Alanya är toppen!

Att Alanya är toppen är ingen tvekan om att Jennie Välawik (f.d. anställd)Resia i Malmö tycker. Hon har varit där åtta gånger och delar här med sig av sina bästa tips.

IMG_4679
Jennie i förgrunden med familj och vänner på Kale Panorama Restaurant uppe vid borgen.

Det är framförallt klimatet, maten och de bra priserna som gör att de reser tillbaka år efter år. Dessutom tycker Jennie att Alanya har något för alla!

Hotell

De väljer gärna att bo på Sultan Sipahi Resort eller Kahya Hotel. Dessa hotell ligger bredvid varandra och ligger ca 100 meter från stranden och strandpromenaden. Det är också nära till shopping, restauranger, cafér mm. Båda hotellen har bra all inclusive och passar utmärkt för både barnfamiljer, par och äldre.

Sultan

Maten!!

En av de bästa sakerna med Turkiet är maten menar Jennie. Man ska inte vara rädd för att besöka deras lokala restauranger (och då menar Jennie lokala restauranger i något gathörn där man sitter på plaststolar). Här äter många turkar själv varje kväll då de serverar turkisk husmanskost. Fantastisk mat!!! Oavsett om vi bokar all inclusive besöker vi alltid de lokala restaurangerna. I höstas när vi var där besökte vi Kale Panorama Restaurant som ligger upp i borgen. En fantastisk resturant med mycket god mat och trevlig personal och underbar utsikt över alanyas hamn.

Stränder och shopping

 • Den stranden Jennies familj tycker bäst om är Kleopatra-stranden som ligger på den västra sidan om Alanya. Det är även här hotellen ligger som Jennie tipsar om. Shoppingen är väldigt bra i Alanya men måste ta sig tid att pruta. Det är en del av shoppingen menar Jennie. Det hon brukar köpa är skor och väskor.
 • 516652137 (1)
 • Kleopatra-stranden är lång och härlig och sträcker sig utmed den västra sidan om Alanya.
 • 3 saker vi alltid gör

 • Vi tar alltid ett långt härlig besök på ett hamam. Det finns ett stort utbud av hamam i Alanya och för knappa 200:- får du ett hett ångbastubad, scrub, peeling och en avkopplande massage. Perfekt att starta semestern med och enormt härligt och prisvärt berättar Jennie.
 • 477873281
  Jennie tipsar om att besöka ett hamam. Otroligt skönt och prisvärt!
 • Vi åker till Dimcay River som ligger en liten bit ovanför Alanya. Här brukar vi äta en bit på någon av restaurangerna som ligger utmed floden. Det går även att bada i det lite kyliga vattnet.
 • 186999855
  Missa inte ett besök på borgen.
 • Vi gör alltid ett besök uppe på borgen. Det görs bäst på eftermiddagen för att bäst se den fantastiska utsikten. Boka bord på Kale Panorama Restaurant där man fortsätter njuta av utsikten under tiden solen sakta går ner. Borgen i Alanya är en av de mest besökta attraktionerna i staden. Borgen är byggt omkring år 1226, och är, med sina 83 torn fantastiskt att se.Vill du veta mer och prata med Jennie så når du henne på jennie.valawik@resia.se eller 040-10 11 72.
 • Boka flyg och hotell till Turkiet
 • Boka flyg till Turkiet
 • Boka hotell i Turkiet
 • Boka charter till Turkiet
10 Responses to Alanya är toppen!
 1. per brodin Svara

  har varit på alla dom ställena och jag håller med fantastiskt alanya

  • Hallins reseblogg Svara

   Per Brodin: Så kul att du gillade det här!

 2. Christel Svara

  Tidigare var vi Grekland troget i över 30 år men sedan sex år är det Alanya varav nu femte året på samma hotell det ligger på väg upp till borgen men vi håller det hemligt…. vi vill inte att det ska vara fullbokat vi vill fortsätta resa till vår favorit. Så allt stämmer med tidigare inlägg förutom att vi inte tycker om shoppingen, vi har bättre varor till bra priser här i Sverige. bra restauranger med trevlig personal och god mat, vackra ställen och bra promenader, härlig strand, fint vatten och inte skräpigt.

  • Lisbeth Svara

   Kanske samma hotell som vi bodde på. Men många trappsteg blev det. Där uppe hittade vi också en mer ”turkisk” restaurang av enklare slag men med fin utsikt.

   • Hallins reseblogg Svara

    Lisbeth: Ja, man får ha lite hemligheter när man hittar något bra som man vill ha för sig själv. Låter verkligen mysigt!!

  • Hallins reseblogg Svara

   Christel: Ja, det är klart att man ska hålla det hemligt när man hittar en sådan pärla : ) Ja, det är ju så olika vad man gillar för slags shopping. Men maten är verkligen gos i Turkiet!

 3. Lena i Wales Svara

  Ser verkligen inbjudande ut!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Visst gör det!!

 4. Carro Svara

  Kan bara hålla med om att Alanya är en fantastisk plats! Jag bor här året om och stormtrivs, även om jag tycker att det är lite väl kallt just nu 😉

  • Hallins reseblogg Svara

   Carro: Men vilken tur du har!! Kallt säger du? Här hemma har vi ju mellan -20 – +5. Skulle hellre vara i Alanya : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.