Road trip USA: mer äventyr med Titti

Vi har bara såsat runt och det var härligt. Det har varit en väldigt varm dag, 26-27 grader och inte ett moln. Nu vilar vi oss i form inför middagen vid hotellets (Chamberlains) takpool.

Takpoolen på hotell Chamberlain, Los Angeles

Varmt idag, det kräver kvällsdopp. 

Hotell Chamberlain, Los Angeles

Hotellet

Jag gillar som bekant (för dig som läst bloggen, hört mig i radio eller kollat mitt Instagram) gamla grejor, kyrkor, religion och historia. Jag är dock inte troende själv, men idag höll jag på att bli mormon! De blev i alla fall sugna på mig. Jag såg en enorm kyrka när vi kom till LA så dit styrde vi idag. Kyrkan är låst och jag stormar in i ett Visitor Center och ber dem släppa in mig om möjligt, jag påpekar också glatt leende att det står på en skylt därute att ”alla är välkomna”. Det vill säga alla invigda, utbildade och certifierade eller vad de kallade det, man skulle också vara mormon och det är ju inte jag. Men det kunde man ändra på om jag gav det ett år!

Mormonkyrka i Los Angeles

En stor kyrka om tillhörde mormonkyrkan och de kallar det sitt tempel.

Sister Kim och Sister B-något-ovanligt-namn var jättegulliga och guidade runt och jag som tycker att sånt här är intressant och spännande ställde tusen frågor. Jag inser att de såg mig som världens möjlighet! Allt slutade med att de högtidligt räckte mig Mormons Bok, på svenska!!! De hade den påpassligt nog på alla språk. Sister B sa också att de gärna ville hålla kontakten med mig och att de ville hjälpa mig med alla frågor, om jag till exempel ville ha hjälp att prata med Gud. Jag sa att jag var tveksam men det tror jag inte att de hörde… De var världens gulligaste tjejer de två!
Och kyrkan var ett tempel och väldigt helig! Och ENORM!!! De måste få in en slant på kollekten.

Vi satte oss sedan i solen en stund och gjorde ingenting.

Titti Schultz i Beverl Hills

Vi såsar!

Tills jag bestämde mig för att köpa ett armband jag suktat efter, på Tiffanys. Dyrt. Tänkte på nudlar och sånt och tänkte att så får det bli. Då är armbandet slutsålt i hela Los Angeles och i Las Vegas som kunnat skicka det!!! NEJ NEJ NEJ!

Fasaden på Tiffanys, Los Angeles

Tiffanys har julpyntet kvar.

Nu blir det oxfilé i stället till middag. Och det var ju tur att jag åt finlunch på The Ivy. The Ivy är för övrigt en så himla söt och fin restaurang med sina otroliga rosor och rara inredning. God mat! Det är ofta kändisar där hade vi hört och det var inte direkt Britney Spears eller Bradley Coopers som gled in men Jesse Jackson. Människorättsaktivist, baptistpastor och politiker.

Lunch på the Ivy, Los Angeles

Tuna tartar och guacamole och lite ditt och datt. Gott.

Dukade bord på the Ivy, Los Angeles

Mysigt. Gulligt.

Rosor

Lunch på The Ivy.

Idag lämnade vi tillbaka hyrbilen, det är hemresa i morgon.
En Maria frågar vad man ska tänka på om man ska hyra bil, köra här och kanske inte har haft körkort så länge. Jag har klurat lite och svaret blir, inget särskilt faktiskt! Men några små tips är, boka bilen hemifrån, jag har använt Hertz båda gångerna o det har funkat fint! Hyr bil med GPS!!! Ta alla försäkringar, du kör in i något eller någon kör in i dig, punka, soppatorsk, så allt sånt löser sig smidigt. Tanka och parkera är billigt, bilhyra kan kännas lite mer.
Och när du kör motorväg och är det sexfiligt, håll dig lite åt höger när din avfart närmar sig så blir det mindre stökigt. Och låt inte andra stressa sig.
Folk är bra på att köra här!

Till nästa gång!
/Titti.

Lokalbuss i Los Angeles

Jag har pratat mycket om hur smidigt och bra det är att ha bil i LA men man kan ta bussen.

Skylt med hotellets regler. Los Angeles

Regler.

Mormonkyrka i Los Angeles

Trädgård. Mormonkyrkan i Los Angeles

Mormon kyrkan i Los Angeles

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.