Restips: Tulum, paradiset på jorden

Tulum i Mexico har fullkomligt exploderat de senaste åren. Solsugna kändisar, den trendkänsliga modeeliten och alla andra också för den delen vill just hit. Trots det är stranden (Tulum beach) som utsetts till världens vackraste väldigt lugn och orörd och stränderna så gott som tomma. Följ med till fantastiska Tulum!

Tulum beach, Mexico

Till Tulum reser du inte för att festa och shoppa. Här är det avkoppling deluxe som gäller och såklart god mat och dryck. I Tulum city som ligger cirka en tio minuters taxiresa bort finns det lite mer liv och rörelse. Här är dessutom maten betydligt billigare, Tulum är nämligen de rika och berömdas favoritresmål. Och på Tulums populäraste restauranger är det ofta kötid och något saftigare priser som gäller. Men, det är ändå Mexico och du har råd att unna dig både extra guacamole och en perfekt blandad Margerita.

Budgethotell: Playa Azul


Här bor du i en enkel cabanana med myggnät över sängen i sann Tulum-anda. Det är inte lyx och flärd men väldigt mysigt med härliga bohemvibbar. El dygnet runt är inte heller en självklarhet men allt har sin charm, eller hur? Har du tur (eller frågar) får du bo med utsikt över stranden vilket utan tvekan höjer standarden avsevärt.

Lyxhotell: Coqui coqui


Det här lilla hotellet är ett utmärkt alternativ om du vill njuta av lite extra lyx under din semester. Här har kändisar som tvillingarna Olsen bott och hotellet har även ett välkänt parfymeri där du kan köpa med dig väldoftande souvenirer. Missa inte heller det fina spat och den fantastiska massagen.

Kolla även in:
Hotell Zulum, Villas las Estrellas, La Zebra och Be Tulum.

Restaurang Hartwood, Tulum Mexico.
Hartwood

Restauranger i Tulum

El Camello JR
Älskar du fisk är det här stället för dig! Traditionell ceviche (ett måste när man är i Mexico!) trängs ihop med färska fiskar och hummer på menyn. Härlig stämning och mycket lokalbefolkning skvallrar om kvalitét och mat väl värd pengarna.

Hartwood
Det här stället är populärt och efter ditt besök kommer du förstå varför. Maten äts under bar himmel och på grillen ligger nyfångad fisk och skaldjur. Ett måste! Se dock till att vara där tidigt (de öppnar 18.00) för att få plats, Hartwood är nämligen ett exempel på restauranger där kötid kan inträffa.

Kolla även in:
Casa Jaguar, La Luna, Casa Banan, Posada Margherita och El Pequeno Buenos Aires.

Shoppingsugen? Åk in till Tulum city och strosa runt. Köp med dig en färgglad strandfilt, något smycke eller en stråhatt som skydd mot solen. Tulum är inget shoppingmecka men det finns alltid utrymmen för små fynd och souvenirer. Besök även hotell Coqui Coqui för lyxiga oljor, doftljus, tvålar och tunna strandtunikor.

Maya-ruinerna, Tulum Mexiko

Att göra i Tulum

 • Yogaklasser finns lite här och var och kan vara ett utmärkt sätt att starta dagen (eller avsluta den) på.
 • Hyr en cykel och se dig omkring i omgivningen på bästa sätt.
 • Undervattensgrottorna är ett populärt bland turister. Snorkla, kolla på fiskar och glöm inte undervattenskameran!
 • Vindsurfing och kitesurfing är populära sporter i Tulum, inte det enklaste för nybörjare men om du vill testa så är det bara att gå upp till någon strandskola och fråga om information.
 • Besök Tulums national park och titta på de vackra Mayaruinerna som ligger i anslutning till stranden.
 • Gå till Casa Jaguar och drink goda drinkar om du känner för att festa till det lite, det är ingen nattklubb men en av flera trevliga barer. Att ta med sig en öl ner på stranden är inte heller någon dum idé.
 • Blir du ändå sugen på mer liv och rörelse så kan du ta dig till Cancún som ligger 13 mil bort. Taxi är ett bekvämt och prisvärt alternativ.

kajakpaddling , Mexico

Tips!

 • Ta med dig kontanter, bankomater är ingenting det kryllar av här.
 • En ficklampa (och batterier) är bra att packa ner i resväskan. Elektricitet dygnet runt är ingen garanti.
 • Medelpris för en tvårätters middag är cirka 100 kronor exklusive dryck. En flaska vin kostar mellan 150-300 kronor.
 • För att ta sig till Tulum flyger du enklast till Cancún.

Mexico har blivit ett väldigt populärt resmål och vi förstår precis varför. Vill du få försmak på sommaren eller planera nästa vinters resa, så kan du kika på resor till Mexico här

*Källa till första bilden.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.