Nordic C – vårt mest bokade affärshotell i Stockholm

Under mitt senaste besök i Stockholm var jag nyfiken på att testa Nordic C som är vårt mest bokade hotell i Stockholm. Efter att ha fått provbo så kan jag förstå varför!

nordic

1. Läget

Det är inte många hotell i Stockholm som slår det perfekta läget alldeles intill Centralen. Det är gångavstånd till det mesta och det är nära till T-centralens tunnelbanestation. Max 50 meter från entrén kliver du på Arlanda Express som på 20 minuter tar dig till Arlanda. På Vasagatan börjar det dessutom öppna upp en hel del nya  och bra restauranger.

2. Atmosfären

C i hotellnamnet står för centralt och man vill vara Stockholms mest lokala hotell och har låtit ”stan” flytta in på hotellet. Bland annat syns detta på toaletterna i receptionen som du måste kika in i.

IMG_0584
Herrarnas toalett med inspiration från Röda rummet. 

IMG_0585
Och damernas med inspiration från Sergels torg. 

Hotellets allmänna utrymmen är alldeles nyrenoverade och det känns luftigt och härligt när man kommer in.

IMG_0591

Även den populära konferensavdelningen är nyrenoverad med inspiration från Stockholm på första våningen och Icebar på den andra. För den som är nyfiken så kan man prova på den riktiga Icebaren med is från Torne älv som ligger i anslutning till hotellet och som är en av Stockholms största turistattraktioner. Specialpris för hotellets gäster, 150:- inkl. en drink med ett glas gjord av is!

IMG_0586

Nyöppnat är också hotellets restaurang, Hearts, som inte bara blivit populär hos gästerna. Många har hittat hit och recensionerna har varit goda. Ett tips är att prova en Lobster Bucket!

Frukostmatsalen är ljus och fräsch och det finns inget man saknar.

3. Rummen

Rummens renovering har ett par år på nacken. Vid första anblicken trodde jag dock att jag fått ett helt nyrenoverat rum. Superfräscht och modernt.

IMG_0514

Varje rum har ett unikt Stockholmstema. I mitt rum var det bilder på Marias enmansorkester som varje dag i 30 år från 1972 satt och spelade och sålde sina kassettband.

IMG_0516

Hotellet har 58 prisvärda expressrum som saknar fönster. passar perfekt för dig som önskar ett budgetalternativ men ändå vill ha tillgång till alla faciliteter. Även dessa är härligt inredda med Stockholmsmotiv.

IMG_0590

På Nordic C finns alltså allt man kan önska sig av en bekväm övernattning i Stockholm. Du kommer inte bli besviken!

4 Responses to Nordic C – vårt mest bokade affärshotell i Stockholm
 1. Christina Frisberg Svara

  Jag har bott på hotellet några gånger och det kan verkligen rekommenderas, fräscha rum om än ganska små, trevlig personal, god frukost fast väldigt mycket folk så lite kö fram till buffén, dock ett minus de stänger restaurangen väldigt tidigt på kvällen så senast i somras när tonårsdottern och jag varit på Allsång på Skansen och åkte Djurgårdsfärjan över efteråt så var vi totalt genomsura då det spöregnade och vi ville bara byta om och sedan gå ner och äta i matsalen men det var stängt, så snopna gick vi om hörnet till MC Donalds , det gick ju det med men det var inte alls vad vi tänkt oss. 🙂 🙂

 2. Hallins reseblogg Svara

  Christina Frisberg: Ah, så kul! Vilken härlig Stockholmstur ni hade! I höstas öppnade Hearts på hotellet som är en helt ny restaurang i anslutning till entrén!

 3. Mari Tjerneld Svara

  Mitt galnaste tips är att försöka hitta en plats att tälta på i Hyde park då det blivit problem med att hitta hotell. bästa är besök vaxkabinettet!!!

 4. Mari Tjerneld Svara

  Vaxkabinettet är bäst!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.