Road trip i USA: sightseeing i San Francisco

Högsta betyg i klassiska turistaktiviteter!
Jag och vi gillar att sticka omkring till sånt vi vill se själva men i går lät vi oss vallas runt, ganska skönt och mycket praktiskt.
Dagen började med en hop on hop off busstur ”downtown” i San Francisco. Ett inte så spännande område visade det sig men guiden var grym. Rolig men jag undrar hur mycket av det han sa som verkligen är sant… Han berättade också spännande saker om hur han fått kontakt med en gammal klasskompis på Facebook och visade var hans mamma jobbade i fyra år. Jag tackar jag. (Klicka på länken efter bilderna för att läsa mer.)

Titti Schultz i San Francisco

San Francisco från en hop on hop off buss

Titti Schultz i San Francisco

Flipflop och sko

Chinatown i San Francisco

Dagen fortsatte i strålande solsken, lite svalt i skuggan eller när det blåste men tokvarmt (med svenska decembermått mätt).
Värme är ändå väldigt relativt, jag kör mössa i bland. Jacka men solglasögon. Solglasögon finns det också hundar som har och häpnadsväckande många kör shorts och/eller flip flops!

Vi tog ett varv i Chinatown, fint!! Strosade runt där och kastade oss sedan på en Cable Car upp till Nob Hill för lyxlunch på Barak Obamas favorithotell i SF, Fairmont Hotel. Vilket julpynt… (Lunchen var helt ok.)

Lampor i Chinatown San Francisco

Gata i chinatown San Francisco

Julpyntad fasad i San Francisco

Efter lunch tog vi oss ner för hissnande backar till Fishermans Wharf, där kan man äta Bubba Gumps räkor om man vill, köpa alla souvenirer man behöver (men sällan förstår varför man köpte när man kommer hem), kolla båtar och människor! Alla är där!
Vi gick till Pier 33 och The Alcatraz Landing. Dags att besöka The Rock.
Vi valde en sen eftermiddagstur (boka biljetterna på nätet innan du lämnar Sverige!!!) och det blev en väldigt fin färjetur ut till fängelseön. En väldigt speciell plats, det mesta viset på film är överdrifter och myter men en plats där människor hållits fängslade under påvra förhållanden har något i väggarna. Jag kände inte av kändisfrågesport Al Capone eller mördaren och fågelexperten John Birdman Stroud men det kändes hur mycket fångarna måste ha längtat därifrån… Spektakulära flyktförsök, bara tre av de som rymde hittades aldrig. De tre tros ha drunknat men deras kroppar hittades aldrig… Det finns de som tror att de tog sig till Sydamerika. Det var deras plan för de hade pluggat spanska som galningar.
Det bodde barn och hela familjer, dels när det var militärt område men även fängelsepersonalen hade sin familjer på ön. Det märks bland annat på stora rabatter och trädgårdsland.
Det var mörkt när vi åkte hem men att se San Francisco i skymning från Alcatraz var fantastiskt!

En stor bonus ute på fängelseön är en utställning av den kinesiske konstnären Ai Weiwei, han ses själv som politisk fånge av den kinesiska regeringen och har trots reseförbud skapat en unik utställning på Alcatraz.

Dagen slutade med filmkväll på hotellet, jag somnade innan filmen började men Erik tyckte att den var bra…

Have a good one!
/Titti.

Julgran i San Francisco

Skylt Fishermanswharf San Francisco

Skylt Alcatraz island

Fängelseceller Alcatraz, San Francisco

Fängelseceller Alcatraz, San Francisco

Fängelsecell  Alcatraz, San Francisco

 Alcatraz, San Francisco

Vy San francisco

Spårvagn i San Francisco

Man på spårvagn San Francisco

På spårvagn i San Francisco

Gatubild San Francisco

Stadshuset i San Francisco

Spårvagn utanför pier 35, San Francisco

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.