Vinnare i vår födelsedagskalender

Det har tagit några dagar att titta igenom alla bidrag i tävlingarna i vår födelsedagskalender. Vi är så otroligt glada att det är så många som har velat vara med och tävlat. Det hade varit underbart att få dela ut priser till var och en. TACK för alla fantastiska bidrag!

tavling_blogg

Juryn har dock beslutat oss för följande vinnare:

2/10 Elite Hotels – presenkort på övernattning på valfritt hotell
Christina Frisberg
Åhh!! så underbart att resa bort och komma till nya platser, för det mesta så har jag kollat upp hotellet innan jag beställer var det ligger nära city, nära stranden, nära tågstation/flygplats osv, och jag brukar läsa vad andra gäster skrivit om hotellet så jag blir sällan negativt överraskad numera 🙂 men det jag kollar först är om det är rent och fräscht på rummet, för är det inte det så säger jag till på direkten för min egen eventuella röra/smuts kan jag stå ut med men inte andras, så det är nog viktigast för mig, sedan får man ju i regel det man betalar för. 🙂 hoppas som attan på lite flax så jag får hem den åtråvärda vinsten strax. 🙂

3/10 Resa till Barcelona med Air FranceKLM
Ingrid B
Helt klart: La Sagrada Familia! Utsidan är pampig och minst sagt imponerande, men det är insidan som är den verkliga höjdpunkten! Huvudet rör sig som ett gyroskop när man försöker ta in allt i alla vinklar och vrår – rakt upp i taket, ner i golvet och från höger till vänster. När solen silar in genom de färgade glasfönstren uppstår ren magi. Tips från coachen: Köp biljetter i förväg och slipp kön. På tal om höjdpunkter – om du har för avsikt att köpa biljett som ger dig tillträde till tornen, så vänta inte för länge, dessa biljetter brukar ta slut fortast. Ät innan du går dit, då köerna till matställena runt omkring ibland är nästan lika långa som till kyrkan.

4/10 En övernattning med middag på valfritt Countryside Hotels
Tarja Russo

Höstmyset som är favoriten hemma hos oss är jag och barnen lagar mat tillsammans. Efter maten tittar på bilder från tidigare semestrar, skrattar och minns och planerar vi för vårens resa. Mysigt med hösten och vintern men det är härligt att ha en solsemester att se fram emot.

5/10 5+bilen till Fredrikshavn med Stena Line
Lorentz Edberg

Efter vår bröllopsresa till Skagen,
förknippar jag Danmark med kärlek, strupen och magen.
En Tuborg som lätt slinker ner,
smörrebröd av vilka man vill ha mer,
och lycka som helt uppfyller dagen

6/10 Presentkort på Novasol, värde 2.500:-
Birgitta
Jag skulle ta mej till Holsteinska sjöarna via Slesvig och Kiel. Ett stopp vid slussarna i Kielkanelen.Så vidare mot Plön, Ascheberg,Dersau eller Bosau är (vad jag tror) små genuina platser,väl värda att besöka.Båtturer på sjöarna blir en avkoppling.Så även vandringar i omgivningarna.Planerar inte för mycket. Nå´nstans att bo brukar inte vara svårt i Tyskland. Med bil är man flexibel.

7/10 resa till Bryssel med Brussels Airlines
Jenny-Anne Johansson
Waterloo (slaget om waterloo). Jag vill se ut över fältet och sedan blunda en stund och försöka föreställa mig hur det såg ut på platsen år 1815. Tänk om man för några sekunder kunde gå tillbaka i tiden och vara en osynlig observant. Det skulle vara spännande! I Belgien skulle jag även vilja smaka på en nationalrätt – carbonade flamande/stoofvlees och en belgiskt ölsort till det. En chokladbit på det sedan är nog ett måste! Förutom att jag uppskattar god mat och dryck gillar jag att testa nya maträtter och drycker när jag är på resande fot.

8/10 1 veckas hyrbil med Holiday Wheels
Håkan Nilsson

Min i särklass mest fantastiska resa med hyrbil gick på den legendariska Alaska Hignway genom Yukon-territoriet i västra Kanada upp till den amerikanska guldgrävarstaten Alaska. Vägen byggdes som en direkt följd av det japanska anfallet mot Pearl Harbour. Alaska måste ju försvaras!. Vägen byggdes således främst av militära skäl. Vägbygget startade i mars 1942, och i november samma år var den hela 245 mil ( ! ) långa vägen klar för militära transporter. Vägen anlades genom en mycket svår terräng. Ofta saknades exempelvis kartor. Det var fantastiskt, tyckte jag, att se djurlivet längs vägen och då inte minst björnarna! Där satt jag bakom ratten i min hyrbil och filmade björnar på bara några få meters håll utan att de tog minsta notis om mig. Numera är det huvudsakligen turister som färdas på den legendariska vägen, som går genom mycket ödslig och vacker natur. Någon bilkarta behövde jag ju inte med tanke på att vägkorsningarna är mycket få liksom antalet städer och byar som ligger mycket glest längs vägen. .

Enformigt? Nej, det tyckte jag verkligen inte. Och när jag sedan i brist på andra vägalternativ blev tvungen att köra samma väg tillbaka till mer befolkade trakter erbjöds jag ju helt andra och nya vyer….

9/10 Två Marimekkoskålar i samarbete med Finnair
Jeanette R
Milano! På den internationella möbelmässan är det öppet för allmänheten den sista dagen, brukar vara i mitten av april. Att vandra på kläddesignernas gata är en upplevelse i sig. Inte minst att kolla in kunderna och deras bilar! Sen finns ju ett flertal designoutlets runt om staden. Och skyltfönstren till matbutiker och bagerier visar upp ett sällan skådat utbud de också.

10/10 Presentkort på Resia, värde 3.000:-
Peggy
Min drömresa är att resa till Österrike och följa i filmen Sound of Music’s spår i Salzburg, Mondsee, Bavaria, Salzkammergut. Se alla platser där filmen från 1965 spelades in, min absoluta favoritfilm! Vandra i bergen och och kanske få se Edelweiss på plats. Därefter en tur till USA, se Studio 8 och 15 i Century Fox Studios, Los Angeles där scener spelades in till filmen.

11/10 Necessär och passfodral från MT Manor 
Rolf Nordström
Jag packar alltid medicin mot turistmage förutom den vanliga tandkrämen i minitub, tandborste, hårborste, en gångs rakhyvlar, lite flaska raklödder och solkräm.

Schampo och balsam packar jag inte med då det oftast finns på hotell rummet, skulle så inte vara fallet så finns det säkert att köpa i någon supermarket på plats.

12/10 Turkish Airlines
Karina

Istanbul kontrasternas stad, symboliserar för mig mysticism och orienten. Svårt att välja bland alla fantastiska sevärdheter som finns där.

Men jag skulle nog helst vilja besöka Süleymaniye hamami, ligga på den varma marmorplattan, titta upp i taket, se solen skina in genom glaskupolen och höra sövande droppar från vattenkranar och få känslan av att föras tillbaka till sultantiden. Det finns inget bättre än att sakta vandra genom Istanbuls gator ifrån ett hamam med en väldoftande, mjuk och avslappnad känsla i hela kroppen.

Vi säger grattis till alla vinnare och hoppas de får trevligt på resor och med annat! Alla vinnare är underrättade via mail.

Era svar kommer vi att använda. Håll utkik här i bloggen efter tips till Barcelona, Belgien och Istanbul samt en hel del andra roliga och tipsiga inlägg!

4 Responses to Vinnare i vår födelsedagskalender
 1. Rosta Svara

  Grattis alla vinnare!

 2. Karina Svara

  Tack så mycket för vinsten. 🙂
  Det ska bli fantastiskt att få åka till staden i mitt hjärta, Istanbul.

 3. Jeanette R Svara

  Åh så kul! Skålarna reser direkt in i min nyfixade prylhylla.

 4. Resfredag Svara

  Grattis och hurra till alla vinnare!

Kommentera

Please rate*

Din email-adress kommer inte att publiceras. Var snäll och fyll i namn, email och en kommentar.