Drömresan står överst på listan när svensken drömmer

Fantiserar du om drömresan med sol och svajande palmer, att uppleva nya spännande kulturer och reseäventyr? I så fall är du inte ensam. När vi svenskar drömmer om vad vi vill göra om vi blev ekonomiskt oberoende är det drömresan och att bo utomlands som står högst på listan. Enligt en undersökning beställd av Miljonlotteriet vill nästan tre av fyra svenskar förverkliga sin drömresa och nästan hälften vill bo utomlands i mer än ett kvartal. I det här inlägget kan du läsa om några av våra drömresor. Vad sägs om ett besök till Kinesiska muren, resa till Norrland för att se norrsken, paradisön Bora Bora eller en road trip längs route 66?

dromresa

Kinesiska muren

Att ett besök till Kinesiska muren lockar är inte svårt att förstå. Kinesiska muren är världens mest kända byggnadsverk och i en internationell omröstning blev byggnationen vald som ett av världens sju nya underverk. Muren är bland världens mest besökta turistattraktioner och upptogs på UNESCO:s världsarvlista 1987. Hela anläggningen räknas som jordens längsta byggnadsverk.

Fakta Kinesiska muren

  • Kinesiska muren är 640 mil lång och på vissa ställen 9 meter hög. Muren sträcker sig så långt att solen går upp två timmar tidigare vid murens östra ände än vid den västra.
  • I motsats till den populära sägnen går det inte att se Kinesiska muren från månen. Inget byggnadsverk kan ses från månen.
  • Snarare än att vara en lång kontinuerlig mur består Kinesiska muren av ett antal olika sektioner.
  • Arbetskraften som användes för att bygga muren inkluderade soldater, tvångsrekryterade bönder, fångar och krigsfångar.
  • Muren kallas världens längsta kyrkogård då de som arbetade och dog under byggnationen vart begravda i muren.

Vill du också upptäcka mystiken med muren? Resor till Kina hittar du här.
icehotel

Norrsken

Om inte Kina och kinesiska muren lockar kanske du istället drömmer om att få se det magiska naturskådespelet norrsken. Norrsken, även kallat Aurora borealis, kan ibland synas så långt ned som i södra Sverige men bäst chanser att se detta naturfenomen har du under vinterhalvåret i Norrland. Ett av världens bästa ställen att se norrsken på är i Abisko, en småort belägen i Kiruna kommun. Här kan du uppleva såväl norrsken som att bo på vackra Icehotel i Jukkasjärvi. Icehotel är världens första och största hotell byggt av is och snö och är öppet mellan december och mitten av april. Perfekt för norrskenssafari!
Norrsken måste upplevas för att förstå. Boka en resa till Jukkasjärvi här!

bora-bora

Bora Bora

Bora Bora är utan tvekan den mest mytomspunna ön i Stilla havet och ett drömresmål alla kategorier. Ön ligger cirka 26 mil nordväst om Tahiti och hit reser romantiker och folk på smekmånad från hela världen för att uppleva öns smaragdgröna vatten och vackra tropiska natur. Men Bora Bora har mycket mer att erbjuda än romantik och lyxhotell. Här kan du förutom att njuta av paradismiljön aktivera dig med till exempel dykning, snorkling, vandring och parasailing för att nämna några av de aktiviteter du kan ta dig an på Bora Bora. Den enda nackdelen med ön är att det är minst sagt en dyr destination.
Drömmar är till för att förverkliga, och en resa till Bora Bora borde finnas på allas drömlista.
route-66

Route 66, USA

En drömresa för många är att köra Route 66 mellan Chicago och Los Angeles. Vägen har blivit en symbol för frihet och det blir inte mycket mer amerikanskt än en roadtrip längs route 66. Den legendariska vägsträckan är cirka 400 mil lång och sträcker sig genom tre tidszoner och åtta stater. Tidsmässigt så behöver du cirka en månad för att fullfölja sträckan. Men om du vill ha tid att uppleva ”det riktiga USA” så är det rekommenderat att avvara två månader på denna mytomspunna väg. Längs route 66 bjuds du bland annat på städer som aldrig sover, vacker natur och riktigt stora hamburgare, allt i äkta amerikansk stil.
Det är inte långt och det är förhållandevis bra pris, här bokar du en resa till USA.

Vad står på din bucket list? Läs om Rita och Maude som förverkligade sin drömresa.

Läs mer om undersökningen om drömresor här.

*Källa 1 till första bilden. Källa 2 till första bilden

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.