Tävla och vinn specialdesignad resväska av Peter Apelgren

Nu har du chansen att vinna en av våra populära resväskor som är speciellt designade för oss av Peter Apelgren. Dessutom kan du vinna ett resepaket från oss med massa bra reseprylar!

peter_vaska

1-3:e pris – Resväska med godkända kabinmått med design av Peter Apelgren. Väskan kommer från Epic.
4-6:e pris – Resepaket från Resia innehållande: Bagagetag och med samma design av Peter Apelgren x 2, necessär med miniflaskor för handbagage, bagagevåg, bagageband och godkänt TSA-lås.

För att tävla vill vi att du delar med dig av ditt bästa packningstips för handbagage. Vad ska man tänka på? Något som alltid följer med? Praktiska tips?

Skriv ditt svar som en kommentar här nedan senast 22 mars. Vinnarna meddelas här i inlägget samt via e-mail. Juryns beslut går ej att överklaga.

Tävlingen avslutad!

Vi säger grattis till Violina, Lisbeth Pettersson och Carolina som alla  vinner varsin resväska samt till Sofia, Erik och Åsa som vinner reseprylar. Vi passar också på att tacka alla som har varit med och tävlat!

177 Responses to Tävla och vinn specialdesignad resväska av Peter Apelgren
 1. Christine Svara

  På min senaste resa, så var min resväska borta när vi kom fram till flygplatsen på destinationen.
  Efter det så har jag lärt mig att alltid packa ner extra underkläder, badkläder, laddare till mobilen och ett eller två ombyten av kläder.
  Annars så är det ju alltid bra att ha med sig nån bok eller tidning att bläddra i när man sitter på flygplanet.

  • Annette Svara

   självklart packas de 4 P:na i handbagaget:
   Pass, pengar, p(b)iljett, p(m)edecin!

  • Anna Olsson Svara

   Hej
   Har aldrig varit ute på någon resa men ska på en till hösten 🙂 har inga bra tips att dela med mig men fick en massa toppen tips som jag ska komma ihåg när jag ska iväg . Kram

  • Marlene Siden Svara

   I handbagaget ska det viktigast för mig finnas
   ett ombyte kläder, laddare till mobilen så är det väl bara att köpa det som fattas till semestern

  • johanna wendel Svara

   Ett par shorts /linne, mediciner och en lotion.Och självklart alltid flygar strumpor på!!

  • Mercedes Assarsson Svara

   Jag väljer enbart några plagg helst oömma sen stryker jag lätt alla kläder innan packning i väskan, sen rullar jag allt tills de blir små minirullar. packar in kompakt. Helst har hälften av det jag behöver i vöskan så att jag kan ha plats för ev. inköp och när jag köper nån plagg/sak skall detta vägas lagom i handen samt kunna ta minimal med plats. Magväska med pengar, pass och ev. mediciner.

 2. Maria Forsblom Svara

  Underkläder, mediciner och linsburk/vätska (om man har linser) i handbagaget! Och andra saker man har svårt att ersätta de första två dagarna, kanske bikini osv. Större chans att resväskan kommer bort än handbagaget.
  Dessutom blanda din och sambo/barnens grejer i resväskorna så att alla ändå har lite on en väska kommer bort.

 3. Ann Åfeldt Svara

  Extra uppsättningkläder ifall bagaget kommer bort. Tandborste och tandkräm(liten tub såklart) laddare till telefonen.
  En kortlek om vi reser fler ifall vi blir sittande på en flygplats.

  Sen för flygturen nässpray och tuggummi för landningen. En bok att läsa kanske lite gott godis
  På långflygningar också ett par badtofflor för att kunna lägga undan skorna o lätt kunna hoppa i dem när man behöver sträcka på benen.

 4. Jaana Bertilsson Svara

  En fulladdad iPad är att rekommendera, då har du sysselsättning under hela resan om du så vill. Surfa, läsa, spela spel, lösa korsord, titta på film etc.
  Givetvis packas mediciner och annat viktigt i handbaggaget så att det inte försvinner under resan.

 5. Lina Svara

  En småbarnsförälders bästa reskompis är en perfekt muta
  Den som lugnar barnen vid tristess och får skriket att sluta
  Bokstavskex funkar alltid som lugnande medel i en flygkabin
  – Goda, inte alltför onyttiga och så kan barnen öva alfabetet och fördriva tiden med god min!

 6. Monika Bergman Svara

  Det nödvändigaste finns i handbagaget ev mediciner, en bok, ett ombyte underkläder och en topp/ tröja. Tandborste/ tandkräm och ett par skor. Något att läsa om resemålet brukar packas ner.

 7. Kaj Andersson Svara

  Vi har alltid i-pad och semesterlektyr för resmålet med oss, i sommars bliv fem timmars väntan på flygplatsen på grund av försenat flyg. Väntan kändes inte så lång då!

 8. Eva Magnusson Svara

  Det som jag alltid packar ner i mitt handbagage är:

  • En liten necessär med allt det nödvändigaste i ”miniatyrstorlek”
  • Liten handduk
  • Ett ombyte, ända in på kroppen
  • En kortlek
  • En bra pocketbok
  • Dator
  • Laddare – både till dator och telefon
  • Korsord
  • Penna och suddgummi
  • Nässpray
  • Tuggummi

  Allt för att klara av en flygtur som kan bli extra lång och för att kunna klara av att vara utan resväskan som kommit bort…

 9. Anneli S Svara

  Åkte i söndags hem från Indien efter en månads vistelse på mindre orter med maken samt sönerna på 8 och 11 år. Handsprit i en liten förpackning och extra ombyten av kläder för barnen var helt enkelt av största prioritet. Därefter sysselsättning för barnen i form av böcker och DS. Dessutom lite snacks för den låna resan med många byten.

 10. Camilla- AktivaDagar Svara

  I mitt handbagage finns extra kläder/underkläder, laddare och huvudvärkstabletter. Tänker på vad som är extra bra att ha ifall resväskan inte kommer fram samtidigt som mig. Och så en bra bok förstås.

 11. Carolina Svara

  Mitt handbagage innehåller först och främst allt väsentligt som har med resehandlingar, pengar och försäkringar att göra.

  Mitt bästa tips inför utresan är att man på avresedagen tänker igenom och i stor grad sätter på sig sådana kläder som skulle kunna fylla en bra funktion om du inte får din väska under de första 48 timmarna. Såsom badkläder, underkläder och shorts tänker jag att det lätt går att köpa något tillfälligt för den period som behövs. Men tänk igenom skoval (träningsskor kan man ha i storstaden, på stranden, på landet. En snygg t-shirt kan man ha på sig överallt samt jagh brukar alltid ta på mig en skön tröja som värmer under flygresan, men som också kan fylla en värmande funktion (komplettera jackan) framme på resans mål.

  Än har jag aldrig blivit av med min väska vid utresa (tvi, tvi, tvi… ) Bara kommit hem utan väska vid några tillfällen… 🙂

 12. Juan Escudero Svara

  Jag reser alltid lätt, huvudsaken man bestämt sig för vilken typ av resa det är?, city?, fritidsäventyr?, Bad/sol?, arbetsresa?, och packa därefter.
  Jag har ett litet kitt med hygienartiklar ständigt hemma i en liten genomskinlig väska, den åker med på dessa resor och kompletteras varje gång jag kommer hem så jag slipper komma till hotellet utan ex, rakskum, el tandkräm, herrdoft köper jag däremot på taxefree, vilket ju är både billigt och spännande med en ny doft.
  Jag har två par långbyxor inkl. de jag reser i, och flera byten på skjortor, jag tar en liten påse med snabbtvättmedel så jag kan vaska upp kallingar och strumpor på kvällen och hänga dessa på handdukstorken i badrummet då är det torrt på morgonen, brukar bara ta med ett byte, det är helt onödigt att fylla upp väskan med strumpor och kallingar i värsta fall går det att köpa på plats, jag vill ha så lite packning med som möjligt så jag kan köpa saker på resan som är prisvärt och spännande att ta med hem.
  Är det sol/badresa så packar jag sandaler och badshorts, detta brukar de ta rejält betalt för på turistställena och jag vill inte ödsla tid med att springa och leta/prova detta i flera timmar om man bara är borta några dagar.
  Många tar med böcker osv, det gör jag aldrig jag vill ha så mycket tid som möjligt för att upptäcka resmålet.
  Och en snygg rejäl kabinväska är precis vad jag behöver!! 🙂
  Hasta la vista!! viva España!! 🙂

 13. Gunnel Bergström Svara

  Handbagage skall vara litet och enkelt.
  Dvs. ombyte av underkläder, tandborste. liten tub tandkräm, korsord och glatt humör..!!!!

 14. Susanne Svara

  Jag reser oftast bara med handbagage. Jag har små provpåsar med rengöring, ansiktsvatten och fuktcreme för ansiktet, tvål, bodylotion, solcreme, shampo och balsam, tandkräm, samt en liten flaska med kontaktlinsvätska. Allt detta får plats i ”enliters-påsen”. Vad gäller kläder så tar jag med så lite som möjligt och som är lätt att packa, t.ex. 2 kjolar, shorts, 2 linnen, 2 toppar och 2 sjalar. Allt detta passar ihop färgmässigt, så det går att variera mycket. Jag packar även ner en liten finsko och reser i sandaler eller gympaskor, samt en bok. Jag reser i thights, t-shirt och fleecejacka och en annan jacka över. Som kvinna har jag rätt att ta med en handväska och den innehåller pengar, pass, biljetter och andra värdesaker + huvudvärkstabletter.

 15. Lisa Svara

  Jag packar ner anteckningsblock där jag skrivit ner lite användbara ord och fraser på landets språk så att jag kan plugga på under flygturen.

 16. Jarmo Svara

  Packa lätt så man har plats med att shoppa på sig mer dit man ska resa till utan att behöva köpa en till väska på orten.

 17. Anders Norrman Svara

  Givetvis måste man ha med en dags byteskläder om väskan försvinner. Inte minst underkläder, toalettartiklar, mediciner, dvs sådans som du måste ha. Sedan är det alltid bra att ha en bok , telefon och ev. dator med laddare med sig om flyget blir försenat. Dock får du inte packa ner tex vatten som är viktigt utan detta får man köpa inne på flygplatsen. Sedan gäller det att kolla vad just ditt flygbolag har för regler runt karbinväskans storlek och vikt.
  Ta även med tålamod och glatt humör, det kan ofta behövas.
  Trevlig resa!

 18. Yvonne Nilsson Svara

  När jag var singel och var ute och flög så var det det allra nödvändigaste som packades ner i handbagaget i fall att resväskan kom bort.
  NU som trebarnsmamma till små killar så blir det ett ombyte var till dem, spel, små matpaket, dryck och annat tilltugg samt iPad:s.
  Sist så gick vår handbagage väska sönder på hemvägen så hoppas och håller tummar och tår att vi denna fina väska får medtaga på vårt nästa äventyr som blir till Kolmården och vildmarkshotelket där Bamses värld skall upplevas!

 19. Frida Elmgren Svara

  Efter strandning på en flygplats i London mitt under julruschen för några år sedan så upptäckte jag att jag hade det mesta med mig men sedan beror det lite också på vart man reser. Här är min lista i alla fall 🙂

  ♥ Pass + biljetter
  ♥ Plånbok
  ♥ Mobil + laddare + extrabatteri
  ♥ Necessär med det viktiga
  ♥ Återfuktningsspray
  ♥ Minifläkt (speciellt om man åker till ett varmt land)
  ♥ En tom petflaska (för att kunna fylla på vatten)
  ♥ Kortlek
  ♥ Penna + papper ifall man behöver skriva upp info
  ♥ Toapapper/ snytpapper – kan vara slut på toaletten
  ♥ Plåster
  ♥ Minikudde ifall man behöver vila
  ♥ Ett par underkläder och ett linne
  ♥ Värktabletter/ Imodium och vätskeersättning
  ♥ tuggummi

  Håller nu tummarna på tur och önskar dig samtidigt en toppenhärlig fortsättning på veckan!
  Hälsningar Frida

 20. Nicole Svara

  I handbagaget packar jag sånt som är viktigt och inte får komma bort med ett bagage som har kommit på villovägar. Viktiga mediciner, kamera osv. Ett par varma strumpor, öronproppar, och offlinelista på spotify är något som också alltid följer med. Ett ombyte får följa med. Rulla kläderna, då tar dom mindre plats.
  En bok brukar också kunna slinka ned. På många hostel kan man lämna sin bok i utbyte av en annan.
  Jag har också de tre P:na. Pass (+passkopia i bagaget), papper och pengar.

 21. Åsa Svara

  I mitt handbagage finns alltid ett ombyte kläder och lätta skor. En liten necessär med t.ex tandborste,deo, nässpray och värktabletter och ett litet förstahjälpen kit.
  Jag har mobilen ,laddare, kameran och extra batteriet till kameran för att kunna dokumentera det som händer och som jag måste köpa nytt om väskan försvinner.
  Något litet att äta och en tom vattenflaska som jag fyller med vatten innanför säkerhetskontrollen.
  Detta är mina tips att ha i handbagaget!!!

 22. Annica Svara

  Energibars både till mej och mina medresenärer . Skavsårsplåster savetter och alvedon

 23. Linda Svara

  I mitt handbagage samsas ombyten varsitt med första hjälpen kit, laddarsladdar och våtservetter ifall någon kladdar, lite gott att tugga på, sen en leksak eller två, allt beror på resans längd också. Lite plats måste man ha fri för det man shoppar på taxfree 😉

 24. Eva Svara

  Läppstiftet! Räddar mej o får mej se ut som folk även efter den längsta resa!

 25. Anna Johansson Svara

  Själva väskan måste ha mååånga ytterfickor!
  Ett ombyte (gärna klänning som tar lite plats och skrynkelfri), tofflor, uppblåsbar kudde och viktigaste uppfräschningsgrejerna. Underhållningen, dokument (inklusive resebroschyrerna!) och laddare som behövs läggs lätt åtkomligt – ingen vill ta fram och rota i stora väskan för det som behövs under resan! Läs, njut och se fram emot att landa på en annan plats, en annan värld!

 26. Alma Kaljaca Svara

  Dokument som pass, kartor, resebiljet, försäkring ,boardingkort samt fotokamera och telefon är den viktigaste delen av handbagage. Det är mycket praktiskt att ta med en väska som du knyter runt midjan där du har alla dokument till hands

  Ha alltid en påse tuggummi .Tuggummi? Ja, det hjälper verkligen.
  Problemet vid start och landning på grund av förändringar i lufttrycket. Att tugga hjälper till att reglera trycket i örat som kan orsaka riktigt stor smärta och obehag.

  En liten mängd valuta när du reser till ett främmande land som behövs för att starta dagen.

  Din medicin i sin originalförpackning.

  Mini förpackningsprodukter reseförpackningar såsom schampo, body lotion, våtservetter, deodoranter, hårspray, tandkräm och liknande är ett måste.

  En tröja och ett par trosor är alltid bra att ha.

  Det är allt som jag packar i handbagage. Allt annat förvirrar mig.

 27. Siv Viberg Svara

  Numera är det tandborste, trosor och en bra bok som alltid ska finnas i handbagaget.
  Förr fick detta sällskap av en vattenflaska, men tyvärr går inte det längre att ta in den genom säkerhetskontrollen. Men det går att fylla en tom flaska när man passerat grindarna.

 28. Inger Fromell Svara

  Handbagage : Pass, pengar, biljetter, mediciner och bok plus en kudde att ha flyget och gärna några våtservetter.

 29. Berra Svara

  Eftersom man kan ha ganska stor väska som handbagage har jag bl.a. badkläder och ombyte där. Alltid mina mediciner. Eftersom jag ofta sett folk stå i vägen i gången på planet och rota i handbagaget efter saker de ska ha under flygresan blir mitt bästa tips att ha en liten väska/necessär/påse överst i handbagaget för just dessa saker. Bara att ta ut den, inget rotande och det går framför allt snabbt.

 30. Anna Svara

  Om jag bara har mina mediciner, passet och pengarna med mig, så klarar jag mig utan allt annat, oavsett tid på dygnet. Det har jag dessutom provat, efter att ha blivit rånad mitt på öppen gata. Jag menar.. att hoppa över tandborstningen en kväll spelar väl ingen roll? Och allt jag sedan behöver kan jag köpa på plats om bagaget hamnar efter med ett dygn.

 31. Petra Svara

  Den här väskan innehåller allt du behöver för din resa och innehållet ryms i ett handbagage. Jag reser mycket och jag reser smart 
  Pass, Körkort, Försäkringsinformation/ intyg, Bankkort och lite kontanter
  Flygbiljett eller utskrifter av boardingkort, detaljer om boende, hyrbil etc.
  Tröja med huva (perfekt för att stänga ute ljus och underlätta sömn) Jacka (du har på dig den på flyget)
  några t-shirts, 1 par jeans, 1 par byxor med avtagbara ben – funkar även som shorts
  Badbyxor eller baddräkt, 3+ par sockor, 3+ set underkläder, Solhatt – om du besöker varma platser
  1 par promenadskor (du har på dig dem på flyget), Flip-flops eller sandaler om du reser till varma breddgrader
  1 par finskor – om en utekväll är planerad, Solglasögon och fodral
  Kamera + laddare, Mobiltelefon + laddare + hörlurar
  Öronproppar, Liten första-hjälpen väska – om du planerar en aktiv semester
  Penna och litet anteckningsblock – för att anteckna detaljer och viktig information
  Kartor, guideböcker, frasböcker, Något att läsa – normalt minst en pocketbok
  Universalladdare – om du reser utomlands
  Tandborste, tandkräm, tandtråd (rakgrejer eller sminkgrejer)
  Liten schampoflaska, tvål och valfri hårprodukt
  Solskydd, Läppsalva, Deodorant, Vitamin C + en liten flaska echinacea – guld värd för att förhindra förkylning
  Nödvändiga mediciner
  Vattenflaska

 32. marianne karlsson Svara

  Jag rullar ner tröjor att dra på oss eller en tunn skrynkelfri jacka, pappersnäsdukar som toapapper, huvudvärkstabletter, öronproppar, stödknästrumpor, frukt, vattenflaska, pass, biljetter, hudlotion man blir så torr i huden när man flyger.

 33. Åse Svara

  Självklart är ju förstås resehandlingarna så det behöver ju knappt nämnas 😉
  Däremot har jag alltid ett byte underkläder och badkläder. OK, man kan handla det mesta var man än kommer, men har man en kropp som är ”lite mer formad” så kan det vara svårt att hitta ändå.

  Då jag inte äter allt på flygplanet (t ex bröd, kakor o pasta) så brukar jag ha med mig en wrap med god fyllning o ibland en majjonästub. Säger man att det är ”dietfood” så går det alldeles utmärkt att ha särskild mat med sig.

  I handbagaget finns alltid nycklarna till bil/hem samt om ngn har ordinerats medicin.
  Nässpray ifall trycket i öronen blir för stort.

  Tidning och om jag har en bok med mig ser jag till att ha börjat läsa lite innan så att jag kommer in i handlingen.
  Penna o korsord.

  Hur mycket förströelse jag vill ha med är ju förstås beroende på flygresans längd.

 34. Lisbeth Pettersson Svara

  Förutom det vanliga mediciner och lite lättvättade kläder så lägger jag min virkning i handbagaget. Alltid kul att ha något att syssla med när man väntar. Nyligen var vi på Gran Canaria och så fort jag tog upp virkningen så kom folk och frågade vad det var för fint jag höll på med? Kan tala om att mina solhattar har hamnat i Tyskland, Australien, Norge m.m. Det var jättemånga som ville köpa mina hattar. Har t.o.m. beställningar så vi måste åka tillbaka! Så handarbete i alla de former är inte dumt att ha med!

 35. Marita Svara

  Minsta möjliga! Tandborste och tandkräm, hårborste, en bok, anteckningsblock och penna eftersom jag alltid kommer på de bästa idéerna när jag är på resande fot.

 36. Gunnel Svara

  Jag reser alltid med min man. Vi packar alltid handbagaget med vad han mest behöver och det jag mest behöver. Det har fungerat hittills. Vi fortsätter så.

 37. Tomas Svara

  Mitt bästa packningstips, är packa allt du tror du kommer att använda och sen ta bort ca 40%. Man packar alltid för mycket och hälften blir oanvänt. Samt att man nu få plats med lite inköp på resmålet

 38. Lotta Svara

  Ögonmask,nack-kudde,öronproppar
  Pocketbok,kamera,tel,iPad o laddare
  Underkläder,strumpor o Y-3
  Mini kit i necessär ,nödv medicin,resorb o compeed
  Resehandlingar,kort,pengar
  Aktuell reseguide
  Ska jag till sol-resmål packar jag sandaler,stor schal,shorts,keps o bikini utöver det andra.
  Bestämmer att resan ska bli trevlig…..alltid!

 39. Lena Svensson Svara

  Ett måste i handbagaget är;
  – mediciner
  – trosor, strumpor och en t-shirt
  – laddningskabel till mobil och platta
  – en bok eller tjock tidning
  -miniflaskor med lotion och annat nödvändigt
  – extra uppsättning linser och fodral

 40. Louise Roland Svara

  Tunn lättviktstäckjacka som även kan användas som extrakudde i örngott, tunn vattentät ryggsäck, baddräkt, glasögon och solglasögon, reseparaply, ombyte underkläder och strumpor, pocketbok av bra författare minikartbok/turistguide och lexikon anpassat till resmålet.

 41. Erika Svara

  Alla viktiga dokument ska vara i handbagaget, samt små reseförpackningar av tandkräm, solskydd och allt viktigt man behöver dag 1. Klär på mig praktiskt samt att jag har ett ombyte med, t ex ett par trosor, linne, shorts och bikni ifall resväskan är borta vid ankomst. Mobilladdaren samt en bra blaska! Mer ryms inte!

 42. Inger Svara

  Jag åker nästan alltid med bara handbagage och på lördag bär det av till Gdansk och med Wizz-air som bara har miniväska gratis som handbagage. Då blir det vanlig ryggsäck laddad med genomskinlig necessär med miniförpackningar av tandkräm, hudvård och hårvård och hopfällbar tandborste. Kläder läggs i en liten fyrkantig packpåse med dragkedja och ett fack med dragkedja i locket. Otroligt mycket kläder, ombyte för flera dagar, kan packas i denna påse och tar därefter inte så stor plats. Biljetter, pass, pengar och resetips tar plats i en ”reseplånbok” med många fack.Telefonen hänger runt halsen. Sommartid går det också att få ner ett par sandaler, men vintertid är det svårt med ett par extraskor

 43. Kicki Svara

  Badkläder och ombyte om vi åker till värmen.mediciner så klart. Sen ska resefodralet som jag fått från resia med så klart. Och en dos med gott humör.

 44. Ingela Sjögren Svara

  Medicin, pass, pengar telefon, laddare, underkläder, badkläder och linne och shorts så man klarar första dygnet, om det händer att resväskan försvinner. Det hände ett par kompisar till oss.

 45. Kristina Svara

  Åker nästan alltid med i stort sett tomma handbagage. Stoppar i allt man inte behöver när man kommer fram. På vägen hem finns det plats för allt man shoppat.

 46. Anna L Svara

  Alltid Scarves detta multianvändbara plagg! Som ögonbindel, att vira runt nackstöd och huvud när man sover så man slipper vakna med gamnacke, som del av en outfit, värmande i hals och nacke. Extra hållare på väskan och ett extraplagg om olyckan skulle vara framme, kudde och filt!

 47. Pierre S Svara

  Ta fram allt du tror att du behöver och lägg framför dig.
  Sortera bort i tre olika omgångar.
  Få med dig viktiga handlingar, mediciner med intyg och öronproppar. En bra bok är alltid ett gott sällskap and off you go!

 48. Jan G Svara

  Kort sagt, personliga saker som man inte utan stor ansträngning kan avvara om all annan packning skulle förkomma…

 49. Annika Svara

  Mitt bästa tips när man ska packa handbagaget är att ta på sig en jacka med rejäla fickor. Stoppa där allt som inte får plats i handbagaget samt saker som väger lite mer. Handbagaet vägs, men aldrig jackan och dess innehåll! Fckpackandet har räddat mig flera gånger, Som utlandssvensk försöker man ta med sig så mycket som bara går under Sverigebesöken.

 50. Daniela Svara

  Det känns som att man för varje gång man reser, packar mindre och mindre, vilket är skönt. Detta innebär för mig att också handbagaget blivit mindre. Med devisen om att allt går att köpa om väskan försvinner är idag det absolut viktigaste i handbagaget; Kamera, Telefon och laddare, pass och pengar så klart, tandborste och tandkräm, våtservetter, ett par flipflops när man åker från kalla Sverige till värmen och en bok. Då klarar jag mig ganska långt.

 51. ola Svara

  givetvis pengar och biljetter och pass men så bör man alltid ha en och två euromynt för bagagevagnar och skåp mm. Våtservetter tandborste och tandkräm samt kameran som du redan har tagit bilder med på ditt incheckade bagage om du skulle bli av med bagaget.

 52. Susanne Svara

  Handbagage ska vara litet och lätt
  ombyte så man kan komma till resmålet rätt klätt
  för hemska tanke om bagaget vore borta
  och jag står i fjällen utan kofta
  mediciner, kontokort och pass är nödvändigt att ha
  något för hygienen om jag inte åker på spa
  men åren har lärt mig att resa lätt
  även om missöden ibland skett
  går det mesta att köpa när jag är framme
  tandborste, tandkräm och deo lämnar jag hemma
  då märket utomlands är detsamma
  Till sist något för tidsfördriv
  korsordstidning och bok håller mig aktiv

 53. Annsofi Svara

  En resväska i miniatyr kan man säga, har det mest behövande som lite hygienprodukter, ombyte som funkar perfekt att ha som kudde / filt om man vill ha extra på sig utöver det man får på planet, ha allt i småväskor i väskan så det är lätt att hitta och sortera, och såklart fulladdad mobil och surfplatta med massor bra musik/film på och lurar såklart. en mamma måste vara som en scout alltid redo 🙂

 54. Mia Svara

  Jag har en masterlista på datorn redo för packning av handbagaget, på så sätt slipper jag klura varje gång på vad det är som ska med. Jag gillar att vara förberedd och känna att jag har koll på läget, det ger bästa förutsättningarna för mig att kunna koppla av och njuta av resan 🙂

 55. Ulla Ström Svara

  Packar i praktiska kassar i handbagaget, ljusa kläder för sig, mörka för sig, så slipper jag eventuell torrfällning. Sedan kan man använda dem till att lägga smutstvätt i.Rullar kläderna, tar mindre plats.
  Alltid i mitt handbagage: Pass, resehandlingar,viktiga telefonnummer. Telefon, laddare,hygienartiklar i små förpackningar är bra att ha lättillgängligt.

 56. Anne-Christin Gomér Svara

  Badkläder, personliga saker, ett ombyte. Har upplevt 5 dagar av semestern utan resväska så nog har jag blivit noga med vad som finns i handbagaget. Packar numera hälften hos mitt resesällskap. En korsordstidning är inte heller dumt att ha med, likaså en kortlek.

 57. Kikki Svara

  Att rulla ihop kläderna gör att dom tar mindre plats, sjömännen gjorde på detta viset!

 58. Håkan Nilsson Svara

  För cirka tio år sedan var jag med om något så ovanligt som stöld ur mitt handbagage! Jag var på väg med Air France i ”förstaklass” till Dublin med flygbyte i Paris. Eftersom jag fick min sittplats allra längst fram stuvades min handbagageväska istället in i lastrummet. När jag sedan fick tillbaka väskan i Dublin saknades min kamera! Den rundresan på Irland fick jag tyvärr inte några fotografier från…

 59. lena Svara

  Förutom allt det där vanliga så har jag alltid med mig raggsockor. Det är det bästa som finns mot kall flygplansluft☺

 60. Ida Isaksson Svara

  Något att dricka, för akuta hostattacker samt något att äta på, beroende på hur lång resan är. Kontanter, pass och sin mobil. Det är allt man behöver! 🙂

 61. Sylvia Svara

  I handbagaget packar jag ner badkläder, shorts, linne, underkläder, badskor, sandaler så man kan
  njuta av sol och värme ifall resväskan kommit bort.

 62. Pertti Eerikäinen Svara

  -Kontanter/kreditkort
  -Resebiljett
  -Tandborste, -kräm
  -Ögonbindel, beroende på resans längd
  -Ev. extra skjorta — ” ——–
  -Gott humör
  -Äventyrslusta
  -Förväntningar

 63. Anette Gustavsson Svara

  Skaffa en liten resväska med hjul som kan räknas som handbagage. Så stor som möjligt men kontrollera måtten.Då behöver du inte ha någon mer väska förutom handväska. Tänk vad skönt att inte behöva vänta på resväskorna. Du spar tid. När du packar lägger du ut kläder, du vill ta med , på sängen så du får överblick. Lägg fram några klänningar då är du klädd direkt. Sedan några tillbehör som passar till samtliga klänningar.Jag tar ofta med några klädesplagg som jag inte vill ha kvar. Då kan jag kasta dem med gott samvete på resmålet och får lie plats till ev. Inköp De tyngsta skorna på dig samtidigt som en skön tröja eller jacka.Liten toalettväska gärna innehållande småflaskor som de man inland får på bättre hotell. Medicin och andra småsaker får jag rum med i min handväska . Här får man lagom mycket med och kan röra sig ledigt !

 64. Robert Gahnfelt Svara

  Rulla. Och rulla hårt!
  Mitt bästa tips för en tight handbagagepackning. Har rest en hel del köpa-flygstol-resor i Europa och det är inga problem att få med det nödvändiga och lite extra. Rulla jeans, t-tröjor, regnplagg, badkläder hårt och packa väl i väskan. Köp tandkräm, schampo på plats. Att resa lätt är en fröjd. Först ut från terminalen, taxi till hotellet och du är på stranden innan alla andra knappt lämnat bagagestrulet på flygplatsen…

 65. Sylvia Nilsson Svara

  Pass,pesetas, p-piller och prit har man ju lärt sig men den behöver ju uppdateras:
  Pass, pengar, ”pikink” och ”pecifiktionsvåtservetter” blir mitt tips!

 66. Susanne Nilsson Svara

  Har badkläder och underkläder och något läsvärt i handbagaget , kopia på pass , telefon , kamera ,batteriladdare och något att tugga på ! iPad är ett måste också där har man allt !

 67. Susanne Nilsson Svara

  Extra kläder
  Mobil
  iPad
  Pass
  Biljett
  Solglasögon
  Något att dricka
  Kamera
  Laddare

 68. Tomas Petersson Svara

  Alla har så gott som samma saker, MEN som van resenär så ser jag en skillnad. Det är ett himla springande upp och ner mellan säte och bagageutrymmet i kabinen för att hämta och lämna alla dessa viktiga saker. För att inte tala om väntan i gången vid påstigning, då det ska tas fram böcker, datorer….ja, allt vad det är man ska ha fram innan man sätter sig första gången.

  Mitt tips som också flygbolagen skulle älska, är att ha med sig i handbagaget en tygväska eller annan tunn väska som du tar fram strax före boarding. Där lägger du i uppblåsbara huvudkudden, fuktkrämen, boken eller vad du behöver för flygturen.

  Snabbt upp med handbagaget och lilla extrapåsen under stolen framför och boardingen går snabbare och du kan sitta lugnt på din plats och njuta av flygturen.

 69. Per Östlund Svara

  Jag använder alltid min ryggsäck som är bra till utflykter. I den lägger jag kamera, telefon, mp3spelare för stranden och laddare till dem. Badbyxor, underkläder, medicin, tandborste+tandkräm, solglasögon och reservglasögon. Slutligen en deckare och en kortlek.

 70. Monica Gustafson Svara

  Tar alltid med kopior av passen. Då jag varit ute för förlust av pass, var det nödvändigt att ha vid tullen. Korsord, bok är bra. Tugga tuggummi vid start och landning är bra tips.

 71. Lizette By Svara

  I min väska så hänger alltid mitt kära MaxiYatzi och självklart lösgodis med på planet samt nackkudden så att jag somnar gott

 72. Betty Svensson Svara

  I mitt handbagage som förstås innehåller de där riktigt viktiga sakerna som man inte kan vara utan om resten av bagaget kommer på avvägar, så är det en pryl som är livsviktig när man åker i ekonomiklass. Den kallas LYMGYM och är en uppblåsbar fotkudde som

  man trampar på växelvis för att öka
  cirkulationen och undvika eventuella
  blodproppar i benen. Denna kudde
  finns inte att köpa i svenska affärer
  utan endast på nätet. En livräddare mot svullna ben!

 73. Inga-Maj Söderberg Svara

  Jag packar alltid ett par extra skor i handbagaget. Allt annat går att köpa på plats, men sällan ett par sköna skor!

 74. Ewa Svara

  Mitt absolut bästa tips: Har man kontaktlinser är det jättebra att ta med ett litet linsetui med medföljande pytteliten behållare för linsvätska. Finns att köpa fina hos cirkellinser.net.

 75. Inga-Lill Johansson Svara

  Har helt slopat stora tunga handbagage. Har endast en ”handväska” i tunn nylon som innehåller pengar, pass, medicin, en pocketbok, tunn schal och en extra nylonkasse. Det har jag klarat mig på i 10 år.

 76. Solbritt Ilkert Svara

  Jag har pengar, pass och resebevis i handväskan. I handbagaget finns alltid tandborste och tandkräm, bikinin och en solklänning i tunt tyg. Lite läselektyr och en kamera

 77. Helena Sjöberg Svara

  I mitt handbagage har jag det jag behöver, om min resväska skulle komma bort. Necessär med tandborste och tandkräm, en uppsättning underkläder samt pass och pengar. Resten kan man köpa nytt på plats.
  Min andra legitimation, det internationella idkortet ligger i resväskan.

 78. Kerstin Svara

  Min mest perfekta medpassagerare har som jag ett glatt humör och endast med sig i handbagaget: paddan, pass, pengar, pappersnäsdukar, pastiller och INGEN stark parfym på sig. Trevlig resa önskar jag er alla!

 79. Thomas Strandlind Svara

  Har alltid ett språklexikon för det land jag reser till. Hygienartiklar samt extra underkläder. Laddare till mobiltelefonen samt ev I-pad.

 80. Morten Svara

  I planet så har jag en väska med P: piller, pastiller, pengar och pass
  Padda med hörlurar packar jag ner
  Det finns också något som börjar med B: boken, biljetten och brillor tas med
  Till slut min mobil som jag slagit av
  Jag flyger till solen och längtan till hav

 81. isabel söderlund Svara

  ,Visakort,pass,pengar,intyg som läkare ska fylla i om man blir sjuk utomlands, kamera,adressbok,om man åker i norden european health insurance card (europeiska sjukförsäkringskort),två ombyte kläder , tandborste,tandkräm, kopia på passet i varje resväska , handbagage.
  spypåsar,är vi fler som åker så blandar jag alltid vara kläder ifall en resväska kommer bort då står man inte där utan kläder. och sist men inte minst…Trevligt resa !!

 82. Christina Svara

  Drar lite större storlekar, packar därför badkläder i handbagaget. Om resväskan försvinner så har jag i alla fall badkläder. Övrigt går att köpa nytt på plats.

 83. Karin Svara

  Jag tar alltid en sarong med, den kan man använda till mycket. Ett lätt klädombyte och tandborsten åker också ner.

 84. Ib Svara

  Förr reste jag alltid utan handbagage. Så var oturen framme och jag blev av med resväskan. Fick tillbringa första semesterdagen med att shoppa allt! Underkläder, kläder, bikini, handduk, hygienartiklar smink, solkräm. Med andra ord allt! Väskan dök upp på slutet av resan och då fick ny väska inhandlas för att få plats med allt. Trots allt blev det en mycket trevlig innehållsrik resa.
  Numera har jag i handbagaget ett ombyte underkläder, bikini, bok o korsord, smink o handsprit. Det mesta kan ju regel inhandlas på plats om olyckan är framme.

 85. Christer Svara

  Ett glatt humör, en stor dos tålamod och en gnutta humor! 🙂

 86. Mikael Lindblad Svara

  Man kan använda en väska som väger lite men som ändå är rymlig . Man kan även ha en liten väska i handbagaget som man sedan tar ut när man har stigit ombord . Bra att packa ner kläder som matchar varandra . Man kan även välja att resa i de kläder och det par skor som väger mest .

 87. Jannica Åberg Svara

  Man kan klara sig långt med ett handbagage. Gäller bara att packa smart, inte en massa onödigheter.
  I mitt handbagage packar jag endast det som jag inte kan köpa så enkelt iväg som man bara måste ha en bra passform på.
  1. Min Bikini!
  Annars är min filosofi, glöm ej pass och pengar sen kan man köpa resten =)

 88. Maria Purnell Svara

  I mitt handbagage hittar man:
  Pass och biljetter
  Plånbok med valuta och ICA-kort för bra växlingskurs
  Pocketbok
  Våtservetter, näsdukar och handsprit
  Mobil, laddare och IPad med nedladdade filmer från Viaplay
  Badkläder
  Solariet
  Näsdroppar för att förebygga ont i öronen vid start och landning
  Sandpappersfil, tandpetare och tuggummi
  Gott humör och tålamod 🙂

 89. Maria Purnell Svara

  I mitt handbagage hittar man:
  Pass och biljetter
  Plånbok med valuta och ICA-kort för bra växlingskurs
  Pocketbok
  Våtservetter, näsdukar och handsprit
  Mobil, laddare och IPad med nedladdade filmer från Viaplay
  Badkläder
  Solstift
  Näsdroppar för att förebygga ont i öronen vid start och landning
  Sandpappersfil, tandpetare och tuggummi
  Gott humör och tålamod 🙂

 90. Carola Nilsson Svara

  Hej,
  Eftersom jag har rest, och reser, en hel del och ofta långt med flera transit har jag lärt mig att det egentligen inte är mycket jag behöver i handbagage.
  I flygplanet tillhandahåller de öronproppar, alcogel, ögonskydd, cremer, tandborste (ja även i ekonomiklass), nackkudde mm mm. Det gäller bara att fråga! Du behöver aldrig alla dessa cremer, lotions, ansiktsvatten mm som många proppar ner – o som i stressen är större än 100 ml…

  Väl på plats finns ofta kläder och andra förnödenheter att köpa. Om resväskan saknas – handla saker på flygplatsen direkt! Då slipper du leta klädaffär etc när du är framme vid hotellet/bostaden.
  På så sätt så det enda som är behövligt en uppsättning underkläder i handbagaget.
  I övrigt, extra batteri/laddare till dator/mobil, personliga mediciner/kontaktlinser/glasögon och värdesaker i handbagaget.

  Du ska njuta av resandet, inte vara stressad över att glömt saker eller packa alldeles för mycket och släpa ihjäl dig. Du överlever de timmar det handlar om utan den där boken, utan den där klänningen, utan den där…

 91. Gunilla Johansson Svara

  Jag tar alltid med en varm sjal. Jätteskön i dragiga bussar, kalla flygplan och över axlarna svala kvällar. Mediciner, bok och Ipad får också åka i handbagaget, liksom smycken och karta.

 92. Lena Hedström Svara

  Jag packar alltid ner reseförsäkring om det skulle hända något, mediciner, baddräkt och lätta kläder om man åker till ett varmt land.

 93. Helena Sköld Svara

  Varsågoda – Min packlista för långflygningar 🙂
  IPad
  Utskrivna kvitton
  Telefonkabel
  Passbok
  Pass
  Laptop
  Datorkabel
  Extrabatteri
  Ett komplett ombyte
  Hörlurar
  Kudde
  Flygstrumpor
  Försäkringskort
  Tofflor
  Ögonbindel
  Tandborste
  Öronproppar
  Tandkräm
  Deo

 94. anna nordqvist Svara

  Hej
  mina 2 barn är mitt bästa handbagage! visserligen är grabben 180 cm lång men han får plats ändå!
  Vi planerar Paris i september så en snygg väska vore helt perfekt då jag är säker på att dottern kommer att shoppa loss..

 95. Jennifer johansson Svara

  Något jag ständigt återkommer till att ha glömt i mitt handbagage är PENNA! Fylla i alla dessa papper när man åker utanför eu, fördriva tiden under resan(rita,lösakorsord osv) sen får man alltid frågan av någon om de får låna din penna – så nya spännande möten med människor ingår också i den lilla, men ack så behövliga penna!

 96. Anne-Li Foerster Svara

  Något som jag provade för första gången nu när vi var på resa i februari var att RULLA sina kläder! Vips så bara rullade man ut dem när man packade upp, inga fula veck! Enklare att hitta det man vill ha när allt ligger i små färgglada rullader! Toppen!

 97. Anne-Louise Andersson Svara

  De väsentligaste mediciner och hygienartiklarna, våtservetter, ett klädombyte, en bra bok, något ätbart , och sist men inte minst pass och betalkort. Detta är det absolut nödvändigaste i mitt handbagage

 98. Maria Svara

  Sånt som man absolut inte kan vara utan om väskan blir försenad/kommer bort, och som gör att man känner sig fräsch o road. Våtservetter, bok, litet spel, tandborste, nåt gott o så öronproppar förståss

 99. Stig-Ove Svara

  Bok,Tandborste, Nackkudde,Glasögon,Pass,Mediciner,Stödstrumper, Solglasögon,Telefon,Kortlek och ett gott humör.

 100. Erica Svara

  Som småbarnsmamma är mina tips att packa handbagaget lätt! Ett par ombyten, blöjor, våtservetter, barnens favoritfika, ipad, extranappar, barnmat och nackkuddar 🙂 Allt som kan distrahera de små är bra när resan känns lång och när det finns mycket spring i benen! Lägg med ett ombyte till dig själv också om olyckan är framme!

 101. Björn Svara

  Underkläder i handbagaget eftersom jag är lång och har svårt att hitta underkläder i många länder.
  Ifall bagaget skulle försvinna på vägen.
  Annars får man stå med rumpan bar.
  Detta hände mig när jag reste till Nepal mitt bagage kom fyra dagar försent. Allergi medeciner packar jag också så att jag kommer åt.
  Jag brukar bära byxor med stora fickor på sidorna då får man plats med lite extra prylar. Pocketböcker brukar inte flygbolagen bry sig om.
  Ett litet bärbart spel som en kortlek är bra att ha om man får vänta länge mellan flygplanen.

 102. Judit Dagvall Svara

  Det bästa tipset är att packa hälften så mycket som du har tänkt dig från början! Försök att begränsa dig till enbart ett handbagage, så slipper du köa! Men glöm inte ditt pass och dina mediciner. Solskydd och en bra bok kan du köpa på flygplatsen.

 103. Jenny-Anne Johansson Svara

  Jag har rest mycket och har varit med om att mitt incheckade bagage kommit på villovägar. Det var en lärdomsläxa för mig. Jag vill vara på den säkra sidan och känna mig trygg och NUMERA PACKAR JAG NER SÅDANT SOM JAG VET ÄR SVÅRT ATT KÖPA PÅ RESEORTEN – I HANDBAGAGET!
  Det mesta går att köpa, men hamnar jag t.ex. på Koh Samui så får jag problem att köpa skor, bh:ar och badkläder eftersom jag har stora fötter och byst (i förhållande till Thailändare). Jag har sett vackra skor under mina resor till olika öar i Thailand, men aldrig hittat ett par skor i min storlek. Hittar dock herrskor i min storlek… Jag packar därför med mina skor, Bh:ar och badkläder i handbagaget om jag reser till Asien.Glada vårhälsningar och hopp om en ny och snygg resväska som denna/Jenny-Anne

 104. Fanny Svara

  Min första tanke gällande ordet ”handbagage” är att allt som är viktigt ska få plats där i. Ifall min stora resväska skulle försvinna så vill jag få plats med mycket i mitt handbagage & så måste väskan vara lätt att dra runt på. Bra hjul & ett snyggt utseende så att väskan känns igen är alltså ett enormt stort plus !

 105. Camilla Sandmark Svara

  Varför krångla till det hela och släpa på en massa grejor i onödan? I handbagaget har jag mina resehandlingar och plånboken. That´s it! Något mer behövs inte för allt går att köpa på plats och jag tycker att det är lite av en utmaning att resa så lätt som möjligt!

 106. Christina Olsson Svara

  Jag har resehandlingar, 1ombyte underkläder,badkläder 1klänning 1bok,hörlurar , laddare till mobilen .
  Allt får plats i en liten ryggsäck.

 107. Helen Karlsson Svara

  Har alltid med:
  1bikini
  ett set underkläder
  tidning
  bok
  penna
  värktabletter
  resekudde
  en tunn sjal
  öronproppar
  mobilladdare
  solglasögon
  nässpray
  ögondroppar (torr luft i planen)
  Antiseptiska våtservetter
  pass , biljett
  Brukar uppdatera listan efter resan så att den är aktuell.

 108. Lena Höglund Svara

  Ja även om man kan handla på plats om bagaget blir försenat så tar jag alltid med badkläder och en sarong i handbagaget. Så slipper jag slösa tid på att leta efter en ny om oturen är framme. Smart att ha med huvudvärkspiller, en ögonmask om man vill sova en stund samt en bra bok, det kan bli väntetider.

 109. Irene Svara

  Har med mig pass biljetter o plånbok. Sedan extra tröja, underkläder samt shorts o badkläder om vi reser till varmt resmål. Laddare o mobil. Tandborste. Så klarar man sig ett tag. Bara pengar är med så löser det sig 🙂

 110. Ulrika Önnhammar Svara

  Munskölj, snabbt och bra att ha när man ätit.
  Tuggummi att ha efteråt,även bra att ha fräscht både vid start, stopp och menast man reser(ett Extra bra resemål).
  Torrshampo så man är fräsch i håret och inte behöver bry sig om det ,det första man gör.
  Även lypsyl,handsprit och handcreme så man inte blir smittad av något och torr!

 111. Anna Lindström Svara

  Vilken fantastisk snygg väska. Det skulle vara kul att få packa den med det som är nödvändigt och förgyller resan. Handsprit är ett alltid med. Naturligtvis resehandlingar, och för min del glasögon, extra linser+linsvätska, VISA, resenecessär, mobilladdaren och ett lättpackat ombyte.

 112. Mia Magnusson Svara

  Jag har med mig många små roligheter till barn och barnbarn så resan blir trevlig för dem och alla andra!

 113. Ulrika Svara

  Pennor , kritor , papper , kortlek .
  Allt som behövs för att resa med barn ska bli bra.

 114. Åsa Svara

  Handbagage ska packas lätt och smart.

  Pengar, pass, bok, mobil, laddare, lipbalm, öronproppar, tuggummi för ev lock för öronen, extra trosor OM väskan försvinner. Beroende på resans längd, något gott att snaska på.

  Vrålsnygg väska!

 115. Inga-Britt Isaksson Svara

  Sköna skor, pengar pass biljett, mobil + laddare och viktig medicin…… Allt annat kan du oftast få tag på eller klara dej utan…..

 116. Anita Hjelt Svara

  oj så många bra tips… I handbagaget alltid en bit chokla, om avfärden försenas, e jag ändå go o gla. O givetvis nåt att lyssna på om vi länge på startbanan måste stå….

 117. Sara Svara

  Bikini, ett ombyte kläder, mobilladdare

 118. Sofia Svara

  I handbagaget har jag bok, mobilladdare, en långärmad tröja då det alltid brukar vara kallt på planet, näsdukar och tuggummi så man inte får lock för öronen när man landat och självklart är alltid pass och pengar i handbagaget.
  Tips. Packa smart, inga vätskor eller vassa föremål, skapar bara massa onödiga problem och du riskerar att förlora dessa föremål.
  Ta smidiga kläder som funkar i metalldetektorn.
  Res alltid med ett leende och våga testa nya saker så kommer resan bli toppen!

 119. Kia Sandström Svara

  I Handbagaget har jag bara ,pass pengar . Nåt läsbart,biljett,möjligtvis ipad,laddare..liten tandkräm,tandborste,ev bikin om man ska på solsemester,,,vill ha så lätt bagage att bära som möjligt..blir det andra bagaget försenat så får man väl köpa lite nytt på stället..löser sig alltid.

 120. Carina Johansson Svara

  Har alltid några ” hundbajspåsar” i väskan! Perfekt till kladdigt skräp, våta badkläder, bra till pass o pengar om nåt kan kladda eller om man snabbt måste byta en blöja

 121. Kajsa Rasmusson Svara

  Mitt tips är att ha på sig de tyngsta och mest skrymmande kläderna man tänkt att ha med sig så att de inte tar upp vikt och plats i bagaget. Sen har jag lärt mig att lägga de saker man plockar fram under flygresan överst i handbagaget så att man slipper sitta och rota i väskan och störa grannarna eller bli svettig och irriterad!

 122. Terese Svara

  I mitt handbagage finns alltid badkläder, sollotion, pass, biljett och pengar nerpackade

 123. Anja Svara

  Handbagage: Pass, pengar, betalkort, tandborste, liten tub tandkräm, några våtservetter i engångsförpackning, två förpackningar pappersnäsdukar, underkläder, ev medicin och linsgrejer, skavsårsplåster, några vanliga plåster, laddare till mobil, kamera, pocketbok, penna, sudd och ett litet anteckningsblock.

  Restips: Lägg tunga saker längst ned i resväskan så blir den stabilare när du rullar/bär den
  Scanna flygbiljetter, pass, försäkringspapper och mejla till dig själv. I det mejlet skriver du även
  telefonnummer till banken för att kunna spärra kreditkort, telefonnummer till ambassad och andra viktiga telefonnummer. Lägg en adresslapp inuti resväskan om den som sitter på utsidan skulle trilla av.

 124. Sofie Bringmyr Svara

  En stor plånbok som rymmer pass, pengar, reseförsäkringskort m.m. Det absolut viktigaste, allt annat kan man klara sig utan. Men självklart är det bra att lyckas få ner nåt roligt spel som alla i familjen kan vara med på, till lördagens resa blir det en Mimmi Bingo!

 125. Linnea Svara

  1. Något som alltid följer med ner i handbagaget är pengar, pass, mobilladdare och kameran. Man vill inte riskera att bli av med sina värdesaker utifall resväskan försvinner.

  2. Praktiska tips vad man ska ha i handbagaget som jag har lärt mig genom åren som turist är att man alltid ska ha med ett klädombyte och bikini. Andra lämpliga saker är hörlurar till musik, öronproppar, våtservetter, kanske en bok. Eller varför inte slänga med sin iPad med nerladdade filmer från viaplay/netflix, perfekt för otåliga barn och vuxna.

  3. En tom vattenflaska är alltid bra att ha med. Så kan man fylla den med vatten efter säkerhetskontrollerna så slipper man betala en förmögenhet för vatten till varje familjemedlem.

  4. Jag hoppas verkligen jag har en chans att vinna, för min resväska har nämligen gått sönder.

 126. Marie-Louise Sälle Svara

  Nässpray-hörlurar-en bra bok och ett glatt humör(men det packar jag inte ner)

 127. Annica Olsson Svara

  Pengar, pass, mobil , laddare och ombyte

 128. Evelina Axell Svara

  Jag har alltid med mig öronproppar så jag kan sova ostört på flyget.

 129. Viktoria Asp-Hult Svara

  Penna+papper är en nödvändighet, skulle något hända, eller akut inträffa så lovar jag att dessa två ting kommer fylla sitt behov vid ngn punkt. Därefter är energi i form av nötter eller torkad frukt bra att ha i närheten. Likväl som handsprit o ett miniapotek med smärtstillande, milt laxerande-, /uppstoppande (beroende på drabbad art).
  Sen så skulle jag själv uppskatta att kunna ha ngt att läsa eller fördriva tiden med som exempelvis korsord. Tiden går fortare då och oftast så tycker man ju att tiden går väl sakta vart man än är på väg till för plats. Time flies 😉

 130. Jessica Svara

  I mitt handbagage åker alltid pass, biljetter, pengar och kort, det är egentligen allt du behöver för att komma iväg, resten går alltid att köpa om de kommer bort

  • Jessica Svara

   Fortsättning: ska man resa längre brukar en bra bok vara bra att ha, även iPad med filmer, kortlek samt resias smarta nack-kudde som man blåser upp, då tar den ingen plats heller

 131. Jessica Svara

  Förutom pass och biljett som är viktigast, har jag alltid med mig kameran/mobilen, man vet aldrig när man får tillfälle till en bra rese bild! Och sen har jag alltid med tuggumi, för att inte få lock i öronen.

 132. Carina Aspholm Svara

  Tuggummi , nässpray ,cerat, näsdukar, penna o sudukotidning så gubben inte blir less

 133. Ewa Sandström Svara

  I mitt handbagage försöker jag att ha ett ombyte lite ”lukta gott” och så klart bikini om jag är på väg mot solen. Ett paraply eller en regn poncho om jag är på väg till en storstad. En bra bok får också följa med liksom ett sudoku.

 134. Anna Sinnerbrandt Svara

  En liten nätt väska med pengar, kreditkort, borste, lite smink, ett par tidningar och en chokladkaka. En kortlek om jag reser med dottern. Läsglasögon.
  En sjal lägger jag överst att ha på sig då man ofta känner sig lite frusen under flygningen eller om man åker tåg.

 135. Kristina baron Svara

  Ett tips från mig till packningen är att få sådant som man skulle klara sig på om man bara skulle leva på handbagage en dag. Tandborste, tandkräm, handsprit, pengar, pass och mobiltelefon med laddare. Sen jag blev mamma har packningen till handbagage blivit viktigare och behöver dubbel- och trippelkollas innan man lämnar hemmet. Så nu får man tänka på att packa leksaker, böcker, mat och annat som håller barnet sysselsatt.

 136. Lise-Lotte Svensson Svara

  Mediciner, ett ombyte, underkläder och sist men inte minst resehandlingar med bok om resmålet.

 137. Kristina D Svara

  Resväskor kan komma bort och därför har vi lärt oss att packa lite av varje i allas väskor. Välling till barnen, underkläder, blöjor, hygienprodukter och våtservetter, pengar, biljetter och pass.

 138. Elsie Strömmet Svara

  Bikini egen erfarenhet efter att inget bagage kom till Hurgada !
  Tandborste liten tandkrämstub svindyrt att köpa i hotell!
  Mobilladdare blir jobbigt och dyrt stt köpa !
  Solskydd
  Värktabl
  Ta och kör passet i kopiatorn ! Livet blir enklare om man har en kopia med sig !
  Njut av resan även om bagaget dröjer och passet blir stulet!

 139. Camilla Olsson Svara

  Ett ombyte kläder, bikini, telefonladdar, nån frågelek. Allt annat går o köpa på plats om du skulle behöva vänta på din resväska, men då klarar du dig en stund. Trevlig resa!!

 140. Christina Andersson Svara

  Jag har alltid en liten necessär med minflaskor, tandkräm samt lite handsprit men tänk på hur mkt vätska det blir tillsammans. Ett ombyte,badkläder och ett par tofflor alternativ sockor. Jag har en miniguide.jag har en lite väska med pass och viktiga resehandlingar samt lite kontanter. Jag rullar alltid kläder då tar det mindre plats då, och i plastpåsar för att skydda. Telefonladdate och adapter. Beroende på resmål även ett litet paraply. Jag har en väska på hjul för att slippa bära.
  Det är mina tips trevlig resa.

 141. ulla Johansson Svara

  En Apolloresa har jag hos Resia beställt. En ny fin resväska jag gärna vill packa i. Åldern på våra resväskor är ganska höga Så nya skulle inte störa. Pass,biljett,pengar och bra reseförsäkring så klarar man det mesta Är inte längre så mycet för att festa.Skall bara sola,njuta och känna att jag finns till.

 142. Maria Palm Svara

  I handbagaget finns alltid pass, pengar, och mediciner. Ett ombyte med kläder, tryckutjämnande öronproppar, nässpray, tuggummi, och en bra bok. Sen är jag nöjd och resan mot varmare breddgrader kan starta:) Ännu bättre skulle det vara om jag hade en snygg resväska som ”sticker ut” . Mycket lättare att hitta den vid väskutlämningen! 😉

 143. Anna Tönnerheim Svara

  Eftersom jag har blivit av med min väska vid ett tillfälle, fick den kvällen innan vi åkte hem!!! Så packar jag alltid ner i handbagaget…badkläder,extra underkläder, ett ombyte, medicin,givetvis pass och biljett! Allt i ett tunt och lätt material!

 144. Eva-Lisa Jonsson Svara

  I handbagaget har jag mobilladdare, kamera och laddare. Ett ombyte med kläder och tidning. Tandborste och tandkräm är bra och ha. Det är aldrig säkert att väskan kommer fram.

 145. marie Svara

  Pengar , pass, biljetter, laddare, ev medicin, bok, lätt ombyte

 146. Anette Jacobsson Svara

  Pengar, pass och biljetter är ju det allra viktigaste. Sedan mobil med laddare samt en bra bok. Jag lägger också alltid min bikini i handbagaget då det kan vara svårt att hitta en som passar om bagaget blir försenat. Andra kläder kan man alltid köpa om olyckan skulle vara framme.

 147. Erik Svara

  Ett praktiskt tips som mer eller mindre är det enda man behöver tänka på för att slippa borttappade väskor är att inte ha någon väska förutom handbagage, vilket är fullt möjligt med maximalt kabinmått.
  Vassa föremål köpes på plats, alternativt klipps naglar hemma på avresadagen.
  Mina tre bästa packningstips är alltså att allt packas i handbagaget, att innan avresa fota alla viktiga uppgifter så att du har en backup på addresser och bokningsnummer m.m. i telefonen och att ta med en portabel mobilladdare ifall du råkat spela slut på batteriet under resans gång.

 148. Emil Nord Svara

  Hur mitt handbagage alltid ser ut. Såklart har man det dyraste och det viktigaste nära hjärtat.
  Systemkameran och GoPro + mycket kamera tillbehör är det viktigaste för att ta med alla minnen hem från resan. Beroende hur länge man blir på resande fot, vid månads resor tas alltid laptopen med. Då dagar blir rastlösa och man kan i lugn och ro leka med de de foto/film matrial eller varför inte chatta med vännerna som befinner sig i Sverige. Sen så klart pengar och pass. Hellre mister jag resväskan med kläder än handbagaget. Så ser mesta dels en riktig res fotograf väska ut 😉

 149. Alexandra Svara

  Allt som kan rullas ihop istället för att vikas ska man rulla! Då lyckas man alltid komprimera ihop packningen lite mer än man trodde man kunde!

 150. Susanne Svara

  Biljetter, pass, plånbok, läsning, mobil, kamera, laddare, lite ombyten av kläder i några former samt hygienvård med godkända mått. Tandborsten ej att glömma!

 151. Madeleine Paulsson Svara

  Hej,
  det allra viktigaste som hamnar i handbagaget är de fyra P: Pass, pengar, piller (medicin) och piletten (biljett).
  Efter att jag en gång blev av med det incheckade bagaget efter en mellanlandning och därför fick leva utan extra kläder osv under 24h innan det kom till slutdestinationen har jag lärt mig att alltid ha med extra ombyte, tandkräm och lite toalettartiklar i handbagaget. Då kan man också fräscha till sig när man anlänt till destinationen.
  Jag brukar alltid ha mobil och kamera nära tillhands för man vet aldrig vad som kan dyka upp under resans gång som man vill ta en bild på.
  En sjal kan va skön att ha med som man kan ha över axlarna samtidigt som man läser en bok.

  Nu är jag redo att resa, safari njema!

 152. Malin Hedlund Svara

  Medicin, pengar, pass, extra underkläder, snacks, adressen till hotellet, mobiltelefonen. Har man detta i handbagaget så klarar man sig länge 🙂

 153. Christina Knutsson Svara

  Mitt bästa tips blir, biljetter och pass och pengar är ett måste i handbagaget. Alltid en bikini, ifall väskan kommer bort. Så jag kan bada och koppla av:) Även en tandbortse och lite tandkräm.

 154. Ingrid Barflod Svara

  Förutom det självklara som tandborste mediciner pass och plånbok så blir det en spännande pocketbok och kanske en veckotidning med korsord och en penna. Nackkudden brukar jag hänga runt halsen så fort jag kommmer till flygplatsen. Dessutom vill jag gärna ha ett handarbete med mig. Kom ihåg att det faktiskt är tillåtet at ta med sig stickning med metallstickor! Även nål och en lite sax är tillåten men man kan ju faktiskt klippa garn med nagelklippare också. Reser nästan uteslutande på långresor och därför vill jag ha lite olika saker att pyssla med.

 155. Malin Ivarsson Svara

  Lite beroende på om det är långresa eller weekend men vad som alltid kommer med är:
  Nässpray
  Mobilladdare
  Pocketbok
  Polly godis (då klarar man resan 🙂
  Pass, pengar, biljett samt försäkringsdokument (om nåt skulle hända)
  Bikini
  En liten nessesär med mascara för att pigga upp ögonen efter långresa, miniförpackning av cremer, tandborste samt liten tub tandkräm.
  Våtservetter i reseförpackning
  Penna för att fylla i inresekort etc

  Ja det blev en lång lista men det tar inte så stor plats 🙂

  Trevlig resa!

 156. Tintin Rönning Svara

  Pengar & mobil, då klarar man många mil. Pass och biljett förstås, då kan man kasta loss!

 157. Åsa H Svara

  När skorna ska med fyller jag dessa med strumpor.
  Skor tar ju sån plats !

 158. Peter B Svara

  Lägg med en tunn ryggsäck i stora väskan ifall du hittar mer grejer som du vill ta med hem !

 159. Kristina Gustavsson Svara

  Handbagage funkar för det medta utmärkt sllavivan har skrivit massa bra! Lyxa till det med incheckar bagage och ta med simfötter cyklop cykelhjälm…. Extra skor för en aktiv semester det gillar jag!

 160. Nina Nilsson Svara

  I handbagaget:
  Våtservetter
  Handsprit
  Bikini
  Ombyte
  Mediciner/plåster/solkräm
  Minispegel
  Tandborste/tandkräm
  Solbrillor
  Plånbok/resebevis
  Laddare till telefon
  Bok
  mascara

 161. Kerstin Wendel Svara

  Biljetter, pass,pengar,mobil, laddare, penna och munskölj och våtservetter

 162. Karin Carlsson Svara

  6 P= Pass, pengar, piljett i papperskopior, piller, phånladdare, penna.

 163. Vanja Svara

  Jag packar miniprodukter och andra vätskor i en plastpåse redan hemma, så det är bara att lägga upp påsen vid säkerhetskontrollen. Då slipper man rota igenom hela väskan efter dem…

 164. Ingrid Svara

  Självklart har man med sig det som inte går att köpa på plats dit man ska: Pass, kreditkort, pengar samt en uppsättning medicin!
  Resten fixar sig!

 165. Åsa Svara

  När min dotter var mindre och vi skulle på resa så packade jag alltid en ’hemlig’ ryggsäck till henne med lite nya leksaker, typ Lego – pysselböcker – nytt spel eller annat för att inte det skulle bli tråkigt på flygresan. Vi brukar åka långresor på minst 10 timmar. Sparade även lite till hemresan. Hon är snart 17 och vill fortfarande ha något hemligt i handbagaget när vi åker =)

 166. Rolf N Svara

  Handbagars i form av en ryggsäck att lägga jackan i vid framkomsten och omvänt när jag reser hem, så förstås pass, biljet, försäkring ,boardingkort , mediciner samt kartor och guidebok om resemålet att läsa på planet så att jag redan på resan bekantar mig med platsen jag skall besöka, samt kamera och telefon , är det normala handbagage jag har med mig.

 167. Hedda Svara

  Jag tillhör den där planerande oroliga gruppen när jag ska ut och resa. Skriver en lista, gör gärna om den, lägger fram allt, försöker ta bort och packar så sent som möjligt.
  Det brukar sluta med ett mantra pengar, biljetter, id/pass. Inget annat är viktigt.

 168. Paola Svara

  Jag älskar småpåsar och småburkar! I dessa lägger jag allt smått (såklart), och märker med frystejp eller annan tejp som går att skriva på. Något som alltid måste finnas med är våtservetter, pappersnäsdukar, huvudvärkstabletter, en sovmask, öronproppar och extrapåsar för om t.ex. något blir smutsigt eller går sönder.

 169. Ana Kokol Svara

  3 måsten!

  Fuktkräm! Luften torkar ut och den finns alltid med i handväskan på flygresan.

  Mediciner, man inte kan vara utan.

  En penna, för att fylla i inresetillstånd och tullpapper.

  Sedan beror det på hur många kilon som man får lov att ha. Det har resebyrån bra koll på! Om jag kan packar jag ner kläder som jag kan ha i ett dygn och laddare till mobilen. Man vet aldrig när den incheckade väskan kan försvinna, man lär sig att vara redo för det oväntade under mina resor.

 170. Violina Svara

  * Det händer ju att resväskan kommer bort, eller kommer några dagar efter man kommit fram till resmålet. Därför packar jag alltid i handbagaget kläder, baddräkt, underkläder så att jag klarar mig några dagar.

  * Viktigt att packa all medicin i handbagaget, glöm inte intyg från apoteket om man har t ex narkotikaklassade läkemedel. Förpackningarna till medicinerna måste vara med, där namn och personnummer finns angivet. Givetvis inga värdesaker; guldsmycken, pengar eller andra stöldbegärliga saker i resväskan.

  * Rullar alltid kläderna, tar mindre plats och blir inte skrynkliga! Försök kombinera ihop plaggen; kjol, kavaj, byxor så att du med en blus eller tröja/kofta eller sjal kan ha flera olika varianter och minimera antalet klädesplagg. Tänk på att man oftast har för mycket kläder med sig, försök packa ekonomiskt!
  Ha med skor som är ”ingångna”, skor som du gått mycket i så du inte riskerar få skavsår!

  * Brukar ha med mig små förpackningar av Y3, tvättmedel så att jag enkelt kan tvätta något, uppblåsbara galgar är bra att ha med till att hänga upp det man tvättat.

  * Något som alltid följer med: viktigast förstås mina mediciner, dessutom öronproppar, tuggummi (bra vid start och landning), böcker, uppblåsbar nackkudde, stödstrumpor (men glöm inte att ”vicka” på fötterna under flygningen och försök stiga upp och gå i gången, allt för att minimera risker för att få blodproppar i benen!). Pass och resehandlingar samt betalkort/kontanter är ju självklara saker. Dessutom telefonnummer så du snabbt kan anmäla förlust av betalkort. Kopia på passet.

  * Sänk alla krav, slappna av och njut, en härlig semesterresa väntar dig! Försök att behandla alla människor du möter på samma sätt som du själv vill bli behandlad! Ett leende och ett gott humör betyder så mycket och kostar ingenting!

 171. Lin Svara

  Mitt absolut bästa tips, är att alltid packa i pack-påsar!
  På så sätt klarar sej packningen om något i necessären skulle läcka! Dessutom blir det så mycket lättare att hitta och hålla ordning i väskan! 🙂

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.