåt kvällen blir det gärna ett glas bubbel i skybaren på Marriott Marquis på Times Square. Restaurangen roterar 360 grader så det är en häftig upplevelse.

nycmq_phototour85

Vill du ha en annan unik middagsupplevelse i New York, kanske firar du något speciellt, så är en middagskryssning på Hudson River en rekommendation. Tänk på att det finns många olika kryssningsrederier så du väljer ett som passar. Vill du ha en kväll med lite högre klass så kan jag varmt rekommendera Bateaux New York. Vita dukar, välklädda servitörer, trerätters och livemusik i form av jazz eller liknande. Toppklass!

Är du fortfarande på gång efter middagskryssen så kan du möta nattlivet genom att ta dig till Meatpacking District. Här hittar du de hetaste inneställena i staden. Det råder en salig blandning i denna härliga stadsdel. Coyote Ugly möter Sex and the City. Har du tur får du syn på en kändis då de ofta går ut i denna del av staden.

När på året är det bäst att resa?
– Det beror på vad man menar med bäst. Billigast är det i januari-mars, om man är ute i god tid. Men det finns ingen dålig årstid att åka till New York. Jag väljer nog ändå att möta hösten där, i början av oktober.

Har du några bra råd inför New York-resan?
– Först och främst är det viktigt att ha ett pass som är giltigt minst sex månader efter utresa och att man i god tid har ansökt om inresetillstånd, så kallat ESTA. Det är smart att ta med sig en el-adapter då detta behövs för att kunna ladda telefoner med mera. Ett personligt tips: ta inte med en hårfön som är tillverkad i Europa. Denna går förmodligen sönder på grund av strömstyrkan i USA. Trist om man köpt en dyr hårfön… Glöm inte heller en bra reseförsäkring. USA har inte samma trygghetsnät som vi är vana vid och behöver du läkarhjälp så kommer de kräva bevis på att du är väl försäkrad.

Tre pärlor man inte får missa?
– Bara tre? Oj, vad ska jag välja? Utöver vad jag redan sagt så tycker jag att du ska strosa i stadsdelen Greenwich, här är oerhört charmigt och pittoreskt. Bra shopping, ett lugnare härligt tempo och atmosfär.

ThinkstockPhotos-145122634

Lägg gärna en eftermiddag i Central Park också. Det är något magiskt med luften där. Vill du shoppa loss kan du åka en bit utanför New York, till Woodbury Common. En märkesoutlet med riktigt bra affärer. Tänk på att allt tar mycket längre tid i New York än hemma. Att ta sig från punkt A till punkt B tar ofta över en timme, oavsett avstånd. Och viktigast av allt, som sagt, missa inte helikopterturen! Var det tre tips?

Betygsätt inlägget:
Träffa vår USA-specialist Maria Wahlström
Taggar:

One Response to Träffa vår USA-specialist Maria Wahlström
  1. […] För ett tag sedan fick ni träffa den första av våra certifierade resespecialister Maria Wahlstr... blogg.resia.se/2015/05/04/traffa-var-specialist-pa-safari-christer-lundqvist

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.