Resor att drömma om!

Så här års är planerna i full gång inför reseåret 2015.

I maj planeras en resa till Frankrike och Italien. Vi åker direkt till Monaco där vi kommer att ha vår bas och göra utflykter ifrån. Efter någon dag kommer vi ta tåget till Vernazza i Cinque Terre där vi kommer att besöka alla byarna samt övernatta. Jag var där i fjol men måste bara tillbaka! Därefter åker vi vidare till Florens – en stad som stått länge på min önskelista men som nu äntligen ska besökas. En kortare tur till Siena innan vi tar tåget tillbaka till Monaco. Där väntar ytterligare några dagar med utflykter i trakten.

185035201 (1)
Ser fram emot att vakna här i Vernazza!

I juli bär det iväg till Mallorca med boende i Puerto de Soller. Har varit på Mallorca flera gånger men aldrig bott i Puerto de Soller vilket har varit en dröm länge. Ska bli fantastiskt att få utforska trakterna lite mer noggrant!

450844497
Puerto Soller med bergen bakom!

Jag skriver om resor nästan varje dag och blir väldigt ofta sugen på nya resor. Nu har jag gjort en lista med resor jag vill göra. Några känns mer lättåtkomliga medan andra kräver längre förberedelser och mer pengar att spara!

Sydafrika
För ett par år sedan hade vi Sydafrika som månadens resmål här i bloggen. Det kändes som jag själv var med på den ”resan” och snart måste jag se allt i verkligheten!

Kina
Det hade varit enormt roligt att få resa till Peking med Transibiriska. Tänk att få tuffa fram och hoppa av tåget på centralstationen i Peking! Det är mycket jag vill se i Kina så 2-3 veckor behövs nog minst!

Peru
Det räcker att se bilderna på Machu Pichu för att väcka intresset!

160813542

Kalifornien
Jag har varit i USA flera gånger men aldrig på västkusten. Vi hade även Kalifornien som månadens resmål här i bloggen och även den ”resan” kändes som jag var med på. Det som gjorde mig intresserad och som inte verkar lika vanligt är norra Kalifornien. Naturligtvis vill jag även åka på klassiska Highway 1 och göra avstickare! Jag vill ha god tid på mig och hinna se så mycket som möjligt!

Florida
Har bara varit en kort sväng till Florida. Vid mitt nästa besök ska delstaten utforskas mera grundligt!

528426471
Anna Maria Island Beach

Kambodja
Hit vill jag åka med guidning så att man inte missar något!

529134489

Belgien
Efter att ha skrivit det här inlägget så måste jag åka till Belgien och resa runt. Det är nog det enda landet jag inte har varit i Europa! Skulle kunna tänka mig att kombinera resan med Alsace och Route de Vins.

Södra Spanien
För ett par år sedan var vi i Nerja. Vi hade hyrbil och reste runt. Men jag vill gärna åka vidare till Sevilla, Ronda, Cádiz och andra städer.

Milano och sjöarna
Perfekt att börja med Milano och fortsätta med hyrbil till sjöarna Lago Maggiore, Lago di Como och Gardasjön.

200362710-001
Lago Maggiore

Rhodos med båtluff
Jag älskar Grekland och har varit på mängder av öar. Har dock aldrig varit på Rhodos. Där stannar jag en dag eller två för att sedan ta båten vidare till öarna Symi, Chalki och Tilos.

Wien
En av få huvudstäder jag inte har sett i Europa!

England
Var en tur till Birmingham för att par år sedan. Vi åkte då ut på den engelska landsbygden som gav mersmak. Cotswold står definivt på önskelistan men jag tror Charlotta som driver bloggen Bara Brittiskt kan hjälpa mig med en bra rundtur!

466464957
Cotswold – hur charmigt som helst!

Marrakesh och Essaouira
Jag var inbjuden på en resa till Marrakech som jag tyvärr fick avboka. Efter att ha sett alla bilder så måste jag bara åka. En annan stad som jag vet är mycket vacker är Essaouira. tänkte detta kunde kombineras

Jordanien
Lisa gästbloggade hos oss och skrev om Jordanien. Klippstaden Petra har länge stått på min önskelista men efter att ha läst Lisas inlägg blev min önskan att resa dit ännu starkare!

Ja, det finns såklart ännu fler resmål att önska men jag nöjer mig här!
Nu är jag riktigt nyfiken på att höra vart dina önskeresmål går?

Betygsätt inlägget:
Kategori: Övrigt
Taggar:

21 Responses to Resor att drömma om!
 1. Carolina Svara

  Hej!
  Jag har börjat planera exakt samma tur i vår!! Frankrike + Italien! Kan du ge mer info om hur du tänker transporten och tidsintervall från Monaco till Pisa o vandringen? Tips på boende i Monaco o Italien? 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Carolina: Men så kul!! Vi har förmånen att låna en lägenhet i Monaco. Annars rekommenderar jag Sembo som vi brukar boka med när vi sätter ihop egna resor. Tycker de har ett stort utbud och det funkar bra. I Vernazza bor vi här: http://www.giannifranzi.it/
   Vi kommer inte att ha hyrbil utan vi åker tåg mellan flygplats och boende i Monaco. Även till Italien åker vi tåg som tar cirka 4.5 timme till Vernazza. Tåg till Florens tar sedan 2.5 timme. Mellan Florens och Siena får man åka buss i cirka 1-1.5 timme. Vi kommer att köpa alla tågbiljetter på plats då vi åker i lågsäsong. Vill du ha riktigt bra”Italien-hjälp” så rekommenderar jag att kontakta Lilianne Santo på Resia i Nyköping. Det hon inte vet om Italien-resor är inte värt att veta : ) lilianne.santo@resia.se, 0155-20 22 83

   • Carolina Svara

    Hej!
    Tack för svar! Jag ska kolla upp dina värdefulla tips! 🙂 Som det ser ut för oss flyger vi till Rom. Efter några dagar tar vi tåg till Pisa- Cinque Terre- Monaco- Nice- Canne… Boenden är inte bokade än, men nu har vi börjat spika dagarna 🙂

    • Hallins reseblogg Svara

     Carolina: Åh, så härligt att vara igång med planeringen. Det låter som ett bra upplägg med mycket att se. Hoppas ni får det riktigt fint!

 2. Resfredag/Annika Svara

  Vilken härlig lista, det är bara att börja bocka av! 🙂 Jag skrev en ”önskelista” innan jul: http://www.resfredag.se/2014/12/onskelistan.html

  Kina/Taiwan, Antarktis/Patagonien, Kap Verde, Jordanien och Kroatien ryms på min lista – och gjorde faktiskt slag i saken och bokade (via er hemsida!) en resa till Taiwan med layover i Peking nu i april. Åker med min dotter som då kommer att vara ett halvår, längtar en masse.

  Kap Verde hoppas vi också boka in, Spanien i sommar (?) – och så förhoppningsvis en favorit i repris med longstay i Thailand i höst. Är man föräldraledig får man se till att utnyttja tiden på bästa sätt = resa! 🙂

  • Hallins reseblogg Svara

   Resfredag/Annika: Men vilken härlig lista, så kul att läsa!! Taiwan vet jag egentligen inte så mycket om men det låter riktigt spännande! Ja, en longstay igen vore väl underbart!!

 3. Kurt Eriksson Svara

  Jag har haft semester två ggr i Monterosso, som är den nordligaste byn i Cinque Terre. Har vandrat mellan byarna och åkt tåg mellan dessa. Cinque Terre är fantastiskt. Bästa tiden är maj-juni och september-oktober. Då är det inte så mycket turister.

  • Hallins reseblogg Svara

   Kurt Eiksson: Ja, det är verkligen ett underbart ställe. Jag var ju med några vänner i april men nu måste jag ta mannen med mig. Han får ju inte missa denna vackra plats! Vi åker i maj så jag hoppas det inte ska vara alltför mycket turister! Tack för tips!

 4. Librarybeth Svara

  Hm. Det blir nog Grekland i år igen, tror jag. Roligt, precis den luffen du beskriver med utgångspunkt fr Rhodos och de öarna du nämner gjorde vi för två år sedan – du blir inte besviken om du väljer den turen!!

  • Hallins reseblogg Svara

   Librarybeth: Åh, man kan ju inte annat än älska Grekland. Jamen jag vet ju att ni har gjort det. Det har stått länge på min önskelista och jag blev ju ännu mer sugen efter att ha läst om er resa!

 5. Nina Svara

  Jag åker på 1veckas vandring i början av maj till Cinque Terre…ser fram emot det! Har hört så mycket om att det ska vara så fint där.

  • Hallins reseblogg Svara

   Nina: Åh, det kommer du att tycka om. Det är så otroligt mysigt! Hoppas du får det fint. Vi kanske ses : )

 6. Bara brittiskt Svara

  Jag kan absolut hjälpa dig med rundturen. 🙂 Säg till när du tar dig till Belgien också för där bodde jag i fem år.

  • Hallins reseblogg Svara

   Bara brittiskt: TACK för det. Jag hör av mig när det är dags! Ah, så du har bott i Belgien också. Ja, jag blev så otroligt sugen på att resa dit efter att jag skrivit om det. ett av få länder jag inte besökt i Europa!

 7. Lena i Wales Svara

  Om du kommer till Cotswolds så är det inte alls långt till mej i Wales!!!!!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Ja, det vore en skam om jag inte planerade in Wales i samma resa. Jag hör av mig!!

 8. Marie Svara

  Ja, vi landade ju hemma imorse och jag måste säga att jag gärna återvänder till Sri Lanka. Det var en underbara och lite äventyrlig resa.

  Men, annars så vill jag åka till Tokyo när körsbärsblommorna har slagit ut. Kanske blir det så 2016?

  Kalliforniens västkust är planen för sommaren. Det är ju också en drömresa. Men inget bokat ännu.

  Faktum är att Mallorca också är ett resmål jag vill utforska, har aldrig varit där nämligen.

  • Hallins reseblogg Svara

   Marie: Jag följer ju dig på Instagram och har sett härliga bilder. Kan förstå att du längtar tillbaka. Ja, Tokyo låter intressant. Har en kollega som bor där just nu och det låter sannerligen annorlunda när hon berättar! Åh, Mallorca måste du åka till. Det har så otroligt mycket att erbjuda. Ser fram emot att få bo i Soller! Tack för att du delade med dig!

 9. […] tackar Katarina för dessa härliga bilder och tips. För några veckor sedan skrev jag ett inlägg ... blogg.resia.se/2015/01/19/en-weekend-till-machu-picchu
 10. Fantasiresor Svara

  Åh min lista är också superduperlång. SÅ SVÅRT ATT VÄLJA! Försöker samla mina vill-göra-resor under kategorin ”fantasiresor” på bloggen med samma namn. Är just nu uppe i 25 stycken inlägg… tar visst aldrig slut 😉

  • Hallins reseblogg Svara

   Fantasiresor: Ha ha, det är ju inte så konstigt när man ”rör” sig bland resor hela dagarna! Det är verkligen svårt att välja bland alt man vill se! Vilka härliga inlägg du gjort. Där kom man ju på några till man vill göra, Bhutan, så spännande. Jag vill även åka på safari, det missade jag på min lista. Ja, den blir nog aldrig färdig : )

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.