Spa-weekend Stockholm

Vare sig du bor i vår vackra huvudstad eller planerar ett besök så är en spa-weekend i Stockholm ett upplyftande alternativ för både kropp och själ. Stockholm har ett bra utbud av spa och är du ute efter en helg av njutning med till exempel massage, mental avslappning och träning är att bo på spahotell att rekommendera. Här är en liten guide på några väl utvalda spaanläggningar som kommer göra underverk för ditt välbefinnande.

Sturebadet Marina towerCopyright Sturebadet Marina Tower

Sturebadet Marina tower
Copyright Sturebadet Marina Tower

Sturebadet Marina Tower

På Elite Hotel Marina Tower med tillhörande spa Sturebadet Marina Tower får du en avkopplande vistelse där stad möter skärgård nära Danvikstull. 5 minuter från city med bil, buss eller tåg. Det går även att ta färja från Nybrokajen och under sommaren kan du som gäst lägga till med båt vid hotellets brygga. Hotellet erbjuder smakfullt inredda rum och är vackert beläget precis vid vattnet i den historiska byggnaden Saltsjöqvarn från 1890. Den eleganta spaanläggningen inkluderar ett turkiskt Hamam såväl som mental avspänning, fysisk träning, personlig träning, välgörande behandlingar och hälsosam kost. Förutom hamam erbjuds även jacuzzi, bastu och bassängbad. Allt enligt Sturebadets grundfilosofi.

Spapaket med övernatnning från 1.450 kr (prisexempel fre-lör)

Varm pool yasuragi
Copyright Yasuragi

Yasuragi

Yasuragi är beläget på Hasseludden utanför Stockholm och här går allt i japansk stil. Allt från badet, spa och restaurangerna till konferensrummen och inredningen på hotellet. På Yasuragi är det badet som ligger i fokus. Du får lära dig hur man tvättar sig på japanskt vis följt av bad i varma källor, torrbastu och ångbastu. Allt i lugnt tempo med japansk prägel. Förutom att delta i aktiviteter som yoga, zenmeditation och zushiskola kan du kolla in utställningar och konst och ta en behandling. Yasuragi har bland annat en fiskspa behandling med små garra-rufa fiskar.

Spapaket med övernattning från 1.550 kr (prisexempel sön – mån)
www.yasuragi.se

Nordic spa fitness
Copyright Nordic Spa & Fitness

Nordic Spa & Fitness – Grand Hotel

Det förstklassiga femstjärniga hotellet bjuder inte bara på ypperligt boende. På den tillhörande spat Nordic Spa & Fitness kan du bland annat njuta av en klassisk svensk massage, skönhetsbehandlingar, ett besök hos anläggningens doktor i kinesisk medicin eller få en behandling av en kiropraktor. Här kan du njuta av bastu följt av ett kallt dopp, precis som i skärgården. Förutom behandlingar och bastubad erbjuds ett fullt utrustat gym med fitness avdelning.

Rum från 1.990 kr inklusive spaentré (prisexemplet är ett begränsat specialerbjudande)
www.grandhotel.se/upplev/spa

Poolen på Sturebadet Haga
Copyright Sturebadet Haga

Sturebadet Haga

Sturebadet Haga ligger granne med kungliga Hagaparken vid Brunnsviken i fyrstjärniga Radisson Blu Royal Hotel Park, 5 kilometer från Stockholm city. På Sturebadet Haga erbjuds mental såväl som fysisk träning, behandlingar och kostlära. Det natursköna läget vid Hagaparken gör att du kan delta i gruppträning utomhus i kajak, stand up paddleboard, mountainbike, running, och Mindful relax i hängmattor – så kallad Skogsfloating. Spaanläggningen har även ett 300 kvm stort utomhusgym som komplement till det kompletta inomhusgymmet. Är du golfentusiast kan du även delta i fysträning för golfare och förbättra din styrka och rörlighet för att få en bättre sving. Känner du för att få mer spa känsla finns det bland annat behandlingar i form av massage, ansiktsbehandlingar, duo-behandlingar, manikyr och pedikyr och en inbjudande inomhuspool.

Spapaket med övernattning från 1.495 kr (prisexempel Weekend-paket gäller fre-lör, lör-sön, eller sön-mån)

Poolen på skepparholmen spa
Copyright Skepparholmen

Skepparholmen Spa

Skepparholmens spa är inspirerat av naturen och årstiderna och ligger i Nacka 20 minuter från Stockholm. Här kan du koppla av i utomhuspool, bastu med vacker utsikt över skärgården, meditation och med ekologiska behandlingar. Hotellet är fyrstjärnigt och har 101 rum där de flesta har fönster med utsikt över havet. I den kravmärkta restaurangen ligger fokus på hälsosam mat med ekologiska och närproducerade råvaror. Ett alternativ en liten bit utanför Stockholm men som är väl värt resan.

Spapaket med övernattning från 1.295 kr (prisexempel Söndagsspecial, utvalda söndagar 8-9/2, 15-16/3 och 12-13/4)

Sugen på en spa-weekend i Stockholm? Boka ett prisvärt direktflyg med Resfeber och njut av en weekendresa till Stockholm.

Boka flyg till Stockholm

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.