Alla hjärtans dag – firar du?

Hur är det med er. Firar ni Alla hjärtans dag? För länge sedan var jag ett år i USA och där är det väldigt vanligt att man ger bort kort till både nära och kära på Valentine’s day. Alla hjärtans dag har sitt ursprung i minnet av de två kristna martyrerna Valentin av Rom och Valentin av Terni, som båda avrättades den 14 februari. I England började man i mitten av 1800-talet att sända Valentinhälsningar till varandra och i slutet på samma århundrade blev Saint Valentine´s Day den första riktiga kommersiella helgen i USA.

186551759

På Resia har vi gjort en undersökning bland 1.300 av våra kunder om hur de firar och vad de ger bort på Alla hjärtans dag. Undersökningen visar att åtta av tio kommer att uppvakta någon på Alla hjärtans dag. Helst vill man spendera dagen med den man älskar på en restaurang vid havet i ett varmt land.

533576259
Jo, det här hade man ju kunnat njuta av!

Annars är det blommor, choklad eller en middag med levande ljus som är det vanligaste sättet att uppmärksamma någon på Alla hjärtans dag. Men om man verkligen får önska, då drömmer man om att bli överraskad med en resa.

Vilken slags överraskning uppskattar du mest på All hjärtans dag?
1. En resa (56%)
2. Middag med levande ljus (28%)
3. Teater/bio/konsert (10%)
4. Choklad eller godis (6%)

Allra helst vill vi ju äta middag på en strand i ett varmt land men när vi ställde frågan om det mest romantiska resmålet så blev svaret utan tvekan Paris.

178950452

Och för den som varken får åka till Paris eller njuta en god middag på en strand, är tillfällen att mysa till det hemma på tu man hand det som står högst upp på önskelistan. Var med och svara i vår enkät!

[poll id=”18″]

 

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

2 Responses to Alla hjärtans dag – firar du?
  1. Elisabeth Johansson Svara

    Jag firar som en vanlig dag. Den är bra som den är med min man❤️Kram.

    • Hallins reseblogg Svara

      Elisabeth Johansson: Det låter bra det!!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.