Road trip USA: Hearst Castle, Solvang och sjöelefanter

NYÅRSAFTON !

Big sur in, USA Lämnar Big Sur.

Vi lämnade den lilla stugan i Big Sur. I dag blåser det som attan men solen är med oss.
Dagens första stopp gjordes med tjutande däck för att ta ännu en bild på en otrolig utsikt, tyvärr trampade vi in på någons mark och det gillade de inte… Efter 12 förlåt och 7 jag är en dum turist, skildes vi åt.
Nästa stopp blev Julia Pfeiffer Burns State Park, en kort promenad tar oss till McWay Creeks vattenfall rinner ut i Stilla Havet. Vilken plats!!

Julia Pfeiffer Burns State Park med McWay Creeks vattenfall.
Julia Pfeiffer Burns State Park med McWay Creeks vattenfall.

Elephant seals, sjöelefanter, har jag inte träffat förr, men idag! Möttes vi! Skumma djur. Inte så gulliga, stora klumpar på något vis. De liksom skumpar fram och sedan ligger de och myser i solen och skvätter lite sand över sig ibland. En och annan säl åbäkade sig runt också.

Sälar på stranden

Sälar på stranden

Vägskylt roadtrip USA

Precis efter sälarna svängde vi vänster till Hearst Castle. Mediamogulen William Randolph Hearst ledsnade på att tälta på berget där han alltid campat med sina föräldrar som barn. I stället började han bygga något lite bekvämare, det blev ett (inte riktigt färdigt) hus som blev ett palats som är extra allt av allt! Jisses! Grymt roligt att se, var beredd på ett galet överdåd. Och boka dina biljetter i god tid via nätet!! Det tar ett par timmar att se allt men det var himla rolig och knasigt.

Titti Schultz Hearst castleHearst Castle

titti-schultz-roadtrip-usa-hearst-castle-newsHan ville läsa alla tidningar och…

Hearst castle… tog sig gärna ett dopp!

Hearst castle badrum Hearst badrum

Hearst castle

Hearst castleI sitt kassaskåp förvarade Hearst sin sprit…

Hearst castle

Hearst castle

Ut på the Pacific Highway igen innan vi styrde till Solvang, en dansk stad, troligen mer danskt än Danmark. Knasigt och väldigt väldigt puttinuttigt. En kul avstickare om man har tid.

Roadtrip USA

Flagga SolvangSolvang, mer danskt än Danmark.

Birkholms bakery

Birkholms bakery

Copenhagen drive USA

Dagens stopp blir… Santa Barbara. I stället för att gasa på som galna till Los Angeles tar vi ett mysigt stillsamt nyårsfirande här, tittar på tanter med blått hår och intar LA i morgon!!

Titti Schultz firar nyår

Gott Nytt År!
/Titti.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.