Tips när du ska bila Highway 1

(Uppdaterad 191104) Nu har vi varit hemma ett par dagar, Erik och jag, allt är uppackat och det mesta är tvättat. Vardagen är tillbaka med jobb och intensiva dagar på ett helt annat sätt än dagarna på USAs västkust. Vardag känns helt ok ett tag nu men sedan får vi nog börja klura på nästa resa…

Jag tänkte sammanfatta resan lite, det får bli en topplista med de tio saker som jag gillade mest!
Det blir en stegrande lista och jag börjar alltså med plats tio för spänningens skull…
Titti Schultz roadtrip i USA

10. Hearst Castle. Ska man ändå inte missa. Ett överdåd av lyx och knasighet. Mediamannen William Randolph Hearst ledsnade på att campa och ville ha det lite bekvämare… Guiderna är otroligt kunniga och bjuder på mycket lite udda och pikanta detaljer om mediamogulen och hans liv. Boka biljetterna i god tid hemifrån!

Titti Schultz roadtrip USA

9. Gå på NHLishockey. Vi såg LA Kings möta Nashville Predators på Staple Center, jag tycker att det är kul att kolla the official teamstore, köpa den långa varmkorven innan (den är inte god, det är mer fascinerande att de gör så långa korvar och långa korvbröd) och köpte oss en keps och en mössa. Att kolla ishockey är det bästa Erik vet, jag tycker att det är kul med ståhejet innan, nationalsång och sånt och fram till ett par minuter in i första perioden men det är en upplevelse. Förköp hockeybiljetterna här

Titti Schultz roadtrip USA

8. Hittade jeans till slut!! Och Levis är mycket billigare än hemma. Man ledsnar aldrig på klassiska 501:or!

7. Vik av från de stora stråken, vägarna och ställena där alla andra är. Ät på små ställen där det mest är lokalbefolkning. Det är när man lägger någon timme här eller där på såna är stunder då man, vimsar omkring lite, som de mest oväntade sakerna händer. Jag träffade en FBIagent t ex…

6. Paper Source! En pappers och kort butik. jag älskar sånt och den här kedjan finns i hela USA. Är du minsta road av sånt här så missa inte det här stället. Den jag besökte i LA ligger runt hörnet från Rodeo Drive.

5. Showen på Lombard Street i San Francisco, the worlds krookedest street in the world. Du har sett denna branta snirkliga i flera filmer. Folk är som tokiga där. Bilköer med bara hyrbilar (ingen vettig människa eller lokal San Franciscobo väljer den vägen) för att få köra ner för den backen. Folk blir som tokiga, de hänger ut ur fönster och står upp i takluckor och det är selfiepinnar överallt. En sevärdhet med tillhörande show!

4. Det är roligt att själv handla mat utomlands och är man borta mer än en vecka tycker jag att man ska köpa i alla fall en middag på hotellrummet med t ex kallskuret och lite snacks och sånt. Testa sånt som man inte ser hemma. Lösa frukosten så här kan också vara lite kul och så kollar man tv eller lyssnar på radio. I USA är Whole Foods fantastiskt. Eller Tradera Joe och välsorterade Walgreens.

3. Big Sur, fantastisk plats längs Highway 1! Vi övernattade på Deetjens Inn som var aningen udda… På bästa sätt. Men det finns mycket att välja på. Googla loss.

Titti Schultz roadtrip USA Big sur highway one

2. Strax efter Big Sur tycker jag att du ska svänga av till Julia Pfeiffer Burns State Park. En kort promenad till en vacker strand med ett litet vattenfall. Mer information gällande parkerna hittar du här.

1. Vi är redan där och nosar men det absolut bästa med den här resan var bilandet på Highway 1!! I efterhand kan jag konstatera att vi skulle ha lagt kanske två dagar till på det, tagit mer tid för att kunna följa några vandringsleder, ta det lite lugnare och bara sitta och njuta av ställen som vi inte är i närheten av här hemma. Se till att ta med ett par vettiga bekväma skor. Man behöver inte vara värsta friluftsentusiaster för att älska det här!!

Titti Schultz roadtrip USA higway one

San Francisco är en vacker stad med mycket att se, åka spårvagn, Golden Gate och Alcatraz så klart. Los Angeles är väldigt roligt att ha upplevt men en lite udda plats. Staden är så enormt stor, det känns som att LA saknar själ om du förstår hur jag menar. Jag hann i alla fall inte upptäcka någon själ på de sex dagar vi var där. Från början gillade jag inte alls LA och så brukar jag aldrig känna för nya platser men de sista dagarna började jag känna att jag fick lite lite kläm på stam. Hade jag stannat en månad hade det kanske blivit kärlek. Jag påminner igen om hur otroligt användbart det är att ha bil alla dagar i LA, vi hyrde via Hertz och bokade hemifrån men ville förlänga hyran eftersom och det löstes enkelt med ett telefonsamtal. Resan som helhet var en dröm som uppfylldes och det var skitkul rent ut sagt! Men oss emellan, jag är nog mer East Coast än West Coast!

Titti Schultz roadtrip USA Los Angeles

Titti Schultz roadtrip USA Los Angeles

Om jag ska avråda från något så är det nog ändå bäst att resa utan gipsade kroppsdelar och packa aldrig påverkad av morfin… Gud vet hur jag tänkte… (Jag bröt min arm illa och opererades två gånger dagarna innan avresa men jag gav mig f-n på att jag skulle iväg. Ett både bra och dåligt beslut med facit i hand.)

Tack för att du hängt med mig här på bloggen, hoppas vi ses här igen på någon ny resa. Tills dess hörs vi på NRJ och vill du se fler bilder finns det på mitt instagram: tittischultz

Nu önskar jag dig en Trevlig Resa oavsett vart du är på väg!
Kram, Titti.

Boka flyg+hotell i Los Angeles

Boka sevärdheter och sightseeing

Boka flyg+hotell i San Francisco

Boka sevärdheter och sightseeing

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.