Tävla och vinn guideböcker – Mitt Rom, Paris och Prag

Just nu är det många som planerar en storstadsresa för att möta våren och få en försmak om värmen som komma skall. Var med i vår tävlingen där vinsten är fina guideböcker från Karavan Förlag. Böckerna du kan vinna är Mitt Prag, Mitt Paris och Mitt Rom. Vi har två böcker av varje titel i potten!

Karavan förlags böcker är skrivna av författare med stor kännedom om staden. Flera av dem är bosatta på orten sedan många år tillbaka. I böckerna som är uppdelade efter områden hittar du mängder av tips. Många ovanliga som du inte hade en aning om. Vad sägs om vårens bästa solväggar i Paris, 10 ärkeromiska maträtter du (kanske) måste prova i Rom och Frans Kafka hade också kul i Prag. Kan lova dig att din storstadsresa blir betydligt mer innehållsrik med en Karavanguide i bagaget! 

karavan-books

För att tävla vill vi att du berättar om vad du längtar mest efter vid en storstadsresa. Är det kanske uteserveringarna, kulturen, shopping eller något helt annat? Skriv ditt svar som en kommentar här nedan senast 5/4. Ange vilken av guideböckerna du önskar vinna.

Vinnarna meddelas vi e-mail samt i inlägget här kort efter avslutad tävling. Juryns beslut går ej att överklaga.

Tävlingen är avslutad.

Vi säger grattis till nedanstående vinnare och passar på att tacka för alla fina bidrag. Vinnarna har fått ett mail!

Mitt Paris
Susanne N
Lotte Vognsen

Mitt Prag
Susanne
Michael

Mitt Rom
Dennis Forsgren
Lin

88 Responses to Tävla och vinn guideböcker – Mitt Rom, Paris och Prag
 1. Maria Svara

  Jag längtar till att se kulturen, gamla delarna av staden, museum, kaféer o möta människorna. Bara strosa omkring o känna in staden.
  Ska till Prag i vår, så den boken vore toppen!

 2. Anita Arthursson Svara

  Hej!
  Vid mitt storstadsbesök till Prag nu i vår vill
  jag titta på alla gamla byggnader och broar.
  Jag är fascinerad av gamla kyrkor och slott mm.

  Skulle vara bra med en guidebok om Prag.

  hälsningar Anita

 3. Eva Rehnsbo Svara

  Rom där det nya och gamla möts på ett fantastiskt sätt, skulle vara enormt att få uppleva! Historiehjärtat tränktar just nu efter denna stad och att läsa på lite innan är ett måste så jag inte missar godbitarna

 4. Karin Thorén Svara

  Tänk att få gå och strosa på gatorna i Rom och titta på alla vackra byggnader, alla människor, äta från det italienska köket och insupa all historia.

 5. Lena Wellman Svara

  Jag älskar allt historiskt som blandas med storstadspulsen. Det är inte något avskilt reservat utan historiska miljöer blandas med vardagsliv, caféer, souvenirstånd och människor från hela världen. Tycker om alla tre städerna men Paris står närmast på programmet, så den boken skulle sitta extra fint.

 6. Anette Svara

  Med tanke på att jag bor på bondvischan, långt upp i norr så längtar jag mest efter att få sitta på ett utecafé i Paris på våren och titta på människor som flanerar förbi. Att få lämna snön, som ligger kvar långt in i maj, och få möta våren söderut vore en dröm.

 7. Karin Sundström Svara

  Jag längar efter att strosa runt i Rom i min egen takt. Varva upplevelser från historien med fika på en uteservering. Njuta av dagen.

 8. Vanja Svara

  Just att det finns mycket att se och göra inom rimligt avstånd, inte så mycket tid går åt för att ta sig till olika platser. Ett plus är såklart alla uteserveringar där man kan sitta och vila fötterna, och fylla på energi-depåerna 🙂 Paris guiden skulle vara välkommen!

 9. Jan Jälkinger Svara

  Jag älskar att fånga ögonblick med min kamera och ingenstans hittar man fler ögonblick än i storstaden! Där är det också lättare att fotografera utan att väcka uppmärksamhet, eftersom fotografer är en del av vardagen.

  Nästa resa går till Prag, men den utomordentliga boken har jag redan så jag skulle gärna vilja ha Parisboken.

 10. Christel Svara

  Rom. Atmosfären, folket, maten.

 11. Erika Svara

  Jag längtar efter att få se berömda byggnader och uppleva stadens kultur och puls. Jag har varit i Rom och i Paris och de är verkligen underbara städer att upptäcka.

 12. Camilla Sandmark Svara

  Det är ju den där kombinationen som man bara får i en storstad. Mixen av kultur,alla restauranger, shoppingen och att se hur folk lever i den hektiska storstaden. Få gå runt och upptäcka sina egna smultronställen och bara vara i nuet.

 13. natalie Svara

  Jag skulle så gärna vilja ta med min dotter till London för att ge henne den mysiga atmosfären bland butiker, gatorna, och museum upplevelser. Gå på Madame Tussauds så hon får se sina stora idoler 1D! Strosa bland marknaderna i vårsolens värmande strålar

 14. Ingela Sjögren Svara

  Skulle vilja till Rom , då behöver man läsa på lite, fyller 60 år framåt.

 15. Maria Svara

  Vi ska åka till Rom i mitten av maj. Vi är en barnfamilj och barnen som åker med är i åldrarn 15,12 och drygt ett år.

  Vi ska försöka besöka de historiska områdena och även Vatikanstaten. Vi ska äta gott, ha trevligt och ströva runt så mycket som barnen orkar och vill. Det måste finnas tid för många glasspausar.

  Vi tycker det är roligt att resa med barn och det är viktigt att resa på deras villkor. Det viktigaste för vår tolvåring var att tex hotellet hade pool och vi hittade faktiskt ett. Det är också viktigt för mig att förbereda sig och läsa på om resmålet för en lyckad resa. Jag har lånat en hel del böcker på biblioteket, men den här boken har jag inte läst. Det vore därför jättekul om vi vann boken ”Mitt Rom”

 16. Peter B Svara

  Det är känslan av nytt jag vill åt !
  Se nya saker, lukta nya dofter och göra nya saker.

  Rom är nästa mål så gärna en guiden där !

 17. Malin Svara

  Jag skulle vilja vinna boken om Rom. Vad jag ser fram emot dör är vinet, maten, byggnaderna och bara strosa runt och titta på folk. Kanske en tripp till en vingård också!

 18. Ewa Svara

  Att få känna in kulturen i Paris skulle vara underbart. Att med guidens hjälp få skrapa lite under ytan utöver vad turistbroschyrer vanligen erbjuder skulle bli min mentor i Paris. Alla pratar om Paris, jag har aldrig varit där.

 19. Susanne Svensson Svara

  PARIS… någon gång i livet vill jag uppleva denna stad, strosa runt o kolla på konst, arkitektur o människor. Njuta av go mat, gott vin o champagne… o framförallt njuta av livet i denna härliga stad

 20. Anna Svara

  Efter att ha varit i Budapest och Paris, önskar jag att varenda storstad hade en älv eller en kanal man kan resa efter. Att sitta ute på vattnet och titta in över en glittrande stad i kvällsmörkret är vackrare än vykortsvackert! Finns det någon kanal i Prag…?

  • Anna Svara

   Förtydligande: jag vill till Prag – och önskar en bok om Prag! 🙂

 21. Gunnel Bergström Svara

  Prag-boken vore perfekt, eftersom vi har planer för besök i år. Att bara strosa omkring och njuta av allt det nya – med en tipsbok i handen – samt koppla av med en fika på ett mysigt kafe’. Vad kan bli bättre?

 22. Malin Bergkvist Svara

  Jag ser alltid mest fram emot att testa den lokala maten! Matkulturen i olika länder skiljer sig så mycket åt och det är väldigt kul att få uppleva det på plats istället för en replika här hemma.

  Jag vill ta med familjen till Rom så en guide dit vore jätte kul!!

 23. Ida Svara

  Jag längtar efter att se kulturen, gamla delarna av staden, museum, kaféer o möta människorna. Vill gärna vinna ”mitt Rom”. 😀

 24. Lina Svara

  Det jag längtar mest efter vid en storstadsresa är maten och att upptäcka historia. Jag önskar att vinna ”mitt Rom”!

 25. Leona Svara

  Upplevelsen att få upptäcka en ny stad.
  Folket, kulturen, maten och Eiffeltornet!

  Jag har lovat min brorsdotter en resa till Paris där varken hon eller jag varit så några tips ifrån Paris guiden tas tacksamt emot.

 26. Rolf.N Svara

  Jag har varit både i Prag, Paris och Rom alla tre städerna har mycke charm, kultur, god mat och dryck och massor att se och göra.
  Jag längtar tillbaka till alla tre städerna men framföralt Rom för att se alt jag inte han se förra gången och till alla härliga invånare i staden.

 27. Inger Fromell Svara

  Kulturen, maten och atmosfären gör att man älskar storstäder. Prag eller Rom med sina utecafeér är bra vilken som.

 28. Susanne N Svara

  Upplevelsen av att få vara en del av en ny kultur och få lära känna människorna, historian och prova på den lokala maten är mäktigt. Att strosa omkring till fots på gator och i gränder och tänka sig tillbaka till hur det dessa ställen har levts och upplevts genom historien.
  Jag har aldrig tidigare varit i Paris och skulle älska att få en guidebok inför min sommarresa dit.

 29. Susanne Svara

  Jag längtar efter att bara vandra runt i storstaden och känna dess stämning och atmosfär. Prag-boken önskar jag 🙂

 30. Tomas Svara

  Jag längtar att få uppleva kulturen och människorna.
  Jag skulle vilja ha boken om Paris

 31. Håkan Rosenquist Svara

  Åker till Prag i sommar för att fota stadsmiljöer i 5 dagar. Guideboken till Prag hade passat utmärkt för att få hjälp och tips på var jag skall bege mig för att hitta dom bästa bilderna!

  Med vänlig hälsning
  Håkan

 32. Carina Svara

  Ska resa till Rom för att fira bröllopsdag (44år) så en bok om denna stad skulle vara bra att ha. Ser fram emot att sitta på ett litet café och titta på folkvimlet. Dessutom alla ”turistplatser” förstås och då kan det vara bra att få lite tips.

 33. Christer Johansson Svara

  ROM
  Man blir aldrig riktigt färdig med denna stad, allt det gamla och all god mat och dryck. Man försöker läsa in upplägget för semestern men det tar aldrig slut.
  Boken ger mig säkert nya upptäckter vilket jag ser fram emot!

 34. Irene Svara

  Gillar att kolla på gamla byggnader.

  Prag skulle vara ett intressant resmål tycker jag.

 35. Emelie Hassel Svara

  Det är ju allt som finns där,
  i själva miljön som jag blir kär !
  Historia är ett ämne jag gillar,
  men jag gärna på uteserveringar chillar !

  Prag skulle passa perfekt !

 36. Monika Jarman Svara

  Hej. I en storstad söker jag mig gärna till det som ligger bortom turiststråken: en busstur till förorten, en titt i den lokala loppisbutiken, en öl på en enkel bistro Ställen där man kan få en känsla av hur det är att leva där. Jag har inte varit i Paris på 30 år men längtar tillbaka dit. Min gamla reseguide duger nog inte längre så en ny hade varit perfekt!

 37. birgitta meyer Svara

  Längtan
  Det är fantastiskt att komma tillbaka till en storstad där man har varit tidigare och hunnit med att se allt som man bör se.
  Att ” bara” gå in för gatulivet och den underhållningen som ständigt sker i en storstad.
  DET LÄNGTAR JAG EFTER OCH MITT PARIS VORE PRICKEN ÖVER I.
  Hoppas på tur gör Birgitta

 38. Elin Svara

  Jag längtar så till vår Prag resa. Det är jag längtar efter mest att få umgås med min man utan barn. Utforska nya städer genom deras mat och dryckkultur intresserar oss mycket samt hitta någon annorlunda guidetur så man ser staden från ett annat perspektiv.

 39. Lotte Vognsen Svara

  Jag tilltalas av anonymiteten i en storstad. Av möjligheterna att se och uppleva något helt annat än hemmavid. Att sitta på ett café eller i en park och insupa dofter och ljud, att kunna betrakta och reflektera utan att känna stress. Att på egen hand och gärna till fots, få vandra omkring bortom turiststråken och hitta små pärlor i form av butiker, vackra byggnader, caféer, gallerier eller bara vardagsliv.
  Jag kom precis hem från London där jag använde mig av Karavans Londonguide, vilket gjorde att jag vid detta besök såg ett helt annat London, är vid mina tidigare resor.
  Så jag önskar mig Paris-guiden och hoppas kunna besöka denna stad som jag inte besökt sedan 1978.
  //Lotte

 40. Lotte Vognsen Svara

  än vid mina tidigare resor, ska det givet vis vara…

 41. Carina Eriksson Svara

  Roms puls, språket, människorna, cafeerna, resturangerna, de otroliga byggnaderna. Helt enkelt ROM. Carina

 42. Dennis Forsgren Svara

  Det jag skulle längta till mest är att bara flanera runt i gränder och titta på allt liv och arkitektur som bjuds på.
  Att gå vilse i en gränd i Rom och bara sätta sig ner på en liten restaurang och äta Spagetti med köttfärssås eller pizza hade varit helt underbart.
  Om jag skulle vinna skulle jag vilja ha Mitt Rom.

  Med vänlig hälsning Dennis

 43. Trisse Svara

  Att äta pasta på en uteservering omgivning av den gamla kulturen och italienarnas glada vänliga tjatter vore underbart, särskilt i Rom. Den boken vill jag ha

 44. Angela Svara

  En underbar bok så man kan drömma sig bort! Vill njuta av boken om Prag . Så även om man inte är där så kan man njuta av staden som har allt God mat mysiga serveringar och alla sevärdheter! O kunna planera nästa resa

 45. JoVi Svara

  Dofterna och vimlet som slår emot mig i en storstad är en fantastiskt härlig kontrast när jag i vanliga fall strosar på folktomma byavägar i norrlands inland.

 46. Karin Persson Svara

  Prag och Paris har jag varit i men Drömmen om Rom finns kvar. Längtar efter att få möta våren I Rom – sitta på uteserveringarna och känna pulsen. Italiensk mat lockar också. ❤️

 47. Katarina Wäring Svara

  Jag vill sitta på en uteservering i Prag å njuta av gott sällskap , en kall Staropramen å fundera på vad gör vi härnast. Då är en guidebok guld värd

 48. Veronica Svara

  Jag och familjen kommer möta våren i romantiska Paris.
  Njuta av de ljuva caféerna med macaroner, baguett i parkerna, åka på Seine och uppleva de fantastiska monumenten som Eiffeltornet, Triumfbågen, Notre Dame mfl. Le som Mona-Lisa om chansen kommer. Därför vore en resebok om Paris super för oss att även delge barnen historien mm bakom allt vi vill hinna se.

 49. Malin Svara

  Det jag värde sätter mest med en storstadsresa är helt enkelt känslan….. Känslan av att känna pulsen, uppleva staden genom mina ögon, besöka kända platser och känna historiens vingslag. DET är storstadsresa för mej! Vinner jag önskar jag mig boken om Rom, eftersom den staden ännu är outforskad för mej.

 50. Linn Svara

  Jag och min mamma ska fara till Paris nu i vår och vi tycker att det kommer att bli jättekul!

  Det jag längtar mest till att få fara till storstaden Paris är att för det första få vara själv med min mamma men sen också få se alla byggnader och få höra på språket när man är där och rikigt känna att man är i Paris! Jag skulle verkligen vilka sitta vid ett liter café utanför eiffeltornet och bara njuta av att höra folk prata franska. Jag längtar även mycket till shoppingen där eftersom jag har hört att det finns mycket fint att köpa där! Eftersom jag och mamma kommer fara till Paris nu i våren så skulle det vara jätte bra att ha en reseguide med sig så man hittar det bästa ställerna!

 51. Anne Svara

  Det jag längtar efter mest är möjligheten att se något annat än det gamla vanliga här i Sverige och den inhemska maten!

 52. Lisa Brissman Svara

  Eftersom vi ska till vår absoluta favoritstad PARIS över 14 juli för att fira makens 70-årsdag så vill vi gärna vinna boken om Paris. Då vi varit många gånger där förut så behöver vi lite annorlunda tips till favoritsysselsättningen att PROMENERA lite utanför turiststråken. Det är promenader och cafésittning vi njuter mest av. denna gång bor vi i egen lägenhet ett stenkast från Seine.

 53. Gunilla Norbäck Svara

  Atmosfären, sevärdheterna (stora som små), maten, folkvimlet, shopping – tja, allt! 🙂 (Har precis suttit pch kollat på resor till Rom.)

 54. Kristina Gustavsson Svara

  sitta på uteserveringar och titta på passerande det är härligt!

 55. Susanne Svara

  Överst på listan står maten. Tjusningen att gå runt och leta rätt på lokala restauranger och försöka gissa sig till det som står på den inhemska menyn inget går upp mot det. Att sen gå runt och insupa atmosfären och kulturen tycker jag ofta glöms bort i jakten på alla sevärdheter som ska hinna avverkas, det är lite som att inte se skogen för alla träd. Att bara sitta och njuta i en storstad och se på människor, lyssna på språket och äta god mat är fantastiskt.

  Jag bokar hellre in färre sevärdheter och hinner med att njuta av staden lite mer och att gå eller åka lite utanför de mest centrala delarna, det är det som är upplevelse av en storstad för mig.

  Vill ha en guide för Prag om jag vinner då vi redan avverkat Paris och Rom ett antal gånger men Prag har vi kvar.

 56. Jens Svara

  Just nu längtar jag intensivt efter vår lång-weekend i Nice om några veckor. Det jag längtar allra mest efter är känslan av att vara i Frankrike. Att omges av dofterna, vibbarna, språket, rytmen och ljuset som alla är så annorlunda än hemma i Göteborg.

  Och en guidebok över Paris vore väldigt trevligt 🙂

 57. Lennart S. Svara

  Hej!
  Jag längtar till Italein och Rom. jag tycker om att förbereda mig innan resan, läsa om vad som finns att göra och se. att drömma och planera innan är för mig halva nöjet. jag tycker om att promenera och titta på sevärdheter. Även hitta små mysiga resturanger för en matupplevelse. Vad vore bättre än en guidebok om Rom att drömma sig bort i innan resan?

 58. Bibi Wallén Svara

  Det är härligt att gå omkring i en fin stad och njuta av kulturen och arkitekturen. Att sedan sitta på ett utomhuscafé och se hela världen passera är också ett nöje i sig!
  Pragboken är mitt önskemål.

 59. Anna Svara

  Se staden, känna pulsen och insupa atmosfären, så mycket kultur och historia det lär en! Älskar att shoppa, vandra och lyfta ansiktet mot solen, det är så den ska spelas – upplevelsefiolen!

  I första hand vill jag läsa mer om Prag men kommer troligen ha behov även av guider till Paris och rom så blir lycklig vilken bok jag än vinner!

 60. Marie Larsson Svara

  Jag vill se så mycket som möjligt och därför går vi så mycket vi kan. Att sedan slinka in på en mysig restaurang och äta något gott kan man ju då göra med gott samvete utan att behöva tänka på kalorierna! Det är bara att njuta!

  Vill gärna ha boken om Paris om jag vinner.

 61. Sonja Sohlberg Svara

  Vill uppleva stadens kultur och dess atmosfär. Känna pulsen och försöka leva som den inhemska befolkningen och på så sätt lära känna folket.
  Om jag vinner vill jag gärna ha boken Paris

 62. Mikey Carlzon Svara

  Jag har rest en hel del bland Europas storstäder och det jag alltid ser mest fram emot är första dagen i staden då jag har för vana att inte ha något planerat utan bara gå runt i staden, titta runt, ta en öl och någon inhemsk rätt på någon lokal servering. Helt enkelt, känna av och känna in resmålet för att vara i rätt ”mode”under resten av resan! 🙂

 63. Mikael Lindblad Svara

  Det jag längtar mest efter vid en storstadsresa , det är Kärleken ! Jag skulle vilja vinna guideboken ”Mitt Rom” , MvH / Mikael .

 64. Stig-Ove Svara

  Vi kan inte bestämma oss var det blir ?

 65. Eva Svensson Svara

  Jag vill gärna ha tips på saker att se och göra som ligger bortom de vanliga turiststråken.
  Är framförallt intresserad av historia och arkitektur; att känna historiens vingslag och njuta av vackra, för staden typiska, byggnader är det jag uppskattar mest när jag reser.
  Jag längtar efter att få resa på semester till Paris; var där på tjänsteresa några dagar häromåret – och blev väldigt förtjust i staden.

 66. ulrica nummisto Svara

  jag ska snart åka till paris sist jag och min kompis var där var för 30 år sedan det ska bli så roligt att återuppleva paris trots att vi är 30 år äldre jag ser fram i mot att få se den stora kyrkogården vi åker den 22 april

 67. Kerstin Forssén Svara

  J’aime flaner sur les Grandes Boulevards vill jag sjunga med Yves Montand! Vilken stad har så många sånger som handlar om sig som Paris? Ingen annan skulle jag tro. Paris är fantastiskt! Jag drömmer mig dit och skulle vilja åka dit på riktigt förstås, snart, snart!

 68. Sylvia Svara

  Är nyfiken på Prag med dess kultur och den goda ölen. En promenad i staden och se de fina husfasaderna och kanske ta en dagstur till benkyrkan i Kotna Hora. Så Mitt Prag skulle passa mig perfekt.

 69. Christina Svara

  Jag vill gärna se de världsarv som finns i världen. Om jag vinner önskar jag Paris boken

 70. Boa Wall Svara

  Prag! För att veta var den bästa ölen finns,var kyrkorna ligger,sportarvet. ..var hockeyfrillorna uppfanns! Kort sagt:rubbet!

 71. Therése Svara

  Jag längtar efter att få se de största och mest omtalade sevärdheterna i staden. Får jag en guide till det och jag sedan besöker dem känner jag att jag gjort en del av staden. Även shopping och god mat är en prio. Gärna tips på detta också.

 72. Therése Svara

  Glömde skriva att jag vill vinna boken om Prag.

 73. Michael Svara

  Att få tips för en långhelg I Prag är aldrig fel, att inte slösa tid på tursitfälllorna utan I stället se, känna samt uppleva det genuine Prag vore toppen. Resan sker en långhelg I början av Maj med våra vuxna söner och deras flickvänner. Att dessutom kunna krydda resan med lite Hockey VM första kvällen.

 74. Ulla Ström Svara

  Hela upplevelsen, från kaffet på min avreseflygplats till mötet med nya människor och andra kulturer. Att resa är att berika sitt liv på många fantastiska sätt!

 75. Anne-Marie Svara

  Åker till Rom för första gången i juni men vet redan nu att jag inte är färdig med den staden. Boken om ”Mitt Rom” känns som en trygg försäkran om att inte missa det viktigaste och hitta det där lilla extra.

 76. Marie Svara

  Jag åker till Prag och hinner inte få någon guidebok för egen del utan nöjer mig med att vara lagom påläst och njuta av spontana promenader med familjen.

  Men, jag vill gärna vinna åt I will not… så att hon och maken får fira bästa möjliga 20års bröllopsdag i Prag.

 77. magdalena s Svara

  storstadssemester – då vill jag uppleva kulturen, känna atmosfären och äta massa gott,
  Att få omkring på främmande gator, prata med människor vars språk man inte förstår, äta annorlunda mat, känna en annan puls , wow

  är intresserad av att vinna Paris, dels då jag inte varit i Frankrike, dels då vi har planer på att åka dit i vår eller sommar

 78. Catharina Svara

  Det bästa med storstadssemestern är nästan planeringen före…
  Läsa guideböcker, leta hotell, planera dagarna och sevärdheterna, läsa på nätet vad andra resenärer har gjort och tyckt, bästa restaurangerna, billigaste shoppingen…
  Därför skulle jag bli väldigt glad över en guidebok om Rom som är vårt nästa resmål!

 79. Ana Kokol Svara

  Jag längtar efter att strosa, oplanerat och helt spontant. Sätta sig på ett fik, njuta av lite dryck och mat från landet. Har att för länge haft Prag på min ”to-do-list” och hoppas att vinsten ger mig en sista knuff åt rätt håll.

 80. Mikael Rehn Svara

  Det går inte en dag utan att jag längtar efter en promenad i Prag så en guidebok om denna vackra stad hade verkligen gjort mig glad!

 81. Kurt Eriksson Svara

  Jag skulle sitta på utecafeer och kolla på folk samt återuppleva en rustik restaurant som heter Les Gaulois.

 82. Juhani Svara

  Jag planerar att snart åka till Paris och skulle uppskatta väldigt mycket om just jag vann guideboken om Paris. Det är superviktigt att ha en sådan bok om hands när man åker på sin allra första utlandsresa för att få reda på allt som är värt att veta om just Paris: vilka restauranger rekommenderas just nu, vilka modebutiker som är värt att besöka, vilka attraktíoner som är värda att besöka, var man hittar Paris bästa utecaféer m.m. Det är helt ovärderligt att ha med sig en sådan här Karavan-guidebok med i bagaget för en förstagångsbesökare i Paris. Voila!

 83. Alexandra H Svara

  Prag är ett fint ställe,
  dit ska jag åka vid tillfälle !
  Har inte varit där förr,
  så en guidebok kanske öppnar en ny dörr ?
  Jag är alltid så nyfiken,
  att resa gör en aldrig besviken !

 84. Berra Svara

  Att gå omkring på gatorna och insupa folklivet och miljöerna. Att sitta ner på en uteservering och och bara vara. Fantastiskt!

  Jag vill till Rom och skulle verkligen uppskatta boken.

 85. Rosie H Svara

  Jag längtar efter att utforska vegetariska restauranger i olika städer. 1997 var jag i Rom och minns fortfarande de friterade squashblommorna på en tjusig restaurang i närheten av Villa Borghese. Kanske att det kan bli ett återbesök där i sällskap med guideboken Mitt Rom?! 🙂

 86. Lin Svara

  ROM!
  Att uppleva just den stadens atmosfär! Byggnaderna, gatorna, människorna, kulturen, maten, dofterna, ljusen…! Allt som gör just den staden till vad den är! Har inte varit där (än) men längtar dit och planerar…!
  Med en bra guidebok blir resan så mycket mer innehållsrik och bättre på alla sätt! Du får all praktisk information och dessutom ”det där lilla extra” – tipsen om lite annorlunda upplevelser. När du vet detta i förväg kan du lägga din tid på att njuta av staden 🙂

 87. Susanne Svara

  Jag tackar för vinsten, nu har vi en riktigt bra guidebok när vi beger oss av till Prag!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.