En perfekt dag i Prag!

(Uppdaterat inlägg 190904) Idag är det vår praktikant Marie som gästar bloggen och berättar om en perfekt dag i Prag. 

Marie berättar:
Prag är en av min absoluta favoritstäder, här finns verkligen allt man kan tänka sig. Otroliga byggnader, enorma kyrkor men även bra priser på mat, öl och mycket mer. Tjeckien är med i EU sedan 2004, men använder ändå sin egen valuta, koruna (CZK). Jag blev förälskad i Prag när jag var där första gången 2010. Då min sambos pappa kommer från en liten by strax utanför Prag har det alltid varit ett självklart resmål för hans familj.

Men efter jag hade varit där första gången har det blivit ett resmål även för mig som jag återvänt till flera gånger. Man kan verkligen aldrig bli mätt på denna underbara stad!

När vi är i Prag finns det en tur som vi alltid går och som jag tycker är ett måste när man är på besök i denna vackra stad.

spårvagn22

Ta spårvagn 22 upp till Pražský Hrad. Här börjar en fantastisk promenad med en otrolig utsikt över hela staden samt fascinerande byggnader med presidentpalatset som start. Palatset ligger på Hradčanytorget som brukar flockas av turister.

Sankt Veitsdomen

Promenera med folkströmmen neråt så kommer du till Sankt Veitsdomen som är en kyrka byggd på mitten av 1300-talet. Denna kyrka är något utöver det vanliga och är den vackraste kyrkan jag någonsin sett. Att ta en titt på insidan kostar inget men om man vill vandra runt så får man betala.

kyrkan

När du känner dig redo följer du folkströmmen igen ner för trapporna som också är en upplevelse med små butiker och restauranger på sidorna. När du kommer ner från trapporna kan du ta dig en kaffe på Starbuks eller varför inte på någon bar då tjeckerna är kända för sina goda öl.

Karlsbron

När du druckit upp ditt goda kaffe eller öl tar du dig vidare till nästa sevärdhet som är Karlsbron och Prags mest kända sevärdhet. På tjeckiska heter den Karluv Most och är döpt efter Kejsaren Karl IV som tog initiativ att bygga bron 1357. Statyerna som pryder bron placerades dock ut först under slutet av 1600-talet och början av 1700-talet.

karlsbron

Karlsbron brukar ofta vara full med människor oavsett årstid som trängs på det lilla utrymmet för att ta bilder eller titta på alla små stånd där säljare säljer smycken, målar av människor och spelar musik.

Efter Karlsbron kanske det är dags att äta lite lunch, visst är tjeckisk mat ett måste när man är i Prag men är vädret fint har jag ett tips på en mysig italiensk restaurang som ligger längst med vattnet en bit bort från bron, restaurangen är en inredd båt med ett härligt däck som man kan sitta på och njuta av utsikten över Karlsbron.

JJV

Tyvärr minns jag inte namnet på restaurangen men står du på Karlsbron och tittar längst med vattnet kan du se den. Det tar max 10 min att gå.  

Pražský orloj (det astronomiska uret )

Gå vidare till Staromestske Namesti, (gamla stans torg). På torget finns den världskända klockan Pražský orloj som är ett astronomisk ur, varje timma spelas det upp ett klockspel som mängder av turister samlas på torget för att titta på. Under påsk och jul har dem även en stor marknad på torget som man måste gå på om man är där.

klockan
En del av Pražský orloj.

Judiska kyrkogården

Nu skulle jag rekommendera dig en sväng till den judiska kyrkogården, du kommer inte tro dina ögon när du är där men gravstenarna står huller om buller på varandra. Det är verkligen fascinerande, absolut värt ett besök.

O

På vägen mot kyrkogården går du förbi Prags absolut finaste kvarter, här finns butiker som Hermés, Gucci och många fler. Ta tillfället i akt att titta upp på de fantastiska byggnaderna också som är något utöver det vanliga.

Café Imperial

Avsluta dagen med ett restaurang besök på Café Imperial som är en restaurang med en helt otrolig inredning. Väggarna är helt kaklade med fina skulpturer, maten är fantastisk och servisen är jättebra. Då man är i Tjeckien kan man verkligen unna sig en lyxrestaurang till ett bra pris.

Hoppas du får en underbar vistelse i Prag och glöm inte att ta med bekväma skor : )

Vi tackar Marie för de här härliga tipsen. Det låter ju onekligen som en perfekt dag i mina öron!

Boka flyg och hotell till Prag

Boka flyg till Prag

Boka hotell i Prag

Boka weekendresa till Prag

Boka evenemang i Prag

5 Responses to En perfekt dag i Prag!
 1. Gunnel Bergström Svara

  Varför inte arrangera resa från Linköping – Prag,
  nu när det går direktflyg under juli-aug.
  Resa, hotell o guide till specialpris…..!!!!

  • Hallins reseblogg Svara

   Gunnel Bergström: Vi hjälper dig gärna att sätta samman en resa med flyg från Linköping. Ring oss på 0771-92 92 92!

 2. Lena Svara

  Jag kom hem från en 5dagars resa till Prag för en vecka sedan. Jag håller med om allt detta underbara. Jag var där med min dotter och hon blev lika förtjust i staden. Intressant att läsa här och återuppleva minnena

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena: Prag är vekrligen en mysigt stad. Den är så behändig och enkel att turista i. Jag gillar också att ta mig lite utanför turistområdena för att hitta lokala restauranger.

 3. Peter Svara

  Jeg elsker Praha men jeg må si at Warszawa er byen som likte jeg best i min øst-Europa tur. Det har unik stemning og topp nattliv. Jeg besøkte mange fantastiske party steder, min yndlings var Pawilony (perfekt sted for å prøve polsk øl!) og et klubb som heter New Orlean. Den hadde den beste pole dance jeg har sett i livet mitt!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.