Tips på matresor till alla världens hörn

Är du en äkta Foodie? Kan du tänka dig att resa för matens skull, en så kallad matresa? Passionen för mat växer i takt med att vi blir mer beresta och därför tycker vi på Resfeber att det är hög tid för ett inlägg fokuserat helt på mat. Låt det vattnas i munnen!

noma-köpenhamn-matresa-resfeber
Maträtt från Noma, Köpenhamn*

Är du sugen på en kulinarisk resa? Resfeber tipsar om platser att resa till om (rese)målet är mat i världsklass.

Piemonte, Italien

Pasta, risotto, pizza och gnocchi i världsklass. För att inte tala om alla ostar, charkuterier och desserter. Här är det långa middagar som gäller och en klassisk måltid börjar med antipasti och därefter en primi som ofta består av pasta och följs av en secondi som brukar bestå av kött eller fisk och slutligen dessert. Italien är ett land för dig som älskar mat och dryck och i Piemonte kan du avnjuta fantastiska middagar ihop med lokala rödviner som Barolo, Barbera och bubbliga dessertviner som Asti och Moscato d’Asti. Piemonte är ett måste för alla Italienälskare!

2063210299_4dab60eacc_z

Barcelona, Spanien

Barcelona har verkligen allt men vår rekommendation stavas tapas. Oljedrypande oliver, den klassiska potatisomeletten, krispiga croquetter och icke att förglömma ”Pata negra” som ofta kallas för skinkornas Rolls Royce. Pata negra, eller ”Jamón iberico de Bellota” som den också kallas kommer från grisar som blivit uppfödda på ekollon. Köttet smälter nästan smälter på tungan och är utan tvekan en av de lyxigaste skinkor du kan ära. Efter att ha testat Pata negra kommer Parma och Prosciutto från charken aldrig smaka lika bra…
Restaurangtips till Barcelona hittar du här.

Kyoto, Japan

Sushi, ja, absolut, och fantastisk sådan. Men det finns så mycket mer att upptäcka i Japans matmecka, Kyoto. Gyoza som finns på de flesta japanska restauranger här i Sverige hittar du såklart även här med diverse fyllningar, skillnaden är att den du äter i Japan håller världsklass. Testa även Dumplings, fyllda degknyten som ofta ångkokas, Yakitori, spett med exempelvis kyckling, glaserad med en speciell söt sås, Tempura, lättfriterade grönsaker, svamp, fisk eller kött, Sashimi, rå fisk, Ramen, nudlar på japanskt vis och Unagi som är ål som är omåttligt populär i Japan. Måste testas!

paris.resfeber16

Paris, Frankrike

En matresa som måste göras är den till Paris. Här samlas de bästa kockarna från hela världens för att erbjuda dig en smakupplevelse utöver det vanliga. I Paris bör du testa delikatesser som sniglar, gåslever, löksoppa samt franska ostar med matchade vin och kanske ett glas iskall champagne för att värma upp innan måltiden… Lyxrestaurangerna levererar det bästa av det bästa och i kombination med utmärkt service och romantiska miljöer kan det bara inte gå fel. Gör lite research och boka bord i god tid. Ja, det kanske kostar, men sen smakar det också. Väldigt, väldigt gott!

guide-to-copenhagen-cafe-kalaset

Köpenhamn, Danmark

Visste du att Köpenhamn är Nordens gastronomiska huvudstad? Det är sant! Michelinkrogar i all ära men här kan du faktiskt få en riktigt bra matupplevelse tack vare en röd pölse på Ströget eller en tallrik smörrebröd i Nyhavn. Här ligger mycket fokus på ekologiska och närproducerade råvaror och såklart finns det lyxrestauranger som ger dig det där lilla extra (exempelvis den välrenommerade restaurangen Noma). Är du sugen på något sött efter maten? Då är det bara att gå in på första bästa bageri och välja ut det godaste bakverket. Vi lovar, det är inte alltid så lätt som det låter…
Här hittar du alla våra tips till Köpehamn.

Hungrig och ressugen? Kika in på Resfebers aktuella flygkampanjer för att hitta prisvärda flygbiljetter så kan du lägga pengarna på just mat istället!

*bild på noma

Betygsätt inlägget:
Kategori:
Taggar:

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.