Road trip USA: på väg söderut mot LA

Ganska tidigt i går morse packade vi oss i väg i den lilla hyrbilen som är någon sorts Chrysler, det går inte undan precis och en av oss, inte jag, är lite missnöjd, (För ett år sedan när jag körde bil i USA råkade jag ut för en liten situation med polisen och det berodde på att jag kört för fort. Polisen var så arg… Han kastade körkortet på mig när han tittat på det. Det vill man inte råka ut för igen, trög bil blir bra. Även om jag och gipset sitter på passagerarplats.)

Vi körde Geary St hela vägen ner till Lands End där vi slängde i oss en frukost i farten, där vräker Stilla Havet verkligen ut sig och vi kom bara runt hörnet från Lands End så fick vi stanna och ta de första fotona och så har vi hållit på hela dan så bråttom ska man inte ha längs Highway One, inga tider att passa. Bra att veta också är att det finns sträckor utan hav till höger, istället blir det odlingsmarker. Bär, pumpor, kiwis och avocados. Och mycket annat. Det är ganska fult men ändå kul att se. De hade gödslat lite märkte man… .

Träd vid lands end San Francisco. Lands End. Hej då San Francisco.

Bro och berg, Stilla havet

Stranden Stilla havet Hej Stilla Havet. Surf’s Up! Blåsigt som attan, annars härligt väder och varmt i lä.

Titti- Schultz framför en fyr, Stilla havet Gillar fyrar, här är Pigeons Lighthouse.

ToalettstolOtäck bild men dör oss som bilar Highway One kan det i bland se ut så här, kan vara bra att veta för att förbereda sig mentalt…

Strand Stilla havet

man blickar ut över Stilla havet

Titti Schultz

Vi svängde av till Monterey, det kunde vi ha hoppat över. Sedan ville en av oss som gillar golf, inte jag, till golfbanan Pebble Beach, så dit åkte vi. Via någon sorts extra fin väg som heter 17 Mile Drive, det kostade 8 dollar att få köra på den. (Det finns andra vägar till denna vackra golfbana som Jesper Parnevik döpt en av sina döttrar efter, Pebbles heter hon.) 8 dollar vägen var bitvis hissnande vacker! Vi åt lunch där på golfbanan, tog de nödvändiga bilderna och drog vidare.

Nästa stopp blev Carmel. Men så himla mysigt! Vi kollade mycket efter Clint Eastwood men Dirty Harry låg lågt. Är Clintan fortfarande borgmästare i Carmel? Jag som gillar kyrkor och sånt tog mig en titt på Carmel Mission, grundades på 1700-talet av fader Junipero Serra, himla spännande om man gillar ruiner, reliker och lite allmänt gamla grejor! Väl värt ett stopp, de säljer grymma ikoner också!

I går sover vi i Big Sur, så efter några fler fotostopp (det finns många ställen att stanna på med bilen, se till att ha vettigt på fötterna för det är stökigt underlag när man letar bästa fotovinkeln), bland annat vid Bixby Bridge som är ett mycket poppis fotoställe, hittade vi fram till jättekonstiga och jättefina och knäppa och roliga Deetjen’s Big Sur. Började byggas på 40-talet av en norrman och hela hotellet består av lite sneda och vinda små hus, vi bor i Castro Cabin. Märkligt nog har stället en lite lyxig känsla och middagsmenyn imponerade. Men man varnas för att ha mat, godis eller snacks på rummet – tvättbjörnarna hittar tydligen sätt att ta sig in (det bekymrar en av oss mycket, inte mig). Rummen kan också bara låsas inifrån! Här finns heller inte någon internetkoppling, man kan inte ens ringa och tv finns inte.

Titta Schultz på Big Sur innVi bor alltså på Deetjen’s Big Sur Inn. I The Castro Cabin och här ser du rummet. Ett litet badrum hörde till. Gulligt, litet, knäppt, kallt och kul.

Tvål från Big sur inn

Big sur inn

Skylt Big sur inn

När du funderar på var du ska övernatta längs den här sträckan så tror jag att det bästa är att fundera på ungefär hur långt man vill köra per dag, kolla en karta och googla loss på boenden. Så här långt kan jag konstatera att där vi är nu är himla läckert och udda. Det finns andra enkla ställen, Big Sur Lodge, toklyxiga Post Ranch Inn, lite motell eller ställen där man bor i stuga. Boka i tid verkar vara tumregeln.

I morgon gasar vi vidare och vi har valt att inte fira nyår i Los Angeles som säkert kunnat bli fränt, vi kör annat fokus i stället. Mer om det nästa gång, måste hitta uppkoppling bara….
Men för säkerhets skull, eftersom jag inte vet när jag hittar internet och andra moderna uppkopplingar nästa gång, så det blir sagt, Gott Nytt År!!!

Kram, Titti. (Erik hälsar.)

Henry Miller memorial library

SkrivmaskinFrån Henry Miller Memorial Library strax bredvid hotellet. Också lustigt ställe. Mycket spännande ställen i Big Sur. Två tummar upp!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.