Unika London-tips och tävla och vinn boken Mitt London

Idag gästas bloggen av Jon Pelling som skrivit boken Mitt London. Längre ner i inlägget har du möjlighet att vinna boken. Vi har tre böcker i potten!

Naturligtvis passade jag på att få några heta tips av Jon som har bott i London sedan 2006.

Jon berättar:
En tripp till London går alltid lite för fort. Innan man hunnit blinka har dagarna passerat. För att inte ödsla tid gäller det att ha lite framförhållning. Samtidigt krävs utrymme för improvisation. Att ständigt vara på väg mot nästa mål förtar upplevelsen.

Starta i Soho

Att släntra runt i Soho på förmiddagen i kvarteren runt Berwick Street är ett härligt sätt att starta besöket. Här finns fortfarande flera skräddare och mindre affärer som säljer allt från skivor till serier. I närheten ligger modeklassikern Liberty. Flera dagar i veckan är grönsaksmarknaden öppen som ger en fin inramning.

London_2

Just nu debatteras gentrifieringen av Soho flitigt. Många skriver på protestlistor för att hindra att stadsdelens karaktär utarmas på samma sätt som intilliggande Covent Garden. Det gäller att njuta av stadsdelen innan stadsplanerarna ger efter och öppnar för kedjorna.

London_3

Ät en enkel lunchmacka på spanska Fernandez & Wells, St Annes Court, eller testa stans bästa nudlar på japanska Koya, Frith Street.

Broadway Market

Eftersom jag själv är mest rotad i Hackney i östra London är ett besök på Broadway Market en naturlig start på helgen. På lördagarna fylls gatan med marknadsstånd. Här säljs mat men också vintagekläder, rökelser och charkuterier. Ett par välbesökta caféer och pubar kantar vägen. Missa inte Ca Phe VN, som serverar vietnamesiskt kaffe intill La Bouche, som är en annan klassiker.

I ena änden av Broadway Market ligger den populära parken London Fields. Vid den andra passerar Regent’s Canal. Här ifrån kan man enkelt promenera hela vägen ned till Themsen.

London_1

Mycket att göra i Angel

Välj den något kortare vägen upp förbi slussarna till Angel och en annan uppskattad lördagsdestination, vintagemarknaden Camden Passage. I det här kvarterat varvas boutiqueaffärer med brunchklassiker som The Breakfast Club dit köerna brukar vara långa.

Väl på plats i Angel kan man gärna dröja sig kvar. Utmed Upper Street finns en hel del klädaffärer, en leksaksbutik och Twentyonetwenty för designinteresserade. Operapuben King’s Head och hyllade Alemeida Theatre står för det kulturella och den svultne rekommenderas ett besök på Ottolenghi, som drivs av den israeliske kändiskocken med samma namn.

Londons nattliv

Londons nattliv måste också hanteras. Musikal är ett alternativ. Elakast i klassen är just nu Book of Mormon, av gänget bakom South Park. Med lite tur får du fortfarande tag i biljetter.

Avsluta med informell middag på någon av  Polpos coctailstinna restauranger eller utforska vinlistan på franska kvarterskrogen Terroir Wine Bar i West End.

Tävla och vinn boken

MittLondon1-514x800

I boken får du mängder av tips och förslag som gör din resa till London fullständig! För att tävla vill vi att du berättar vilket ditt ultimata London-tips är? Skriv ditt svar som en kommentar här nedan senast 18 februari. Vinnarna meddelas kort efter avslutad tävling med ett e-mail samt här i inlägget.

Tävlingen är avslutad!

Vi säger grattis till Christer, Gunilla Edvinsson och Linnea Wellman som vinner varsitt ex. av boken Mitt London. Alla tre är på väg till London visade det sig så det känns extra kul att boken kommer till användning. Vi passar också på att tacka alla som har varit med och tävlat!

84 Responses to Unika London-tips och tävla och vinn boken Mitt London
 1. Anneli Svara

  Hyde Park, njut av den grönskande oasen i London!

  • Lorentz Edberg Svara

   Mitt Londontips är att besöka svenska kyrkan Ulrika Eleonora i Marylbone och gärna se den svenska melodifestivalfinalen. Supertrevligt arrangemang i samlingssalen för turister, Londonsvenskar och infödda. Ett stycke Sverige mitt i metropolen.

 2. Catharina Svara

  Allt i London är fantastiskt! Men att åka Hop on hop off med engelsk guide är en upplevelser utöver det vanliga. Oj så många skratt,

 3. AC Stille Svara

  Hop on hop off på nya, okända hållplatser och du kommer att förvånas över, hur många guldkorn du ramlar på! Inga nämnda förstås; charmen ligger i det oförutsedda.

 4. Anne-Christin Gomér Svara

  Inget går upp mot en fotbollsmatch. Det är som en enda stor folkfest. Trots att mitt fotbollsintresse är +-0 så kan man inte missa en sådan fantastisk tillställning. Sedan blir det inte sämre av att ta en shoppingtur också.

 5. Håkan Nilsson Svara

  Bland mina allra bästa upplevelser under besöken i London är att under en söndagseftermiddag ta en promenad och beskåda all den konst av varjehanda slag som har hängts upp och utbjuds till försäljning vid det långa staketet utmed Bayswater Road…..

 6. Siegleif Anderson Svara

  London Walks. Korta planerade promenader genom centrala passager och gränder. Historiska referenser, udda pubar, vackra byggnader och personer dyker upp när du minst anar. Fantastiskt när du avverkat allt som turisten SKA se.

 7. Hanna Svara

  Covent Garden. Här finner man verkligen ”London-spirit”. Strosa runt på torget bland alla marknadsstånd och butiker, sätta sig ner på en av många uteserveringar och bara njuta av stämningen. Kankse finns det något gatuupträdande eller liknande som förgyller det hela. Ett besök på charmiga The Tea House är ett måste, här kan man hitta många olika sorters te och kanske en fräsig tekanna också?

 8. Camilla Sandmark Svara

  Jag har aldrig varit i London så jag har inga tips att ge, men jag behöver själv en hel del, så därför vill jag vinna den här boken nu när det äntligen ska bära av mot London i vår!

 9. carinamagnusson Svara

  Harrods är underbart och gå och kolla in alla saker. Kanske avsluta shoppingen med afternoon te.

 10. Anders Eskilsson Svara

  Mitt bästa tips (efter två, tredagarsbesök), är att köpa ett busskort. Sedan kliver man upp på övre däck
  och intar Londons alla stadsdelar, på en njutbar nivå.
  Givetvis får man byta busslinje då och då. Finns det
  plats längst fram så förhöjer det nöjet avsevärt.
  Det är också en fördel att sitta på parkett, i god tid
  ser man något ställe där ett uppehåll kan vara intressant. Det är bara att njuta och må bra !!

 11. Ida Svara

  Det ultimata London-tipset till alla filmälskare är ett besök på Warner & Bros Studio Tour!! Man tar sig enkelt hit med tåg från London, och en halvtimme senare ungefär är man på självaste Hogwarts! Att få gå ”behind the scenes” till Harry Potter filmerna var bland det häftigaste jag gjort. Vare sig man är ett fan av filmerna eller inte så är detta en helt fantastisk upplevelse, för det finns så mycket roliga och coola grejer att titta på.

 12. ola lagström Svara

  Våga gå några kvarter bort från Oxford street och du får se ett helt annat London som är både billigare och roligare och framförallt här kan du handla något som inte alla London resenärer redan har köpt.

 13. Inger Fromell Svara

  Jag älskar London, känns som att komma hem. Tycker om att gå i Hyde Park och njuta och gå på loppmarknad på Portobello Road. Hopon Hopoff bussarna är aldrig fel.

 14. Marie Svara

  Mitt bästa tips inför familjens Londonbesök är att sätta barnen framför skärmar, uppslagsböcker, resetidningar och Resias blogg och låta dem ta reda på vad de vill se och göra – och sedan göra London i deras ögon! Vi åker vecka 14… hinner boken komma tills dess?

 15. Anneli S Svara

  Mitt bästa tips är att åka till Fulham, Bishops park är en fantastisk park alldeles intill Themsen. Inte därifrån finns underbara restauranger, caféer och bra shopping utanför de vanliga turiststråken. I sommar tar jag med mig min 12-åriga son dit för första gången och jag är helt säker på att det blir en fantastisk resa.

 16. Lena Svensson Svara

  Camden Market, ett måste att besöka när man kommer till London. Där finns absolut allt man kan tänka sig!

 17. Susanne Svara

  Jag tycker om att promenera på Southwalk, från Westminster bridge längs med Themsen och österut. Vid Tower bridge brukar vi köpa en glass som vi äter uppe på bron, samtidigt som vi beundrar utsikten över London. Ett härligt gratisnöje (förutom glassen).

 18. Helena i Uppsala Svara

  Hyrcyklarna! Man kommer smidigt runt överallt och får många fina upptäkter längs vägen.

 19. Conny Daglang Svara

  Mitt tips är en kombo. Varvar centrala Londons utbud med pub:ar, museer, affärer och teatrar med ytterområden och småstäders lugna och pittoreska miljöer. Rekommenderat är Hampstead och Greenwich men även Windsor och Guildford.

 20. Annika Svara

  Jag har tre tips/minnen från London: 1. Premier League fotboll. Jag har sett Chelsea på hemmaplan. Det var stort.
  2. Cornelissen & son konstnärsmaterial. Jag har sällan varit lyckligare än när jag fick titta och känna på torrpastellkritorna.
  3. London museum. Det var så rysligt intressant att se föremål och modeller från gamla epoker. Särskilt från romersk tid.

 21. Ulrika Önnhammar Svara

  I Harrods vill jag shoppa och riktigt frossa i kläder, allt från både bra och dåligt väder!

 22. Ingela Sjögren Svara

  Har aldrig varit i London men längtar dit, har vänner och barn som varit där och de tycker mycket om fotbollsmatcher och pubar. London eay. musicaler, mm.

 23. Ulrika Önnhammar Svara

  På Harrods vill jag shoppa loss allt ifrån smycken till kläder, som jag kan ha i alla väder!

 24. Maria Sjöquist Svara

  The Tempel Church och området runt omkring samt en fika i kryptan i St Pauls Cathedral.

 25. Christer Svara

  En av mina favoritaktiviteter vid alla stadsbesök är att ta en sightseeingtur från vattensidan då de flesta städer ligger vid en flod, sjö eller vid havet. Det brukar ge ett fint perspektiv och helt ny information. I London kan man roa sig med detta dubbelt så mycket – både uppströms och nedströms. Sist så tog jag båten upp till Kew Gardens (den går ända upp till Hampton Court om man är sugen på det) för en fantastisk dag i denna enastående botaniska trädgård. Mycket sevärt även för den som inte är det minsta trädgårdsintresserad! Nedströms åker man till härliga Greenwich och/eller Thames Barrier. Mitt bästa tips är båten från Westminster via Thames Barrier till Greenwich och observatoriet där du så klart måste fota dig stående gränsle över noll-meridianen. Ta sedan gångtunneln UNDER Themsen och sedan det coola förarlösa tåget tillbaka in till centrala London igen. Tips: sitt längst fram i första vagnen eller så nära du kan komma. 🙂

 26. Erika Svara

  Jag har aldrig varit i London så därför har jag inga upplevelser att tipsa om. Jag har bara ”hört” att Hyde Park är vackert, Big Ben skulle jag vilja se live, eller åka en tur på Themsen, se Buckingham Palace och shoppa på Harrods. Det skulle skulle vara jätteskoj!

 27. Gunnel Bergström Svara

  Att åka ”pariserhjul” med sin kära och njuta av utsikten, samt gå till SOHO och botanisera med en avslutande middag på plats. Vilket drag…!!!

 28. Tomas Svara

  Mitt tips är att bara njuta av atmosfären, London är en underbar stad att vandra runt, härliga och mysiga miljöer och människor

 29. Åsa H Svara

  Att gå på National Gallery är gratis och de har också gratis visningar med underbara guider. Guiderna= experterna talar om ett urval av alt som finns och höjer upplevelsen tusenfalt. Turerna går flera gånger per dag !

 30. marianne karlsson Svara

  Mitt bästa tips är Camden Lock Market, vi åkte dessutom båt dit, ta en heldag och njut!

 31. Åse Svara

  Jag vill gärna vinna boken för att FÅ tips om vad som är så härligt att göra i London!

 32. Catharina johannson Svara

  Det finns så mycket att se, göra och uppleva i London.
  Jag tröttnar aldrig på denna fantastiska stad, att se och upptäcka nutida London men också få en inblick i stadens historia.
  En upplevelse som har fastnat lite extra för är Globe theatre vid Themsen. Jag var där på en rundvandring för några år sedan och fick en inblick i Londons historia, Shakespeares värld och hur det var för människor från olika samhällsklasser att gå på teater i början på 1600- talet.

 33. Camilla Greek Svara

  Har aldrig varit i London. Därför vill jag vinna boken så jag kan inspirera andra att också åka dit.

 34. Anna Svara

  En gång i London med min mor vi skulle utforska staden så stor.

  En guidebok skulle underlätta, att hitta pärlor att för familjen hemma berätta!

 35. OLLE WALLENTIN Svara

  Se London är ett måste för en resenär som vill känna att man använder alla sina sinnen.Det finns allt och en god hjälp är böcker av Londonkännare som ger alla chansen at uppleva London till en upplevelse för varje reskassa.
  Olle

 36. Anna Svara

  En av de mysigaste utflykterna jag gjort i London var då vi tog tuben till hampstead. Strosade där, gick vidare till hampstead Heath och hittade utkikspunkten över London. Via buss och lite promenad hittade vi sedan highgate cemetery – en makalöst fascinerande kyrkogård, inte för att den är fin utan till stor del helt utelämnad till naturen som tar över de gamla gravarna. Det kostar att gå in så det gjorde vi inte, men det räckte långt att se in genom gallerstaketet på vägen till ingången.

 37. Agneta Heintz Svara

  Längtar till London jag åker med son och barnbarn i maj läser allt jag kommer över.
  Har stora förväntningar på vad vi skall se

 38. Åsa Wallden Svara

  Var ska man börja när allt är en upplevelse! En gång när barnen var med och vi åkte dubbeldäckare, vi var så uppslukade av allt vi såg så när chauffören stannade och skulle sluta sitt pass och åkte in i garaget med bussen och frågade vart vi skulle? Vi trodde vi var på en rundtur i London men det visade sig att det var vi inte, tyckte det var konstigt att folk klev av, men vad gjorde det vi fick se mycket och barnen var nöjda, han visade oss var vi kunde ta nästa buss tillbaka, så allt slutade bra, för oss ett kul minne barnen pratar fortfarande om det. Älskar London!

 39. Rolf Svara

  London är fantastiskt, bara gå runt och strosa, njuta av atmosfären, bara vara och ta del av livet runt i kring dig och bara njuta det är toppen.

 40. agneta thurfjell Svara

  Egentligen min dotters bästa london tips- en upplevelse som hon återkommande berättar om och alltid med samma entusiasm…
  Lejonkungen- musikalen som slår allt!!!

 41. Lothar Svara

  Notting Hill, med Portobello Road och dess lördagsmarknad. Där finns allt att se och god mat från de små stånden efter vägen. London Eye är också värt ett besök, välj då ”fast track” kostar lite mer men du sparar massor av tid.

 42. Jeanette Svara

  Ta en promenad och besök Clombia Road Flower Market. Här kan du går runt och mysa i flera timmar – mängder av caféer och småbutiker.

 43. Gunilla Svara

  Mycket att se och göra i London. Jag rekommenderar Roofgarden i Kensington, är helt gratis men kan vara upptaget av events så ring och kolla innan. Vinmuseet Vinopolis är alltid trevligt och lärorikt. Sen rekommenderar jag alla att gå och se Agatha Christies The moustrap, teatern som spelats i 63 år!

 44. Lars Boman Svara

  Uppleva en fotbolls match i London är helt fantastiskt.

 45. Catrin Forsberg Svara

  Har vart där i denna fantastiska stora men med känslan av mindre stad – London!
  Skall dit med mina döttrar i vår och vill visa dem allt det mysiga men även upptäcka allt det nya såsom LondonEye, nya dockorna på vaxkabinettet, linbanan samt fler tips från denna bok önskas.

 46. Matilda Svara

  Att äta en våffla eller crép på Portobello vid deras lördagsmarknad. Att ströga runt i Camden Market för att sedan sätta sig vid Themsen och njuta av någon wok från en av deras alla serveringar. Glöm inte att ta en promenad i Hyde Park och njuta av naturen och lugnet, eller för att höja tempot – shoppingen som slår allt!

 47. Catrin Forsberg Svara

  Att se en teater/musikal i Westend är inte fel!

 48. Lena Sköldekrans Svara

  Kensington, Nottinghill, Chelsea, Soho och hela London får mig att längta dit igen!
  Vad har hänt sedan sist? Nya tips behövs! Jag längtar tillbaka till London!

 49. Richard Nilsson Svara

  Gå från Themsen genom Temple Garden via Grays Inn, jurist och domstolskvarter iklassisk Londonmiljö, gasljus var kvar till för några år sen, sluta på Lincoln Fields Inn med Sir John Soanes Museum, bara museivakterna är värda ett besök.

 50. ingamaj Blomqvist Svara

  I London ska man bara gå allt möjligt roligt händer på vägen.

 51. Enheim Svara

  Portobello Market är ett måste… kan gå hur länge som helst.. finns allt att se och köpa..

 52. Gunilla Edvinsson Svara

  Styr kosan mot South Bank, på Themsens södra sida. Här bjuds på gratisunderhållning – framför allt under helgerna. Här vimlar av gatukonstnärer – eldslukare, stålmannen, jonglörer och klassisk, brittisk stand up. Utsikten över floden, parlamentet och Big Ben är bästa tänkbara. Bonus: hela nöjet är gratis. En bit bort, på the Queen’s Walk, vid Millenium Bridge, väntar Tate Modern för den som känner för att varva promenaden med konst.

 53. Karin Becker Svara

  Att upptäcka London till fots är det bästa. Långa promenader ger både hunger och törst, så en bra följeslagare är boken Alka Seltzer Guide to the Pubs of London. Ger en kort beskrivning av varje pub. Liten bok som är lätt att ta med sig. Finns att beställa på nätet.

 54. Lena Svara

  Royal Albert Hall, gärna en konsert men även rundtur rekommenderas

 55. Björn Svara

  Vi (jag, min fru och tre vuxna döttrar) hade inga biljetter men ville se Lejonkungen. Så vi gick in till kassan på Lyceum Theatre två timmar före föreställningen skulle börja och fick köpa ståplatsbiljetter längst bak. Perfekt! Otrolig föreställning. Allt går – bara man frågar.

 56. Ewa Svara

  Hej! Bermondsey Street ”en småstadsgata” mitt i storstan som har mycket att erbjuda av bla bra krogar, caféer och konst. Tips Textile and Fashion Museum. Om du sen gör ditt besök under Bermondsey Street Festival blir det en ”fullpoängare”! 🙂

 57. Elisabeth Andersson Svara

  Har aldrig varit i London så därför kan jag inte ge något tips!! Skulle gärna vilja vinna boken så jag vet vad jag ska besöka när jag så småningom ska åka dit.

 58. M.Krig Svara

  KEW Garden! Härligt att bara strosa runt och ta det lungt.

 59. Mikael Lindblad Svara

  Jag har tyvärr inget ultimat London-tips att ge , eftersom jag aldrig har besökt staden . Men jag skulle gärna vilja resa till London en dag , och därför skulle boken vara perfekt för mig som inspirationskälla .

 60. Janne Svara

  Upptäck det (för turister) osynliga London! Ta som utmaning att undvika Oxford Street och Piccadilly Cirkus – då tvingas man hitta nya vägar som leder till upplevelser man inte får om man följer den gängse turistströmmen! Dessutom blir det mycket billigare!

 61. Birgitta Karlsson, Uddevalla Svara

  Mina favoritmuseum Victoria Albert, samt Science Museum, och inte minst Royal Albert Hall,(en mycket vacker byggnad både på utsidan och insidan, Harrods varohus(man behöver nödvändigvis Inte handla något,utan bara sas supa in atmosfären. Ett annat ställe är John&Lewis-shop på Oxford Street. Jag älskar London,har varit där otaliga gånger, och i höst är det dags igen. Är man trött på London är man som det sägs trött på livet,och det är jag definitivt INTE.

 62. Catharina Svara

  Vi tog tunnelbanan till Camden.
  Lunchade på internationella matmarknaden. Oförglömligt.
  Rekommenderar även att åka
  upp i The Shard, titta på utsikten
  och ta en dyr fika eller lunch.
  Underbara London – kontrasternas stad.

 63. Marianne Svara

  Vår lilla lånade från biblioteketbok,” Peter Harrysons
  London guide”,fick oss att lära känna London på ett spännande och lätt sätt.Den är indelad i lagom promenader, med ex.skulpturer du passerar.
  Vem vill inte veta var Churchill köpte sina hattar? Mycket spännande att besöka det hemliga underjordiska rum,där Churchill vistades under kriget och fattade beslut.Hans Nobelpris ligger i en monter.
  Mitt tips,låna den boken,Tyvärr finns den inte att köpa,därför önskar jag mig en lika trevlig Londonbok.
  Marianne.

 64. Carina Eriksson Svara

  Här kommer två skilda tips som har berört mig.

  Under en promenad i St James Park så finner vi strax utanför ett museum som gjorde intryck. Jag är egentligen inte speciellt intresserad av krigshistoria eller museum i allmänhet, men Churchill War Rooms är sevärt. Här kommer man verkligen nära historien genom Churchills krigsstabplats. Stabens sammanträdesrum, kartrummen, radiorummet, hans arbetsplats, sovrum m.m samt personalens övrigautrymmen, allt är bevarat som det såg ut då. Överraskande intressant!

  Ett helt annat tips är: När jag ledsnat på shopping och all folksamling runt Oxford Street så gå jag ett par kvarter norrut och hamnar på Charlotte Street, som har en helt annan känsla med sin lugna atmosfär och utmärkta caféer och restauranger.

 65. Maria Andersson Svara

  Westfields shoppingcenter var mycket givande med ett stort utbud av olika sorters butiker som hela familjen gillade.

 66. Marie Svara

  Ta tunnelbanan till Old Street och gå sedan österut. Vandra genom Shoreditch och titta på all grafitti och besök ett av de mysiga caféerna. Fortsätt österut då det är söndag och vandra Brick lane. Insup de goda dofterna från alla indiska/bengaliska restauranger. Avsluta vid Spitalfields med alla mysiga affärer.

  Härliga härliga London! Åker dit på tisdag, men bara för jobb och då får jag tyvärr utelämna denna del av staden när all fritid som erbjuds kan summeras till 4 timmar totalt.

 67. Ann Britt jareborg Svara

  Missa inte Ronnie Scotts Jazzclub på 47 Firth St i Soho. Har upplevt många härliga kvällar här. Julmatine’n är underbar

 68. Kristina Frank-Martin Svara

  London har många fantastiska muséer! t ex The London Dungeon, Royal Air Force Museum, Rock circus, Madame Tussaud´s vaxkabinett. Passar både barn och vuxna. London är en härlig stad!

 69. Jörgen Lundmark Svara

  St Pauls Cathedral, Tower Bridge och London Dungeon!

 70. Anita Svara

  National Gallery
  En oas med vackra, spännande och intressanta målningar i en skön tystnad helt olik larmet i trafiken utanför.

 71. Lena i Wales Svara

  Bara strosa omkring och insupa atmosfären!

 72. natalie Svara

  Helt underbart att se vaktparaden en vårdag för att sedan ta en tur i hyde park för att sedan avsluta dagen med fish & chips på en gammal pub

 73. Rose-Marie Cedervik Svara

  London är fantastiskt, åka med de röda dubbeldäckarna runt stan och insupa sevärdigheterna är underbart. Att flanera och bara vara….och ta en öl eller kaffe på en mysig pub.

 74. Helena Svara

  Camden market. Strosa runt i äkta London-kvarter och shoppa loppisprylar. Avsluta med en fika på något trevligt café. Mer Londonfeeling än så kan det inte bli.

 75. Catharina W Svara

  Att se en musikal är absolut måste när man kommer till London – finns för alla smaker!

 76. Ana Kokol Svara

  Önskar jag hade något tips har varit där en gång och då låg jag tyvärr sjuk. Skulle gärna åka dit och njuta av Jons tips. Jag hann se Greenwich Mean Time området och tidslinjen bara.

 77. Christer Joald Svara

  Efter en god frukost på ett centralt beläget hotell beger jag mig till Leicester Square för att fynda en biljett till halva priset till någon sevärd West Endmusikal. Med biljetten i fickan strosar jag runt ett par timmar på shoppinggator som Regent Street och Oxford Street. Någon timme räcker, sedan är man less på trängseln. Då är det dags att via tunnelbana och förarlöst tåg dra iväg till favoritbyn Greenwich. Det är en lisa för själen att komma dit. En lugn och stillsam by mitt inne i storstan. Där finns mycket att se. Där blir det också läge för en bit mat och en öl på favoritpuben. Därefter tillbaka in mot stan igen, kanske via gångtunneln under Themsen, med samma färdmedel som sist. Efter musikalbesöket avslutas dagen med en matbit i Soho eller Chinatown. En avkopplande londondag är till ända.

 78. William Svara

  Med London Duck Tours får du se London både från land och vatten! En tur med denna amfibiebuss är verkligen en annorlunda och rolig upplevelse Med en kunnig guide får man en bra rundtur i staden och mycket intressant information. Höjdpunkten är när det är dags att köra ner i Themsen! Nu följer en mycket trevlig och lärorik tur på floden! Biljettkontor på York Road och turen avgår strax intill, från Chicheley Street, inte långt från London Eye.
  Vill även tipsa om ett annorlunda matställe med fantastisk inredning: Rainforest Cafe vid Piccadilly. Som att besöka en regnskog! Serverar en varierad meny som passar hela familjen!

 79. Linnea Wellman Svara

  I somras uppfyllde jag äntligen min dröm om att åka till London, och trots att jag såg flera musikaler som Mamma Mia, Matilda och Fantomen på operan så är mitt allra bästa ljuvligaste minne följande som därför blir mitt bästa London tips:

  Mitt tips är att gå upp tidigt på morgonen, gärna vid halv sju redan. Köp en kopp gott smaksatt kaffe och en god morgoncrossiant på Starbucks och ta sedan en underbar morgonprommenad på Russels Square som är ett väldigt vackert kvarter, Gå sedan in och sätt dig en stund i den fina parken, Russels Park. Vid den här tiden på morgonen upplevde jag det som att London inte riktigt har vaknat, och du kan bara sitta och njuta i parken, dricka ditt kaffe, äta din Crossiant, se och höra fåglarna kvittra.

  Samtidigt kan du även se det praktfulla Russels Hotell som ligger vid precis vid parken, Det är häftigt att se! Du kanske också möter andra morgonpigga som rastar sina hundar i parken och får ett härligt: Good morning dear, som gör din dag 🙂

  En morgonprommenad i Russels park, med fin miljö och fågelsång mitt inne i London och att liksom höra staden vakna innan rusningstrafiken börjar, det är ljuvligt och verkligen någonting att rekommendera. Det är det minnet jag kommer tillbaka till hela tiden 🙂

  • Bara brittiskt Svara

   Ja visst är det mysigt att se London vakna. Fast testa gärna brittisk-italienska Caffé Nero istället för Starbucks om du är van vid starkare svenskt kaffe.

 80. Anna-Lena Karlsson Svara

  Hej jag har aldrig varit i London men det står högst upp på min önskelista. Svårt att nämna något på grund av det. Vill gärna vara med i tävlingen.

 81. Rune Råberg Svara

  Ett besök i London inkluderar alltid ett besök på
  BEAUCHAMP PLACE med eller utan Dining.

 82. Ingrid Svara

  Besök Gordon’s Wine Bar – Londons äldsta vinbar nära Charing Cross – du kommer inte att ångra dig! Jag har inte sett portvin tappas direkt från fat utanför Portugal, men det gör de här! De serverar för all del även mineralvatten, läsk och apelsinjuice 🙂 Du kan välja och vraka bland ett stort utbud av ostar, som serveras med nybakat bröd. På söndagar kan du äta en äkta brittisk lunch här med kött o sås, grönsaker och Yorkshire pudding!

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.