Road trip USA: sista dagen i San Francisco

Nu är dagarna i San Francisco slut.
En taxichaufför sa att ”folk tror alltid att människorna i Kalifornien är glada, sköna och easy going, det är fel, de är skitstövlar”! Men jag håller inte med, så här långt har folk varit toppen.

Det var alltså vår sista dag i SF idag. Vi puttrade på i lagom takt. Jag tvingade med mig Erik till The Japanese Tea Garden i Golden Gate Park (som f ö ligger jättelångt från Golden Gatebron), och han var tveksam men vi var både väldigt nöjda när vi åkte därifrån. I bland är det skönt när något bara är lugnt, skönt och vackert! Två tummar upp! (6 dollar i inträde.) Vi tittade in i Shakespeares Garden också, pytte liten del i den stora parken som är större än Central Park i NYC, det var gulligt och där finns mest växter som nämns i Shakespeares texter. (Kostade gratis.)

Japansk teodling i San Francisco.

Titti Schultz i San Francisco

Japanska trädgårdar i San Francisco

Japanese tea garden, San Francisco

Jag ville se de sex systrarna också. Sex hus i viktoriansk stil i gulliga pastellfärger, de ser ut som glassar där de ligger på Steiner St vid Alamo Square i Pacific Heights. Ställ dig en liten bit upp i parken och kolla in kontrasten mellan de gulliga små husen och San Franciscos skyskrapor i bakgrunden. Att den här staden har sina overkligt branta backar, som verkligen får det att pirra i magen när taxichaufförerna gasar på, gör att man bjuds på hissnande utsikter åt alla möjliga håll när man minst anar det.

Alamo square San Francisco

Titti Schultz, Alamo square, San Francisco

Jag ägnade ett tag åt att leta jeans och det är ju märkligt att det ska vara så svårt att hitta grymma jeans i landet som uppfann byxeländet!!

Kvällen avslutades med middag på Hakkasan (asiatiskt) som vi varit på förr i andra städer, hur kan man göra mat så god!?

Middag på Hakkasan, San Franscisco

I morgon styr vi söderut ut på Highway One, vi har flera stopp vi är sugna på, mer om det eftersom! (Jag såg att det kommit en fråga om boende, jag ska se om jag kan få i hop några tips!)

Hörs snart igen.

/Titti.

Vackra dekorationer på Hakkasan San Francisco.

Interiör Hakkasan, San Francisco

P.S. Här kan du läsa tidigare inlägg om San Francisco. D.S.

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.