Träningsresor med Apollo

Att var aktiv och träna på semestern är en trend som har vuxit sig starkare under de senaste åren. Träningsresorna slår i taket, och nu är utbudet större än någonsin. En aktör som var tidigt ute med träningskoncept är Apollo, som startade upp sin anläggning Playitas på Fuerteventura redan 2009.

För att hitta rätt i träningsresedjungeln passade vi på att ställa några frågor till Daniel Giray, Key Account manager på Kuoni, och ansvarig för träningskoncepten på Apollo. Daniel var bland annat med och startade upp Playitas.

Me at Challenge Fuerteventura 70.3
Daniel Giray var med och startade upp succén Playitas.

Tränar du mycket själv?
Varje dag i stort sett. Håller på med triathlon med förkärlek för löpning. Nyinköpt Mountainbike kommer ta mig ut i vinter istället för plågsamma trainerpass framför en tråkig Netflixserie. Vågsurfar men allt för sällan. Nu blir det mest när jag är på västkusten med familjen eller om jag får en lucka över när jag är på Playitas.

Vad har du för träningsfilosofi?
Hellre kort och hårt än långt och mellanmjölk. Ingen kommer ihåg en fegis.

Varför tror du att så många vill kombinera sin semester med träning?
Det är helt enkelt det ultimata semesterupplägget. Endorfinerna är på topp och du kommer hem mer utvilad än när du åkte. Träningsvärk är ju positiv smärta och solen och badet får du alltid på köpet. De flesta som åker på en träningsresa har inte heller svårt att träffa vänner som man minns för morgondagen.

A
Träning och semester. Den ultimata kombinationen!

Vilken resa ska man välja om man tränar mycket respektive lite?
Det beror på vad man tränar. Det finns verkligen något för alla. Om du är ute efter en aktiv semester, då bokar du in dig på till exempel Playitas när det passar just dig. Där finns allt du kan tänka dig, från yoga på morgonen, till crawlkurser, träning i grupp, carboncyklar och Kanarieöarnas största gym med möjlighet till privat coachning.

Om du gillar gruppträning och vill resa i grupp, då rekommenderar jag att boka något av våra events. Till exempel International Fitness & FunWeek, Deluxeträningsveckan i Turkiet eller vårt Forma-kroppenupplägg. Gillar du simning, väljer du Simmarveckan. Gillar du löpning väljer du ett av våra löpevent eller ett av våra gästspel med löpning som fokus. Alla arrangemang anger om du kan delta som nybörjare eller om du behöver förkunskaper.

Hela Playitas området
Härliga omgivningar vid Playitas, Apollos träningshotell på Fuerteventura. 

Om man vill åka med familjen på träningsresa, vad rekommenderar du då?
Våra koncepthotell är perfekta för familjer, liksom de flesta av våra träningshotell. Thanyapura i Phuket eller Levante på Rhodos är två riktigt bra hotell. Om du reser under loven har vi dessutom Kids Sports Academy för barn mellan 5 och 15 år.

Levante pool
Inbjudande pooler på Levante på Rhodos.  

Ready for intervals at Thanyapura
Intervallträning på Thanyapura.

My son at Swimschool in Thanyapura
I simskolan får alla simträning. 

Hur tränad måste man vara innan man sticker iväg på en träningsresa?
Vår filosofi baseras på att du ska kunna komma som du är, hitta något du tycker om och ta det med dig hem.

Hur mycket kan man själv anpassa mängden och nivån på sin träning under resan?
Möjligheterna är obegränsade om du åker till sporthotell. Mycket av träningen sköter du själv, nyttjar de faciliteter som finns och planerar efter eget intresse. Vissa arrangemang har strikta program där du bör vara med på det som är schemalagt, till exempel våra grenspecifika läger. Det är inget tvång, men bäst om du vill få ut så mycket som möjligt av din resa.

Om man nu inte vill träna hela tiden, vad kan man göra mer på resan?
Sola, bada, gå på spa, shoppa i vissa fall. Äta god mat på lokala restauranger, åka på utflykter ur vårt utflyktsprogram, hyra en bil och upptäcka omgivningarna. Det är helt ok att slappa på alla våra resor, det är ingen som kommer titta snett på dig. Förutom träning och kost är vila är en viktig del i en aktiv livsstil.

vila
Hälsosam vila efter träning. 

Vilken inriktning har maten på era träningshotell?
Maten är anpassad för en aktiv livsstil och innehåller alla viktiga delar i en måltid. Vi har stora salladsbufféer, förrätter, varmrätter, dessertbord, både för köttälskaren och vegetarianen. Vissa anläggningar har All Inclusive-koncept, andra inte.

Vilka är din bästa upplevelse under en träningsresa?
Alla veckor på Playitas. En oslagbar anläggning där hela stället genomsyrar en sund och aktiv livsstil. Svårslagen atmosfär. Kan inte välja ett specifikt tillfälle. Folk är alltid höga på endorfiner där. Det är magiskt!

Vad tycker du att man alltid ska packa med sig på träningsresan?
Gott om träningskläder, skor för löpning, cykelskor och egen hjälm om du tänker cykla.

När i tiden är det bästa att sticka iväg på en träningsresa?
Vi har träningsresor varje vecka, året runt. Vårt utbud är stort och brett, högt och lågt. Beroende på vilken nivå du är på väljer du vecka. Tränar du inför ett lopp, eller en hel tävlingssäsong, kan ett uppstartsläger under vintern vara rätt. Vill du åka med kompisgänget utan barn är det kanske inte så bunden till säsong, utan då snarare beroende på när ni vill komma iväg.

Vilket är ditt bästa tips till den som är på väg att boka en träningsresa?
Fundera igenom vad du vill ha ut av resan. Vill du resa i grupp, vill du träna med andra eller vill du sköta dig själv? Vilken budget har du? En vecka till Playitas ligger på runt 6000 kronor och uppåt medan ett event ligger på runt 10 000 kronor och uppåt beroende på upplägg.

My lovely wife doing Core on the Ball at Playitas
Välj den träning som passar dig bäst. 

 

3 Responses to Träningsresor med Apollo
  1. Lena i Wales Svara

    Tyvärr inget för mej, men passar säkert många! Roligt med lite olika typer av resor.

  2. Renates Reiser Svara

    Interessant! Kjenner mange som kunne tenkt seg reise til utlandet for å trene/aktiv ferie. Sikkert deilig å kunne gjøre det i varmen. Selv er jeg mest glad i fjellturer og lange vandreturer istedet for vanlige treningsopplegg.

  3. […] reseblogg går all in på träningsresor i ett inlägg från idag och gräver lite i Apollos koncept... dryden.se/2014/11/de-andra-resebloggarna-dar-ute

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.