7 pärlor som förgyllde vår semester i Alcúdia

(Uppdaterad 191101) Hej alla reseälskare. Mitt namn är Fanny Oskarsson, jag är en glad 21-åring som älskar att resa till nya länder och uppleva nya kulturer. Till vardags studerar jag media, kommunikation, film och design vid Örebro Universitet. I detta blogginlägg kommer jag att dela med mig utav pärlor ifrån den spanska staden Alcúdia, som ligger i den norra delen av den soliga medelhavsön Mallorca.

En lite halvkylig dag i maj så klev vi ombord på planet som skulle ta oss till varmare vyer, jag, min mamma och mina två syskon. Vi reste ifrån Örebro flygplats, och redan inne på flygterminalen så möttes vi utav flera andra sollängtande resenärer iklädda sommarkläder och med solglasögonen redo. Resan till Mallorca tog oss cirka 3,5 h och väl framme utanför flygplatsen stod en anslutningsbuss redo för att ta oss till staden Alcúdia.

Här kommer en lista med de pärlor jag vill dela med mig utav, med minnen från resan vi alltid kommer att minnas. Detta är speciella händelser vi var med om, ställen jag vill rekommendera, samt utflykter vi själva gjorde under vår semester i Alcúdia.

Här är mina 7 pärlor från Alcúdia:

Strand Alcudia

1. Stranden – Den otroligt vackra långgrunda sandstranden på 14 km som gick längs
hela staden i princip. Stranden låg dessutom ca. 1 km från hotellet vi bodde på, så det var nära dit.

Gamla Stan Alcudia

2. Gamla staden – Vi tog en stadsbuss in till den gamla staden där det fanns mysiga gator med små butiker och caféer vid. Det fanns även en hög mur som omgav staden som vi gick uppför, så vi kunde kolla på den vackra utsikten. Den fanns även en gammal kyrka som var fin, så det fanns mycket historia bevarad på detta ställe. Marknad brukar hållas här på tisdagar och söndagar året om.

Alcudia fruktbutik

3. Cykelutflykt – Vi hyrde varsin cykel och cyklade runt staden. Målet var att komma till en grotta, men vi hittade aldrig dit, så vi cyklade till Pollença, en stad nära Alcúdia. Där hittade vi fina gårdsbutiker, samt en outlet med inredning och smått och gott. Sedan cyklade vi tillbaka mot hamnen i Alcúdia och tillbaka in till centrum. Denna utflykt tog oss hela dagen, och vi var helt slut på kvällen av allt cyklande, men vi hade jätteroligt.

Hamnen Port d'Alcúdia

4. Hamnen Port d’Alcúdia, som vi tog en promenad till en dag. Vi tog oss även en glass vid ett café mellan allt båttittande och drömmande om dykutflykter.

Marknad Alcudia

5. Besöka marknader var mysigt vilket vi gjorde två gånger under vår vistelse. Första gången i Gamla staden och andra gången i Alcúdia. Det fanns även marknader i en stad som hette Inca och i Palma.

Alcudia restaurang Samfora

6. Bästa restaurangen som vi åt på i Alcúdia var S’amfora. Här beställde vi den spanska rätten Paella som är ris med skaldjur, musslor, kyckling och kryddor. Det var supergott och kocken lagade rätten vid vårt bord, vilket var häftigt att se. Jag och mamma beställde varsin Sangria också vilket var supergott! Hela vår familj var supernöjda med maten och servicen här, så denna restaurang rekommenderar vi verkligen till er som ska resa hit.

Alcudia glass

7. Glassen – Utbudet av glassorter var enormt i Alcúdia. Det fanns allt från blå smurfglass och Nutella till Red Bull smak. Det var verkligen gott och svalkande med glass då och då i den tropiska medelhavsvärmen.

Skribent/Gästbloggare: Fanny Oskarsson ~ Kontakt: fannyoscarsson_@hotmail.com

Blev du sugen på att åka hit?

Charter till Mallorca

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.