Att göra i Bangkok: Gästbloggare Gustav Andersson

The illuminated temple of Wat Arun on the Chao Phraya river at sunset in Bangkok, Thailand

Det finns massor av spännande saker att göra i Bangkok! De brukar vara delade läger om staden, men vi på Resfeber är helt övertygade om att staden innehåller allt ett riktigt bra resmål ska ha. Den här veckan har fått experthjälp av vår gästbloggare Gustav för att botanisera i utbudet av denna jättestad. Ska du till Bangkok i vinter? Missa då inte denna guide!

Forntidshistoria som blandar sig med ett växande Bangkok bildar ett intressant samhälle med såväl nytt som gammalt att utforska. Staden är uppdelad i femtio olika distrikt som erbjuder ett brett spektrum av upplevelser för alla åldrar och intressen.
Flera gånger har jag besökt Bangkok och för varje besök har jag sett till att upptäcka något nytt och gärna lite annorlunda till det man läser om i vanliga reseguider. I min guide kan du läsa om flera olika distrikt i Bangkok som jag valt ut att berätta lite mer om. För varje distrikt har jag även plockat ut ett par olika besöksmål som jag varmt rekommenderar.

Siam Square

Strategiskt placerat i Bangkoks mitt ligger Siam Square som till mestadels består av ändlösa shoppinggator med butiker som säljer allt från diamantförgyllda morgontofflor till trumpeter gjorda av bamburör.
Shoppingcentret MBK, Bangkok

 

 

 

 

 

 

MBK Center är ett stort varuhus som säljer allt mellan trendiga modekläder till modern elektronik. Senaste turen jag var där köpte jag nya USB-minnen och ett par hörlurar. Priserna är varierande och helt beroende av vad du är ute efter. Kläder får du ganska billigt medan elektronik tillhör lite högre prisklasser, men fortfarande prisvärt.
Restaurang Somtam, Bangkok
Somtam Nua är en populär restaurang som egentligen inte är särskilt exklusiv eller lyxig. Däremot den mat som serveras här är enastående. Personligen anser jag att deras kyckling och chilistarka pad thai är två stående favoriter. Atmosfären i restaurangen påminner en om en snabbmatskedja och är på så vis inte särskilt mysig. Men både maten och personalen kompenserar och gör det därför till en favorit.
Siam paragon, Bangkok
Siam Paragon är ett exklusivt shoppingcenter som sätter Bangkok på världskartan inom mode. Även om du kanske liksom jag inte är särskilt intresserad av mode så finns det annat att uppleva i shoppingcentret. På bottenvåningen finns hur mycket mat som helst att upptäcka. Till exempel kan du slå dig ner och avnjuta några rätter i lugn och ro medan resterande familjemedlemmar yrar omkring i shoppingcentret.
Trafikerade Sukhumvit Road, Bangkok

Sukhumvit

Sukhumvit Road är världens längsta boulevard. Längs med gatan hittar du tjusiga lägenheter, lyxiga hotell, fina restauranger och framförallt förstklassiga massagesalonger och span. I skrämmande kontrast med det annars präktiga område finns i närheten Khlong Toei som anses vara Bangkoks mest fattiga och nergångna distrikt. För din egen säkerhet är Khlong Toeis slumområden en plats att undvika.
Eugenia Spa, Bangkok
Eugenia Spa erbjuder flera olika behandlingar men eftersom både olje- och thaimassage har blivit en stående favorit hos mig och min sambo är detta ett spa som vi återvänt till två gånger. Utvändigt är spaet vackert men det är framförallt när man stiger in som det ser och känns extra lyxigt, fräscht och välkomnande. Jag har varit på flera olika span i Bangkok men Eugenia Spa är det som vart det absolut mest prisvärda.
Mer info: The Eugenia Spa (boka i förväg)
Matmarknad, Bangkok
Khlong Toei består inte endast av slumområden. Besök gärna marknaden som säljer mängder med råvaror. Även om det kanske inte är särskilt praktiskt att köpa tre kilo rått kött att ha med på resan så kan det vara roligt att se hur en äkta thailändsk marknad ser ut som ännu inte hunnit bli överbefolkad av turister. På marknaden kan du också få provsmaka massvis med olika thairätter.

Silom

Distriktet består till största delen av höga och blänkande skyskrapor som andas finansinstitut. Ofta liknas det med New Yorks Wall Street eftersom mycket av det som händer här har stor betydelse för Thailands ekonomi och företagsamhet. Bortsett från lunchtid då gatorna flockas av lunchbenägna arbetare så är Silomdistriktet på dagarna förhållandevis sett lugna till jämförelse med övriga Bangkoks distrikt.
Matmarknad, Bangkok
Taste of Thailand Food Tours leds av en underhållande engelskspråkig guide som tar dig på en guidetur med åtta stopp och 15 olika smakprover av thailändsk mat. Det är ett roligt och annorlunda sätt att upptäcka Bangkok du annars inte hade upplevt. Detta var den första guidade turen jag var på i Bangkok och efter den gången har jag återvänt två gånger, med olika sällskap, just för det var en sådan underbar upplevelse.
Mer info: Taste of Thailand Food Tours (boka i förväg!)
Matmarknad, Bangkok
År 2013 utnämndes Historic Bangrak Food Tasting and Culture Tour till Thailands bästa guidade tur för kultur- och matprovning. Detta är en guidetur som jag tyvärr ännu inte haft tillfälle att testa men vid nästa resa till Thailand kommer det definitivt att ske.
Mer info: Historic Bangrak Food Tasting and Culture Tour (boka i förväg!)

Rattanakosin

Detta distrikt erbjuder oändliga mängder med kultur och historia att upptäcka och lära sig om. Här hittar du oförglömliga vyer av gamla buddhistiska tempel och majestätiska palats och det kan därför behövas flera dagar om du vill täcka allt. Är du som mig (och säkert många andra) och föredrar hellre många olika upplevelser så räcker det definitivt med endast en dag spenderad i Rattanakosin.
The Grand Palace, Bangkok
The Grand Palace är ett kungligt palats byggt efter traditionell thailändsk arkitektur. Det är en given turistattraktion som måste upplevas på plats. Tyvärr är det svårt att uppleva palatset alldeles ensam som på bilden ovan eftersom det ständigt flockas av turister med smattrande kameror. Även om just den sistnämnda delen kan låta lite motbjudande så rekommenderar jag detta starkt eftersom palatset är väldigt fint.
Liggande Buddha, Bangkok
Wat Pho är ett världskänt tempel där du både kan upptäcka en jättelik liggande Buddha och få en oförglömlig thaimassage. Den jättelika Buddhan är egentligen en enorm guldförgylld stenstaty.

Text: Gustav Andersson

Om du inte har bokat vinterns resa men är sugen på något nytt kan vi varmt rekommendera en weekendresa till Bangkok. Staden har mycket att erbjuda, och är en perfekt plats att resa till om du vill mixa både värme och citypuls!

Boka flyg och hotell till Bangkok

Boka flyg till Bangkok

Boka hotell i Bangkok

Boka paketresa till Bangkok

*Källa till första bilden

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.