Semester i lugna Phuket, Naithon Beach

Phuket är ett av våra absoluta favoritresmål och det är inte svårt att förstå. Här finns allt: härliga stränder, billig shopping, fantastisk mat och ett stort utbud av barer och nattklubbar. Det finns dock en lugnare del, fri från bargator, inkastare och turisttäta nattmarknader, dit du som bara är ute efter ren och skär avkoppling ska bege dig. Stranden är fantastisk och här har du alla möjligheter att bara varva ner, njuta av värmen, solen och den härliga atmosfären.

naithon-beach

Ta dig till Naithon Beach:

Flyg direkt till Phuket och ta sedan en taxi i tio minuter för att komma till Naithon beach.

Naithon beach är en av få stränder i Phuket som är helt fri från strandrestauranger och försäljare. Här kan du inte ens hyra en solstol. Naithon beach ligger endast tre kilometer från Phukets flygplats vilket är optimalt om du snabbt vill komma till hotellet efter en lång flygresa. Nation är inte någon myllrande turistort, tvärtom. Här finns ett tiotal restauranger i anslutning
till stranden, en handfull frukt- och souvenirstånd, ett par butiker som säljer mat, solkräm och diverse drycker och snacks samt en handfull hotell som erbjuder allt du kan önska av en lugn och skön solsemester.
naithon-beach2

Bo i Naithon Beach:

Pullman Phuket Arcadia Naithon beach
På en höjd ovanför stranden ligger det här härliga hotellet som erbjuder stora, luftiga rum (en del med magisk utsikt över havet andra med känslan av att bo i djungeln) eller för dig som vill unna dig ordentligt: lyxiga villor med privat pool. Här har du allt du behöver: en enklare restaurang som serverar lunch och middag och italienska Vero med helt underbar utsikt över havet, pooler för både stora och små, lyxigt spa, lekrum med supertrevlig personal och fräscht gym. Allt är rent och snyggt men tyvärr är priserna i restaurangerna och på hotellets spa riktigt dyrt. Ett tips är att gå ner till stranden och äta middag längs gatan och att ta den klassiska thaimassagen nedanför hotellet på Leelawadee massage & spa där du kan få två timmars massage för en hundralapp. Pullman Arcadia ligger på en hög höjd och om du inte vill träna benmusklerna kör hotellet ner dig till ingången eller stranden och även till rummet då byggnaderna är fördelade både högt och lågt.

ata-i-naithon-beach

Äta i Naithon Beach:

Skippa hotellrestaurangerna där priserna påminner om Sverige och ta dig ner till stranden, dock finns inga restauranger på själva stranden sedan ett tag tillbaka, men på andra sidan gatan hittar du ett gäng uteserveringar att slå dig ner på. Här kan du äta en huvudrätt, vad sägs om Laab gai eller massaman curry, och dricka en lokal öl, en Singha kanske, för cirka 60 kronor. Vill du komma ännu billigare undan är de små gatuköken längs vägen att rekommendera. Här kan du exempelvis köpa Phad thai för 15 kronor och ta med dig maten ner till stranden. Passa även på att köpa exotisk frukt från stånden men glöm inte att pruta!

pullman-phuket-arcadia-naithon-beach

Utflykter i Naithon Beach:

För cirka 300 kronor kan du med lokaltaxi ta dig till Phuket town. I priset ingår att chauffören väntar på dig medan du gör det du vill göra: kanske pruta på nattmarknaden eller testa någon av stadens trevliga restauranger.

Lägger du till någon hundralapp kan du ta dig till Patong. Här hittar du också en hel del shopping, både marknader med klassiska souvenirer och billiga kläder och shoppingcentrum som Jungceylon med vanliga märkesbutiker. Och längs Bangla road hittar du nattklubbar och barer.

Från Nation beach har du utmärkta möjlighet att besöka paradisplatser som Phi phi island, Racha noi, Khao sok, Krabi, Pang nga och Coral island. Här kan du testa allt från snorkling, dykning, djuphavsfiske och djungeltrekking. Om du blir trött på pool och sandstrand helt enkelt.

Blev du sugen på att åka hit? Boka en oförglömlig resa till Thailand!

Boka flyg och hotell Phuket

Boka flyg till Phuket

Boka hotell i Phuket

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.