Europas bästa stränder

För ett tag sedan skrev vi om världens bästa stränder som Travel and Leisures läsare har utsett. Här kan du läsa inlägget. 

Nu är det dags att titta närmare på Europas bästa stränder. Chansen är säkert större att du badat på flera av dessa?! I topp hittar vi några av Greklands underbara stränder men här finns andra pärlor att längta till. Listan kommer från CNN som listar världens bästa stränder och jag har plockat ut nio stränder av dessa som finns i Europa. Siffran i parentes anger vilken plats stranden har på 100-listan.

1 (24). Egremni Beach, Lefkas, Grekland
465364284

Dramatiska solnedgångar, klarblått vatten och gott om plats för alla har gjort att den här stranden toppar listan. Vill du åka hit? Sök din resa i vårt chartersök där du får en översikt över alla charterresor till Lefkas.

2 (32). Navagiano Beach (Smugglers Wreck), Zakynthos, Grekland
466350190

Det här en fantastisk strand med ett otroligt läge med de höga klipporna bakom. Det gamla skeppsvraket ger stranden en mystisk prägel. En strand där alla trivs. Vill du se stranden? Sök din resa i vårt chartersök. 

3 (35). Balos Beach, Kreta, Grekland

497226941

Trots att det kan bli trångt på Balos Beach i närheten av Kissamos så är det många som uppskattar den härliga atmosfären på de långgrunda stränderna som sträcker sig ut i de turkosa vattnet. Vackra vyer så ladda kameran!

4 (42). D-day beaches, Normandie, Frankrike

106362183

Detta kanske inte är stranden man badar vid men på grund av dess historia så är den mer än sevärd. Strax ovanför ligger den amerikanska kyrkogården. Hela området är fyllt av historiska sevärdheter. Så ta tid på dig och pricka in alla sevärdheter. Läs inläggen här i bloggen om min resa dit för mer tips och inspiration, del 1 och del 2.

5 (66). Skagen, Danmark

På listan hittar vi den långsträckta stranden i Skagen. Orkar du inte gå på den långa stranden så tar du strandtåget som går ända ut till udden.

6 (75). Ölüdeniz, Turkiet

528135853

Turkiets vackraste strand med ett fantastiskt läge med bergen bakom som hjälper till att hålla vågorna borta. För att få överblick över hela området rekommenderas att åka paragliding efter båt här.

7 (82). La Concha, San Sebastian, Spanien

514692867

Trots att La Concha ligger centralt i San Sebastian är stranden välskött och ren. På strandpromenaden ovanför kan du slå dig ner för att avnjuta några tapas och ett glas cava.

8 (81). Las Salinas, Ibiza

Gillar du stränder med full fart, musik och mycket folk då kommer du att älska Las Salinas. Vissa delar används av nudister.

9 (100). Falassarna, Kreta, Grekland

476256501

Hit har ännu inte den stora turistmassan hittat och stranden är stor med flera vikar så det finns gott om plats för alla som sökt sig hit. Det är inte så långt från Chania men vägarna hit är en aning otillgängliga. Charter till Chania? Sök här.

Oj, nu blir man ju bra sugen på att ligga vid en av dessa härliga stränder! Vilka har du varit på?

6 Responses to Europas bästa stränder
 1. Helena FREEDOMtravel Svara

  Vad många av stränderna som finns i Grekland! Där har vi inte varit (ännu). Den enda strand vi har besökt är nr 4, Normandie, Frankrike. Väldigt vackert! Men det var i december så vi var inte så badsugna… 😉

  • Hallins reseblogg Svara

   Helena: Ja, jag håller med. Själv älskar jag Grekland och varit på mängder av öar. Men jag måste nog säga att det inte är stränderna som är det jag gillar mest med Grekland. Jag var där i säsong men bada kändes helt fel där! Väldigt intressant område som jag ofta rekommenderar andra att åka till!

 2. Lena i Wales Svara

  Jag har varit på Normanie och Skagen stränderna. Har varit på stranden i San Sbastian, men kan inte minnas om det var La Concha eller närbelägen.

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Hm, jag har inte varit där själv men läst så mycket om San Sebastian på sista tiden. Det har hamnat på min lista över resmål att besöka. Det finns många fina ställen i Spanien utöver de traditionella turistorterna!

 3. Bara brittiskt Svara

  Redan på 16:e plats hittar du en skotsk strand. Skottland är fullt av oerhört vackra stränder som folk inte alls är medvetna om för att det är krångligt att ta sig dit och så är det ju kallt I vattnet utan våtdräkt. Inte ens i Cornwall är det ju varmt I vattnet men bägge ställena har delfiner och andra djur och Porthcurno kan få dig att tro att du är i Portugal.

  Skagen är fint men Laesø har minst lika fina stränder och Dueodde på Bornholm har så fin sand att den använts i timglas. Jag har bara varit på helt andra platser I Grekland än de på listan men vill till alla de här. Det jag inte förstår trots att jag älskar Sicilien är hur stranden på Lampedusa alltid hamnar i topp på de här listorna. Den ser inte så speciell ut tycker jag. Har du varit där?

  • Hallins reseblogg Svara

   Bara brittiskt: Det kan jag tänka mig. Jag reste runt i Skottland på 80-talet och vi hamnade på en helt fantastisk ö, Tiree. Fantastiska stränder men tyvärr alltför kallt för att bada!

   Jag har inte varit på Lampedusa och blev inte särskilt imponerad av att titta på bilderna. Sökte på resor dit och det var inte helt enkelt att ta sig dit. Det finns nog många stränder som kan passa in på listan!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.