Road trip USA: att göra i Los Angeles

LA utan bil går inte! Vi har förlängt hyrbilstiden, vi vill kunna flänga omkring och det blir långa sträckor och vi vill kunna knixa runt i Beverly Hills och titta på hus som är helt uppåt väggarna lyxiga.
Den här dagen började med en rejäl biltur till Venice Beach, på vägen dit passerade vi gatan Abbott Kinney, väl värd ett stopp, kanske runt lunchtid, det finns flera mysiga restauranger. Flera ställen verkade ha härliga frukostar också. Här finns inga av de större kedjorna utan mer udda butiker, min favorit blev Burro.

Skylt Abbot Kinney i Los Angeles

Missa inte denna gata!

Tagelvägg The Strongbold Los Angeles

Härliga Venice beach, Los Angeles

Men vi var ju på väg till Venice så in i den lilla bilen igen och till sist kom vi fram till Venice och vi började längst söderut på Venice Beach, bra parkering där! 6 dollar för hela dagen. Vi kollade in Muscle Beach som inte bjöd på så mycket Muscle just i dag.

Titti Schultz muscle beach Venice, Los Angeles

Byggnad muscle beach, Los Angeles

Mycket knasigt folk längs Venice Boardwalk och det piggar upp. Även om jag inte är förtjust i marijuanainslagen… Knark är bajs (som en gammal vis kampanjslogan lyder).

Santa Monica pier Los Angeles

Vi hyrde cyklar och trampade mot Santa Monica Pier, Venice är alltså på andra sidan av den piren. Vi gjorde Santa Monica Beach igår.
Bra liten cykeltur, vi hyrde hojar av Brian som har ert uthyrningsställe på parkeringen där vi ställde bilen. (När du cyklar, håll höger!, the lokals blir tokiga på vinglande turister och man vill ju gärna ha tänderna kvar…)

Titti Schultz cyklar på Venice beach

Vi åt lunch på Shutters on the Beach, gott och fiiiint. Nästan för fint och perfekt men inte dyrare än de flesta andra ställen. När vi låste cyklarna var det en kille som friade lite ”spontant” strax bredvid. hon sa ja och spelade ”tokförvånad” inför släkten som dök upp. Jag applåderade så gott det gick med gipset.

Shutters on the beach, Los AngelesLunch!

Frieri Los Angeles

Cyklarna lämnades tillbaka tillfyllest-Brian och vi tog bilen Mulholland Drive. Trevligt. Mycket utsikt. Hollywoodskylten passeras. Den här vägen tar dig också till hajkområdet Runyon Canyon, jag vet dem som träffat skallerormar där…

Hollywood skylten, Los AngelesVärldens kanske mest kända skylt?

Mera bil, nu till Beverly Hills Hotel, ”The Pink Palace”. Klassiskt hotell. Vi tog oss till det lilla poolcaféet, det gick lätt. Vi åt glass och drack det svagaste kaffet någonsin. På vägen ut passerade vi giftshoppen och köpte saker vi inte behöver!

Titti Schultz vid the Beverly hills hotel, Los Angeles

Efter vindlande turer gata upp och gata ner i Beverly Hills stirrandes på enorma lyxhus med stora grindar sladdade vi förbi. Den fantastiska kort, papper och pennorbutiken Paper Source – älskar den kedjan!!!

Middag i kväll blev det på STK på La Cienega. Gott! Bar för barhäng också! Och nu var det en kille som friade igen, den här gången blev tjejen minst sagt förvånad på riktigt!! Kul.

Jag har fått frågor om boende på resan. I Santa Barbara bodde vi på ett stort praktiskt ställe, The Fess Parker, helt vanligt hotell. Nere vid havet så vi fick havsutsikt! Det ligger många hotell längs havet.
Generellt googlade vi oss fram till allt boende på resan utom det här i LA som en kompis tipsade om. /c.

Boka flyg och hotell till Los Angeles

Boka flyg till Los Angeles

Boka hotell i Los Angeles

 

Titti Schultz i Los Angeles

Strandpromenaden Venice beach, Los Angeles

Byggnad på Venice beach, Los Angeles

Muscle beach, Los Angeles

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.