Bästa Mallorca-tipsen

(Uppdaterat inlägg 190903) Mallorca är alltid ett populärt resemål och idag gästas bloggen av Mallorcaguide.se som drivs av svenskar som är bosatta på Mallorca. Här delar de med sig av sina bästa tips på saker du inte bör missa när du reser till Mallorca.

Restaurang Simply Fosh – en unik matupplevelse

Restaurangen Simply Fosh ligger mitt i Palma city i en byggnad från 1600-talet.

simply-fosh

Simply Fosh serverar modern medelhavsmat med inriktning på rena smaker och säsongens råvaror. Mallorca har sammanlagt sju Michelinrestauranger varav Fimply Fosh är en av dem.

Santanyí – charmig by, grym marknad, spännande butiker och kaféer

Denna charmiga lilla by som ligger på den sydöstra kusten av Mallorca har på senare år vuxit sig mer kosmopolitiskt. Idag finns här ett stort utbud av eleganta butiker och mysiga, moderna kaféer och restauranger med härliga uteserveringar längs de smala gatorna.

santanyi

Vi rekommenderar varmt marknaden på lördagar och närliggande hamnen och stranden Cala Santanyi.

Sollertåget

En av Mallorcas mest populära attraktioner, som inte får missas vid ett besök på Mallorca, är den gamla tåglinjen ”Ferrocarril de Soller”, som går mellan Palma och den pittoreska lilla byn Soller. Tåget är över 100 år gammalt och det enda av sitt slag som ännu är i drift.

O

Tåglinjen är totalt 27 kilometer och färden tar ca 1 timme. Tåget stannar på flera stationer under resans gång och man passerar sammanlagt 13 tunnlar.

soller_sparvagn_2

Tågstationen i Palma ligger vid Placa de España och härifrån går tåget genom låglandet norr om Palma och sedan bär det av uppför och igenom bergen innan man når slutstationen i Soller. Väl framme i den lilla byn Soller finns mysiga restauranger och kaféer och man kan även ta sig ner till Port de Soller fantastiska vik genom att ta en spårvagn som går regelbundet.

Mercat de l’Olivar – saluhall värd ett besök

Den största och bästa saluhallen ligger mitt i Palma city och heter Mercat de l’OlivarI. Det finns ett stort utbud av lokala varor av fantastik kvalitet.
mercat_de lolivar

Den lilla men underbara stranden Cala Falco

Denna lilla strand är absolut en av våra favoriter när vi ska spendera en dag på stranden. Den ligger på sydvästra Mallorca, något söder om Magaluf men är den kända partyortens raka motsats. Näst intill gömd och omringad av de karaktäristiska tallträden och branta bergen så möter stranden det klara och grunda vattnet i en liten skyddad vik. Stranden är cirka 40 meter bred och ni kan hyra solstolar om så önskas.

cala-falco

Cala Falco är mycket populär av lokalbefolkningen, kanske just för att den är något svår att hitta till och lättast att ta sig hit är med bil. Kör in vid Cala Vinyes och letar er bort i riktningen mot stranden, väl framme så finns det gott om parkering och en lång trappa leder er ner till viken.

Es Trenc – lång, vit naturstrand med turkost vatten

Mallorca har otaligt med stränder och vikar. Den största och mest berömda stranden på Mallorca heter Es Trenc. Stranden är den sista stora naturstranden och det finns inga hotell här.

Es Trenc är mer än 2 km lång och består av den finaste vita sand och långgrunt kristallklart, turkosfärgat vatten. Stranden kantas av stranddynor och växtlighet. Stranden är välbesökt, men du hittar ändå alltid en plats. Det finns bara några få restauranger och barer på stranden, men maten är bra och priserna helt ok.

es_trenc es_trenc

Du kan ta dig till Es Trenc med buss eller ta bilen, och parkera mot avgift på någon av de parkeringsplatser som man automatiskt kommer till om man följer skyltarna mot Es Trenc.

Hyra båt på Mallorca

Havet är alltid nära vart du än befinner dig på Mallorca. Det turkosa vattnet är behagligt ljummet och solen skiner fler än 300 dagar per år. Önskar ni att komma ut på havet så rekommenderar vi varmt att hyra en båt. Mallorcas kust rymmer fantastiska hamnorter, vackra vikar och underbara stränder. Ni kan utgå från många olika hamnar runt om på ön och det finns några båtuthyrningsföretag med svensk och svensktalande personal.

hyra_batPort Adriano

Es Baluard – Palmas bästa terrass

Museet Es Baluards restaurang  har enligt oss Palmas bästa terrass. Härifrån har ni en fantastisk utsikt över katedralen, Bellverslottet, havet och Palmas hamn.

es_baluard

Vi tackar Mallorcaguide.se för dessa härlig tips. Jag är på väg till Mallorca i juli och har redan bestämt mig för att prova på några av tipsen!

Boka flyg & hotell till Palma de Mallorca

Boka flyg till Palma de Mallorca

Boka hotell på Palma de Mallorca 

Boka weekend till Palma de Mallorca

10 Responses to Bästa Mallorca-tipsen
 1. Lena i Wales Svara

  Verkligen intressant från Mallorca!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Så kul att du gillar tipsen om vackra Mallorca!

 2. Christina Frisberg Svara

  Underbara Mallorca, dit kan jag återkomma hur många gånger som helst , det är ön som har absolut allt, längtar som attan 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Christina Frisberg: Håller med! Undrar om et finns något ställe med så stor mångfald som Mallorca erbjuder?

 3. Christer Sandberg Svara

  Detta är en segelklubb på Mallorca som har tillgång till 4 Bavaria 40S. DeN är till för alla seglingsintresserade från nybörjare till dom som önskar kappsegla.
  För endast 360 Euro om året får du segla hur mycket du vill. Vi har Seglarskola, crusingseglingar med och utan övernattningar i båten samt har några som sysslar med kappsegling.
  Om ni vill veta mer kan ni ringa Ulf Broddesson. 0034 631770426 eller 0046 708 403558

  • Hallins reseblogg Svara

   Christer Sandberg: Så kul att du gav oss lite mer info! Låter väldigt intressant tycker jag!

 4. […] Vi valde att lyfta fram några utav våra absoluta favoritställen på Mallorca och vad ni som turis... mallorcaguide.se/gastinlagg/mallorcaguide-se-gastbloggar-pa-hallins-blogg
 5. Anders Svara

  Alltid härligt med tips om underbara Mallorca, många kände jag redan till, men några nya också. 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Anders: Härligt!!

 6. Mallorcafastigheter Svara

  älskar Mallorca!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.