Res till Etiopien och känn historiens vingslag

Vill du åka på en annorlunda semester med unika upplevelser? Varför inte besöka Etiopien i nordöstra Afrika. Etiopien är ett land med en rik historia och det finns hela nio platser som listats som världsarv av Unesco. Här har vi valt ut tre av dessa fantastiska platser värda ett besök.

Solnedgång i Etiopien

Etiopien består mestadels av högland och har ett varierande klimat tack vare höjdskillnader. Årstiderna brukar delas in i ”torrtid” och ”regntid”, där februari till april samt juni till september är den så kallade regntiden. Det gäller den största delen av landet men kan så klart variera.

Medeltemperaturen under torrtiden ligger på cirka är 20-25 grader och under regntiden 16-17 grader. Förutom sitt behagliga klimat så är Etiopien unikt med att ha 31 egna djurarter som du inte hittar någon annanstans. En resa till Etiopien bjuder på ett helt spektra: sevärdheter, historia, djur och natur!

Man i kyrka i staden Aksum, Etiopien

Aksum

I norra Etiopien ligger den historiska staden Aksum, huvudsätet för den etiopisk-ortodoxa kyrkan och den forna huvudstaden i det mäktiga Aksumitiska riket. Här hittar du fornlämningar som dateras ända tillbaka till 100-talet före Kristus. Staden är också känd för den årliga festivalen ”Maryam Zions Festival” då tusentals pilgrimer samlas.

Man matar hyenor i Harar, Etiopien

Harar

Vill du se de östra delarna av Etiopien är den medeltida staden Harar värt ett besök. Harar anses vara den fjärde heliga staden inom islam med 82 moskéer. Dem äldre delarna av staden omringas av en ringmur från1200-talet. Harar har varit ett stort kommersiellt center under århundraden och detta märks på de myllrande marknaderna som hittas runt om i city. Under många år har det varit tradition att mata vilda hyenor. Det började som ett sätt för befolkningen att hindra hyenorna från att attackera deras boskap men görs numera till stor del som uppvisning för turister.

Människor i klippkyrka i Harar, Etiopien

Klippkyrkorna i Lalibela

Efter ett besök i Jerusalem ville Kung Lalibela bygga det nya Jerusalem i Etiopien. Hans dröm resulterade i Klippkyrkorna i Lalibela. Dessa otroliga skapelser har huggits ut ur klippblock med utmejslade detaljer såsom fönster, dörrar, pelare etc. Förutom själva kyrkorna byggdes det även grottor, tunnlar och gångstigar. En av kyrkorna som kallas Bet Medhane Alem anses vara världens största monolitiska kyrka.

Tips till dig som vill resa till Etiopien:

– Flygtid till Addis Abeba är cirka 8 timmar och Bole International Airport i Addis Abeba är den största flygplatsen i landet.
– Ditt pass måste vara giltigt sex månader efter hemresan.
– Visum krävs men ordnas i samband med inresa. 30 dagars visum kostar 20USD och betalas på flygplatsen. För exakta visumregler, läs mer på etiopiska ambassaden.
– Etiopien accepterar inte provisoriska pass när du reser in.
– Svenska resenärer uppmanas att följa utvecklingen i landet och att anmäla sitt besök till Svenska Ambassaden.

Blev du sugen på att resa hit?

Boka flyg och hotell till Etiopien

Boka flyg till Etiopien

Boka hotell i Etiopien

*Källa till första bilden

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.