Sardinien – en pärla i Medelhavet!

(Uppdaterat 190903) I höstas var Camilla Bodén (f.d. anställd) från Resia i Stenungsund på studieresa till Sardinien. Hon reste med Fritidsresor (idag TUI) som erbjuder boende på tre olika orter, Alghero, Bosa och Stintino. Inspireras av Camillas tips från denna vackra ö.

AHO_4

Camilla berättar:
En fantastiskt vacker ö med god mat, trevliga människor, mysiga restauranger och massor att uppleva! Alghero, den största av badorterna, har en charmig by-kärna med kullerstensgränder, butiker och restauranger. Hyr bil och åk runt på ön, vandra eller cykla runt för att se de olika skiftningar ön erbjuder. Det gjorde jag! En plats att minnas – en plats att komma tillbaka till!

Att göra

Hyr bil
Bosa – Besök den charmiga orten Bosa som ligger ca 1 timmas bilväg från Alghero. Åk upp till borgen för att uppleva den magnifika utsikt du får därifrån! Missa inte heller att åka ner till marinan samt ett besök till nya delen av Bosa med alla dess piazzor. Jättemysigt!

Stintino – Denna otroligt vackra strand med dess azurblå hav! Utsedd till Europas vackraste strand! Det är ganska mycket folk, men havet är ljusblått och stranden helt fantastisk!

Vandra
Vill du vandra finns det flera olika varianter oavsett om du är nybörjare eller om du vill ha en extra utmaning! Utmana dig själv – det gjorde vi!

AHO_3

Båttur
Bege dig ut till havs en dag med Antonio i hans båt som utgår från Alghero. Han tar med dig längs Sardiniens kustremsa där du besöker grottor, badar i en härlig badvik och intar en härlig lunch som tillagas ombord på båten. 

AHO_6

Cykla
Cykla längs cykelvägen till Bahia Conte eller hyr en cykel för att ta dig snabbare från ditt hotell in till gamla stan. Ett smidigt sätt att ta sig fram!

AHO_7

Korsika
Vill du hinna uppleva en ö till kan du med fördel åka tidigt på morgonenen och göra en dagstur till grannön Korsika!

Boende

De flesta boenden som Fritidsresor (TUI) har ligger i Alghero med omnejd. Vill man bo nära strand och promenadavstånd till centrum finns det flera hotell att välja mellan. Oftast är det boende med lite enklare italiensk standard.

San Marco – bodde vi på, vilket klassificeras som 3-stjärningt. Det ligger precis vid Lido-stranden och har privata solstolar man kan hyra av hotellet för mellan 10-14 Euro beroende på hur nära vattnet du har din stol. Wi-Fi löser du för 10 Euro/vecka. Hotellet har fantastiskt trevlig personal och serverar jättegod mat! Rekommenderas varmt!

Oasis – ett familjehotell som ligger vid den fina Maria Pia-stranden. Lite längre från Algheros centrala delar, men genom pinjeskogen på andra sidan vägen hittar man stranden.

Carlos V – 5-stjärnigt alternativ. Här bor man om man vill ha ett mer exklusivt boende och kan bo en bit ifrån stranden. Den danssugne kan även få sig en dans. Du bor en bit från stranden, så jag rekommenderar att du hyr bil och tar dig till Lido-stranden eller den kanske ännu finare stranden Maria Pia, strax norr om Lido-stranden.

Stränder

AHO_10

Lido-stranden – sträcker sig från gamla stan i Alghero ända till hotell San Marco. Längs stranden är det en fantastisk strandpromenad!

Maria Pia stranden – börjar strax norr om där Lidostranden slutar och är lång och vidsträckt kantad med pinjeträd. Denna strand är ännu finare än Lido-stranden. Hyr gärna en cykel och cykla hit om du bor närmare gamla stan.

Stintino –stranden – utsedd till Europas vackraste strand! Väl värt ett besök men mycket folk! Givetvis erbjuds vi turister att handla fina halsband, armband, strandunderlägg och massa andra saker!

Maten

Så mycket god mat jag ätit den här veckan! Fantastiska pasta-rätter, antipasto och crema catalana! Den goda italienska glassen kan man inte heller äta för mycket av!

AHO_12

AHO_11

”O”  är en fantastiskt trevlig restaurang vid gamla stan i Alghero som erbjuder jättegod mat där kocken förstått att man ”äter” med ögat! Första ögonkastet på den väldekorerade maten är något utom det vanliga. Smaken och utsikten över marinan är även den elt fantastisk!

”The King” är en annan restaurang som ligger längs strandpromenaden vid gamla sta´n. Vill rekommendera även denna. Jättegod pasta och trevlig personal.

Att köpa med hem

Delikatesser! Vill man köpa med god korv eller skinka går den att få vakuumpaketerad i vissa specialaffärer för dessa produkter.

Äkta italiensk pasta, oliver, olivoljor och goda viner kan man köpa i vanliga affärer eller på vingård.

NYHET sommaren 2015!

Inför sommaren 2015 kommer fritidsresor att ha ett Blue Village ”Baia di Conte” i orten Porto Conte. Ca 40 minuter med lokalbuss ifrån Alghero centrum.

Missa inte!

Gamla stan i Alghero. Strosa runt och njut av atmosfären. Stanna till och avnjut en härlig lunch. Känn in stämningen som råder och upplev allt omkring dig!

506214469

Bra att veta!

Alghero är inte en by som går till och tar taxi tillbaka. Här finns endast ett par taxibilar över huvud taget. Dessa kan dock förbokas, men du kan inte ta taxi spontant. Här promenerar du, cyklar eller hyr bil själv!

Vi tackar Camilla för alla härliga bilder och fina tips!

Charter till Sardinien

One Response to Sardinien – en pärla i Medelhavet!
  1. Gun Karlsson Svara

    Sardinien vore inte fel!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.