Harry Pottermuséet i Watford utanför London

(Uppdaterad 191011) Harry Potter-muséet hägrar för många barnfamiljer som reser till London. Så även för Marie Lindgren (f.d. anställd), som arbetar på vår marknadsavdelningen, som tog familjen med sig till Harry Potter-muséet vid sitt Londonbesök.

Logo

Läs Maries tips och se bilderna från härliga Harry Potter-muséet.

Marie berättar:

Vi valde att beställa biljetter och ta oss till museet på egen hand eftersom Edvin lätt blir åksjuk. Tåget tog vi från Euston Station som går till Watford Junction där det går shuttle-bussar direkt till museet. Bussen kostar 2 pund/person och tar cirka 15 min.

shuttlebus

Det är viktigt att vara ute i god tid. Vi fick rådet att ställa oss i kön ca 10 min innan tiden vi var inbokade på. Man kommer inte in tidigare, men blir man sen går det inte att komma in utan man får köpa nya biljetter om det finns att tillgå.

biljett_1

Utanför entrén finns det biljettautomater i vilka man matar in sin voucher och får ut sina biljetter. Skönt att slippa stå i kö där inne.

biljett_2

Vi kom dit en timma före utsatt tid. Då var det lugnt och skönt och ingen trängsel varken på caféet, i gift-shopen eller vid entrén.

entren

I gift-shopen hittar du allt du kan tänka dig från filmerna. Edvin som skulle spela Harry Potter i en skolpjäs passade på att köpa ett par Harry Potter-glasögon och naturligtvis Harrys magiska trollspö.

giftshop_2
Vems trollstav vill du ha?  Harrys, Ron Wesley eller Draco Malfoys. Du hittar nästan alla de stora karaktärernas trollstavar här.

giftshop_1
Trollkarlsmantlar i alla storlekar. Vuxen ca 900:-. 

rekvisita
I väntan på vår tur.

Innanför den stora porten möts vi av en guide som ger oss en kort introduktion till sagan om Harry Potter och hans värld. Vi får också en varning för dödsätare som kan dyka upp där man minst anar det… Därefter får vi alla gå fritt och upptäcka varje scenografi egen takt.

guide
Keep an eye out for death eaters!!!

bild
Dödsätarna.

All rekvisita och kläder är autentiska från inspelningarna. Varje kuliss är ett konstverk i sig. Ingenting har lämnats till slumpen, allt är väl genomarbetat in i minsta detalj. Imponerande att se och lyssna på hur barnen direkt kopplade de olika kulisserna till en given scen i någon av filmerna.

Diagon Alley

harry_2

harry_1
Här är den välkända matsalen på Hogwarts.

Utanför entrén finns det ett café med enklare rätter. Mackor, sallader, fika till hyfsade priser men tyvärr inget Harry Potter tema!

För alla er som har läst böckerna och sett filmerna rekommenderar jag ett besök. Det är verkligen häftigt att allt känns igen och att barnen till och med kunde pricka in olika scener.

Boka flyg till London

Boka hotell i London

Boka flyg och hotell till London

Boka weekendresa till London

Boka biljetter till Harry Potter-muséet

6 Responses to Harry Pottermuséet i Watford utanför London
 1. Lena i Wales Svara

  Säkert jättetrevligt för Potterfan! Men inte för mej som inte gillar Harry Potter!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Ja, det har ju verkligen blivit populärt att besöka!

 2. Kent Svara

  Vi har funderat på att göra exakt samma tur. Vad kostade den? Mvh kent

  • Hallins reseblogg Svara

   Kent: Jag såg att du fick ett väldigt bra och utförligt svar på Facebooksidan Vi älskar London. Den är superbra! Så här svarar Marie som har tipsat i inlägget:
   Inträde och buss gick på ca 1500:- för 2 vuxna och 2 barn. När det gäller tåget så behövde vi bara lägga till en liten summa på våra Oyster Carad.
   Hoppas att ni får komma dit!!

 3. Ingrid Skoog Svara

  hej! vi ska resa dit i påsk! har försökt förstå deras info men har problem med deras tider! hittar bara sena dagstider. vi reser med en 10-års handikappad flicka som behöver assistans (behöver rullstol) är det så att assistenten går gratis eller får reducerat pris?
  hälsningar Ingrid

  • Hallins reseblogg Svara

   Ingrid: Jag föreslår att du kontaktar vårt systerföretag Boxoffice som kan allt om Harry Pottermuseet och hur det funkar där. Du når dem på 08-10 88 00 eller info@boxoffice.se. De har öppet på vardagar mellan 9-17!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.