Shoppingtips San Francisco från Titti

Du kliver upp och jag går och lägger mig.

Jag och Erik har just ätit middag på en fiskrestaurang som vi blivit tipsade om och nu tipsar jag dig om att det nog kan finnas ännu bättre fiskrestauranger i en stad som ligger vid Stilla Havet. Efter tuffa överläggningar ger vi Scoma’s en stark trea. Men vi är mätta och glada. Mycket glada över att det barn, ett par bord bort, som satte ett pommes frites i halsen mår bra igen men vilket drama! Den enda som var helt oberörd var märkligt nog barnets mamma. Barnet, som kanske var tio år gammal, ägde dock situationen och förklarade att det enda han kunde få i sig från och med nu var läsk och glass.

Scroma´s station, San francisco

Mat på Scomas San francisco

Vi har scannat stan på shopping, här levererar San Fran storartat! Fancy pancy finfina märken finns med stort utbud men varuhusen är också grymma. Vi hittade ett mall som heter Westfield, där finns allt och alla prisklasser. Ska du handla dyrt rör du dig runt Union Square.
Bäst i dag var en kille som jobbade i en affär som heter All Saints, jag provade ditt och datt efter bästa förmåga (gipset är lite i vägen…) och han får syn på mig i en tröja och börjar skaka på huvudet. Den där får du inte köpa, säger han. Den är inte du. Jag blev lite förvånad. Dels hade vi aldrig träffats förr och dels vill ju många i butik helst att man betalar och går. Jag gillade honom mycket, han hette Trev.

Vi går och går och när man turistar är de alltid många på plats, asiaterna och här i SF verkar det främst vara kineser. Jätte jätte många är de. Dels verkar de resa mer än någonsin, det går bra nu, men för nästan 200 år sedan hamnade massor av kineser på amerikanska västkusten för att bygga järnväg och de fick slita. Deras ättlingar lever kvar och det finns starka band. Och många är bara vanliga turister förstås. Hur som helst, de har kamerorna med sig, de ränderna går aldrig ur och jag älskar det!!! Som de ligger i för att få grymma bilder, poserar och poserar igen. Och hur överlevde man innan selfiepinnen kom??? Tydligen årets julklapp även i Kina.

God natt. Ha en bra dag. Jag ska ha en mycket stillsam natt även om grannen på hotellet har en ettrig hund som skäller mycket.

/Titti.

Kvitto

Scromas kvällsbild

Gatubild San francisco

Golden gate bron San francisco

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.