Tekniska nyheter hos Royal Caribbean Cruise Line

Här är Gustaf Johannisson som arbetar på Resia i Göteborg på väg i Ripcorde by Ifly ombord på det nya fartyget Qantum of the Seas.

IMG_3714

Gustaf har varit på mängder av kryssningar, både i Medelhavet och Karibien. Han har också kryssat med en hel del rederier och fartyg i olika storleksklasser. Det rederiet som sticker ut mest vad det gäller innovativa nyheter ombord och som vill skapa en wow-faktor är Royal Caribbean menar Gustaf. Läs vad han berättar om invigningen av Royal Caribbeans senaste tillskott, Quantum of the Seas som nu seglar från New York.

Gustaf berättar:

Fartyget är ett så kallat ”smart ship” och är det mest digitala fartyget som är fullspäckat med nyheter ombord. Vad sägs om;

Ripcord by Ifly – som är en 7 meter hög fallskärmssimulator. Självklart testades denna och det var en superhäftig upplevelse att få uppleva känslan av viktlöshet.

IMG_3745

Northstar – en glaskupol som tar dig ut 93 meter över vattenytan

low_1365787367_Quantum-NorthStar4-keynote

Two70 – på dagen en panorama sal på två och halv våning med full havsutsikt i aktern som senare på kvällen förvandlas till en helt annan miljö då man gör om dom stora fönsterna till olika bakgrundsmiljöer och en teknikspäckad show vid namn Starwater

1402595827_1402436101-two70-virtual-concert-03

Bionic bar – Du beställer drinkar från en touchscreen och får reda på sekunden hur långt det tar innan din drink är färdig, två stycken robotar blandar, shakar och serverar.

IMG_3791

Jamies italian – Jamie Oliver har flyttat in och är en av flera specialrestauranger ombord.

IMG_3767

Mamma Mia – musikalen exakt som på Broadway!!

På nästan alla Royal Caribbeans fartyg så finner man en väldigt trevlig gågata inuti båten. På Quantum of thea Seas heter denna Royal Esplanade och är i två våningar med allt från Michael Korsbutik till Sorrentos Pizzeria.

royal-esplanade

Quantum of the Seas seglar från NewYork/New Jersey fram till maj månad 2015 efter det kommer fartyget utgå från Kina med bland annat stopp i Sydkorea och Japan. Quantums systerfartyg Anthem of the Seas kommer kryssa från New York fr o m november 2015.

Ännu fler fartyg är på gång, i Oasis klassen kommer Harmony of the Seas bli färdig under våren 2016. Till hösten samma år lanseras Ovation of the Seas. alltså ännu mera tekniska nyheter på gång : )

Vill du prata kryssningar med Gustaf så når du honom på gustaf.johannisson@resia.se eller 031- 800 906.

Boka en kryssningsresa

5 Responses to Tekniska nyheter hos Royal Caribbean Cruise Line
 1. Helena FREEDOMtravel Svara

  En sån där bar skulle man ha! 😉

  • Hallins reseblogg Svara

   Helena Freedomtravel: Haha, javisst. Bara att trycka på en knapp så kommer drinken!!

 2. marina olofsson Svara

  Hej, hur är de om man är ombord och är handikappad ,rullstolsbunden? Finns de handikapphytte MVH Marina

  • Hallins reseblogg Svara

   Marina Olofsson: Hej, visst finns det hytter som är rullstolsanpassade. Överhuvudtaget så är det enkelt och anpassat med rullstol ombord på de stora fartyge. Ta gärna kontakt med Jenny Björklund som arbetar på Resia i Västerås. Hon är vår kryssningsspecialist och har svar på alla dina frågor: jenny.bjorklund@resia.se eller 021-10 49 97.

 3. marina olofsson Svara

  Finns hamdilapphytter

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.