Tips på restauranger i Bangkok: Gästbloggare Maria Johansson

Ska du resa till Thailand och Bangkok i vinter? Ett stopp i Bangkok är aldrig fel, det finns så mycket att se och göra. I den här guiden tipsar vår gästbloggare Maria Johansson om ett unika temarestauranger och barer. Maria driver bloggen Fantastydining.com och har riktigt bra koll på udda och roliga restauranger runt om i världen!

Restaurang Mr jones, Bangkok

Den här magiska storstaden har och kommer alltid ha en särskild plats i mitt hjärta. Det är den stad jag tillbringat mest tid i och kan utan och innan. Jag som ständigt är på jakt efter nya annorlunda restaurang- och barupplevelser när jag reser har aldrig blivit besviken på utbudet. Det finns så mycket kul i den här staden som jag gärna vill dela med mig av till Resfebers läsare. Här kommer mina bästa tips på roliga tema restauranger, barer och caféer i Bangkok.

Caféer

Mr Jones

Välkommen ombord på detta magiska lilla tåg. Köp en biljett och tag plats i ett trångt men mysigt litet träbås. Mr Jones är en salig blandning av tågrälsar, kugghjul och klockor i taket. Sötsaker, nallebjörnar och plastsoldater. Det är helt utan tvekan Bangkoks mest intressanta och sötaste ställe. Ett hejdundrande tårtkalas dit alla är välkomna! Mr Jones finner ni på andra våningen i varuhuset Siam Center.

Restaurang Mj Jones, Bangkok

Hello Kitty House

Bangkok har fått sitt första Hello Kitty café! Man måste ju bara älska det här. Oavsett om man är svag för det här eller inte så måste man ju bara kolla in det. Hello Kitty House finner ni i Siam Square One.

Glasscafe Ice monster, Bangkok

Ice Monster

Sötaste glasstället någonsin! Det blåa lilla monstret som finns överallt i inredningen är populär i flera av Bangkoks största varuhus.

Restauranger

Restaurang Hajime Robot, Bangkok

Hajime

Välkommen till framtiden. Tiden har nu kommit då vi inte längre behöver människor som serverar mat när vi är ute och äter. Robotarna har tagit över jorden och med hjälp av skenor i marken
tar de sig fram här på Hajimes robotrestaurang. De serverar dig inte bara maten, de kan också dansa. Beställa mat och dryck gör man i sann framtidsanda, genom skärmen som man har vid sitt bord. En kul och annorlunda upplevelse som underhåller både vuxna och barn. Hajime Robot finner ni i Monopoly Park 59/27 Rama3 Rd

Restaurang Chrismust in Cabbage condoms, Bangkok

Cabbages & Condoms

Cabbages & Condoms brukar hamna någonstans i toppen på listan över världens mest bisarra restauranger. Restaurangen är lika mycket ett kondommuseum som en lysande kultförklarad restaurang. Glöm inte att titta in på Captain Condombar för en kall eller två. Förvänta dig att få uppleva knasiga saker som att servitören har en kondom som hatt eller att själva jultomten är klädd i kondomer ifrån topp till tå. Suskhumvit soi 12 Alley.

Nest

En av Bangkoks trevligaste takbarer. Solstolar, sand, vacker utsikt och grymt god mat. Missa heller inte att prova deras hinkar med mojito – supergott! Ligger högst upp på taket på Le Fenix
Hotel, Sukhumvit soi 11

Restaurang The Iron Fairies, Bangkok

Iron Faries

Få ställen i Bangkok är så sagolika som den här förtrollade restaurangen. Den Australiensiska ägaren har skapat en restaurang efter hans egna böcker som handlar om en underjordisk grotta där
älvor smids och sedan väckts till liv.

Barer

    • Apoteka

Apoteka är inrett som ett äldre apotek ifrån början av 1900-talet. Vintagemöbler blandat med gamla glas- och medicinflaskor finner man i inredningen. Möbler och ljussättningen går i en absintgrön färg som ger stället en minst sagt spännande look. Sukhumvit soi 11

    • Bedsupperclub

En av Bangkoks coolaste nattklubbar. Inredningen går helt i vitt och i stora sängar kan man ligga och beställa frukostdrinkar som innehåller juice och marmelad. Sukhumvit soi 11

    • Above Eleven

Takbar med fantastisk utsikt och inspiration ifrån Central Park i New York.Takbaren ligger på 33é våningen på Fraiser Suit Hotel.

    • CheapCharliésbar

Väldigt unik och populär liten utomhusbar i Sukhumvit.

    • FireHouse

Bästa stället att släcka sin törst måste ju vara på en brandstation. Sukhumvit soi 11

Text & foto: Maria Johansson, fantasydining.com

Om längtan efter Bangkok började gro precis nu så har vi lösningen.

Boka flyg och hotell till Bangkok

Boka flyg till Bangkok

Boka hotell i Bangkok

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.