Ett annat Barcelona

Idag gästas bloggen av Sanna Rosell som just nu bor i Barcelona. Hon tar oss med utanför turiststråken till ”Ett annat Barcelona”!

Ett vårvarmt och soligt Barcelona ligger bara ett stenkast bort från kalla vinter-Sverige. Flygresorna till metropolen på den Iberiska halvön går frekvent och tre och en halv timme senare kan du njuta av min favoritstad. Jag välkomnar dig hit och delar med mig av mina tips till ett annat Barcelona!

Vem är jag då, denna svenska Barcelonabo? Jag heter Sanna Rosell och frilansar som skribent med inriktning på resor. Under våren gör jag praktik som kommunikatör på en svensk organisation inom kommunikation och turism här i Barcelona. Denna termin avslutar min kandidatexamen i media och kommunikation. Jag har bott i Spanien och Sydamerika tidigare, och är nu äntligen tillbaka på sydligare breddgrader. Mitt vardagsliv, med krutstarkt kaffe, yoga, dans och skrivande, kan du läsa mer om på min blogg, sannarosell.se eller följ mig på instagram @sannarosells.

Våga fråga om lokalt vin

För att gå ut och ta ett glas på torget spelar det ingen roll om det är tisdag, torsdag eller lördag. Att varje dag är värd att skålas för, är den livsnjutande, spanska inställningen till utelivet. Därför finns det så många barer med variation i Barcelona. Mitt tips är att gå till en vinbar (enoteca) och be om ett katalanskt vin. Det finns så mycket att upptäcka förutom La Rioja, andra viner som dessutom ofta är ekologiska! Adress: Carrer del Vigatans 8

Vinbar

Fira helgen som spanjorerna

En söndag i Parque de la Ciutadella kryllar det av familjer, par och kompisgäng. Alla är de i Barcelonas största, centrala park med samma mål, att njuta av sin lediga dag i det gröna. Ta med picknick från matmarknaden i Santa Catalina (se tips nedan) och strosa runt den guldskimrande fontänen La Cascada. Spontana musikshower, lindansare, yoga och akrobatik är inga ovanliga syner en söndag i parken. Adress: Passeig de Picasso, 21

Söndag_park

Second hand-marknad på Moderna Museet

När picknicken är uppäten och sista musiktrudelutten tonat ut, kan du fortsätta till CCCB i stadsdelen El Raval. Det är moderna museet, där de anordnar en second hand-marknad en gång i månaden. Med live-DJ, uppträdanden, konstnärliga workshops och vintagekläder blir det en annorlunda loppis-upplevelse. Adress: Montalegre 5, öppet lö-sö 11-21. Se Facebook för mer information, sök på ”demanoenmano”

Second hand-marknad

Matmarknaden Santa Catalina

Vad är väl en storstad utan sin matmarknad? Barcelona stoltserar med La Boquería, som ligger precis vid turiststråket La Rambla. Men traska några kvarter bort från gyttret av krims-krams och överpriser så kommer du till Santa Catalina. Byggnaden är ett arkitektoniskt verk i sig, med sitt vågiga tak i färgstark mosaik. Insidan sprakar också av färger, i form av solmogna tomater, kanariegula bananer och gröna pimientos. Adress: Av. Francesc Cambó, 16, öppet: mån 7.30-14.00, tis, ons, lör 7.30-15.30, tor, fre 7.30-20.30

Matmarknad_Santa Catalina

Chokladmuseet

Museo de Chocolate är en sockersöt dröm för alla chokladälskare, där också den ”lagom” intresserade lätt blir frälst. Att inträdesbiljetten är en chokladkaka är en lovande start på ett smakfullt museibesök, där man kan lära sig om kakaons historia hela vägen från indiansk potensdryck till globalt lördagsgodis. Även vår svenske Linné är med på ett hörn. Adress: Calle Comerç, 36, öppet mån-lör 10-19, sön 10-15. Obs! Första måndagen i varje månad är inträdet kostnadsfritt.

Chokladmuseum_1

Fina fisken i baren

Kuststaden Barcelona skämmer bort både bofasta och besökare med färsk fisk och skaldjur direkt från Medelhavet. Många tapasbarer erbjuder ”kvällens fångst” utanför menyn, så fråga vad som gäller just ikväll. Har du tur är det nyfångade bläckfiskar, som sen friteras och äts med pressad citron. Eller stekta sardiner med några stänk olivolja, vitlöksfrästa räkor eller ångkokta musslor med aioli. Oavsett vad havet har levererat för dagen, blir det en smakrik kombination med ett glas vitt vin. Adress: La Gambeta, Carrer de la Fusina, 3

Fisk_skaldjur

5 Responses to Ett annat Barcelona
 1. Yvonne Peters Mårtenson Svara

  Hej!
  Trevligt med förslag gällande Barcelona.
  Vårt företag som arbetar med fastigheter skulle vilja göra en ”studieresa” till t.ex. Barcelona. Grundar detta på att det är en trevlig stad, mycket att titta på och lätt att fokuser på fastigheter, GAUDI.

  Ordnar ni resor likt det jag tänker mig eller? Vi är ca 11 personer.

  • Hallins reseblogg Svara

   Yvonne Peters Mårtensson: Så kul att du gillade förslagen! Tror absolut att en resa till Barcelona skulle vara oerhört inspirerande. På måndag tar Eva-Lena Bergkvist kontakt med dig via din mailadress som jag vidarebefordrat till henne. Hon arbetar med grupper på Resia i Piteå och hjälper er så att ni får det precis som ni önskar!

 2. Lena i Wales Svara

  Spännadnde att få ett reportage från någon ”på stället”. Bra att du tar upp att det finns andra viner än Rioja, synd att Sverige blivit lite insnöat på detta. Inget fel på vinet, men det finns ju så många andra viner att testa!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Vad kul att du gillade inlägget. Tycker det är så roligt med gästbloggare som verkligen lyfter vår blogg!

 3. Sanna Rosell Svara

  Hej Lena i Wales! Vad roligt att höra att du gillade mitt inlägg. Det är lika kul att få sprida ”mitt” Barcelona till er som läser. Ha det gott!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.