Shoppa i Barcelona

Shopping är alltid kul och det är extra skoj att handla utomlands där det finns ett annat utbud och man har chansen att vidga sina (shopping)vyer. Här kommer några tips på var och vad du kan shoppa i Barcelona.

Shopping i Barcelona

Loppmarknad

Om du tar tunnelbanan till Gléries, eller en promenad, kan du gå på en stor loppmarknad som heter ELS Encants. De har öppet måndagar, onsdagar, fredagar och lördagar klockan 9.00-20.00.
Här kan du handla vanliga saker som jeans, skor, väskor, böcker, prylar och handdukar. Men om du vill fynda cykelkedjor, tyger, kranar och husgeråd är du också på rätt ställe. Vad sägs om en paellapanna att använda till storkok, kostar 450 euro. Jag nöjde mig med en stekpanna för 9,50 euro.

Kända kedjebutiker

Butikerna Zara, Mango, Stradivarius, Bershka, Oyshu och Pimkie behöver ingen närmare presentation, några av dem finns här hemma och på många andra ställen i världen. De är ändå värda att nämna då de säljer prisvärda kläder och accessoarer. Dessutom kan det till viss del finnas andra saker här än hemma, särskilt Zara Home har ett större utbud än i Sverige.
Zara home butiken i Barcelona

El Corte Inglés

Man kan nästan inte skriva om shopping i Barcelona utan att nämna El Corte Inglés – en spansk institution med varuhus över hela Spanien. Här kan du köpa allt från strumpor till smink till kastruller till smycken till märkeskläder som Burberry, Tommy Hilfigher och Levi’s. De har även ett eget klädmärke som heter Sfera. Man kan sammanlikna varuhuset med NK eller Åhléns.

 El Corte Inglés i Barcelona Men man kan ju handla mer än kläder, skor och saker här. Längst ned i varuhuset ligger en vanlig supermarket där du kan handla mat, flera matställen och en avdelning som heter El Corte Gourmand. Gillar du att laga och/eller äta god mat, är det hit du ska söka dig. Köp olivolja, kryddor, vin, skinka och andra varor av god kvalitet.

Läs mer om shopping i Barcelona här!

Boka resa till Barcelona

Boka flyg och hotell till Barcelona

Boka flyg till Barcelona

Boka hotell i Barcelona

Boka weekend till Barcelona

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.