Mest populärt i Barcelona

Förra veckan hade vi en födelsedagskalender där man en av dagarna kunde vinna en resa till Barcelona. Det var en riktig skattkista att läsa alla svar. Förutom topplistan på de mest populära sevärdheterna så kommer senare inlägg om restaurangtips och lite mer ovanliga sevärdheter.

1. La Sagrada Familia

177501155

Det är Gaudis verk som drar allra mest besökare till Barcelona. Närmare bestämt 3 milj. besökare årligen. Det var inte så konstigt att många angett La Sagrada Familia som det mest lockande i Barcelona. Här kan du läsa mer om La Sagrada Familia. 

2. Camp Nou

Camp_Nou_aerial_(cropped)
Bild lånad från Wikipedia. 

Denna gigantiska arena som nästan tar 100.000 åskådare när den är fullsatt. Det är inget tvivel om att det är en dröm för den fotbollsälskande resenären att besöka Camp Nou. Är du sugen på att resa dit så kan du köpa biljetter hos oss här. 

3. La Rambla

181699054

På Barcelonas mest kända gata är det hett, intensivt och trångt. Här kan du slå dig ner och ta en kanna sangria eller ett glas cava, njuta av folklivet eller slå dig i slang med alla som vill spela bort dina pengar. Turistfälla säger många men i vår tävling var det nästan lika populärt som Camp Nou. Se dock upp för ficktjuvar här!

4. Parc Güell

117838440 (1)

Ytterligare ett av Gaudis alla verk i Barcelona. Många kan inte tänka sig en resa till Barcelona utan att besöka Parc Güell. Det är gratis att gå in i parken men det kostar cirka 8 euro om du vill besöka hus. Om detta och andra gratissaker i Barcelona kan du läsa om här. 

5. Gaudis byggnader

Ja, många har säkert menat både La Sagrada Familia och Parc Güell men här har jag valt de kända husen som han designat; Casa Batló (som du absolut inte ska missa att se insidan av, läs mitt inlägg här med underbara bilder) och Casa Milá La Pedrera.

6. Montjuic och Font Magica

Font_Màgica_del_Montjuïc
Bild lånad från Wikipedia.

Här har jag lagt ihop de båda attraktionerna. Många har beskrivit fontänens ljud- och ljuspel, Font Magica, som en fantastisk upplevelse. Font Magica ligger på berget Montjuic dit bl a linbanan går. Läs om tiderna för showen här. 

7. Barri Gotic

Barcelona har verkligen charmiga gotiska kvarter. Här kan man irra runt länge och villa sig bort bland smala gränder. Vi valde att bo här när vi var i Barcelona och det var verkligen ett härligt läge.

8. Parc de la Ciutadella 

En stor park som ligger centralt i Barcelona. Det är tydligt att många tycker om att ”gå undan” ett tag för att koppla av i storstadens brus. I praken hittar du BArcelona Zoo som är rejält tilltagen i storlek.  

9. Saluhallen La Boqueria

480595069

Slink in i den underbara saluhallen La Boqueria (Mercat de Sant Josep är dess riktiga namn) när du promenerar på La Rambla. I Saluhallen finns all mat du kan tänka dig som är riktigt läckert upplagd.

10. Picassomuseet

Picassomuseet är beläget i Barri Gotic. Du kan gå inigratis på torsdagar mellan 19-21.30. annars kostar inträdet kostar 14 euro. Beställ här för att slippa köer. 

11. Tapas och cava

Ja, det är väl ingen som åker till Barcelona utan att slå sig ner på en uteservering med ett glas cava och några goda tapas. Barcelona i ett nötskal!

12. Santa Maria del Mar

514517417

Många har refererat till boken Katedralen vid havet av Ildefonso Falcones i sin önskan om att se Santa Maria del Mar. Jag kan bara hålla med i hyllningen. Det är en fantastisk bok och att se katedralen efter att man läst boken är verkligen något extra. Vi hade tur som kunde köpa biljetter till en konsert. Det var magiskt och rekommenderas. 

13. Tibidabo

Tibidabo är Barcelonas är med sina 512 meter över havet Barcelonas högsta bergstopp. Den ligger precis i utkanten och på toppen står kyrkan .Temple del Sagrat Cor. Här finns också ett populärt nöjesfält. 

14. Labyrintparken – Parc de Labirint d’Horta

Ännu en park med på topplistan även om det inte var många röster på denna vackra relativt okända pärla till park. Parken är anlagd 1791 och är Barcelonas äldsta park. Den ligger en bit utanför centrum i stadsdelen Horta. Var där i god tid för parken tar emot ett maxantal av besökare dagligen.

15. Hop-on hop-off-bussarna

Det är ju ingen sevärdhet i sig men fanns med på listan över den sevärdhet som lockar mest. Och vi kan bara hålla med. Dessa bussar är en fantatsiks uppfinning. Enkelt att hoppa på var man vill och hoppa av när man hittar något man vill se mer av!

4 Responses to Mest populärt i Barcelona
 1. Hans Westin Svara

  Hej,
  Låter intressant så hör gärna av dig så snart du kan.
  Mvh Hans Westin

 2. Lena i Wales Svara

  Har varit i Barcelona ev del för ganska många år sedan, så en del här var nytt för mej!

  • Hallins reseblogg Svara

   Lena i Wales: Så kul att du hittade några ställen du inte hade varit på tidigare!

 3. Stig Ahlgren Svara

  Hej Daisy & Steen, Det ville sig inte när jag skulle bilägga info om Barcelona i ett email för några dagar sedan. Kanske lyckas det nu. Hälsningar Stig

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.