Tävla och vinn en resa till Istanbul

Idag vill jag önska er alla en riktigt god jul med en härlig tävling där två flygbiljetter med Turkish Airlines till spännande Istanbul kan bli dina!

Du väljer själv om du vill åka från Stockholm, Göteborg, Köpenhamn eller Oslo. Resan måste bokas senast 28 februari och avslutas senast 31 maj 2015. Reservation lämnas för platstillgång.

Turkish

För att tävla vill vi att du berättar vem du vill ta med till Istanbul och varför. Skriv ditt svar som en kommentar här nedan senast 6/1. Vinnaren utses av en jury, beslutet går inte att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnaren meddelas via mail samt här i inlägget kort efter avslutad tävling.

Tävlingen är avslutad!

Vi säger grattis till Kristin som vinner flygbiljetterna till Istanbul med följande motivering:

Jag skulle ta med min mamma, inga tveksamheter om det trots att jag har både sambo och barn. Vi åkte charter till Turkiet för 7 år sedan (den första och enda gång vi varit där). Tyvärr blev vi sjuka andra dagen av matförgiftning, trots min mammas ”hålla sig frisk tips” att dricka någon cl. raki varje kväll… gick ju sådär om man ser tillbaka på det hela. Vi försökte ändå åka på lite utflykter och hålla skenet uppe men det gick sådär. Har en bild sparad där jag sitter på en bänk dubbelvikt och mamma är inne och ska boka Hamam-bad åt mig. Blev inget av det 🙂 men kan skratta åt den här galenpanna-resan idag. Vill så gärna bjuda med min mamma och ta igen ”vår Turkietresa” som vi såg fram emot så mycket. Vi bor dessutom så långt ifrån varandra (120 mil) så att få åka med henne skulle göra mig och henne gladast i Sverige och Turkiet 🙂

Vi hoppas att resan till Istanbul ska bli ett roligare minne : )

Betygsätt inlägget:
Tävla och vinn en resa till Istanbul
Kategori: Tävlingar
Taggar:

309 Responses to Tävla och vinn en resa till Istanbul
 1. Malin Svara

  Jag skulle ta med mig min underbara man. Att få njuta några dagar med honom ensam hade varit fantastiskt.

  • Mazen Svara

   Hej jag vill ta med min fru hon har haft det svårt efter henns diskbrott och misslyckas operation tycker synd om henne , jag jobbar som timmänstäld och har ingen råd med en ressa och vår 10 år som gifta kommer snart tycker att det blir bra present till henne tack mvh Mazen

  • samra Svara

   SMEKMÅNAD som aldrig blev av!! Juli i år har vi varit gifta i 14 år och hade inte möjligheten att åka på någon bröllopsresa…. Den hade suttit fint 🙂

 2. Kostas Foussianis Svara

  Min mamma är så rar och snäll,
  skrattar och ler från morgon till kväll. Hjärtat hennes fick nyligt en smäll, ändå hör man aldrig nåt gnäll.
  Det skulle vara elegant, att få bjuda någon så charmant, på en resa som är så intressant. Hoppas få göra Istanbul närmare bekant …

 3. Jimmy Ågren Svara

  Skulle ta med min kompis som besöker från Taiwan under några veckor i 2015, vore fint att resa runt lite mer under de veckorna!

 4. Viveca Arkehag Svara

  Att åka till staden där Öst möter väst, bada turkiskt bad, shopa i basarer med min dotter skulle skingra våra tankar för en stund som har haft det tungt och står inför en massa val som ger oss kval.

 5. Betty Svensson Svara

  Jag vill ta med min äldsta dotter Ylwa , som alltid ställer för alla, inte minst sin mor.
  Hon är sjuksyrran som räddar liv, och aldrig sätter sig själv i första hand. Turkiet har hon högt på sin önskelista och jag vill så gärna överraska henne med att bjuda henne på en resa till” Tusen och en natt” -Istanbul- mellanösterns pärla!

 6. Sari Svara

  Nu när jag och min bästa vän fyller ”mitt i livet” skulle jag vilja överraska henne med denna resa. Efter en nödlandning där för 10 års då vi tillbringade en hel dag på flygplatsen så skulle denna resa kanske ge oss en annan bild av staden.

 7. Susanne Nilsson Svara

  30 år samboskap vill vi fira och då vill vi inte att fioler gammeldansmusik ska lira.
  Nej, orientalisk dansmusik och Hamam ska det vara. Hoppas bara att det är vi som till Istanbul får fara!

 8. Veronica Claesson Svara

  Jag vill ta med min och Upptäcka en ny plats tillsammans med honom. Uppleva hur nya dofter och intryck blandas med kärlek…

 9. Gill Svara

  Jag skulle ta med min make. Vi väntar barn till sommaren o det vore underbart att njuta lite på tu man hand innan den lilla kommer.

 10. Anne-Louise Andersson Svara

  Uppleva Tusen och en natt,
  kanske kan maken och jag på Alladins lampa får fatt.
  Spänning och mystik,
  även tid för romantik!

 11. Eva Svara

  Jag skulle ta med min man som ställer upp för allt och alla i alla väder, speciellt nu när jag varit sjuk och opererats, han jobbar hela julen så det hade varit en härlig sen julklapp till honom och en härlig morot att han stått ut med mig i snart 15 år 🙂

 12. Eva Svara

  Tar med en kär vän, jag älskar att resa och har gjort det mycket. Tänk att hon aldrig haft möjlighet att åka. Som den globetrotter jag är, så känner jag att hon missat så mycket. Skulle jag få ta med henne till Istanbul skulle vi göra något jag aldrig gjort men länge velat göra! Vi skulle gå på Hamam och njuta! Sedan skulle vi också göra den Stora basaren osäker, älskar att gå runt och kika, köpslå och trängas med alla människor såväl turister som lokalbefolkning.

 13. Birgit Jakobsson Svara

  Mitt barnbarn läser om Topkapipalats.
  När sultanen o svenska vägrar fanns på plats
  Detta plus vackra moskéer vill jag henne visa
  Genom Resia, som hon hört mig prisa.

  Farmor Birgit

 14. Birgit Jakobsson Svara

  Mitt barnbarn läser om Topkapipalats
  När Sultanen o svenska värar fanns på plats.
  Detta plus vackra moskéer vill jag visa
  Genom Resia,som hon hört mig prisa.
  Farmor Birgit

 15. Maria Forsblom Svara

  Det blir sonen som får åka med, jag känner ingen annan som är lika intresserad av historia och kultur som jag är.

 16. Lena Kindblom Svara

  Min make Bo då vi var där på vår bröloppsresa för snart 50 år sedan, i juni

 17. Joakim M Svara

  Till Istanbul vill jag med frun fara,
  upptäcka kulturen och bara vara.
  Upptäcka maträtter av alla slag,
  och njuta av tiden tillsammans varje dag.

 18. Kerstin Holmberg Svara

  Jag vill åka med min tonårstjej, att semestra med familjen är inte hennes grej. Men att få se en främmande kultur borde göra henne osur !

 19. Tova Eklund Svara

  Jag skulle ta med min väninna som finns där för mig i ur och skur. Skullevara roligt att få återgälda henne med en turkisk tur

 20. Karin Sundström Svara

  Istanbul – en spännande stad med många kontraster! Den vill jag upptäcka med min fantastiska man som finns för mig när livet är svårt och som också delar glädje och lycka med mig!

 21. Anne-Christin Gomér Svara

  Efter några år av tuffa sjukdomsbesked för maken skulle jag ta med honom för att komma bort från vardagen och få honom på andra positiva tankar och tillsammans skulle vi behöva komma ut på en resa.

 22. Ingela Sjögren Svara

  Istanbul verkar vara en tusen och natt upplevelse, som jag skulle ta med min man på. I höstas hade vi varit ihop i 40 år och fått 3 barn och 3 barnbarn, som ”håller oss sysselsatta” med glädje.

 23. Siv Viberg Svara

  Jag vill återse Istanbul, denna fantastiskt intressanta stad. Jag vill besöka Blå Moskén igen och ”fynda” i Basarerna. Naturligtvis tar jag med min man, han var även med för ca 25 år sedan. Jag kan också tänka mig att bo på hotellet med det pyttelilla rummet, som låg alldeles för nära en minaret 🙂

 24. Petra Svara

  Dunder & Brak, det vibrerar i vårt tak

  Jag är en tvättäkta sytok och Istanbul är mitt okända Mecka,
  på Grand Bazar skulle jag älska att någongång få häcka,
  svägerskan är en ännu värre sytok & det skulle bli vår färggladaste dröm världen,
  henne vill jag bjuda med på den oförglömda färden!

 25. Pernilla Allansson Svara

  Om jag hade vunnit hade jag tagit med min pappa till Istanbul, landet med många namn och en smältdeg av historia och religion. Min pappa har gett mig så mycket, bland så mycket annat min stora passion för historia, religion, sol och värme 🙂 Min pappa har en cancersort som måste solas för att hållas i schack och på detta sätt hade jag kunnat ge honom en present på flera sätt.

 26. Jenny Carlberg Svara

  Jag skulle åka till Istanbul med min syster som har varit sjuk sedan i början av juni, sommarens semester blev sjukskrivning i sängläge med bla extrem huvudvärk o ljuskänslighet. Hon klarade inte att vara ute i dagsljus o sol, det hon älskar mest med den svenska sommaren. Nu är hon på bättringsvägen och en semesterresa skulle göra henne så gott.

 27. Anneli Wall Svara

  Jag skulle vilja ta med min man som stått ut med mig i 32 år. Har hört talas om Istanbul så mycket. Skulle gärna vilja åka dit och få uppleva all mystik …

 28. Anna Svara

  Min man – vem behöver INTE fly 22 minusgrader och fyra barn i januari eller mars…?! 😉

 29. Erika Svara

  Jag skulle ta med min stora kärlek som jag träffat mitt i livet, det är så underbart att få chansen att våga ta det extra klivet, och få njuta av livet. Hans hjärta är stort fastän det har genomgått en operation, därför vill vi vinna denna härlig Turkietexpedition.

 30. Björn Svara

  Skulle jag lyckligen vinna
  bjuder jag med min kvinna
  på den härliga färden
  till Istanbul och världen
  ännu ny för oss båda
  att lära känna och skåda
  lyssna in och smaka
  och dofta jag och min maka.

 31. Nina Svara

  Erik tar jag med till Istanbul. Han är min man och vi har känt varandra i 30 år 2015. Vi har varit i många storstäder genom åren men aldrig Istanbul. Ser fram emot deras goda kebab.

 32. Kikki Svara

  Till Istanbul vill jag fara med maken,
  så vi kan få en kärleksampull som är omladdbara

 33. Lisa Svara

  Jag vill ta med min bästa vän Bea. Vi träffas inte så ofta längre eftersom vi bor på olika orter men vi har alltid så roligt ihop när vi träffas. Att få åka iväg på resa tillsammans och uppleva Istanbul skulle vara toppen då ingen av oss har varit där förut.

 34. Vivianne Lundgren Svara

  I januari åker jag och min man med Turkisk airline via
  Istanbul till Bangkok och hem i februari.Tänk om jag har den stora turen att få överraska min man att få se och uppleva Istanbul och den blå Moskén som den
  Stora kulturella upplevelsen som final på vår resa

 35. Berit Görndt Svara

  Jag skulle bjuda med min dotter Ewa, vi har besökt Marmaris och Side 97/98. Vill uppleva atmosfären, dofterna från marknaden all den god maten. vänliga människor och uppleva två världsdelar samtidigt med alla sevärdheter.

 36. Christina Frisberg Svara

  WOOOW!! 🙂 Detta vore ju bara helt underbart, jag skulle ta med min allra bästa vän, saknar henne så mycket, vi har varit arbetskamrater i 14 år och arbetat som ett team varje natt under så lång tid så vi känner varandra som om vi vore syskon, nu har jag bytt arbetsplats pga en omorganisation, och saknar henne så mycket vi är ju vänner privat också så vi träffas ju ibland nu också fast tyvärr så har vi helt olika arbets schema så det är nästan omöjligt för oss att hitta på något tillsammans mer en fika eller promenad, men skulle resan bli min ja då får det bli planering och resa och babbel och bubbel och fnitter och fnatt, vi har ju massor att ta ifatt. vi skulle äta spännande mad, gå på hammam, och den underbara marknaden med vackra tyger och underbara kryddor bara väntar på oss.
  hoppas så jag nästan spricker 🙂 skulle nog bli den bästa av julklappar man kan önska sig. 🙂

 37. Anna Tönnerheim Svara

  Min älskade dotter skulle absolut få följa med, finns ju inget bättre än mor-dotter tid tillsammans! jag får koppla av från ”gubben”, dottern får koppla av från barn, jobb och man!!

 38. Anette Svara

  Till Istanbul min sambo och jag rymmer
  och för några dagar glömmer vi vardagens ”bekymmer”.

 39. Maria Bouvin Svara

  Jag har varit sjukskriven i snart ett år och är på tillbakagång.i vår familj har det inte funnits möjlighet att åka på semester till varmare länder ,fast det är en dröm sen länge. Jag skulle vilja ta med mig min dotter på resan .

 40. Mia Svara

  Jag tar med min fina syster på resan, hon bor inte så nära så vi spenderar inte så mycket tid tillsammans tyvärr. Det skulle vara så mysigt och roligt att upptäcka Istanbul med henne, gå på Hamman, shoppa och äta gott, och bara njuta av att ha flera dagar tillsammans på ett så spännande resmål!

 41. Håkan Nilsson Svara

  Självklart vill jag besöka Istanbul i Turkiet —
  morgonlandet av idag där uråldrig kultur har nyhetens behag…

 42. Kent Svara

  Det skulle vara en underbar vistelse med min rara fru som gör livet roligt.

 43. Barbro Svara

  Min man har inte haft en sjukdag på 45 år men nu fått problem med en fot men trots det fortsätter arbeta och jag hör honom aldrig klaga. Skulle vilja överraska honom med denna resa, som med turkiska bad och miljöombyte skulle vara en lisa för själen.

 44. Marianne Karlsson Svara

  Jag vill gärna överraska min sambo, för vi har aldrig rest iväg ensamma någon gång, bara med barn.
  Motivering:
  När min sambo nu år ska fylla, vill jag honom lite extra hylla, att få ge honom detta i present, det vore väl helt excellent?

 45. jimmy Svara

  eftersom det är julafton och det är roligare att ge än att få så skulle jag ge denna resa till min flickvän och hennes väninna som båda jobbar med barn och ungdomar inom socialtjänsten och som alla vet som följer nyheterna så finns det knappt några utbildade sådana.
  så det sliter som djur för de är underbemannade och får mycket skit hela dagarna både från föräldrar och ungdomar bara för att de försöker göra deras liv bättre. båda två håller på att gå in väggen och behöver verkligen komma bort för ladda om batterierna.

  passa på att önska Er alla som läser detta en god jul och ett gott nytt år

 46. ola Svara

  Jag skulle ta med min 8 åriga dotter Madicken som är nyinsjuknad i typ 1 diabetes så hon fick något att glädjas och se fram emot.

 47. Annica Svara

  Tar med mig min man.
  10 årig bröllopsdag i mars. Vore skönt med en resa… Planer finns att få barnvakt. Vore första dygnen utan barn sedan januari 2005

 48. Annika Jonasson Svara

  Jag vill ta med min älskling för att övertyga honom om att Istanbul är en vacker stad där det finns massor att se, trevliga människor och underbar mat. Att ett besök på hamman är beroendeframkallande. Han tror mig nämligen inte.

 49. Åsa Svara

  Få åka till mystikens land
  Och knyta kärlekens band
  Jag vill ta min nya kärlek i hand och gå längs Bosporens strand.
  En romantisk helg för två
  Och lite god mat få

 50. Håkan Kjellin Svara

  Nu när det är jul vill jag ge den bästa julklappen till frun min. Att ge en resa till oss båda är en win-win. Vad härligt att åka till Istanbul, jag blir förhoppningsfull! Jag skulle åka över Bosporen som förenar Europa och Asien. Jag skulle se dekoren och alla vackra torn på Hagia Sofia sen. Frun skulle toppa med att på stora basaren shoppa. Jag skriver en rad om turkiska bad, där vi ska få hamam, det är skönt när man brukar vara arbetsam. Det är klart att vi ska bada i svarta havet, och även söder om denna stad! Det bästa av ´et, är att frun blir överlycklig och hjärtans glad!

 51. ALMA KALJACA Svara

  vi ska fira koralbrollop…….bjuder min älskade man

 52. Li da Svara

  God mat, äventyr och nya spännande platser skulle inte vara det samma utan min älskade mamma

 53. Jeanette R Svara

  Inga rubiner men ändå 40 års äktenskap att fira, att få se en praktfull stad skulle göra både maken och mig glad, att få se turistmål på rad och njuta god mat och bira

 54. Inger Svara

  Vill visa Istanbul för min man. På 80-talet tågluffade jag med en kompis och staden var en mäktig och spännande upplevelse när man var 20+. Nu när man är 50+ vore det spännande att uppleva samma saker och se hur känslan är.

 55. Eva Nordlund Svara

  Vi har varit gifta i 25 år snart, livet har rusat iväg i väldig fart. Skulle vilja fira silverbröllop med min kära i Istanbul, så om jag vann, å så kul.

 56. ingamaj Blomkvist Svara

  Eftersom min sambo och jag fyller 70 år båda två nästa år skulle det bli en underbar födelsedagspresent att uppleva istanbulTillsammans

 57. ingamaj Blomkvist Svara

  Eftersom min sambo och jag fyller 70 år båda två nästa år skulle det vara pricken över i att vinna en resa till istanbul.

 58. Lars Svara

  Vill tillsammans med frugan uppleva Istanbuls romantiska atmosfär, JAG LOVAR jag kommer
  att bli galet kär. Vill promenera i Grand Bazaar´s mysiga gränder, JAG LOVAR att jag återvänder!

 59. Maria Svara

  Till min sambo vill jag köpa en fez, sen gå upp i minareten o skrika mig hes. Ropa ut över hela stan att jag är din tjej. Sen frågar jag – vill du gifta dig med mig?

 60. Eva Magnusson Svara

  Jag vill ta med mig min make till Istanbul eftersom vi firar silverbröllop i mitten av juni och en resa skulle vara det optimala sättet att visa min kärlek på.
  Istanbul är en stad som vi båda pratat mycket om då vi båda är intresserad av historia och Istanbul är en historiskt intressant stad med många lämningar från svunna tider.

 61. Yvonne Nilsson Svara

  ”Jag vill uppleva Istanbuls dofter, smaker och kultur! Historiens vingslag i kombination med vacker natur! En resa för alla sinnen som ger oförglömliga minnen!

 62. Peter Axelsson Svara

  Jag skulle ta med min älskling till denne heta smältdegel och det för att än en gång tillsammans med henna få känna stämningen, spänningen, dofterna och hettan i denna Mellanösterns pärla. Jo min älskling är också min fru!

 63. Pierre S Svara

  Istanbul bor i våra drömmar
  hoppas kunna åka inom en framtid snar
  vinterdäck och jul
  ny tvättmaskin ger strul
  vår reskassa försvinner
  så vi får istället hoppas att vi vinner

  GOD JUL &GOTT NYTT ÅR!

 64. Anna L Svara

  Ska jag vara ärlig
  så reslusten förfärlig
  vill lämna all vardag och tristess
  för nytt resmål och lite finess
  få en chans
  till nya vyer och romans
  Gissar Istanbul är underbart
  snälla låt mig och sambon åka med fart
  Det vore en härlig start på ett nytt år
  så kanske man lite bättre mår

  Vänliga hälsningar

  Anna

 65. Jeanette Svara

  Jag skulle vilja,som en revansch till vår senaste resa, då min sambo blev mycket sjuk, göra ett nytt försök till en underbar resa.
  Att andas ny kultur och släppa loss alla sinnen!

 66. Katharina Håkanson Svara

  Jag skulle väldigt gärna åka till Istanbul med min 21:åriga dotter som en uppskattning för vad hon gjort de senaste fyra åren. Bara 16 år gammal blev hon gravid efter en fest och det hela upptäcktes inte förrän vecka 22! Hon födde sitt barn och hoppade av gymnasiet i ett år. Hon avslutade sedan gymnasiet med bra betyg och nu går hon och läser till sjuksköterska. Allt detta har hon gjort som ensamstående ung mamma! Nu har hon en underbar 4:åring som avgudar sin mamma.
  Det vore fantastiskt roligt att få ge min dotter en flygresa till Istanbul!

 67. Marie Larsson Svara

  Turkiet är drömmen om ”Tusen och en natt” som blir sann. Istanbul – Orientens pärla, moskéer, folkvimmel och spännande kök- vore härligt om jag vann! Tar då med mig min man – Bill och köper en flygande matta så kan vi återvända när vi vill!

 68. Inger Fromell Svara

  Vill ta med min man. Vi har bara bytt flyg i Istanbul men skulle gärna vilja utforska staden.

 69. Marianne W Svara

  Om jag vann resan skulle jag ta med min dotter Alice som hade öroninflammation när vi var i Istanbul så vi kunde inte lämna hotellet.

 70. Lilly Johansson Svara

  Min syster vill jag ta med på resan till Istanbul, det blir en jättefin present på hennes 70-års dag 24 maj.

 71. katarina gidlund Svara

  Turkiet är mitt andra land men vi har aldrig lyckats komma till Istanbul vore en underbar vår semester

 72. Gunnel Bergström Svara

  Jag skall ta med mig min underbara ”gubbe” som aldrig varit i Istanbul. Och jag har inte heller varit där så därför blir det en jubileumsresa för oss båda.

 73. Kerstin Eriksson Svara

  Till Istanbul vill jag fara
  med lillasyster min
  Tänk vad vi skulle ” basara” och
  få kroppen skrubbad och fin
  Se´n skulle vi njuta av maten
  och kolla ” Sofia ” och moskén den blå
  få somna som i Tusen och en natt,
  vilka dagar vi skulle få!

 74. Anette Gustavsson Svara

  Inte ska väl jag- så är jag uppfostrad. Skulle jag ha några skäl till att vinna före någon annan? Efter att ha läst alla kommentarer så känner jag att jag inte vill försöka överträffa alla andra. Vill ändå tala om att en önskan finns.

 75. Marie Folkesson Svara

  Jag skulle vilja ta med mig min pojkvän Ola som alltid finns där i vått och torrt. Han förgyller mina dagar och ger mig tro hopp och kärlek. En romantiskt resa till magiska Istanbul är han verkligen värd. Skåda sagolika byggnader, äta och dricka gott och bara njuta av livet.En resa som denna skulle vi verkligen glädjas över. Vi lever efter mottot! MENINGEN MED LIVET ÄR ATT FYLLA LIVET MED MENING 😉

 76. Anders Nyholm Svara

  Självklart min lilla gulliga fru som liksom jag själv ännu inte varit i Turkiet men hört så mycket spännande om detta fantastiska land.

 77. Michaela Svara

  Min bästa väns mamma dog för en månad sedan,
  Trots det har hon vänt livet till något positivt redan.
  Trots det som hänt är hon stark som få,
  Och har bestämt att 2015 ska bli hennes år.
  Vill att hon ska få uppleva turkisk mat som är så gott,
  Och en sväng på turkiskt spa är ju ganska flott.
  God mat, en häftig kultur och en tripp till en moské,
  Nu hoppas jag bara att ni kan få detta att ske.
  Jag skriver detta för hennes skull,
  Så att vi tillsammans kan ta en tripp till Istanbul.

 78. Janette Svara

  Min Goa vän som jag vet kommer förgylla resan med skratt o härliga minnen

 79. Urban Svara

  Att överraska frugan, det vore så kul.
  Med en resa till Istanbul nån gång efter jul.
  Strosa, titta och njuta av varann.
  Hoppas att få säga – älskling vi vann!

 80. Carina Eriksson Svara

  Till Istanbul på tur, det gör ingen sur.
  Minareter och profeter från öst och till väst.
  Till detta vill jag med min rara att få fara.

 81. Ingela Johansson Svara

  Skulle ta med mej min underbara man som stöttar
  och hjälper mig med saker jag inte klarar av på grund
  av ett handikapp efter polio.

 82. Jenny Svara

  Till Istanbul vill jag ta med min fantastiska sambo, där skulle vi äta turkisk Meze, utforska hemligheter på stadsvandringar och njuta av turkiska bad.

 83. Susanne Svara

  Jag skulle ta med min dotter. Tillsammans skulle vi uppleva denna fantastiska stad.

 84. Susanne Svensson Svara

  Suck, allra helst skulle jag åka me min stora kärlek men eftersom jag inte träffat honom än

 85. Ivo Parolin Svara

  För 40 år sedan jag min fru hitta,
  i snart 32 år har vi varit gifta.
  När jag av henne fick min första blick,
  blev det som för Kungen, det sa klick.
  Fira detta med en resa till Istanbul vad tycks?
  Visst vore det för paret Parolin lite extra lyx.

 86. Marie-Louise Svara

  Någon av mina underbara vuxna barnbarn, om de skulle vilja fara med farmor förstås, vilket jag faktiskt tror.

 87. Lise-Lott Larsson Svara

  Jag vill ta med min vän John till Istanbul. Det finns ett starkt motiv till det. Han har hjälpt mej genom hela min tid som cancersjuk. Lagat mat åt mej, skjutsat mej till behandlingar, lyssnat när jag ältat, tröstat när jag gråtit och fått mej att klä på mej och gå promenader längs min slingriga grusväg med hans arm som stöd.
  Den grusvägen kan vi nu, både han och jag, utan och innan. Det vore så roligt att få vandra på nya marker tillsammans. Att kunna ge något tillbaka till honom. Se en annan tid komma och nya stigar trampas upp nu när allt ser annorlunda ut…i en tid av nytt hopp.

 88. Susanne Svara

  Att med syrran få uppleva Orientens mystik ….
  Besöka bazarer och shoppa mode i nån Istiklals butik…
  Dricka the och slappna av med hamam-spa…
  Njuta av magin och tillsammans bara ”få va”!!

 89. Fredrik Svara

  Jag skulle ta med mig min bästa kompis Mange, som jag rest till många platser med, men aldrig till Istanbul.

  Lagom till våren
  Kanske man får åka på Bosporen!

 90. Mathilda Svara

  Jag skulle vilja ta med mig min sambo. Vi har precis flyttat ihop och är sådär härligt nykära. En resa ihop hade varit så underbart! Jag ska snart åka iväg i 6v utan honom och att kunna boka en resa så fort jag kommer hem hade varit så perfekt. Han förtjänar verkligen en resa då han bara varit utomlands en gång i sitt liv. Han är den mest omtänksamma & snälla personen som finns. 🙂

 91. Marita Svara

  Jag skulle ta med min elvaåring. Vi älskar att resa tillsammans, han ser saker jag inte noterar och vice versa. Dessutom är han nyfiken på annorlunda mat och får mig att våga mer!

 92. Afrodite Svara

  Snart fyller jag magiska 60 år och vad vore en bättre födelsedagspresent än en resa till lika magiska Istanbul? Jag skulle ta med min sambo Jussi som hittils har vägrat att följa med mig utomlands. I ett svagt ögonblick av nostalgi, när jag frågade om han skulle följa med till världens ände, som han trodde var Trosa, så lovade han att han skulle följa med. När jag sedan avslöjade för att det kunde ju faktiskt bli fråga om en resa till varmare breddgrader, så erkände han att om han lovat att följa med till världens ände (Trosa) så skulle han absolut böja sig och sträcka sig så långt att han skulle kunna följa med utomlands om det skulle bli så. Men bara för att jag skulle fylla magiska 60 år som man gör bara en gång i livet. Och bara den här gången!!

 93. Therése Giebelstein Svara

  Jag skulle vilja ta med min sambo till Istanbul. Vi reste mycket innan, men för 1.5 år sedan fick vi vår underbara dotter. Vi har rest allihopa tillsammans men nu skulle jag med denna resa vilja ta med honom där vi får tid för varandra, bara vi två, såsom vi hade det innan vår dotter föddes. En resa att få rå om varandra och bara vara han och jag. Något jag saknar då vi alltid sätter dottern i första hand (vilket man såklart ska göra). Hoppas att turen blir vår och ser fram emot en härlig resa till våren.

 94. Elisabeth Svara

  Min själ vill till ljuset, färgerna, kryddorna, virrvarret, mystiken, dofterna och bruset.
  Och de varma leendena!

 95. Kristina Svara

  Jag skulle ta med min man på resan för det var han som väckte mitt reseintresse. När barnen var små var det mest resor med sol och bad. Nu är det storstäder och kultur som lockar. Istanbul har mycket att erbjuda.

 96. Jeanina Kärrström Svara

  I vår är det 25 år sedan jag och min man träffades. Med facit i hand vet jag att jag gjorde rätt när jag blev hans fru ett drygt år senare. Han är klippan i mitt liv och jag älskar honom högt än idag. Vi har mycket gemensamt, en av dessa saker är att vi älskar att resa. Istanbul har vi bara flugit över och att få stanna där och uppleva vår ”silverträffardag” tror jag skulle vara den perfekta gåvan till oss själva. Något annat vi har gemensamt är nyfikenheten på mat. Istanbul känns rätt att strosa runt i och känna kulturen hand i hand samt äta, för oss, ny spännande mat.

 97. Rolf Nordström Svara

  Jag vill ta med min fru Yvonne, tillsammans åker vi på en veckendresa till någon ”ny” huvudstad i Europa varje år.
  Till Istanbul har vi dock aldrig varit så det skulle sitta som handsken.

 98. Anita Karlsson Svara

  Känns som det var igår,
  förlovning sedan 40 år
  Bröllopsdag den 19 dec,
  33 år sedan dess.
  Och snart är det dags,
  för 70 års relax.
  Vi båda fyller tillsammans 140 ihop,
  visst är det stort?
  Med Resias Bloggtävling känns det förväntanssfullt,
  hoppas på flygbiljetter med Turkish Airlines till Istanbul.

 99. Håkan Karlsson Svara

  Jag gillar TV för att koppla av,
  men ibland känner jag hustruns krav.
  Hon vill uppleva lite mera,
  inte bara dator och TV studera.
  Vet att hon i ”Istanbul” vill njuta,
  Gissa ”Resia” vem jag skulle bjuda…
  I 33 år har vi varit gifta,
  det var på dansgolvet jag henne hitta.
  På juldagen vi firat förlovning 40 år,
  ja tänk så fort åren gå.
  År 2015 vi båda 70 fylla,
  ja då ska vi något vis dessa dagar förgylla.
  Resan med Turkish Airlines vore perfekt,
  hoppas på vinst. det vore käckt.

 100. Sag Lundqvist Svara

  Jag ska fylla 70 år nästa år och så har vi varit ett par över 50 år och nästa år firar vi guldbröllop och vad vore mer lämpligt än kunna resa till Istanbul och fira.Hoppas .

 101. Marja-Liisa Ojala Svara

  En av mina bästa vänner fyller jämt nästa år i mars så skulle jag vilja ta med henne på resan. Jag är på väg att flytta så kommer vi inte träffas lika ofta som förr. Men på en gemensam tjejresa till Istanbul skulle man kunna uppleva ett och annan tillsammans och ffa snacka mycket!

 102. Vm Svara

  Jag skulle ta med min kära pojkvän.
  Han arbetar som brandman och hela jul/nyår helgen jobbar han för att vi ska vara säkra och snabbt vara på plats ifall olyckan skulle vara framme.

  Den fantastiska osjälviska mannen förtjänar några dagars avbrott, fyllda med upplevelser och nya intryck.
  Det finns många människor som förtjänar vinna , men jag hoppas att vi har en chans 🙂
  Kram

 103. Anna Pettersson Svara

  Jag skulle vilja ta med min man för att fira att vi har varit gifta i 13 år och att vi har varit ett par i 22 år. Vi har två barn som har blivit stora som nu klarar sig själva så nu känns det att det är våran tur att resa själva!

 104. Solbritt Ilkert Svara

  Jag vill ta med min käre make sedan 52 år. Tyvärr har vi inte kunnat åka och fira vår guldbröllopsdag så en sådan här resa vore ett bra sätt att få fira den på i efterhand.

 105. Ulla Eriksson Svara

  Det vore alldeles underbart att resa till Istanbul med maken sedan många år. Vi tycker mycket om att resa, men storstäder tror han inte att han tycker om. En vinst skulle ge oss chansen att upptäcka Istanbul och att det finns många nya möjliga resmål.

 106. Cecilia Erlingfors Svara

  Om jag skulle vinna flygbiljetter till Istanbul skulle jag ta med min käre make. Jag fyller 40 år under 2015 och det skulle bli en fantastisk födelsedagspresent. Vi har länge drömt om att åka till Istanbul.

 107. Sven Lind Svara

  Jag vill ta med min fru och vi ska besöka alla sevärdheter i den stad som Konstantin en gång byggde upp och som då blev huvudstad i östromerska väldet.

 108. Marilou Lind Svara

  Jag skulle vilja ta med min man till denna stad med alla sina sevärdheter som Haga Sofia, Blå mosken, Topkapi-palatset t ex

 109. Margareta Svara

  Jag vill överraska min MAN på en resa för vi fira ”pärlbröllop” år 2015 ❤️

 110. Johanna Lundgren Svara

  Jag vill åka med min snart åttioåriga
  Pappa som så gärna vill åka till
  Istanbul. Det hade varit en stor och
  Minnesrik resa för oss båda. Nu håller vi tummarna papsen.

 111. Ann Svara

  Det hade varit underbart att bjuda min älskade sambo till en så romantisk plats som Istanbul. Vi jobbar för mycket och har inte gjort något mysigt på tumanhand sedan vår dotter föddes. Äkte till Side med hela familjen i maj men fick stanna inne då vår minsting fick vattkoppor, skulle därför gärna uppleva Turkiet på nytt.

 112. Amela Caprnja Svara

  Jag skulle definitivt ta med mig min man och mina två barn.
  Vi har alltid velat åka dit, men det blev inte av.

 113. Birgitta Tiainen Svara

  Jag skulle ta med mig min son som fyller 22 nästa år…Vi har roligt ihop och behöver komma bort båda två..

 114. erika persson Svara

  Jag skulle bjuda med gubben min
  för han måste bota flygrädslan sin.
  Å gick det skulle jag boka med ungarna såklart
  så ja, Resia det vore så underbart!!
  håller nu tummarna så händerna blir vita
  o hoppas på att vi slipper va hemma o slita!

 115. Outi Nilsson Svara

  I Istanbul möts väst och öst, synonymt med mig och den vän jag vill ta med. Vi bor på varsin kust, och ses för sällan. Staden är symbolisk för oss.

 116. Anna-Lena Lagesson Svara

  Jag har en dröm att få åka till Turkiet men min man vill helst inte åka dit men om jag vinner resa dit så måste han ju åka dit och då är jag säker på att han kommer bli förälskad i landet

 117. Johanna Svensson Svara

  jag vill ta med mig min mamma. Jag tycker att min mamma är värd en resa till en sådan vacker stad, hon behöver lite ledighet eftersom hon aldrig hinner slappna av på grund av allt jobb. Denna resa skulle göra henne gott i sinnet och skulle ge henne en chans att ta det lugnt.

 118. Veronica Svara

  Om jag vann skulle jag ta med mig en vän jag saknar. Han jobbar borta å vi träffas så sällan, att resa med honom skulle vara helt magiskt!:)

 119. Michael Käki Svara

  Att få lära min fru att sola och bada inte är allt,
  vore riktigt ballt.
  Till Istanbul vore det kul,
  att ta med min fru.

 120. AnnMarie Svara

  Två damer på vift – bara kul – aldrig trist.
  Jag tar med min systersjäl på en tur, dit där ”österlandet” ligger på lur. Vi njuter av shopping,
  bad och kultur. Träffar turkiska vänner – såna jag
  redan känner och sedan är jag säker på att vi återvänder.

 121. Kajsa Rasmusson Svara

  Jag skulle vilja ge resan i present till mina fantastiska föräldrar som nyss firat 40-årig förlovningsdag och senare i år firar 40-årig bröllopsdag. Vet att de aldrig varit i Istanbul och skulle uppskatta det oerhört. De älskar att resa och upptäcka världen tillsammams. Kanske en av hemligheterna till att vara ihop så länge!

 122. Carina Göransson Svara

  Min dotter det hade varit fantastiskt att kunds bjuda henne på en resa. Om det sen hade varit Istanbul . Som verkar så vara en underbar stad med mycket av allt. Gammalt och nytt. Vi skulle njuta av kultur och mat i denna stad.

 123. Monica Svara

  Hej!
  Jag skulle ta med mig min bästa vännina. Nästa år firar vi att vi känt varandra i 40år. Ingen av oss har tidigare varit i Istanbul så det skulle vara en höjdare att få komma dit.

 124. Madelene Bäckström Svara

  Jag skulle vilja ta med min sambo som fyller 50år i vår.

 125. Börje Axelsson Svara

  Jag tar med min fru som kommer från Thailand.

  Hon kommer från fattiga förhållanden och hade aldrig varit utanför Thailand innan vi träffades. Nu har hon sett de nordiska länderna och hon blir så lycklig av att upptäcka en värld som för henne är ny. Turkiet skulle vara en fantastisk upplevelse som jag vill dela med henne.

 126. Anne-Catrin Sundström Svara

  Jag skulle tagit med min nyblivna sambo på denna resa. En resa att bara njuta, uppleva och ta tillvara på livet. Istanbul är en stad som alltid har lockat med allt vad den har att erbjuda och framförallt marknader och maten. Min sambo är sjukpensionär och jag är sjukskriven. Vi har haft ett tufft år så det hade varit skönt att komma bort från vardagen några dagar och ladda upp batterierna.

 127. goodarz Svara

  Jag skulle ta med mig min fru

 128. Eva Svara

  Min make tar jag med på färden
  till ett möte mellan gamla och nya världen

 129. Anna Svara

  Jag skulle vilja ta med min bästa vän. Hon har det jobbigt just nu med sin kille. De har en son ihop och det verkar som det kommer ta slut mellan dom! Hon behöver lite uppskattning o lite tid för sig själv! Lite shopping o turkiskt bad hade varit perfekt!

 130. Rosie Svara

  Vill ta med min sambo då vi ej kommer ha råd med semester då jag just nu är arbetslös och han studerar men det stora skälet e att han förtjänar det som står ut med en adhd freak som mig.

 131. Martina Svara

  Jag skulle vilja ta med min underbara pojkvän på en första resa tillsammans!

 132. Carin spjuth Svara

  Jag har ALDRIG varit i Turkiet, och inte min man heller så därför tar jag med honom.

 133. Lena Svara

  Orienten har för mig ett sagoskimmer över sig och jag har i ca 30 års tid velat åka dig. Arkitektur, människor, dofter, ljud – jag älskar städer!! Framförallt de som är så fjärran och lockande.
  Tar med mig min man, för han känner likadant som jag.

 134. Lisa Svara

  Bröllop av guld inom kort.
  Vad kan passa bättre än att då resa bort?
  Vardagar, slit och släp för det mesta,
  nu ska vi äntligen festa.
  Bröllopet i repris
  blir på vår kärlek bästa bevis.

 135. Elisabeth Bergvall Svara

  Hej!
  Vill bjuda min kompis Barbro med på resan. Vi har alltid haft så kul när vi rest. Ingen av oss har varit i Istanbul förut.

 136. Josefine rosendahl Svara

  Min syster fyller 18 i början av nästa år, hon har aldrig flugit.
  Jag är gravid och ser att detta är sista chansen på länge att få göra något bara hon och jag!
  Min syster önska sig en spa-dag, vad hade varit bättre än att få ta henne till ett Hamam!

 137. Leyla Svara

  Jag skulle självklart ta med min man. Vi har pratat om att åka dit och det här kom lägligt

 138. Madelene Svara

  Mitt vackra mellanbarn, 10-åriga Nova, vill jag ta med mig till Istanbul. I en syskonskara på tre är det så otroligt viktigt att få lite egentid med sin mamma.

 139. Maria Johansson Svara

  Jag skulle ta med min 12 åriga dotter som bara älskar att shoppa och vi skulle ha det mysigt och äta gott.

 140. Anki Hasselgren Svara

  Tänk att få lite semester(tid) med sin man ,det har vi aldrig haft så det vore helt underbart om man vann.
  Att det sen är varmt är inte dumt, när man får va med sin älskade man i Istanbul 🙂
  Hoppas på att vinsten hamnar här
  som jag då kan dela med den jag håller så kär !

 141. Annika Modin Svara

  Skulle ta med mig min sambo. Vi har inte varit där någon av oss så det skulle vara en underbar upplevelse för oss båda. Hoppas på tur. ⭐

 142. Bengt Ahlqvist Svara

  Jag var i Istanbul för första gången i augusti, men missade viktiga sevärdheter och var på väg att bli lurad att ta med mig mattor till Sverige. Hade jag haft min vän Ali med mig hade alla problem kunnat undvikas.

 143. Bengt Andersson Svara

  Hej !
  Min fru och några bekanta var i Turkiet hösten 2014
  Min fru blev väldigt förtjust i Turkiet och har vid flera tillfällen uttryckt önskan att få komma tillbaka och allra helst då till Istanbul. En stad med mycket puls och kultur som är mer än sevärt. Så det skulle vara en stor glädje för min fru och naturligtvis för mig också att få komma till Istanbul.
  Tack
  MVH
  Bengt Andersson med fru Mary

 144. Martina Olsson Svara

  Hej! Jag skulle ta med en god vän på resan kanske skulle jag försöka få med en vän som jag inte hört av på länge hon är halvturk om man får säga så.. och är en otroligt rolig kompis. Det skulle vara så kul att få bjuda med henne på resan. Gratis guide ha ha. Hon kan ju turkiska terrskecke rederem.

 145. Anna-Britta Hansson Svara

  Tar med min nyfunne vän på en fantastisk upplevelse.VI BEHÖVER BÅDA EN NYKICK.!

 146. sena Svara

  Jag skulle ta med mig min underbara dotter . För att det är hennes drömresan.

 147. Irene Svara

  Oj vad vi frös! Var i Istanbul i mars för 3 år sedan med min make och hade packat alldeles fel kläder. Där var mycket kallare än vi trott! Besökte en hel del sevärdheter men kylan gjorde att vi inte riktigt kunde njuta av allt det intressanta och vackra som staden har att erbjuda. Nu vet vi bättre. Ge oss en ny chans, tack!

 148. Svea Enarsson Svara

  Den 17 maj har jag varit gift med min tålige man i 40 år
  han har väntat och väntat i affärer när jag köpt alla Julklappar så han väntar säkert tåligt medan jag shoppar i basarerna sen ska vi äta en romantisk middag

 149. Margareta Lindkvist Svara

  Jag skulle ta med mig min sambo för att överraska min faster som bor i Istanbul och gratulera henne på hennes 82-årsdag i början av maj.

 150. Jennifer Neij Svara

  Hej,
  Jag skulle vilja ta med min mamma på denna resa för att visa hir uppskattad och underbar hon är.

 151. Eva Berglind Svara

  Jag skulle ta med min dotter till denna underbara stad som avkoppling. Ha en underbar resa bara hon och jag och komma bort från all vardags stress.

 152. Birgitta Björklund Svara

  från första gången på 80talet älskar vi turkiet,men har aldrig varit iIstanbul.vill så gärna överaska min man 50 år sen vi träffades o han fyller 70år 2015.skulle älska basarerna o maten o folklivet. Biggan

 153. Karin Svara

  Jag tar med min sambo. Vi vill uppleva kultur och en stad vi aldrig besökt.

 154. pinar Svara

  Jag skulle ta med mig min moster, som kom från den turkiska landsbygden till Sverige när hon var 16 år. Hon uttrycker ofta sin ledsamhet över att hon inte haft möjlighet att se Istanbul fast hon själv kommer från Turkiet. Hennes föräldrar hade inte de ekonomiska förutsättningarna.

  Idag är det ett faktum att miljoner utländska turister besöker Istanbul och njuter av allt staden har att erbjuda. Det är tyvärr många miljoner som lever i Turkiet idag som aldrig kommer få uppleva staden.

  Jag skulle, om jag fick chansen, ta med min kära moster för att uppleva det magiska i Istanbul, allt från hagia sofia moskén till de vänliga människorna.

  Hon skulle vara turist i sitt hemland, och jag tror hon skulle älska det..

 155. Karin-Sofi Edelsvärd Svara

  Jag vill åka till I Konstantinopel i sällskap med min so, Han har goda kunskaper om byggnadsverk och är resvan. Min önskan är att se den blå mosken.

 156. Camilla Skoglund Svara

  Jag skulle givetvis ta med mig maken min. Efter att ha kämpat oss igenom ett år av svår sorg behöver vi ladda våra batterier. Vad vore bättre än en resa på tu man hand?

 157. Lena i Wales Svara

  Jag skulle vilja resa med min man som fyller jämt i mars. Detta vore verkligen en överraskning för honom!

 158. Agneta Svara

  Tänk att få till Orienten få fara, det skulle med min man vara
  I denna världsmetropol vi skulle vilja vara, för här finns ju allt att se
  Och vem vill inte de 😉
  Nog förstår vi att RESIAS framgång inte är något under
  – bara en följd av nöjda kunder

 159. Tord Hansson Svara

  Tänk va underbart o få åka till Istanbul med lilla frun, Ulla. Nåt vi pratat om länge men som inte blivit av. Kanske nu?

 160. Åsa H Svara

  Nyfikna har gubben och jag alltid varit,
  men till Turkiet har vi aldrig farit !
  En jättefin chans,
  att åka tillsammans !

 161. Terhi Sundblad Svara

  Med gubben min såklart vill jag resa
  då kan vi pausa och sluta stressa.
  Jobbet får vänta i några dar medans vi runt i Istanbul far…..

 162. Bertil Vedenbrant Svara

  Ett annorlunda land med blandning av öst och väst. Hit vill jag ta min sambo Anna-Stina och tillsammans med henne uppleva ett nytt semestermål.

 163. Bertil Vedenbrant Svara

  Ett annorlunda land med en för en nordbo exotisk blandning av öst och väst. Hit vill jag ta min sambo Anna-Stina och uppleva ett nytt spännande resmål!

 164. Jennie Eliasson Svara

  Skulle gärna vilja ta med min underbara man. Han har ställt upp för mig hela detta året då jag i februari fick bröst cancer, jag är helt sjukskriven och han har inte fått en hel lön på hela året för han har tagit hand om våra två barn och hund. Han är helt fantastisk denna man. Hade varit kul om vi vunnit denna resa för att komma iväg tillsammans efter detta år.

 165. Maud Svara

  Skulle ta med min sambo som är kulturintresserad. När han skulle göra sitt livs resa till Istanbul blev han sjuk och tillbringade tiden i Istanbul i hotellsängen. Nu skulle vi i så fall göra ett nytt försök.

 166. Felix Svara

  Jag skulle vilja göra en helt fantastisk grej med en väldigt speciell tjej, och jag tror att Istanbul skulle vara en bra plats för lite gulligull, så vi ser fram emot att landa på turkisk mark och äta mat som är väldigt stark

 167. Anita Mastling Svara

  2015 firar vi guldbröllop, dvs 50 år som gifta. Vi älskar att resa men som pensionärer har vi inte så mycket pengar till det. Jag är mycket nyfiken på Istanbul, för jag har haft många SFI-elever från Turkiet. Istanbul lär vara en smältdegel för öst och väst och redan våra vikingar var där. Skulle vara oerhört spännande att uppleva Istanbul.

 168. Iren Sandin Svara

  Jag tar gärna med mig min dotter som är landskapsarkitekt och liksom jag är intresserad av arkitektur och kultur, Istanbul måste vara ett lämplig plats för detta.

 169. Karin Svara

  Jag skulle vilja åka med mitt barnbarn. Han är intresserad av det mesta historia, mat, träffa nya människor. Att med honom se de intressanta byggnaderna och basarerna vore trevligt

 170. Annica Svara

  Då kultur och äventyr på semestern får råda, väljer jag Istanbul med min mor som ger oss båda!

 171. Maj-Lis Åhman Svara

  Det bästa som finns är att få göra en annan människa glad. Så jag skulle vilja ta med min väninna till denna omtalade stad. Att få bjuda henne på de´….skulle få henne att le….och mig me´ 🙂

 172. Gösta Andreasson Svara

  Utan tvekan skulle jag ta med min fru Irene som under året har haft två stroke och skulle behöva den uppmuntran som en sådan resa skulle innebära – innan det är försent. Dessutom är Istanbul ett gammalt önskeresmål.

 173. Ulrika L Svara

  Är en fantastisk stad med mycket att se,
  En sådan resa jag min underbara sambo vill ge.
  Ett häktiskt och stressigt liv vi har med barn och alla måsten,
  Behöver ibland fila bort den på livet ytliga rosten.
  Få ny näring och energi,
  Och chans att i själen helare bli.

 174. Kerstin Fahlgren Svara

  Jag har länge önskat att få resa till Istanbul och jag skulle åka dit med min man.

 175. Ulrika Önnhammar Svara

  Skulle vilja ta med min vän Marie,för att hon stöttar mig i alla svåra stunder,det är hon verkligen värd,när vi kan lämna vardagen får vi faktiskt det väldigt roligt fast livet är tufft,en resa betyder mycket,man kan nästan jämföra en resa med kärlek…Den bästa lek som finns!

 176. Erland Eriksson Svara

  Ett sund,två världsdelar tre religioner.
  Bysans,Konstantinopel,Istanbul
  Detta koncentrerade resmål vill jag visa min bästa vän Karin!

 177. Peter Svara

  Att få ta med min kära sambo på en romantisk tripp till Istanbul vore fantastiskt, vi skulle fira att vi har varit förlovade i fem år

 178. marielouise niklasson Svara

  Ensamstående trebarnsmor från Malmö,
  som känner sig sliten och halvdö,
  Hurraropen skulle över Skåne ljuda,
  Om Resia ville sladdisdottern bjuda
  Med mamma till en Antolisk halvö!!!

 179. Gunnel Svara

  Tänk att få känna historiens vingslag. Jag skulle vilja uppleva Istanbul tillsammans med mitt äldsta barnbarn. Han är tio år och vill inte bara bada och ligga på en strand. Vi har aldrig rest utomlands tillsammans, men efter denna resa skulle vi ha mycket att prata om, bland annat minnen från Sagornas land.

 180. Sofia Jonsson Svara

  Jag vill ta med min mamma, hon förtjänar att få tillbaka allt som finns <3

 181. Annette Efraimsson-Rönnblom Svara

  Jag skulle ta med mig min fantastiskt starka svägerska.
  Efter att ha genomgått 2 olika canceroperationer med följande cellgifter och strålning, är hon en riktig fighter som skulle behöva en resa för att ladda batterierna.
  Till råga på allt så har hon nyligen fått veta att hon har en kronisk cancer, vilket betyder att hon aldrig blir frisk. Detta gör att man är extra angelägen om att tillbringa så mycket tid man har tillsammans, så länge vi har varann. Hoppas att vi kan vinna denna resa, det hade varit helt magiskt att få dela det med henne. Annette

 182. Helena Svara

  Jag skulle vilja få dela denna resa med min son,
  som är världens underbaraste och goaste person.
  Istanbul är staden vi skulle vilja få upptäcka,
  för att våra historiekunskaper tillsammans få uppväcka.

 183. Vanja Svara

  Jag skulle bjuda med min älskade sambo!
  Han har bjudit mig till Venedig tidigare, jag har inte haft råd att bjuda tillbaka än. Det vore en fantastisk (lite sen) julklapp till honom! 🙂

 184. Erik Svara

  Jag skulle bjuda med min syster och åka!
  Vi trivs så bra ihop så det vore jätte kul att få göra något vi syskon emellan!

 185. Ann Svara

  Jag är inte så bra på att rimma,
  hoppas att jag ändå denna resa kan vinna.
  För att min nya underbara kärlek fira,
  upptäcka Blå Moskén, Topkapipalatset och Hagia Sofia.
  Om vi ska bo i Beyoglu eller Sultanahmet är inte lätt
  men där kan säkert Resia guida oss rätt.

 186. Rita johansdon Svara

  Jag skulle hemskt gärna ta med min sambo och bevisa honom fel ….han tror att alla sådana tävlingar är en bluff !!

 187. Helena Söderström Svara

  Vintern är fantastiskt vacker, men kall. Och det får mig att längta till solen. Vill visa världen för min son, och vill givetvis att hans pappa följer med.

 188. Marie Olsson Svara

  Önskar bjuda min syster på en resa, hon behöver, vila upplevelse, shopping och god mat.

 189. Berit Persson Svara

  Hej! Det skulle vara jättetrevligt att vinna en resa till Istanbul. Som ressällkap vill jag gärna ha mln man Rune.

 190. Helena Ander Svara

  Önskar ta med en väninna som alltid tömmer sin plånbok för alla andra. Skulle vilja skänka henne en minnesvärd resa. Hon är godheten själv. Hon behöver lite lyx i tillvaron- Tack för möjligheten att vinna. Helena

 191. Linnéa Berg Gribi Svara

  Jag vill ta med min man till Turkiet.
  Han är fantastisk på alla sätt och vis.
  Han förtjänar något gott efter detta trassliga år vi haft.
  En resa vore underbart. Bara få spendera tid på oss två och inte behöva tänka på något annat.

 192. Christel Svara

  För mig är Turkiet två gånger/år inte en gång för mycket.

  Jag väljer klart min man, hoppas han står pall för Turkiet trycket.

  Alanya i höst och våren i Istanbul vore toppen.
  Att vinna en resa då snurrar det till i knoppen.

 193. Tobbe Svara

  Jag skulle med nöje överraska min sambo som fyller femtio i vår. Hon har två drömresemål: Istanbul och Marrakesh så denna passar perfekt 😉 Hon har under alla år alltid överraskat med utflykter, lagat favoriträtter och favorittårtor till allas födelsedagar. Nu är det min tur hoppas jag.

 194. Maria Svara

  För 3 år sedan for vi äntligen i väg till Istanbul som vi drömt om länge.Min sambo blev svårt sjuk så vi fick ha kontakt med svenska ambasaden, han kunde inte ens gå utanför hotellrummet.För 2 år sedan fick han en hjärtinfark (48 år) som slutade lyckligt men det har varit en lång väg tillbaks och han är fortfarande inte helt återställd. Så nu skulle jag vilja visa honom vackra underbara Istanbul:)

 195. Karin Westman Svara

  Jag skulle vilja vinna denna resa och bjuda min vännina på en resa.
  När hon blev pensionär så blev hennes man sjuk,så nu sköter hon
  han varje dag.Man önskar en bättre tid som pensionär.

 196. Birgitta Svara

  Turkish Airlines du och jag, tar oss till Istanbul över en dag. Här finns allt att se bara du hänger med.

 197. Anja Emilsson Svara

  Jag skulle ta med min man. Han har alltid varit väldigt emot att åka till Turkiet. Det skulle vara kul att höra honom erkänna att han haft fel.

 198. Catarina Williamsson Svara

  Det finns så mycket att utforska och uppleva i Turkiet, något som min man inte tror. Jag vill gärna åka dit (och har velat det länge) och kan jag nu få med honom så tror jag att han snabbt skulle ändra sig.

 199. Mia Svara

  Till Istanbul vill jag fara
  med min syster rara!
  Då kan vi bada hamam
  och bli som en ny dam,
  vila från stress
  och kanske köpa en ny dress.
  Sedan kan vi upptäcka gamla gränder.
  Hur har de det med stränder?
  En ny stad att se
  Det vore en present dé!

 200. Marie Svara

  Jag vill ta med min sambo. Vi delar vardag, vi delar fest, vi delar reseupplevelser. Att tillsammans få upptäcka och utforska nya platser och att återvända till älskade resmål är fantastiskt!

 201. Klaus HIMMELREICH Svara

  Till min älskade fru HIMMELREICH till Istanbuls vackra sagostad med oändligt himlarike.

 202. Camilla Sandmark Svara

  Jag vill ta med mig min älskade mormor på resan! Hon var den första som jag som 14-åring reste utomlands med och vi har varit på många fantastiska resor sedan dess. Nu är mormor så pass gammal att det här skulle nog bli den sista längre resan som hon skulle göra och jag vet att hon grämer sig för att vi inte besökte Istanbul någon av de gånger vi reste till Turkiet. Jag vet att det är mycket som hon ville se där, så jag hoppas att jag får bjuda henne på en oförglömlig resa som tack för de gånger hon har tagit med mig och varit mitt roliga och fantastiska och kunniga ressällskap genom åren.

 203. anna r Svara

  Utan tvekan skulle jag ta med min reslystna dotter Johanna till Istanbul. En stad som ingen av oss ännu ej fått uppleva. En dröm som nu kan bli verklighet. Att vi tillsammans får upptäcka en ny plats, en ny stad som jag tror har så mycket mystik, så mycket vackerhet, dofter och fantastiska människor. Längtar 🙂

 204. Inger Yalcin Svara

  Skulle vilja resa dit med min systerdotter. Har lovat att ta med henne dit och shoppa någon gång, så det vore fantastiskt att kunna bjuda henne på denna resa i vår!

 205. Gunilla Jonasson Svara

  Naturligtvis vill jag ha med mig min man – vad är mysigare att efter en avslutad resa ha en nära person att analysera och gå tillbaks samt diskutera de upplevelser och minnen man haft tillsammans. Nu äntligen har vi möjligheter att resa eftersom vi är pensionärer båda. Turkiet känns dessutom mycket spännande och outforskat för oss.

 206. Linda Svara

  Jag skulle ta med mig min 7 åriga dotter som hade älskat att få flyga och att få komma till denna magiska stad.

 207. Mats Styfberg Svara

  Till Istanbul vill jag ta med min bästa vän Sofia,
  så hon kan få se något annat än Thailand.
  Att få se Turkiets vyer, borde hon se via
  buss el en ballongflygning.
  Turkiet är ju ett vackert land, och att få känna
  värmen i barfotaland.

 208. Inger Renman Svara

  Jag vill ta med min underbara 18-åriga sondotter så vi får lite ”farmortid” tillsammans och så att jag får visa henne denna underbara stad, Istanbul.

 209. Eva Holmqvist Svara

  Där 2 världsdelar mötes vill vi vara,
  till en kosmopol gärna fara !
  Där kan syrran och jag spendera lite tid,
  medan karlarna är hemmavid !

 210. Malin Svara

  Jag skulle vilja bjuda med min fantastiska man på några dagars mystik och romantik, få en försenad bröllopsresa där vi kan njuta av tid med varandra istället för vardagens bestyr.

 211. Hiyam Shiblawi Svara

  Hej! Jag vill ta med min man på resan för att han är i behov av det pga psykiska skäl och att resa skulle vara någonting positivt för hans hälsa enligt hans psykolog och läkare. Hannär pansonär och vi har ingen inkomst vi får bidrag från socialen så med andra ord har vi inte råd med att resa och min man är inte ute så ofta och träffar folk eller liknande så det e därför jag vill gärna vinna för att ändra på hans nuvarande situation

 212. ARAZ AHMAD Svara

  JAG VILLE BJUDA MINA BARN TILL RESAN,FÖR LÄNGE SEN KUNDE INTE RESA MED MINA BARN,DET BLIR BRA FÖR OSS RESAN FÖR VÅRA HÄLSA.

 213. ARAZ AHMAD Svara

  DET BLIR BRA FÖR VÅRA HÄLSA OM VI RESAR MED BARN.

 214. Inger Eskilsborn Svara

  Mycket trevligt att få komma till Istanbul och uppleva
  denna stora stad.Naturligtvis tar jag med mig min man.

 215. Stefan Andersson Svara

  Skulle vilja uppleva Istanbul i friskt tillstånd.När vi var där i maj 2014 fick min fru feber, så det blev inte som vi tänkt oss.

 216. Anki Ring Svara

  Till denna mytomspunna stad där öst möter väst vill jag gärna ta med min kära man.

 217. Björn Svara

  Nu vid 50 bast
  Vill jag fara i en hast
  Till staden ”Tusen och en natt”
  Med Mari (men utan katt)

 218. Inga Bodelsson Svensson Svara

  Jag vill gärna ta med min man som tidigare varit full upptagen med sitt jobb som lantbrukare men som nu blivit pensionär. Istanbul är en spännande och exotisk stad som vi gärna vill komma till.

 219. Inga Bodelsson Svensson Svara

  Min man som tidigare varit lantbrukare har nu blibit pensionär. Vi skulle gärna vilja besöka Istanbul som är en spännande och excotisk stad.

 220. Marika Andersson Svara

  Min väninna och jag älskar kulturer, musik och dans. I Istanbul kan vi få smak på detta. Ofta säger hon att hon skulle vilja resa med mig men hon har blivit ensam och arbetar bara på timmar. Pengarna räcker inte till en resa. Nyligen dog hennes älskade hund som hon haft sedan den var valp. Hon behöver tröst och uppmuntran och jag vet att Istanbul med sina hamam skulle vara som en läkedom för själen.

 221. Jessica Svara

  Jag hade velat bjuda med min pappa till Istanbul för han är den enda i familjen som inte har kunnat åka med till Turkiet när vi har varit där och semestrat.

 222. Göran Svara

  Jag vill åka till Istanbul med min dotter i vår. Besöka en fantastisk stad med en mängd olika sevärdheter och kultur med en blandning av Europa och Asien.

 223. margareta lillqvist Svara

  för 25 år sedan förlovade vi oss på en Turkisk restaurang i Sverige, vi har även varit på bröllopsresa till Turkiet. I år glömde vi bort vår 25 åriga förlovningsdag på luciadagen. Vore trevligt att till våren nu få åka till Istanbul istället. Få överraska min man med en resa med mycket glädje i.

 224. Alicia Svensson Svara

  Min man – Peter. Juni 2015 blir det ett år sedan vi gifte oss. Vi har inte varit på någon romaniskt resa efter bröllopet så det hade varit fantastiskt att vinna denna resa som våran honeymoon resa 

 225. Frida Carlsson Svara

  Jag skulle helt klart ta med min sambo Leo! Snart har vi varit tillsammans i fem år, och vad vore en bättre present än en resa till Istanbul? Ingen av oss har varit där, så vi skulle strosa genom hela staden, äta god mat, shoppa, spana på sevärdheter.. och ja, ha det underbart i vad jag hört ska vara en helt fantastisk stad!

 226. Daniel Svara

  2015 är ett superår i vår familj. Vi kommer att fira jubileum så det står härliga till. Mamma fyller 50, pappa 55, jag 20 och brorsan 25. Tänk om vi då kunde få åka bort, ja ända till Asiens berömda port. Uppleva mötet mellan öst och väst, våra föräldrar unnar jag detta mest. De firar nämligen också 30 år som par, så det är klart att de gärna till Istanbul drar. Brorsan och jag lägger gärna till ett par extra flygbiljetter, för det är klart att vi värdesätter, att tillsammans med våra älskade päron få uppleva denna stund, vi tycker också att vår motivering vilar på en skälig grund!

 227. marianne karlsson Svara

  Grand Bazar är som djungelns mystik
  – spännande njutningsfylld
  – helt unik
  Istanbul är resmålet med mening,
  bad, kultur i skön förening,
  shopping, mat som kan fresta
  och allt passar ju de flesta
  jag ska nu min tävlings-tur testa?

 228. Ali Khuder Svara

  Att få resa till Istanbul hade få varit en väldigt fin livsupplevelse. Tänk dig att få njuta utav det fina och varma vädret ute vid stranden, eller få smaka på deras goda varmrätter två på kvällen. Att få uppleva alla fina sevärdheter och fördjupa sig om deras historia. Detta hade varit ett minne för livet och jag hade tagit chansen & utnyttjat fullt ut. Jag har fått höra väldigt positiv feedback om Turkiet och detta känns som det rätta att göra. Istanbul har såna fantastiska människor, sevärdheter och smaker. Att få uppleva detta hade bara varit perfekt. Väldigt bra resebolag och fint med tävlingar som sånt! Fortsätt så! 🙂

  Mvh Ali Khuder

 229. Librarybeth Svara

  Jag packar ned löparskorna och tar med mig Mannen. Vi vill någon gång springa det marathon som finns i Istanbul då man springer man både i Europa och Asien. En resa dit nu skulle bli en väldigt bra rekogniseringstur!

 230. Anette Dahlberg Svara

  Tänk att med Resia få fara
  till Istanbul och bara vara
  tillsammans med min dotter som snart är klar syrra
  och se Istanbuls pärlor,känna dofter kanske myrra.
  Nu längtar hon lite hem
  och fyller strax tjugofem
  Då skulle jag vilja vara som en liten fe
  och detta henne ge.

 231. Carina Åman Svara

  Som nybliven pensionär skulle en resa till Istanbul bli just den upplevelse jag skulle vilja dela med min man. OAUUUU…

 232. Arja Seeberg Svara

  Jag skulle vilja resa dit med min man för att fira vår
  50-årig bröllopsdag ! För många år sedan var vi i Side på Sydkusten och har många härliga minnen

 233. margareta s Svara

  Till magiska Istanbul jag syrran vill ta, där skulle hon och jag tillsammans trivas bra.
  En kosmopolitisk stad, med vansinniga drag.
  En stad vars kulturella skatt aldrig tar slut, där kan vår vetgirighet äntligen få blomma ut!

 234. Sylvia Svara

  Oj en resa vore kul att få
  och till Istanbul den kommer att gå
  ta med min man är ju smart
  när han gillar historiska byggnader så klart.

 235. Ruth Svara

  Att kunna vinna en resa med min man som både fyller jämt och vi har tillbringat 40 år tillsammans 2015 vore inte fel. kunna bjuda honom till Istanbul med all den kulturen som finns där vore underbart och få uppleva tillsammans

 236. Annsofie Svara

  Jag skulle vilja uppleva den Blå Mosken tillsammans med min man. Jag vill också uppleva något som mina elever lever i och kunna dela det med dem…

 237. Helene Svara

  En trängtande kvinna från Lund
  Vill mannen få med en stund
  till Istanbul sköna
  och honom belöna
  med njutning varenda sekund!

 238. Annika Magnusson Svara

  2015 fyller jag 60 år och skulle vilja ta med mon dotter till Istanbul, i maj för att fira detta. Vore kul att få dela den färgstarka upplevelsen med henne.

 239. Mikael Rehn Svara

  Att genom åren ha läst om Hagia Sofia, Topkapi, Blå Moskén och spännande mat i allehanda intressanta bloggar och resemagasin så är det verkligen på tiden att med egna ögon se det som så många andra tagit del av. En spännande resa till Istanbul med allt vad det innebär, lockar otroligt mycket. Med sambon vid min sida vill vi vandra fram längs historiens trånga gränder och smyga in på gemytliga basarer vilket vore sannerligen kulturellt såväl som minnesvärt.

 240. Kristin Svara

  Skulle gärna åka dit med min mamma som älskar att resa och som alltid är nyfiken och fascinerad av nya länder och städer. Vore kul att överraska henne med en försenad julklapp!

 241. Birgitta Svara

  Nästa år (2015) var det trettio! år sedan jag och min man möttes. Vi är fortfarande ett par som gillar att upptäcka nya platser genom resor och nyfikenhet. Istanbul vore så himla kul och intressant att se där både öst och väst mötas. Pricken över i är även den kulinariska delen med god mat och dryck. Vad mer kan man önska?!

 242. Josefin Z Svara

  Hej! Jag och min sambo köpte ett litet hus i somras och renoverar för fullt. Vi vet båda att vi kommer att viga de närmaste 5 åren åt att renovera och varje dag, helg, semester har vi snickrat, spacklat, kaklat osv. Det hade varit så himla gött att lämna alla dessa måsten och bara dra till Istanbul, gå runt i solen, bada och få välbehövlig energi för att sen fortsätta skapa vårt drömhem.

 243. Anette Eriksson Svara

  Turkish Airlines bekväma flygningar går hand i hand
  med hur jag och maken vill resa till ett annat land
  Istanbul är en riktig pärla, ja en skatt
  och längtan dit har nästan gjort mannen besatt
  Han älskar arkitekturen och Turkiska delikatesser
  då är ju Istanbul den bästa av världens adresser

 244. Susanne Waldehag Svara

  Att få ta med mig min särbo som fyller 60 i april vore en enorm överraskning att få ge bort.

 245. Margareta S Svara

  Har ända sedan jag var liten,
  drömt om att få möta mystiken,
  i Istanbul, Medelhavets pärla,
  där maken och jag skulle flanera så gärna.
  Maten, dofterna, folket utgör inviten,
  kryddas med Grand Bazaar ökar aptiten.
  Turkietresor ger mersmak – man blir lätt biten!

 246. IngaLill Nyman Svara

  Istanbul, denna magiska metropol är mitt ständiga drömresmål. Att i samma stad kunna uppleva två världsdelar är ganska unikt och Istanbul är också på sevärdheter rikt. Överraska maken vill jag nu inför vår stundande GULD-bröllopsdag!

 247. Paola Svara

  En fantastisk 18-årspresent till sonen! Det vore fantastiskt kul att få göra något bara han och jag, och eftersom han uppskattar god mat och annorlunda kulturer lika mycket som jag, vore Istanbul det perfekta resmålet.

 248. Mauritz Nyberg Svara

  Kosmopoliters och agenters stad
  outgrundlig som en charad
  sublima kaféer, orientaliska gränder
  bazarer som mig och sambons köplust tänder
  lyxpalats för nöjes skull
  vår drömstad heter Istanbul!

 249. Ingemar Foss Svara

  Tre magiska namn räcker för att mig och min sambo förföra: Miklagård, Konstantinopel och Istanbul vill vi höra!

 250. Annica Wigert Svara

  Till min fästman vill jag köpa en fez,
  sen gå upp i en minaret och skrika mig hes.
  Ropa ut över hela stan att jag är din tjej!
  Sen frågar jag: – ”Vill du gifta dig med mig?”

 251. Margaretha Svara

  Jag skulle vilja bjuda min son, som fyller 25 år.Han har haft det lite tufft och skulle behöva en energikick.
  Skulle vara roligt att passa på att resa med honom nu när han själv vill åka med sin mamma.Spännande att få uppleva ny stad,kultur,massa nya intryck och matupplevelser.

 252. Ann-Louise Svara

  Dottern – som jobbar, jobbar och aldrig har tid att ta ledigt. Henne vill jag ”lura” med mig från kalla Norrland ner till varma Istanbul. Tillsammans ska vi njuta av kultur, mat och nöjen!

 253. Lena Svara

  Vi firar Pärlbröllop nu den 5 januari och tiden har bara gått och gått. Under dessa 30 år har vi fått 3 barn med respektive och en liten Prinsessa nu 8 månader!!! Vi har pratat tidigt att vi skulle resa någonstans men glömt av att beställa. Så att vinna här en resa till denna underbara stad skulle bli en riktigt fin överraskning åt min historieintresserade man och mig

 254. Sukanda Fink Svara

  Jag skulle vilja resa till Istanbul med min kille eftersom våra bröllop blev uppkjuten pga min mormor blev svårt sjuk i koloncancer. Vi skulle behöva en resa tillsammans för att orka med år 2015 och det skulle vara jättekul att vinna nångång.

 255. Charlotte Borneklint Svara

  Jag vill ta med mig min man på en resa, bara han och jag! Vi skulle sannerligen behöva en paus från jobbet här på gården, det är tufft att vara bonde idag och vi jobbar och sliter för jämnan. De lediga dagarna är lätträknade om de ens finns.

  Så en tur där vi kan rå om varandra och få tillbaka lite romantik i tillvaron (efter att ha varit gifta i 20 år nu) hade varit helt fantastiskt 😀

 256. Jussi Svara

  Om man som jag tillfrisknat från en livshotande sjukdom så inser man att livet hänger på en väldigt skör tråd. Man inser också att undrens tid ingalunda är förbi. Jag vill belöna mig själv och min sambo, som stöttat mig i vått och torrt under min långa sjukdomstid med en gemensam resa till ett annat under, nämligen Istanbul. Första dagen på vårt nya, friska liv har börjat med hoppet om att få en nystart i storstaden i orienten och vi planerar att förlova oss där, vilket blir ett minne för livet, som vi kommer att bära med oss resten av våra liv.

 257. J.Eklund Svara

  Tänk att med Resia ochTurkish Air få fara, till Istanbul – den underbara, med min mamma som blir en kunnig guide på färden, hon som en gång fött mig till världen, hon och jag kan få en semester vi kommer att finnas, så länge vi på jorden finnas.

 258. Ann-Sofie Svara

  Jag skulle vilja ta med min underbara dotter som precis går igenom en jobbig separation. Hon älskar Turkiet och hon skulle må bra av miljöombyte och få tänka på annat

 259. Linda Harritz Svara

  ’Jag önskar mig ingenting, bara att få vara med er’ – samma svar varje jul.. Nu är det ett Nytt år

 260. Anja Svara

  Jag vill tillsammans med min man uppleva Turkiets dofter och magi.

 261. Aniika Svara

  Ogillar egentligen snyfthistorier, men när man själv är mitt uppe i en är det svårt att inte skriva om den. Min mamma fick på nyårsafton beskedet att hon har cancer. Hon behöver all pepp hon kan få, och en stund att glömma de tråkigheter som just nu upptar tankarna. Jag vill dela det magiska ögonblicket inne i Hagia Sofia med henne, det jag själv fick uppleva för några år sedan. Jag vill ge henne en stund av stilla ro och andakt över allt det vackra på vår jord – det skulle hon må bra av.

 262. Rosmarie Pokki Svara

  Givetvis min allra bästa vän Gullan som älskar Turkiet men har aldrig vart till Istanbul. Skulle va så kul att få visa henne denna vackra stad.

 263. Isac Svara

  Hej, Jag skulle vilja ta med min särbo till Istanbul. Vi är bägge fascinerade av det bysantiska riket, såväl som det ottomanska. Att även vikingar fick sätta sin prägel i miklagård är även det häftigt! Dessutom är turkish delight väldigt gott ;). Vi har mellanlandat några gånger på Atatürks flygplats och vad vi förmodade är att Öst möter Väst i Istanbul, därför skulle vi hemskt gärna vilja upptäcka mer!

 264. Eva Hultberg Svara

  Åh, att få uppleva Istanbul, där öst möter väst i en sagolik miljö vore alldeles underbart!
  Jag skulle vilja ta med min bror dit, han fyller jämt och har inte haft möjlighet att resa tidigare.
  Det skulle bli en oförglömlig resa, en riktig saga!

 265. Erland Ceder Svara

  Har sett den fantastiska staden Istanbul tidigare och skulle mer än gärna se den igen. Jag vill ta med min fru som inte alls fick någon semester året som gick pga allvarlig ohälsa. Vi vill njuta av allt som går att njuta av !

 266. Tina Svara

  Jag skulle vilja åka till Istanbul med min man, vi har inte haft möjlighet att åka på bröllopsresa. Så det här skulle vara chansen att få göra det och upptäcka en ny stad och land.

 267. Bosse thornberg Svara

  Jag hör till den senfärdiga skara,
  som till Konstantinopel aldrig hann fara,
  så nu vill det till, det säger jag bara,
  att jag där nu hinner få vara,
  innan Istanbul åter byter namn,
  man vet ju aldrig med sådan stor hamn,
  som lyser av magisk historisk charm,
  hur länge den fortsätter heta så,
  kär megastad många namn kan få,
  där den ligger vid gyllene horn,
  med Topkapipalatsets torn,
  där jag som ung såg Mercouri Melina,
  på film, där hon hängde i lina,
  uppochner för att knycka juvelen,
  för övrigt tycker jag för den delen,
  ett passande namn för Istanbul som hel en,
  blandning av smycken som utgör en stad,
  dit jag vill föra min hustru åstad,
  för jag tänkte att då blir hon glad.

 268. Gunilla Wallenberg Palmqvist Svara

  Älskar mångfald och sagovärldar och shopping, allt detta möts i Istanbul. Har aldrig varit där, men den finns på min tio i topp önskelista. Jag tar med mig min kära väninna som längtar efter att få resa, vi skulle få en fantastisk upplevelse tillsammans.

 269. pia Bergendorff Svara

  Skulle vara underbart att komma dit för mig och min man..Finns så mycket vacker och mycket kultur och vackra byggnader 😀

 270. J. Eklund Svara

  Tänk att med Resia och Turkish Airlines få fara, till Istanbul – den underbara, med min egen mamma som en kunnig guide på färden, hon som en gång fött mig till världen, hon och jag kan få en semester vi kommer att minnas, så länge vi på jorden finnas.

 271. Anki Svenland Svara

  Jag skulle överraska min arbetskamrat Martina och göra henne glad!
  Istanbul verkar ha mat, kultur och mycket shopping vilket är vad vi önskar oss igen spännande stad!

 272. Stefan Bodelind Svara

  Min underbara fästmö och blivande fru skulle jag ta med detta fantastiska ställe med både romantik och mystik. Att jag fyller år 6/1 skulle ju bara vara en kanon present. Mvh Stefan

 273. Åsa Forslöf Markusson Svara

  Jag skulle vilja överraska maken – med tusen och en natt, magiska minareter, lyxig hamam och billig basar!

 274. Linnea J Svara

  Jag vill åka dit med min sambo. Det skulle vara så roligt att få ge honom en riktigt fin resa då han alltid är så generös mot mig, så det skulle kännas otroligt bra att kunna ge tillbaka något så fint som en upplevelse i Istanbul.

 275. Maria Strandberg Svara

  Det skulle vara helt underbart att få fira min 50 årsdag där tillsammans med min man. Jag jobbade som reseledare i Turkiet en säsong och kom att bara älska landet !

 276. Rosita Larsson Svara

  Att få uppleva Istanbuls kultur vore verkligen en upplevelse. Se den maffiga moskén och få vandra runt med sin man och bara vara.

 277. elsa Svara

  Susanna!Vi har känt varandra sedan vi var fyra, tillsammans har vi varit varandras pelare och kamrater I alla lägen. I vår fyller hon 20 och jag kan inte tänka mig en mer storslagen överraskning än en resa till Istanbul!Vi drömmer båda om att uppleva kultur från världens alla horn- bra början på ett nytt decennium!

 278. Carina Andersson Svara

  Jag skulle ta med min man till Istanbul och fira vår 25 åriga bröllopsdag

 279. Ingrid Andersson Svara

  Istanbul-våra drömmars stad,
  om jag vann skulle jag bli så glad.
  Tillsammans med min man få se Top Kapi
  och äta en kebab med vitlök i.
  Grand Bazaar vill vi också se,
  sitta i myllret med en kopp te´.
  Båt på Bosporen, som genom staden rinner,
  jag håller tummarna, hoppas jag vinner.

 280. Jan Vastersson Svara

  Tillsammans med min fru vill jag gärna åka till Istanbul, vi har planerat detta i många år det har alltid kommit något emellan, nu vill vi dit !!

 281. Anders J Svara

  Döttrarna säger ofta att jag borde flyga och fara
  och för en gångs skull känner jag att jag borde ta dem på orden bara. Skulle vara häftigt att se deras
  förbluffade min, om resan till Istanbul blev frugans och min! 😉

 282. Lina Berggren Svara

  Det har gått närmare fem år sedan jag sist satt på en bänk utanför Atatürk Airport. Resenärer rusade förbi, taxichaufförerna ropade ut som i en sång…
  – ”Taxi burda! Buyrun!”
  Högtalarna kallade till boarding och jag skrev klart de sista raderna av min egna, själsliga resa i Turkiet. Det hade förändrat mig för gott,
  och en del av mig befinner sig, lyckligt lottad, kvar där.
  Det skulle vara en ära att få ta med min mamma tillbaka till det land där min resa tog fart 🙂

 283. Erika Kjellström Svara

  Jag vill ta med min fina fina mamma som ensamstående har tagit hand om mig och mina tre systrar. Jag vill ge henne en upplevelse innan de äldre dagarna dyker upp.

 284. Carina Thörn Svara

  Jag skulle bjuda med mig min mamma som fyller 80 år i augusti och jag själv blir 50 år i mars

 285. catrin lindqvist Svara

  En storstad om året är vårt nya mål, med biljetter till Istanbul 2015 kam bjuda på två underbara resmål! En extra chans till nya härliga upplevelser för min älskade make o mig själv!

 286. Susanne Borg Svara

  Att resa ihop med min partner sedan årtionden tillbaka, det skulle verkligen smaka.
  Vi vill se nya platser i världen, det är det som är poängen med färden.

 287. Marica Berglund Svara

  Min man och jag älskar att resa, uppleva och finnas till, aldrig varit i Istanbul, fått för oss att tiden står still

 288. Lena Svara

  Som särbo är stunderna korta och få.
  Tänk att få umgås bara vi två!
  Till Hagia Sofia och Grand Bazar kan vi gå Spännande maträtter att prova på.
  Riskerna för gräl är nog små,
  i denna historiska och kulturella vrå.
  Öst möter väst, svårt att förstå.
  Att överraska Christer är nog det bästa ändå.

 289. Lena Svara

  Som särbo är stunderna korta och få.
  Tänk att få umgås bara vi två.
  Till Hagia Sofia och Grand Bazar kan vi gå.
  Spännande maträtter att prova på.
  Riskerna för gräl är nog små
  i denna historiska och kulturella vrå.
  Öst möter väst, svårt att förstå.
  Att överraska Christer är det bästa ändå.

 290. Åsa Ullström Svara

  Jag vill ta med mig min färgstarka glada mamma till Istanbul, just för smakernas och kryddornas skull.

 291. Lisbet Svara

  Jag skulle vilja åka med min systerdotter till Istanbul. Hon har varken gott ställt eller erfarenhet av fjärran platser, så hon skulle verkligen uppskatta en resa till denna fascinerande stad med så mycket historia och sevärdheter.

 292. Jan-Olof Svara

  Jag vill åka till Istanbul för att få uppleva magin, kulturen och den fantastiska maten, med min allra bästa vän, min fru, som jag känt sen hon var 15 och fortfarande lär känna, snart i 40 år.

 293. maria ja. Svara

  Jag skulle gärna vilja besöka Istanbul med min man som fyller jämnt i vår. Vilken födelsedagspresent det skulle bli!

 294. Titti Svara

  Pappa och storebror på tågluff i Istanbul – mamma och lillasyster är betydligt modernare och tar flyget dit 23 år senare!

 295. serkan Svara

  Jag skulle vilja ta med min sambo. Hade planerat resa dit förra året som vi tyvärr fick avboka då min sambos mamma fick cancer och hela tillvaron slogs omkull.
  Nu skulle jag vilja ta henne dit igen och fria till henne då detta var min plan redan förra året. Ett plus i kanten är att hon fyller 30 år så då skulle det kunna bli dubbel bonus för oss.

 296. Kristin Svara

  Jag skulle ta med min mamma, inga tveksamheter om det trots att jag har både sambo och barn. Vi åkte charter till Turkiet för 7 år sedan (den första och enda gång vi varit där). Tyvärr blev vi sjuka andra dagen av matförgiftning, trots min mammas ”hålla sig frisk tips” att dricka någon cl. raki varje kväll… gick ju sådär om man ser tillbaka på det hela. Vi försökte ändå åka på lite utflykter och hålla skenet uppe men det gick sådär. Har en bild sparad där jag sitter på en bänk dubbelvikt och mamma är inne och ska boka Hamam-bad åt mig. Blev inget av det 🙂 men kan skratta åt den här galenpanna-resan idag. Vill så gärna bjuda med min mamma och ta igen ”vår Turkietresa” som vi såg fram emot så mycket. Vi bor dessutom så långt ifrån varandra (120 mil) så att få åka med henne skulle göra mig och henne gladast i Sverige och Turkiet 🙂

 297. Robin Svara

  Jag skulle så otroligt gärna briljera,
  och till underbara Instanbul eskortera,
  Vackra Christina Aquilera 🙂
  Men om inte det går, får det bli Demi Moore!

 298. Erik Gustavsson Svara

  Jag tar med mig hustrun därför att,
  hon är för mig en värdefull skatt.
  Jag frågade i Istanbul, ”vill du bli min maka”.
  Sedan dess har vi alltid längtat tillbaka.

 299. Peter Sjöström Svara

  Jag skulle ta med min son och efter en lång dags omtumlande upplevelser skulle vi sätta oss i parken mellan blå mosken och Hagia Sofia, äta en glass och vänta på det magiska ögonblicket i skymningen då kvällsbönen ropas ut och Istanbul verkligen blir den förtrollade plats det är.

 300. Christina Svara

  Vill ta med min kulturälskande sambo. Vore fint att uppleva all mystik, dofter och smaker tillsammans med honom.

 301. Lena Svara

  jag vill ta med min syster,jag har varit en gång i turkiet å blev kär i landet.det var min första resa utomlands och har fått mersmak

 302. Helena i Uppsala Svara

  Min gubbvän vill följa i Orhan Pamuks spår: att under en bussresa få träffa ängeln och därmed det nya livet.
  Myllrande basarer, dofter, romantik är delar av Istanbuls mystik.
  Storstad, fiskeläge, antik båge, här finns allt – med råge.

 303. Åsa L Svara

  Blå moskén, bazaren och hamam,
  och äta shish kebab av lamm,
  tänk om jag och gubben hade en sån enorm tur,
  att åka med Resia och Turkish airlines på hälsokur.
  Scrubba, smörja och peeling,
  ger oss en helt underbar turkisk feeling!

 304. Hanna Svara

  Jag skulle vilja ta med min älskade mamma till Istanbul. Jag vill ge något tillbaka till henne för att hon alltid ställer upp för mig och tror på mig. Vi har aldrig rest själva tillsammans. Det hade varit en fantastisk upplevelse att få åka till Istanbul med henne.

  Jag och min mamma har alltid velat åka till Istanbul. Vi vill strosa runt i staden och titta på den berömda arkitekturen. Vi vill även gå på de stora marknaderna de har där. På kvällarna skulle vi utforska olika matställen och testa på nya, spännande rätter medan vi tittar ut mot havet och den vackra solnedgången.

 305. Kirsten Svara

  åh såg detta och det hade varit en sån dröm att vinna!
  Jag hade velat ta med min syster på denna resan, vi drömmer alltid om att resa, men antingen är tiden fel eller så finns inte pengarna. Håller tummarna !

 306. Lena Edman Svara

  solklart val , jag skulle ta med min dotter som ännu inte flugit och har det som en stor önskan ! Hon har en lillebror på 1år och pratar ofta om att jag har för lite tid för henne! Hon är 8 år! En mamma och dotter resa på tumanhand!! Vi får egentid och hennes önskan om att flyga blir sann!!!

 307. Sofia Svara

  Jag skulle bjuda med min tango älskande mamma till denna historiskt intressanta stad som är rik på kultur och sevärdheter.

Kommentera

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.