London – när ska man åka?

När på året är det egentligen bäst att resa till London? Parkhäng, uteserveringar och festivaler eller glittrande julbelysning och julmarknader? Här skriver vi om de olika årstiderna i London och årliga event.

Vår i London
Våren i London bjuder ofta på ett behagligt väder att promenera runt i och upptäcka staden.Tillsammans med sommarmånaderna är våren den period då flest turister väljer att åka hit. Varje vår kan du titta på Oxford Cambridge Boat Race, roddtävlingen mellan universiteten Oxford och Cambridge på Themsen. Universiteten har tävlat mot varandra sedan 1829 och är ett populärt event för såväl Londonbor som turister.

Oxford cambridge Boat Race 2009
Cambridge Boat Race. Foto: Chris Brown

Även London Marathon hålls på våren, en stor folkfest som alltid är kul att titta på! I maj kan du gå på världens mest populära trädgårdsmässa Chelsea Flower Show. Biljetterna tar ofta slut snabbt, här kan du passa på att boka biljetter innan du åker. Annars är våren en härlig tid att besöka Londons parker – när det grönskar som mest!

Vackra blommor
Chelsea Flower Show. Foto: Keith Laverack

Sommar i London
Det blir sällan olidligt varmt under sommaren i London men planera in några extra vilo- och dryckespauser om du ska göra staden under högsommaren. Varför inte pausa på någon av Londons alla takbarer? Sommaren är en riktigt härlig tid i London då många väljer att åka hit och massor med roliga saker händer! Detta är festivalernas högsäsong, så varför inte tajma resan med något roligt event? City of London Festival är en stor kulturfestival fylld med film, konst och musik. I augusti varje år lockar Notting Hill Carnival många besökare, en härlig gatufestival med karibiska influenser fyllt av vackra dräkter, uppträdanden, sång, dans och street food. Även den kärleksfyllda Pridefestivalen anordnas under sommarmånaderna. Hampton Court Flower Show är en populär trädgårdsmässa under sommaren vid Hampton Court och omgivande trädgårdar. Är du intresserad av tennis så hålls Wimbeldon Championship varje år i juni/juli.

Notting Hill Carnival 2014
Notting Hill Carnival. Foto: Angel Ganev

Höst i London
Fram till mitten av september är det fortfarande turisttätt i London men sedan börjar turistströmmen avta något. London på hösten är fint så ta dig till någon av Londons alla parker och njut av de vackra höstfärgerna. Richmond Park, Regent’s Park och Hyde Park är några favoriter.


Höstfärger, Hyde ParkHyde Park Foto: Ruth Hartnup

Även under hösten anordnas det många festivaler här. iTunes-festivalen är ett roligt event där iTunes bjuder in till gratiskonserter i Camden, London Design Festival fyllt av events och utställningar runt om i staden, London Film Festival, Regent Street Festival och Thames Festival hålls alla under höstmånaderna. Fullspäckat schema med festligheter med andra ord! Alla matälskare måste passa på att resa hit under London Restaurant Festival, som bjuder på kulinariska event och specialutformade menyer på massor av restauranger runt om i London. Är det ruggigt väder? Spendera en förmiddag med att avnjuta en klassisk Afternoon Tea. Här tipsar vi om våra favoriter.

Vinter i London
Vintern är mysig i London och åker du hit innan jul kommer du garanterat att hitta den rätta julkänslan. Julstämningen är på topp -här snålas det inte med julpyntet och julmarknader hittar du på flera ställen runt om i London. Här har vi skrivit mer om jul i London.

Julbelysning i London
Jul i London

Är du istället här för att fira in det nya året finns det flera platser där du kan titta på fyrverkerierna. South Bank vid Themsen är ett bra ställe med otrolig utsikt över London Eye. På nyårsdagen går The New Years Day Parade av stapeln där tusentals olika artister av olika slag marscherar och uppträder längst med Londons gator. Cheerleaders, musiker, dansare, orkestrar m.m. Ett utmärkt sätt att starta det nya året på! I februari firas det kinesiska nyåret och det betyder massor av festligheter och bortser man från Asien anordnar London det största firandet. En av högpunkterna är nyårsparaden som går genom centrala.

Fyrverkerier över Big Ben, London
Slutsatsen? I en storstad som London finns det alltid något att hitta på och varje årstid har sin charm, så oavsett när på året du väljer att åka hit kommer du garanterat få en rolig resa!

Boka flyg och hotell till London

Boka flyg till London

Boka hotell i London

Boka weekend till London

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.